طرز تهیه کباب استیک و سس چیمیچوری
کباب استیک با سس چیمیچوری غذایی عالی برای استقبال از روزهای گرم سال است. این کباب نیازی به خواباندن در سس و مریناد کردن ندارد بلکه فقط گوشت تکه شده و سبزیجات را که کمی روغن و نمک و فلفل روی آنها زده شده، کباب کنید سپس بعد از اینکه کباب کردن را انجام دادید با مقداری سس چیمیچوری گیاهی فوق العاده سرو کنید.
اکثر کبابهای سیخی نیاز به مریناد کردن یا همان خواباندن در سس مخصوص به خود دارند اما این یکی نه، به همین دلیل من این کباب استیک را نسبت به بسیاری از کبابها ترجیح میدم بخصوص وقتی که مهمانی ناخوانده از راه میرسد و شما زمان زیادی ندارید.
بیشتر طعم این کباب ناشی از سس چیمچوری است و این سس پس از پخته شدن به آنها به اضافه میشود به دلیل اینکه ما میخواهیم که طعم چیمیچوری تازه و خام بماند. اگر تا بحال چیمیچوری درست نکردهاید بهتر است که با درست کردن کباب استیک آن را امتحان کنید.
سس چیمیچوری یک نوع سس پخته نشده است که برای گوشت کبابی استفاده میشود. این سس در دو نوع سبز یا چیمیچوری وردِه و نوع قرمز یا چیمیچوری روجو درست میشود. این سس متعلق به آشپزی کشور آرژانتین و اروگوئه است.
طرز تهیه کباب استیک با سس چیمیچوری
مواد لازم برای کباب استیک
- ۷۵۰ گرم استیک راسته، خرد شده به قطعات مکعبی ۱ اینچی
- ۱ عدد پیاز قرمز بزرگ، خرد شده به قطعات درشت
- نیم کیلو گوجه گیلاسی یا انگوری خرد شده به قطعات درشت
- ۲ عدد کدوی کوچک، اسلایس شده با ضخامت ۱/۴ اینچ
- نمک و فلفل سیاه تاز آسیاب شده
- روغن برای رو مالی
مواد لازم برای سس چیمیچوری
- ۱/۳ پیمانه روغن زیتون
- ۱/۲ پیمانه جعفری تازه (بدون ساقه)
- ۱/۴ پیمانه گشنیز تازه (بدون ساقه)
- ۱ و ۱/۲ پیمانه سرکه قرمز
- ۱ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری سیر رنده شده (۱ حبه بزرگ)
مراحل تهیه کباب استیک با سس چیمیچوری
اگر از سیخ چوبی استفاده میکنید سیخها را حداقل یکساعت در آب بخیسانید (من یک شب تا صبح در آب خیساندم)
گریل را روشن کنید و روی دمای متوسط به بالا بگذارید تا زمانی که به ۴۰۰ درجه برسد و همچنین توری گریل را تمیز کنید. اگر از منقل زغالی استفاده میکنید، روی آن توری بگذارید و بین زغالها و توری حداقل ۱۰ سانت باید فاصله باشد.
گوشتها را به قطعاتی کوچک قطعه قطعه کنید حدود ۲/۵ تا ۳ سانت اندازه آنها باشد.
پیاز قرمز را تکه تکه کنید و کدو سبز را به صورت حلقه حلقه درآورید.
در حالی که سبزیجات و گوشت آماده شده را روی سیخها میگذارید روی آنها را با مقداری روغن زیتون برس بزنید؛ فقط یک قاشق غذاخوری لازم دارید و روی آنها را با نمک و فلفل بپاشید تا مزه دار شوند (میتوانید حتی روی توری گریل را هم روغن بزنید تا کباب استیک کمتر به توری بچسبد البته این اختیاری است).
کبابها را روی گریل گذاشته و هر طرف آنها را حدود ۴ دقیقه کباب کنید تا زمانی که دمای مرکز آن به ۱۴۵ درجه برسد. کبابها را بردارید و حدود ۳ دقیقه به آنها استراحت بدهید.
در حالی که کبابها در حال برشته شدن هستند، سس چیمیچوری را درست کنید، در یک کاسه روغن زیتون، جعفری، گشنیز، آویشن، سرکه قرمز، آب لیمو، سیر و نمک و فلفل را برای طعم بیشتر بریزید و با هم بهم بزنید.
سس چیمیچوری را روی کبابها بزنید و گرم سرو کنید.
تغییراتی که میتوانید در دستورالعمل کباب استیک ایجاد کنید
- اگر به جای گوشت قرمز از سینه مرغ استفاده میکنید، زمان کباب کردن را به ۵ دقیقه افزایش دهید تا زمانی که وسط مرغ به ۱۶۵ درجه برسد.
- میتوانید فقط از جعفری استفاده کنید (یا ۳/۴ پیمانه جعفری استفاده کنید و کمی گشنیز).
- میتوانید فقط از سرکه استفاده کنید، من مخلوط سرکه و لیمو را بیشتر دوست دارم اما استفاده از لیمو اختیاری است.
- یک فلفل قرمز خشک شده را خرد کنید و برای طعم بیشتر به چیمیچوری اضافه کنید یا نصف یک فلفل قرمز چیلی در صورتی که تند دوست داشته باشید.
- در صورتی که بخواهید میتوانید سبزیجات دیگری را نیز برای این کباب استیک استفاده کنید، همانند فلفل دلمهای، قارچ یا سیب زمینی کوچک جوشیده، سیب زمینی قرمز یا سیب زمینی شیرین (به دستورالعمل کباب سبزیجات مراجعه کنید).
ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز
منبع: cookingclassy