آموزش درست کردن انواع غذا متفاوت لذیذ با حبوبات با خواص گوناگون

انواع انواع غذا با حبوبات

غذا با حبوبات

حبوبات دانه‌هایی هستن که با داشتن مجموعه‌ای از انواع خواص مختلف و مواد معدنی مثل: فیب، پروتئین و انواع ویتامین‌ها، بدن شما رو حسابی سالم و سرحال نگه میدارن. اون‌ها کالری کمی دارن و اصلی‌ترین ماده برای رژیم غذایی گیاهی محسوب میشن.

لیست انواع غذا با حبوبات برای آشتی کردن با این دانه‌های مغذی و مفیده که در بعضی مواقع در حقشون کم لطفی شده و کمتر مورد استفاده قرار میگیرن. این فهرست قراره شما رو به دنیایی از انواع طعم‌ها و غذاهای مختلف آشنا کنه.

استفاده از حبوبات در سراسر جهان مصرف زیادی داره و از آمریکا گرفته تا آسیا و آفریقا و کشورهای اروپایی، به شیوه‌های مختلف از این دانه‌های گیاهی در انواع غذا استفاده میکنن.

بخش آشپزی مجله قرمز با جمع‌آوری فهرست انواع غذا با حبوبات، سعی داره تا با معرفی انواع غذا و خواص مختلف حبوبات، که با مصرفشون در بدن تاثیرات مثبتی اتفاق میوفته، شما رو با این دنیایی مغذی و خوشمزه آشتی بده.


۱- عدسی

لیست انواع غذا با عدسی، نحوه درست کردن عدسی مقوی و لعابدار

لیست انواع غذا رو با یه خوراک محبوب و لذیذ شروع می‌کنیم که همه به خوبی باهاش آشنا هستیم. این غذای خوشمزه خاصیت‌های زیادی داره، زود هضم میشه و می‌تونید برای صبحانه، ناهار یا شام عدسی طبخ کنید و بدنتون رو سالم نگه دارید.


۲. سالاد رژیمی لوبیا چشم بلبلی

این سالاد خوشمزه، در عین حال که شیوه پخت آسونی داره، خیلی مقویه و افرادی که رژیم غذایی دارن رو به خوبی راضی نگه میداره. با درست کردن این سالاد می‌تونید یه شام سبک و زود هضم رو تجربه کنید که از مواد اولیه متفاوت گیاهی تشکیل شده.


۳. فریتاتا برنج و لوبیا

لیست انواع غذا با حبوبات، نحوه درست کردن فریتاتا ایتالیایی با برنج و لوبیا

یه غذای مخصوص آمریکای جنوبی که با استفاده از سرخ کردن برنج و لوبیای پخته شده به همراه کدو، ادویه و پنیر چدار تهیه میشه و با طعم و طاهر زیبایی که داره، می‌تونید مطمئن باشید که یکی از لذیذ‌ترین غذاهاییه که با حبوبات طبخ کردید.


۴. خوراک لوبیا چیتی

خوراک وقتی لوبیا چیتی باشه به راحتی میتونه با روح روانتون بازی کنه و با طعم لذیذی که داره، تبدیل به یه غذای مخصوص میشه که می‌تونید تو لیست غذایی هفتگیتون قرارش بدید. لیست انواع غذا با حبوبات، بدون لوبیا چیتی کامل نیست.


۵. همبرگر عدس

لیست انواع غذا با حبوبات، نحوه درست کردن همبرگر با عدس با طعم عالی

همبرگر یکی از پر فروش‌ترین محصولات گوشتیه که با طعم و روش‌های مختلف تو همه رستوران و ساندویچی‌ها طبخ میشه. اما برای گیاه خواران یا افرادی که رژیم دارن، یه دستور پخت همبرگر با عدس وجود داره که به شدت خوشمزه‌اس و به راحتی آناده میشه.


۶. ساندویچ لوبیا

یه روش منحصور به فرد برای بهره بردن از خواص حبوبات، اما نه به شیوه غذاهای سنتی، اینه که لوبیا چیتی رو بپزید و با پیاز، سیر، فلفل دلمه و ادویه تفت بدید و سپس با استفاده از نان تست اسنک‌های خوشمزه درست کنید.


۷. عدس پلو

عدس پلو یکی از پر طرفدارترین پلوهای ایرانیه که به خاطر خواص زیادی که داره، با طعم‌های متفاوت و با مواد غذایی گوناگون هم پخته میشه. ترکیب طعم عدس پلو خوشمزه با یه سالاد واسه ناهار قطعا باعث پرخوری میشه.


۸. حمص

لیست انواع غذا با حبوبات، نحوه درست کردن حمص با نخود به روش مجلسی

برای علاقه مندان به غذاهای نانی و جدید، پیشنهاد می‌کنم که این غذای لبنانی که با استفاده از نخود تهیه میشه و بافت نرم و خامه‌ای مانند داره رو به زودی طبخ کنید. طعم مخصوص این غذا رو هیچوقت فراموش نمی‌کنید و به راحتی درست میشه.


۹. فلافل

یکی از سالم‌ترین ساودویچ‌های لیست انواع غذا با حبوبات چیزی نیست جز فلافل. این محصول غذایی با استفاده از نخود و سبزیجات تبدیل به خمیر میشه و بهترین مزیتش اینه که می‌تونید خمیر فلافل رو تو فریزر نگه داری کرده و استفاده کنید.


۱۰. آش رشته

لیست انواع غذا با حبوبات، نحوه درست کردن آش رشته سنتی با طعم مخصوص

آش رشته به عنوان یه غذای سنتی تو لیست انواع غذا با حبوبات قرار داره. همه ما با این غذای خوشمزه به اندازه کافی آشنایی داریم چون این غذا رو از بچگی مامان بزرگ‌ها درست میکردن و امروزه هم تو همه رستوران‌ها و خونه‌ها پخته میشه.


۱۱. کوکوی عدس

کوکو به عنوان یکی از ساده‌ترین غذاهای ایرانی شناخته میشه که هم مقرون به صرفه‌اس و هم مقویه و طعم خوبی داره. کوکوی عدس یه روش برای بالا بردن ارزش غذایی کوکو محسوب میشه و با طعم جادوییش شما رو راضی نگه میداره.


۱۲. کتلت عدس

لیست انواع غذا با حبوبات، نحوه درست کردن کتلت عدس خوشمزه و مقوی

عدس یکی از قدیمی‌ترین حبوبات استفاده شده‌اس که به خاطر خواص بی‌شماری که داره، واسه انواع غذا استفاده میشه. کتلت عدس با داشتن یه طعم خاص قراره کلی خون به بدنتون برسونه و بهتره بدونید این غذا به راحتی طبخ میشه.


فواید استفاده از حبوبات در رژیم غذایی

حبوبات به خاطر داشتن ارزش غذایی زیاد به عنوان پر مصرف‌ترین محصولات غذایی در سراسر جهان شناخته میشن. پروتئین بالایی که حبوبات در خودشون دارن، شاید از محصولات گوشتی کمتر باشه، اما به خاطر تنوع زیادی که در طعم انواع حبوبات و همچنین خواص مختلف در اونها وجود داره، به راحتی میتونن برای انواع غذاهای مختلف و خوشمزه استفاده بشن.

استفاده از حبوبات در رژیم غذایی به راحتی میتونه به بدن شما خواص مختلفی برسونه و همینطور در صورتی که در دوره منع مصرف گوشت قرار دارید یا گیاهخوار هستید، بهتره استفاده از انواع دانه‌های طبیعی مغذی رو توی رژیم غذاییتون بیشتر کنید. در ادامه می‌تونید انواع خواص مختلف حبوبات رو مشاهده کنید.

  • پروتئین: بالاترین میزان خاصیت موجود در حبوبات داشتن پروتئین زیاده که در صورت مصرف مرتب انواع حبوبات، برای رشد موها، سلامت و زیبایی پوست و تقویت ناخن خیلی مفید و کاربردیه.
  • فیبر: مصرف حبوبات به خاطر داشتن فیبر زیاد باعث میشه تا هم احساس سیری بیشتری داشته باشید و هم این که با تاثیر مثبت بر روی گوارش، باعث میشه که مواد اضافی به راحتی از بدنتون دفع بشن.
  • فولیک اسید: فولیک اسید یا ویتامین B9 یکی از خواص مهم حبوبات هست که با تقسیم مناسب سلول‌ها در دوران شیردهی، باعث رشد نوزاد میشود. فولیک اسید برای کاهش حملات قلبی و سکته خیلی تاثیر داره.
  • آهن: از مهمترین مواد معدنی موجود در حبوبات، چیزی نیست جز آهن فراوان که باعث میشه خون سازی در بدن اتفاق بیوفته و روند گردش خون و اکسیژن در رگ‌ها بیشتر بشه.
  • منگنز: منگنز به خاطر تاثیرات مثبتی که بر جذب کلسیوم، کنترل قند خون، سلامت استخوان‌ها و مفاصل و همچنین سلامت هورمون‌های جنسی داره، به شدت برای سلامتی مفیده.
  • آنتی اکسیدان: مصرف انتی اکسیدان موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشه و برای مبارزه با آلودگی‌ها و رادیکال‌های آزاد، بدن به به این ماده معنی نیاز داره. مصرف حبوبات میزان انتی اکسیدان رو افزایش میده.

کمک به درمان بیماری ها با مصرف حبوبات

  1. کاهش وزن
  2. کنترل دیابت
  3. خواص ضد سرطان

بهترین روش پخت حبوبات

  • قبل از استفاده از حبوبات در غذا، ابتدا اون‌ها رو به مدت چند ساعت با آب بخیسونید، تا نفخشون گرفته بشه.
  • در حین پخت حبوبات صبور باشید و اجازه بدید تا با پخت مناسب، نخشون از بین بره.
  • استفاده از جوش شیرین در ترکیبات حبوبات باعث از بین رفتن ویتامین و بد شدن مزه اون‌ها میشه.
  • پختن حبوبات باید به معنی کاملا نرم شدن او‌ها باشه و همچنین نباید پوست اطرافشون جدا بشه.

سخن آخر

دنیای حبوبات انقد متوع و گسترده‌اس که می‌تونید فقط با استفاده از یکی از این دانه‌های گیاهی‌، انواع مختلف غذاهای خوشمزه و مقوی رو درست کنید. یادتون باشه که حتما در کنار مصرف محصولات گوشتی، مصرف حبوبات رو هم افزایش بدید تا با ایجاد تعادل غذایی، بدتون مواد مغذی و معدنی بیشتری دریافت کنه و در نتیجه انرژی و سلامت بیشتر رو برای شما به ارمغان بیاره.

یادتون باشه که حبوبات از کم هزینه‌ترین مواد غذایی مفید در سراسر جهان هستن که برای تمام سنین و از بزرگ گرفته تا نوزادان، با خواص مهم خودشون به شدت کاربردی هستن. امیدوارم که از این مطلب خوشتون اومده باشه. غذاهای موجود در این لیست به مرور زمان کاملتر میشن و میتونید با سر زدن به این صفحه برای درست کردن انواع غذا با حبوبات ایده‌های بیشتری بگیرید.

آخرین بروز رسانی در: 22 نوامبر 2022| نویسنده: پوریا زنگیشه