انواع غذاهای جنوبی
لیست انواع غذای جنوبی با معرفی غذاهای متنوع قراره شما رو به دنیای گرم و لطیف جنوب ایران ببره تا هرچه بیشتر بتونید با نحوه خورد و خوراک مردم و فرهنگ غذایی بینظیری که دارن آشنا بشید و مزهها و خواص غذایی جدیدی رو تجربه کنید.
جنوب ایران به خاطر داشتن آب و هوای گرم و مرطوب و همچنین مردم مهمان نواز و خون گرم، هرسال تو فصل پاییز و زمستان گردشگران زیادی رو به خودش جذب میکنه که هدف اغلب اونها به جز رفتن به اماکن تاریخی و گردشگری و دریانوردی، تجربه غذاهای معروف جنوبیه.
بخش آشپزی مجله قرمز قصد داره تا شما همراهان گرامی رو با لیستی از انواع غذای جنوبی آشنا کنه که توی این فهرست میتونید انواع غذای دریایی معروف، انواع کباب، دمیها و انواع آش رو ببینید و در صورتی که علاقه داشتید، این غذاها رو یا طبخ کنید یا با سفر به جنوب این غذاها رو امتحان کنید
میگو پلو
لیست انواع غذای جنوبی رو با یکی از معروفترین غذاهای جنوبی به اسم میگو پلو شروع میکنیم. این غذای لذیذ دریایی قراره شما رو با یه بخش جدیدی از طعمهای مختلف آشنا کنه که تا حالا امتحان نکردید. این پلو با استفاده از میگو، تمبر هندی، سیر، پیاز، زعفران و انواع سبزیجات طبخ میشه و طعم تندی که داره باعث میشه با اشتهای بیشتری این غذا رو میل کنید.
پودینی کوسه
با سفر به جزیره قشم و بندرعباس ممکنه متوجه یه غذای متفاوت و محبوب بشید که یکی از غذاهای گران قیمت جنوبی هم محسوب میشه. پودینی کوسه با استفاده از گوشت سفره ماهی یا کوسه ماهی طبخ میشه و طعم خیلی جذاب و متفاوتی داره. در صورتی که به خوردن غذاهای دریایی علاقه دارید بهتون پیشنهاد میکنم که پودینی کوسه رو از دست ندید، چون ارزش پرداخت قیمت زیاد رو داره.
خوراک خرچنگ
بدون شک جنوب ایران جاییه که میتونید بهترین غذاهای دریایی رو با تنوع زیاد تجربه کنید، و یکی از این غذاهای محبوب لیست انواع غذای جنوبی چیزی نیست جز خوراک خرچنگ که به یه روش متفاوت و خیلی مخصوص پخته میشه. خرچنگ بافت نرم و گوشت خیلی خوشمزهای داره که با یه بار امتحان کردنش طعم بی نظیرش رو هیچوقت فراموش نمیکنید.
دمی لخ لخ
برای علاقه مندان به غذاهایی که به همراه برنج سرو میشن، دمی لخ لخ بوشهری حرف اول رو میزنه. تجربه چشیدن طعم ماهی سنگسر سفید، ماهی قباد یا ماهی هامور که با انواع سبزیجات و ادویههای حنوبی و تمبر هندی مزه دار شدهان و به همراه برنج خورده میشن، باعث میشه که هوش حواس از سرتون بپره و متوجه بشید که در حال پر خوری هستید و اصلا سیر نمیشید.
سمبوسه
شاید سمبوسه غذایی باشه که با انواع طعمهای مختلف تو تموم ایران طبخ میشه، اما تجربه خوردن سمبوسه جنوبی جایی که خواستگاه این غذا محسوب میشه، قطعا شما رو با اصلیترین طعم سمبوسه آشنا میکنه. راز طعم متفاوت سمبوسههای جنوبی اینه که از ادویههای مخصوص و سبزیجات جنوبی استفاده میکنن که طعم این غذا رو چند برابر میکنه.
قیمه بوشهری
قیمه بوشهری غذاییه که با یه بار امتحان کردنش، مزهاش واسه همیشه تو ذهنتون ماندگار میشه. این خورش خوشمزه با مواد اولیه خورش قیمه پخته میشه، اما با این تفاوت که گوشت و لپه در این مدل جنوبی کوبیده میشه و تبدیل میشه به یه خورش کشدار و غلیظ که با انواع ادویههای مختلف مزهدار شده و طعم نسبتا تندی داره و معمولا با شکر پلو خورده میشه.
ماهی مرکب (عنکاس)
یکی از متفاوتترین غذاهای جنوبی که از یه نوع ماهی خیلی کمیاب و خوشمزه به اسم ماهی مرکب به دست میاد. ماهی مرکب از نوع ماهیهای بی استخوانه که گوشت سفیدی داره و همین باعث شده تا یه خوراک خوشمزه از این موجود دریایی درست بشه. اگه توی منو رستوران جنوبی این غذا رو دیدید، شک و تردید رو برای تجربه بهترین غذای جنوبی کنار بزارید و این خوراک لذیذ رو امتحان کنید.
قلیه ماهی
قلیه ماهی یکی از محبوب ترین غذاهای لیست انواع غذای جنوبی محسوب میشه که برای تجربه بهترین طعم این غذا، بهتره که به جنوب سفر کنید تا با طعم واقعی این این نوع طبخ ماهی با برنج آشنا بشید. برای درست کردن قلیه ماهی از ماهی میش یا شیر ماهی به همراه رب انار، تمبر هندی، ادویههای خاص و سبزی قلیه استفاده میکنن که طعم بینظیری داره و شما رو راضی نگه میداره.
کباب بز
علاقه مندان به کباب شاید با شنیدن اسم این کباب، به گوشت سفت بز فکر کنن. اما بهتره بدونید کباب بز یکی از غذاهای معروفیه که تو شهر قشم فروش زیادی داره. جنوبیها برای درست کردن این کباب از روشهای مخصوصی استفاده میکنن که باعث میشه گوشت بز بافتی نرم، و طعم بی نظیر و متفاوتی داشته باشه که با یه بار امتحان کردنش عاشقش میشید.
کوکوی شیر ماهی
کوکو یکی از سادهترین غذاهای ایرانیه که با موادی مثل سیب زمینی و تخم مرغ طبخ میشه. این بار قراره شما رو با یه کوکو دریایی و مخصوص آشنا کنیم که با ماهی شیر، سیب زمینی، آرد، سیر، پیاز، آرد سوخاری، تخم مرغ و سس قرمز و سفید و انواع ادویه طبخ میشه. یکی از واجبات سفر به جنوب اینه که تو یه رستوران محلی کوکو شیر ماهی رو امتحان کنید و از خورنش لذت ببرید.
دوقوس ماهی
یکی دیگه از غذاهای دریایی مخصوص جنوبی چیزی نیست جز دوقوس ماهی که یه غذای سنتیه که خواستگاهش به استان بوشهر برمیگرده. این غذای لذیذ با ماهی حلوای سفید یا هر ماهی بدون استخوان دیگهای درست میشه. این نوع از طبخ ماهی باعث شده تا این غذا طعم تندی داشته باشه و قطعا علاقهمندان خاص به خودش رو داره که هیچ.قت به خوردن ای وعده غذایی نه نمیگن.
سخن آخر
همونطور که تو این مطلب مشاهده کردید، ما برای شما چند نوع از بهترین غذاهای جنوب ایران رو معرفی کردیم که هر کدوم جزو پرفروشترین غذاهای رستورانی محسوب میشن. شاید بعضی از این غذاها تو اکثر شهرهای ایران با طعمهای مختلف طبخ بشه، اما جنوبیها برای درست کردن غذاهاشون از ادویهها و سبزیجات مخصوصی استفاده میکنن و همین، دلیلیه واسه خوشمزه بودن غذاهاشون که با تموم ایران متفاوته.
این فهرست غذایی که به مرور زمان کاملتر میشه، میتونه یه نوع راهنمای غذایی باشه تا در صورت سفر به جنوب بدونید که چه غذاهایی رو اول امتحان کنید، یا اگه خواستید میتونید با تهیه مواد اولیه مناسب، هر کدوم از این غذاها رو تو خونه طبخ کنید و حال و هوای جنوب رو به خونه بیارید. در صورتی که تجربه خوردن غذاهای جنوبی رو دارید، خوشحال میشیم که با ما در میون بزارید. ممنون از این که ما رو همراهی میکنید.