آموزش درست کردن انواع غذای خوشمزه ترکی با طعم های جدید و مختلف

لیست غذاهای ترکیه ای

انواع غذای ترکی,غذاهای خوشمزه و معروف ترکیه ای

لیست انواع غذای ترکی برای معرفی غذاهای سنتی تا مدرن ترکیه‌ای تهیه شده تا بتونید با استفاده از این لیست، به غذاهایی که می‌پزید تنوع بدید و بدونید که ذائقه غذایی کشور همسایه ما چیه و چه نوع غذاهایی سرو می‌کنن.

کشور ترکیه به خاطر داشتن جاذبه‌های گردشگری زیاد و البته غذاهای خیابانی و رستورانی محبوب با روش‌های پخت متفاوت، هرساله گردشگران زیادی رو به خودش جذب می‌کنه و آشپزی ترکی تو دنیا خیلی معروفه.

با خوردن غذاهای ترکی شما به دنیایی قدم میزارید که نه تنها با ذائقه ما ایرانی‌ها همخوانی داره، بلکه با استفاده از تجربه غذاهای مختلف می‌تونید با مزه‌های جدید آشنا بشید و از اونها برای تجربه کردن طعم‌های متفاوت ایده بگیری.

بخش آشپزی مجله قرمز قراره شما رو به یه سفر غذایی خوشمزه و متنوع ترکی دعوت کنه تا در صورتی که قصد سفر به ترکیه رو دارید، یا میخواید غذاهای جدید طبخ کنید، به این لیست خوشمزه انواع غذای ترکی سر بزنید.


بورک (Borek)

لیست انواع غذای خوشمزه ترکی، نحوه درست کردن بورک با خمیر فیلو و طعم بی نظیر

لیست انواع غذاهای ترکی رو با یه غذای خیابان و مشهور ترکیه‌ ای شروع می‌کنیم که معمولا به عنوان صبحانه یا میان وعده خورده میشه. این غذای خوشمزه با استفاه از خمیر یوفکا یا فیلو درست میشه و با انواع مواد‌های اولیه مقوی و لذیذ پر میشه و سپس با استفاده از روغن یا فر، اون رو سرخ میکنن. به راحتی می‌تونید بورک رو تو خونه طبخ کنید و از خوردنش لذت ببرید.


اسکندر کباب (iskender kebap)

یکی از متفاوت‌ترین روش‌های پخت کباب که با طعم بی نطیری که داره به یکی از پر فروش‌ترین کباب‌های ترکیه تبدیل شده. این کباب اسم خودش رو از مخترع خودش به نام اسکندر میگیره. این غذا با استفاده از گوشت ورقه‌ای شده و انواع ادویه طبخ میشه و به همراه سس مخصوص و ماست و نان پیده خورده میشه و طعم لذیذ و به یادماندنی‌ای داره که همه از خوردنش لذت میبرن.


پرده پلو (Perde pilaf)

لیست انواع غذای خوشمزه و لذیذ ترکی، نحوه درست کردن پرده پلو ترکیه ای با طعم مخصوص

این پلو خوشمزه و مجلسی از یکی از شهرهای جنوب شرق ترکیه به اسم سیرت میاد. بهتره بدونید که اسم پرده به خمیری اشاره داره که روی برنج رو میپوشونه و ظاهر به شدت زیبایی داره که همه عاشقش میشن. روی این خمیر با استفاده از بادام، مویز یا مغز کاج تزیین میشه. طعم این غذا با همه‌ی پلوهایی که خوردید فرق داره.


خورش داوود پاشا

با توجه به ذائقه غذایی ما ایرانی‌ها، این خورشت خوشمزه در صورتی که به درستی طبخ بشه، میتونه به عنوان یه خورشت جدید با طعم متفاوت برای مهمانی سرو بشه. این خورشت سنتی ترکی اسم خودش رو از پادشاه عثمانی گرفته و تو کشورهای یونان و سوریه هم طبخ میشه و طرفدارهای زیادی داره که این خورش رو با روش‌ها و طعم‌های گوناگون طبخ می‌کنن.


کوزو تندیر (Kuzu Tandir)

یکی از غذاهای باستانی لیست انواع غذای ترکی جیزی نیست جز کوزو تندیر که به پلو ماهیچه ایرانی هم شباهت داره. یه غذای خیلی لذیذ که از زمان‌های خیلی قدیم برای درست کردنش از گوشت بره استفاده می‌کردن. گوشتی که اون رو توی تنور گلی طبخ میکنن و به همراه برنج، گوجه، فلفل سیب مینی، ماست و کلی مخلفات دیگه سر سفره میارن و خیلی خوشمزه‌اس.


لاهماجون (Lahmajoun)

لاهماجون یا پیتزای ترکی، یکی از مشهور‌ترین غذاهای محلی ترکیه‌اس و به عنوان یه غذای پر فروش خیابانی هم شناخته میشه. این غذای لذیذ و ساده میتونه با طعم‌های خیلی متفاوت طبخ بشه تا همه ذائقه‌های غذایی رو در بر بگیره. برای درست کردن لاهماجون از یه خمیر نازک استفاده میکنن و روی اون رو با یه لایه از گوشت چرخ کرده یا سبزیجات میپوشونن.


دوروم (Durum sandwich)

لیست انواع غذای ترکی با طعم های مختلف، نحوه درست کردن ساندویچ دوروم ترکی به روش رستورانی

دوروم یه نوع ساندویچ معروف خیابانی که به وفور تو تموم خیابون‌های استانبول دیده میشه و فروش خیلی زیادی داره. از این ساندویچ که با استفاده از نانی شبیه به لواش که با مواد میانی مثل: گوشت، مرغ، کباب ترکی یا سبزیجات با طعم‌های گوناگون پر میشه، برای میان وعده استفاده می‌کنن که به خاطر ارزش غذایی بالا، خیلی سیر کننده‌اس.


کومپیر (Kumpir)

کومپیر یا کمپیر یه نوع سیب زمینی تنوری شکم پر و خیلی خوشمزه‌اس که تو اکثر شهر‌های ترکیه به عنوان یه غذای پر فروش خیابانی شناخته میشه. برای درست کردن این غذای مقوی و متفاوت، یه سیب زمینی تنوری درسته رو از وسط باز میکنن و داخلش رو با  ذرت، بیکن، نخود فرنگی، زیتون، قارچ، خیارشور پر میکنن. یه غذای ساده که به راحتی تو خونه درست میشه.


میدیه دولما (Midye Dolma)

لیست انواع غذای خوشمزه ترکی، نحوه درست کردن میدیه دلمه دریایی با طعم خاص و جدید

اگه به خوردن غذاهای دریایی علاقه دارید، بهتون پیشنهاد می‌کنم که این دلمه دریایی ترکی رو از دست ندید. یه غذای متفاوت تو لیست انواع غذای ترکی که با استفاده از صدف دوکفه، برنج و انواع سبزیجات و ترشی درست میشه و طعم خیلی متفاوتی داره که هیچوقت فراموش نمی‌کنید. میدیه دلمه یکی از غذاهای خیابانی محبوب تو ترکیه‌اس که از کوچیک تا بزرگ‌سال بهش علاقه دارن.


سوپ بادام (Badem Corbasi)

سوپ بادام یکی از خوشمزه‌ترین سوپ‌های ترکیه‌اس که خیلی مقویه و با داشتن انواع ویتامین‌ها و مواد مغذی، میتونه هم به عنوان یه شام سبک و لذیذ انتخاب بشه و هم این که یه پیش غذای مجلسی واسه سر سفره مهمونی. این سوپ لذیذ و متفاوت با بادام، شیر، آب گوشت و جوز هندی طبخ میشه. بهتره بدونید که سوپ بادام برای شاهزاده‌های عثمانی طبخ می‌شده.


سالاد پیاز (Taratorlu piyaz)

لیست انواع غذای لذیذ ترکی، نحوه درست کردن سالاد پیاز گیاهی با طعم بی نظیر

برخلاف اسم این سالاد خوشمزه که مستقیم به پیاز اشاره میکنه، بهتره بدونید که مواد تشکیل دهنده این سالاد رو لوبیا سفید، سیر، روغن زیتون، سرکه، تخم مرغ آب پز، لیمو و جعفری تازه تشکیل میدن. از این سالاد معمولا کنار غذاهای دیگه استفاده میشه، اما به خاطر داشتن مواد اولیه مختلف و مغذی، میتونه یه شام سبک و مقوی باشه که زود هضم میشه.


سخن پایانی

مردم هر منطقه بر طبق پیشینه‌ای که دارن و نوع زندگی‌ای که با شرایط جغرافیایی مختلف آمیخته شده، غذاهایی طبخ می‌کنن که هم رنگ بویی از فرهنگشون رو داره و هم نشان دهنده سبک زندگی اون‌ها در سالیان درازیه که باعث شده غذاهای متنوع و خوش طعم درست کنن.

همونطور که مشاهده کردید، ما تو این مقاله سعی کردیم که شما رو با انواع غذای ترکی آشنا کنیم تا بتونید با روش طبخ مواد اولیه گوناگون به سبک مردم ترکیه آشنا بشید و برای شام، ناهار، صبحانه، میان وعده و حتی مهمونی غذاهای خوشمزه درست کنید.

آخرین بروز رسانی در: 6 اکتبر 2023| نویسنده: پوریا زنگیشه