جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸
  • ۱۲:۴۴
  • 833
گشنیز پلو

گشنیز پلو ساده با طعم لیمو؛ پلویی خوش عطر برای همراهی با غذاهای دریایی

گشنیز پلو به واسطه داشتن گشنیز جزو یکی از برنجهای معطر محسوب می‌شود. سبزی گشنیز یک سبزی خوش عطر است که یک پای ثابت سبزیهای ماهی است. مثلا در قلیه ماهی و میگو پلو سبزی مورد استفاده گشنیز  است چون این سبزی به واسطه عطر عالی که دارد بوی ماهی و میگو را می‌پوشاند.

گشنیز پلو در اصل یک پلوی مکزیکی ساده است که می‌توان آن را با هر چیزی همراه کرد از گوشت سرخ کرده تا کباب مرغ و یا کوفته قلقلی اما بهترین راه سرو کردن آن همراه با غذاهای دریایی است.

گشنیز پلو با طعم لیمو

اکثر ما ایرانیها عاشق برنج هستیم و این ماده مغذی باید بخشی از سفره‌های ما را تشکیل دهد. انگار حذف برنج از غذاهای روزانه گاهی غیر ممکن به نظر می‌رسد و ما هم منکر این قضیه نیستیم. برنج ساده باید همراه با یک غذای رنگی دیگر مثل انواع خورش باشد در غیر اینصورت باید به برنج عطر و بو اضافه کرد. گشنیز پلو به تنهایی خوش طعم و عطر است و می‌توان آن را تنها با یک سالاد همراه کرد تا بتواند رضایت خاطر شما را فراهم کند. شما می‌توانید مرغ برشته، ماهی کبابی، کوفته قلقلی یا خورش گوشت ساده را در کنار آن سرو کنید.

مواد تشکیل دهنده گشنیز پلو چه هستندگشنیز پلو

  • برنج سفید دانه بلند. اگر برنج را آبکش کنید بهتر است البته من خودم اغلب از برنج عنبربو و بدون آبکش کردن استفاده می‌کنم.
  • روغن زیتون: برای سرخ کردن سیر و پیاز روغن زیتون از همه بهتر است. این روغن گیاهی بافت سبکی دارد و برنج شما را هم سبک می‌کند.
  • پیازچه: من پیازچه را ترجیح می‌دهم چون نسبت به پیاز قرمز ملایمتر است و عطر خوبی دارد.
  • سیر: سیر طعم برنج را بهتر می‌کند همانند چلوگوشت هویج که به واسطه سیر طعم خوبی دارد. اما اگر سیر دوست ندارید می‌توانید آن را حذف کنید.
  • لیموی تازه: برای اینکه طعم عالی داشته باشید از لیموی تازه استفاده کنید.
  • گشنیز: برای درست کردن پلوی گشنیز باید فقط از گشنیز تازه استفاده کنید، گشنیز خشک طعم آن را کاملا متفاوت می‌کند.

می‌توان از برنج قهوه‌ای استفاده کرد؟

برنج قهوه‌ای نسبت به برنج سفید ارزش غذایی بیشتری دارد. پخت این نوع برنج زمان بیشتری طول می‌کشد. بنابراین زمان پخت را به ۴۵ تا ۵۰ دقیقه برسانید، میزان آب را به ۳ پیمانه افزایش دهید و مرحله آبکشی را حذف کنید.

چه مقدار گشنیز کافی است

من از ۱/۳ پیمانه گشنیز استفاده کردم و فکر می‌کنم کافی باشد اما اگر شما می‌خواهید برنجتان معطرتر شود و بخش سبز آن بیشتر مشخص شود می‌توانید از ۱/۲ پیمانه گشنیز خرد شده استفاده کنید.

مواد لازم برای گشنیز پلو

۱ و ۱/۲ پیمانه برنج سفید دانه بلند

۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون

۱/۳ پیمانه پیازچه خرد شده

۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری سیر رنده شده (۱ حبه بزرگ)

۲ و ۳/۴ پیمانه آب داغ

۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه

۱/۲ قاشق چایخوری نمک

۱/۳ پیمانه گشنیز خرد شده (زیاد ریز نکنید)

طرز تهیه

برنج را در یک کاسه ریخته و چند بار در آن آب ریخته بشویید. می‌توانید آن را در یک آبکش خیلی ریز بریزید و زیر آب بگیرید تا خوب شسته و تمیز شود.

روغن را در قابلمه روی حرارت متوسط گرم کنید. پیازچه و سیر را اضافه کرده و حدود ۳۰ ثانیه تفت دهید.گشنیز پلو

آب را در قابلمه ریخته، ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو به اضافه نمک بریزید. آن را روی حرارت متوسط رو به بالا گرم کنید تا آب به جوش آید.گشنیز پلو

برنج را اضافه کرده و به طور یکدست در قابلمه پهن کنید. حرارت را به حالت ملایم کاهش دهید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برنج به آرامی بجوشد تا زمانی که آب آن جذب شود یعنی حدود ۱۸ تا ۲۰ دقیقه. برنج را زیر و رو کنید و بگذارید دم بکشد.

گاز را خاموش کرده و مدت ۱۰ دقیقه یا حداکثر ۳۰ دقیقه بگذارید بماند.گشنیز پلو

گشنیز و باقیمانده آب لیمو را اضافه کنید. گرم سرو کنید.

می‌توانید این پلو را با انواع غذاهای دریایی، مرغ سرخ شده، کوفته قلقلی و سایر غذاهای گوشتی مصرف کنید. همچنین برای طعم دار کردن برنج می‌توان موقع سرخ کردن پیاز، مقداری فلفل سبز به آن اضافه کنید.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز منبع: cookingclassy

دیدگاه ها 0
2000
  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

ضرورت و اهمیت استفاده از کرم مرطوب کننده برای تمام انواع پوست
نقش کلیدی مرطوب کننده ها در روتین مراقبت پوستی
538
روغن نارگیل
آیا روغن نارگیل برای پوست و بیماری‌های پوستی مفید است؟
785
روغن میوه نسترن
روغن میوه نسترن (رزهیپ) چه فوایدی دارد، روشهای استفاده از آن چیست؟
2,267
سبک جدید کانتور
با سبک جدید کانتور کردن در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
2,622
ترفندهای آرایش چشم
ترفندهای آرایش چشم برای خانم‌هایی که چشمان گود دارند
3,438
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
1,301

مقالات سلامت

رالوکسیفن
داروی رالوکسیفن و نگاهی به ویژگی های اساسی این دارو
212
تست ALT
تست ALT آزمایش خون(SGPT)؛ مقدار نرمال و درمان وضعیت غیر نرمال
339
معرفی شربت روبی توسین
شربت روبی توسین و نگاهی به ویژگی های عملکردی این دارو
547
معرفی خواص مولیبدنوم
خواص مولیبدنوم و معرفی چند مورد شگفت انگیز از این خواص
536
درد زیربغل
درد زیربغل چه عللی دارد، چه موقع جدی است و چگونه درمان می‌شود؟
1,084
نادولول
داروی نادولول ( Nadolol) و نگاه جامع به ویژگی های این دارو
377

مقالات آشپزی

کاری مرغ
طرز تهیه خورش کاری مرغ به دو روش و شرح کامل ادویه مخصوص
206
مافین کدو
مافین کدو حلوایی با رنگ زیبا برای صبح‌های سرد زمستان
333
مواد غذایی برای صبحانه
۴ دسته بندی ضروری از مواد غذایی برای داشتن صبحانه سالم
287
نان سیب زمینی
طرز تهیه نان سیب زمینی نرم و لطیف مرحله به مرحله
430
اهمیت پیش غذا و دسر
آیا از اهمیت پیش غذا و دسر در سلامتی آگاهید؟
338
طرز تهیه کوفته قلقلی
طرز تهیه کوفته قلقلی با گوشت برای همراهی با انواع غذاها
1,596

مقالات تغذیه

بهترین و بدترین رژیم غذایی برای قلب
بهترین و بدترین رژیم غذایی برای قلب و عروق کدام هستند؟
45
خواص لبو
خواص لبو (ریشه چغندر) و عوارض آن بر پایه تحقیقات علمی و روشهای استفاده
134
معرفی خواص مولیبدنوم
خواص مولیبدنوم و معرفی چند مورد شگفت انگیز از این خواص
536
میوه پوملو
میوه پوملو (گریپ فروت چینی) و معرفی فواید شگفت انگیز مصرف آن
471
نگاهی به خواص باقلا
خواص باقلا و معرفی ۸ مورد از مهم ترین فواید مصرف این ماده غذایی
259
کاهش تری گلیسرید
کاهش تری گلیسرید به روشهای طبیعی و بدون استفاده از دارو
701