جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸
  • ۱۲:۴۴
  • 268
گشنیز پلو

گشنیز پلو ساده با طعم لیمو؛ پلویی خوش عطر برای همراهی با غذاهای دریایی

گشنیز پلو به واسطه داشتن گشنیز جزو یکی از برنجهای معطر محسوب می‌شود. سبزی گشنیز یک سبزی خوش عطر است که یک پای ثابت سبزیهای ماهی است. مثلا در قلیه ماهی و میگو پلو سبزی مورد استفاده گشنیز  است چون این سبزی به واسطه عطر عالی که دارد بوی ماهی و میگو را می‌پوشاند.

گشنیز پلو در اصل یک پلوی مکزیکی ساده است که می‌توان آن را با هر چیزی همراه کرد از گوشت سرخ کرده تا کباب مرغ و یا کوفته قلقلی اما بهترین راه سرو کردن آن همراه با غذاهای دریایی است.

گشنیز پلو با طعم لیمو

اکثر ما ایرانیها عاشق برنج هستیم و این ماده مغذی باید بخشی از سفره‌های ما را تشکیل دهد. انگار حذف برنج از غذاهای روزانه گاهی غیر ممکن به نظر می‌رسد و ما هم منکر این قضیه نیستیم. برنج ساده باید همراه با یک غذای رنگی دیگر مثل انواع خورش باشد در غیر اینصورت باید به برنج عطر و بو اضافه کرد. گشنیز پلو به تنهایی خوش طعم و عطر است و می‌توان آن را تنها با یک سالاد همراه کرد تا بتواند رضایت خاطر شما را فراهم کند. شما می‌توانید مرغ برشته، ماهی کبابی، کوفته قلقلی یا خورش گوشت ساده را در کنار آن سرو کنید.

مواد تشکیل دهنده گشنیز پلو چه هستندگشنیز پلو

  • برنج سفید دانه بلند. اگر برنج را آبکش کنید بهتر است البته من خودم اغلب از برنج عنبربو و بدون آبکش کردن استفاده می‌کنم.
  • روغن زیتون: برای سرخ کردن سیر و پیاز روغن زیتون از همه بهتر است. این روغن گیاهی بافت سبکی دارد و برنج شما را هم سبک می‌کند.
  • پیازچه: من پیازچه را ترجیح می‌دهم چون نسبت به پیاز قرمز ملایمتر است و عطر خوبی دارد.
  • سیر: سیر طعم برنج را بهتر می‌کند همانند چلوگوشت هویج که به واسطه سیر طعم خوبی دارد. اما اگر سیر دوست ندارید می‌توانید آن را حذف کنید.
  • لیموی تازه: برای اینکه طعم عالی داشته باشید از لیموی تازه استفاده کنید.
  • گشنیز: برای درست کردن پلوی گشنیز باید فقط از گشنیز تازه استفاده کنید، گشنیز خشک طعم آن را کاملا متفاوت می‌کند.

می‌توان از برنج قهوه‌ای استفاده کرد؟

برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید ارزش غذایی بیشتری دارد. پخت این نوع برنج زمان بیشتری طول می‌کشد. بنابراین زمان پخت را به ۴۵ تا ۵۰ دقیقه برسانید، میزان آب را به ۳ پیمانه افزایش دهید و مرحله آبکشی را حذف کنید.

چه مقدار گشنیز کافی است

من از ۱/۳ پیمانه گشنیز استفاده کردم و فکر می‌کنم کافی باشد اما اگر شما می‌خواهید برنجتان معطرتر شود و بخش سبز آن بیشتر مشخص شود می‌توانید از ۱/۲ پیمانه گشنیز خرد شده استفاده کنید.

مواد لازم برای گشنیز پلو

۱ و ۱/۲ پیمانه برنج سفید دانه بلند

۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون

۱/۳ پیمانه پیازچه خرد شده

۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری سیر رنده شده (۱ حبه بزرگ)

۲ و ۳/۴ پیمانه آب داغ

۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه

۱/۲ قاشق چایخوری نمک

۱/۳ پیمانه گشنیز خرد شده (زیاد ریز نکنید)

طرز تهیه

برنج را در یک کاسه ریخته و چند بار در آن آب ریخته بشویید. می‌توانید آن را در یک آبکش خیلی ریز بریزید و زیر آب بگیرید تا خوب شسته و تمیز شود.

روغن را در قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید. پیازچه و سیر را اضافه کرده و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید.گشنیز پلو

آب را در قابلمه ریخته، ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو به اضافه نمک بریزید. آن را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید تا آب به جوش آید.گشنیز پلو

برنج را اضافه کرده و به طور یکدست در قابلمه پهن کنید. حرارت را به حالت ملایم کاهش دهید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج به آرامی بجوشد تا زمانی که آب آن جذب شود یعنی حدود ۱۸ تا ۲۰ دقیقه. برنج را زیر و رو کنید و بگذارید دم بکشد.

گاز را خاموش کرده و مدت ۱۰ دقیقه یا حداکثر ۳۰ دقیقه بگذارید بماند.گشنیز پلو

گشنیز و باقیمانده آب لیمو را اضافه کنید. گرم سرو کنید.

می‌توانید این پلو را با انواع غذاهای دریایی، مرغ سرخ شده، کوفته قلقلی و سایر غذاهای گوشتی مصرف کنید. همچنین برای طعم دار کردن برنج می‌توان موقع سرخ کردن پیاز، مقداری فلفل سبز به آن اضافه کنید.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منبع: cookingclassy

دیدگاه ها 0
2000
  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

با سبک جدید کانتور کردن در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
323
ترفندهای آرایش چشم برای خانم‌هایی که چشمان گود دارند
341
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
183
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
305
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
1,009
اگر در ارتفاع بالا زندگی می‌کنید از این محصولات مراقبتی استفاده کنید
اگر در مناطق مرتفع زندگی می‌کنید از این محصولات مراقبتی استفاده کنید
128

مقالات سلامت

عوارض پروبیوتیکها
عوارض پروبیوتیکها چیست و چگونه باید آنها را مصرف کرد؟
24
داروی نابومتون
داروی نابومتون و معرفی ویژگی های اساسی این دارو ضد التهاب
199
علائم سپسیس
علائم سپسیس یا عفونت خون را با ۱۱ نشانه خاموش شناسایی کنید
250
التهاب پلک
درد و التهاب پلک چه عللی دارد، چگونه می‌توان با آن مقابله کرد؟
244
خواص دانه رازیانه
دانه رازیانه و نگاهی گذرا به فواید پرشمار این ماده غذایی مفید
484
معرفی داروی اورسودیول
داروی اورسودیول و نگاهی جامع به ویژگی های این دارو
199

مقالات آشپزی

نان چاودار دانمارکی
طرز تهیه نان چاودار دانمارکی (RugbrØd) به صورت مرحله به مرحله
49
کلوچه جو دوسر
کلوچه جو دوسر با کشمش و گردو و طعم دارچین
195
کیک شکلاتی بدون آرد
کیک شکلاتی بدون آرد و بدون گلوتن و آموزش گاناش شکلات
278
گشنیز پلو
گشنیز پلو ساده با طعم لیمو؛ پلویی خوش عطر برای همراهی با غذاهای دریایی
268
بیسکویت زیره
بیسکویت زیره هندی، بیسکویتی ساده و سریع برای همراهی با چای
281
سالاد تخم مرغ
سالاد تخم مرغ کلاسیک با طعمی عالی و مناسب ساندویچ
363

مقالات تغذیه

خواص دانه رازیانه
دانه رازیانه و نگاهی گذرا به فواید پرشمار این ماده غذایی مفید
484
خواص گندم سیاه
خواص گندم سیاه برای سلامتی و روشهای استفاده از آن
83
خواص بادام زمینی
خواص بادام زمینی برای سلامتی و بهترین نوع آن چیست؟
102
پاستیل مولتی ویتامین
پاستیل مولتی ویتامین از چه موادی تشکیل شده، فواید و عوارض آن چیست؟
192
افزایش قد
افزایش قد و معرفی چند ماده مغذی تاثیر گذار در این فرایند طبیعی
715
روشهای کاهش قند خون
روشهای کاهش قند خون بدون دارو و بررسی باورهای اشتباه بیماران دیابتی
375