جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۵ اسفند ۱۳۹۹
  • ۱۲:۰۰
  • 640
نان هندی خانگی

نان هندی خانگی ساده و آسان بدون نیاز به فر

نان هندی خانگی یکی از نانهای مسطح و ورقه‌ای است که به راحتی و بدون نیاز به فر درست می‌شود. این نان یکی از بخشهای ضروری آشپزی هند است و همراه بسیاری از غذاها صرف می‌شود. این نان نرم، خوش طعم و کره‌ای و کاملا برشته است که درست کردن آن ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید؛ در عین حال که طعمی بهتر از نانهای رستورانی دارد.

نان هندی (Naan) چیست؟

این نان همانطور که از اسمش پیداست شبیه نانهای مسطح معمول، مخمری و پخته شده در فر است. این نوع نان از ایران و آسیای مرکزی ریشه گرفته است. این نان در کشور هند بسیار محبوب است و در آنجا احتمالا نمونه ضخیم‌تر آن را خواهید یافت. نان هندی هم به صورت مخمری و هم غیر مخمری هست که نوع هندی معمولا مخمری است. همانند فرهنگ ایرانی از تکه‌های نان به صورت لقمه و خوردن غذا با دست استفاده می‌شود.

نان هندی به صورت سنتی در تنور یا فر پخته می‌شود اما بسیاری از ما هیچکدام از آنها را نداریم. بنابراین ما سعی می‌کنیم آن را بدون استفاده از تنور و فر و با استفاده از یک ماهیتابه آهنی بپزیم که نتیجه کار هم بسیار شبیه به نان توی فر است. این نان را به چندین روش متفاوت و با مواد مختلف می‌توان پخت که بستگی به نوع سلیقه شما دارد؛ مثلا می‌توانید آن را با تخم مرغ یا بدون آن بپزید یا برای بخش مایع از شیر، شیر ترش، ماست و یا آب استفاده کنید. یا برای چربی هم از روغن‌های متفاوت بهره بگیرید. در این رسپی از مقداری بیکینگ پودر هم برای پف بیشتر استفاده شده است.

تفاوت نان هندی، نان مسطح و نان پیتا

  • هر سه نان از آرد سفید تصفیه شده درست شده‌اند و شکلی مشابه دارند اما تفاوتهای قابل توجهی هم دارند.
  • نان هندی معمولا نرمتر از نان مسطح و نان پیتا است. با استفاده از ماست، شیر، کره و تخم مرغ، طعم بیشتری دارد.
  • نان ورقه‌ای (لواش) معمولا مسطح و بدون مخمر است در حالی که نان پیتا و نان هندی مخمری و پف‌تر هستند.
  • روش پخت هر سه آنها نیز متفاوت است.

مواد تشکیل دهنده نان هندینان هندی خانگی

  • آب گرم: گرم بودن آب در دمای مناسب برای این دستورالعمل بسیار مهم است. اگر به حد کافی گرم نباشد، مخمر فعال نمی‌شود و به همین ترتیب اگر داغ باشد موجب کشتن مخمر می‌شود و نان پف نخواهد کرد.
  • مخمر خشک فعال: مخمر فوری هم خیلی خوب است. نیازی نیست که ابتدا آن را در آب بریزید تا پف کند، فقط آن را با مواد خشک مخلوط کنید و سپس مواد مرطوب را به مواد خشک اضافه کنید.
  • شکر: استفاده از کمی شکر در این دستورالعمل طعم خوبی به آن می‌دهد. استفاده از ۱/۴ قاشق چایخوری شکر همراه با مخمر، آن را تغذیه کرده و سریعتر عمل می‌کند.
  • شیر کامل: معمولا فقط آب برای بخش مایع استفاده می‌شود اما استفاده از شیر موجب طعم بیشتر شده و آن را غنی‌تر می‌کند.
  • ماست ساده: ماست معمولی یا ماست یونانی هر دو را می‌توان استفاده کرد. من ترجیحا از ماست کامل محلی استفاده می‌کنم.
  • روغن زیتون: روغن گیاهی معمولی را هم می‌توان به جای روغن زیتون استفاده کرد.
  • نمک: این یکی را فراموش نکنید. نان هندی شما بدون آن طعم کاملی نخواهد داشت.
  • آرد: من توصیه می‌کنم از آرد سفید نشده استفاده کنید. این نوع مزه بهتری دارد و نان را کمی سفت‌تر می‌کند.
  • کره: کره فقط بعد از پختن نان استفاده می‌شود و به آن طعم و ظاهری براق می‌دهد.

مواد لازم

  • آب گرم: ۳ قاشق غذاخوری ۵۰ درجه
  • مخمر: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
  • شکر: ۱ قاشق غذاخوری + ۱/۴ قاشق چایخوری (جداگانه)
  • شیر کامل: ۱/۲ پیمانه، ولرم
  • ماست ساده: ۱/۳ پیمانه (۷۷ گرم)، هم دمای محیط
  • روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ: ۱عدد
  • نمک: ۱ قاشق چایخوری
  • آرد سفید نشده: ۲ و ۱/۴ پیمانه (۳۱۸ گرم)
  • کره: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

  1. در کاسه همزن برقی آب، مخمر و ۱/۴ قاشق چایخوری شکر را مخلوط کرده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ بگذارید بماند تا پف کند.
  2. قطعه مخلوط کردن را روی همزن گذاشته سپس شیر، ماست، روغن زیتون، زرده تخم مرغ، باقی مانده ۱ قاشق غذاخوری شکر و نمک را با هم مخلوط کنید. حدود ۲/۳ آرد را در آن بریزید.
  3. قطعه ورز دادن را روی همزن گذاشته سپس باقیمانده ۱/۳ پیمانه آرد را با مواد مخلوط کنید. بگذارید چنگک خمیرزنی روی سرعت پایین باشد و خمیر را از اطراف به سمت پایین بیاورد. اگر خمیر چسبناک بود و به اطراف چسبیده است، حدود ۱ قاشق غذاخوری آرد اضافه کنید و آن را بیشتر هم بزنید.نان هندی خانگی
  4. خمیر را در کاسه‌ای بزرگ که کمی چرب شده انتقال دهید و با سلفون روی آن را بپوشانید و بگذارید خمیر استراحت کند تا زمانی که دو برابر شود، حدود ۱ و نیم تا ۲ ساعت.
  5. به آرامی خمیر را برداشته و آن را به ۶ بخش مساوی تقسیم کنید (این کار را با استفاده از کاردک خمیر یا چاقو انجام دهید، می‌توانید آن را همانند پیتزا به ۶ مثلث تقسیم کنید). این مثلت‌ها را به شکل گرد درآورده و روی آنها را با سلفون چرب بپوشانید.نان هندی خانگی
  6. ماهیتابه آهنی خود را روی گاز با حرارت متوسط به بالا قرار دهید. ماهیتابه نجسب هم خوب است.
  7. هر بار یک تکه خمیر را برداشته و با آن کار کنید. خمیر را به صورت یک بیضی با قطر ۲۵ تا ۲۷ سانت درآورید یا آن را به شکل یک اشک درآورید و روی سطحی که کمی آردپاشی شده، پهن کنید. ضخامت آن باید نیم سانت باشد. انگشتانتان را در آب فرو ببرید سپس روی خمیر به صورت نقطه نقطه آب بپاشید یا اینکه با یک بطری روی آن آب اسپری بپاشید.
  8. نان را از سمت مرطوب شده بپزید تا زمانی که لکه‌های قهوه‌ای روی آن ظاهر شود یعنی حدود ۳۰ ثانیه. آن را برگردانید و سمت مقابل را هم تا زمانی که لکه‌های قهوه‌ای روی آن ظاهر شود، حدود ۳۰ ثانیه.
  9. این کار را با بقیه خمیرها تکرار کنید. اگر نانها سریع قهوه‌ای می‌شوند، حرارت را کاهش دهید.
  10. نان پخته را همانطور که گرم هست با مقداری کره چرب کنید.نان هندی خانگی

گرم نگه داشتن نان هندی

  • اگر بخواهید نان را گرم نگه دارید، می‌توانید فر را با دمای ۱۷۵ گرم کنید. نان پخته را در فویل گذاشته سپس آن را در فر به مدت ۱۵ دقیقه گرم کنید یا تا زمانی که آماده سرو باشند.

دوباره گرم کردن نان

  • فر: فر با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس گرم کنید. نان را در فویل پیچیده و تا زمانی که کاملا گرم شود، حدود ۱۰ دقیقه.
  • مایکروفر: تکه‌های نان را به صورت تکی داخل مایکروفر روی قدرت بالا به مدت ۱۵ تا ۲۰ ثانیه گرم کنید.

نحوه نگهداری و میزان دوام نان

  • نان خانگی پخته را می‌توان تا ۳ روز در دمای اتاق، ۱ هفته در فریزر یا ۳ ماه در فریزر نگه داشت.
  • قبل از اینکه آن را در ظرف دردار بگذارید بهتر است بگذارید خنک شود.

طرز تهیه نان هندی با دست و بدون میکسر

  1. داخل یک کاسه مخمر، آب و شکر را طبق دستور مخلوط کرده بگذارید بماند.
  2. مخلوط مخمری را داخل مواد مایع بریزید.
  3. ۲/۳ آرد را ریخته و با قاشق مخلوط کنید. باقیمانده آرد را بریزید و شروع کنید با دست مخلوط کردن.
  4. آن را روی سطحی آردپاشی شده به مدت ۳ دقیقه ورز دهید.
  5. خمیر مقداری چسبناک است و به سطح تخته یا کابینت شما می‌چسبد اما مراقب باشید که ارد زیادی اضافه نکنید.

آیا می‌توان خمیر نان را فریز کرد؟نان هندی خانگی

  • بله فریز کردن خمیر البته پس از اینکه پف کرد و ورآمد بدون اشکال است. می‌توانید این کار را برای خمیر پیتزا خانگی هم انجام دهید.
  • آن را صاف کرده و داخل ظرفی دردار بگذارید.
  • خمیر را حداکثر به مدت ۳ ماه فریز کنید. موقع استفاده از شب قبل در یخچال بگذارید تا یخ آن ذوب شود سپس در دمای اتاق بگذارید (حدود ۳۰ دقیقه) و بعد استفاده کنید.

درست کردن مینی نان هندی

این دستورالعمل برای نانهای با سایز متوسط است اما شما می‌توانید آن را به جای ۶ قسمت به ۱۲ قسمت تقسیم کنید یا سایزهای کوچکتر مثلا با قطر ۱۰ سانت.

انواع طعم دهنده

  • می‌توانید با افزودن سیاهدانه، کنجد، رازیانه، زیره، انیس، زیره سیاه یا تخم خشخاش روی خمیر نان آن خوشمزه تر کنید.
  • می‌توانید در انتها کره سیر بزنید یا فقط از کره ساده استفاده کنید. کره محلی یا روغن محلی هم طعم و بوی خوبی به آن می‌دهد و در اینصورت می‌توان از آن برای صبحانه و یا یک وعده غذا استفاده کرد. برای درست کردن کره سیر، ۳ قاشق غذاخوری کره را در یک ماهیتابه کوچک گرم کنید سپس ۲ تا ۳ حبه سیر رنده شده را داخل آن بریزید و بپزید تا بوی آن بلند شود و فقط شروع به تغییر رنگ کند، حدود ۳۰ تا ۶۰ ثانیه.
  • در انتها سبزیجات تازه مثل جعفری یا گشنیز را فقط به عنوان تزئین و افزودن طعم روی آن بریزید.
  • نان را می‌توان کمی ضخیم‌تر یا نازکتر درآورید که بستگی به سلیقه شخصی شما دارد.

ترفندهای موثر

  • خمیر نان هندی کمی چسبنده است. بعد از ورز دادن غیر قابل کنترل نیست اما باز هم کمی چسبناک است. بخاطر اینکه یک خمیر مرطوب است. یادتان باشد نباید سعی کنید آن را با آرد اضافی سفت کنید.
  • برای اینکه نرم باشد، زرده تخم مرغ را حذف نکنید.
  • زیاد روی خمیر کار نکنید. نیازی به ورز طولانی ندارید، فقط چند دقیقه کافی ست تا نتیجه دلخواه به دست آید.
  • سعی کنید از ماهیتابه ضخیم آهنی استفاده کنید. اگر کف آن مقداری چربی از غذای قبل مانده باشد هم خوب است.
  • از قبل ماهیتابه را گرم کنید. این کار یک دنیا تفاوت ایجاد می‌کند. ماهیتابه‌های ضخیم مثل ماهیتابه آهنی یا سرامیکی باید ۵ دقیقه قبل از کار روی گاز یا ۱۰ دقیقه روی گاز برقی گرم شوند.
  • کمی آب روی خمیر بپاشید یا روی آن اسپری کنید بعد بپزید. این کار باعث ایجاد بخار شده و حبابهای کوچک هوا روی تنان ایجاد می‌کند.
  • اگر متوجه شدید که نان خیلی سریع قهوه‌ای می‌شود، حرارت را کمی کاهش دهید. از سوی دیگر اگر خوب قهوه‌ای نمی‌شود یا دیر می‌پزد، حرارت را کمی بیشتر کنید.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منبع: cookingclassy


دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

غذاهای سرشار از کلاژن
غذاهای سرشار از کلاژن که پوست شما را به گذشته خوب می برند
95
لوازم آرایشی
محصولات پیپا انتخابی مناسب در هنگام خرید لوازم آرایشی
147
درمان لک صورت
درمان لک صورت؛ راهنمای علمی درمان لک به همراه معرفی بهترین محصولات
272
اوره برای پوست
فواید اوره برای پوست؛ آیا می‌دانستید اوره هم لایه‌بردار است و هم مرطوب‌کننده؟
1,378
راقبت پس از فیلر لب
بهترین روشهای مراقبت پس از فیلر لب
441
آزلائیک اسید
آزلائیک اسید (Azelaic Acid) چیست و چگونه آکنه را درمان می‌کند؟
435

مقالات سلامت

دیسپلازی معده
دیسپلازی معده چیست، روشهای تشخیص آن چه هستند؟
68
تغذیه سالم
تغذیه سالم فقط به معنی افزایش سبزیجات و کاهش چربی‌ها نیست!
52
جوش زیر پوستی
جوش زیر پوستی را با روشهای ساده در خانه درمان کنیم
258
درد پهلو
درد پهلو چه علتهایی دارد و روشهای درمان هر کدام چیست؟
198
کاتتر ورید مرکزی
کاتتر ورید مرکزی (CVC): انواع و شیوه نصب آن برای بیمار
145
خواب و چاقی
خواب و چاقی؛ تاثیر ریتم شبانه‌روزی بدن بر چاقی وسایر بیماری‌های مزمن
112

مقالات آشپزی

شیر جو دوسر خانگی
طرز تهیه شیر جو دوسر خانگی و انواع روشهای استفاده از آن
120
نان هندی خانگی
نان هندی خانگی ساده و آسان بدون نیاز به فر
640
ترافل شکلاتی
ترافل شکلاتی خوشمزه تقدیم به آنهایی که دوستشان داریم
219
گرام ماسالا
طرز تهیه ادویه گرام ماسالا در خانه با عطری عالی برای انواع غذاها
389
سس مایونز گیاهی
سس مایونز گیاهی و رژیمی برای آنها که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند
701
اشترودل سیب اصل اتریشی
اشترودل سیب اصل اتریشی را به بهترین روش در خانه درست کنیم
692

مقالات تغذیه

تغذیه سالم
تغذیه سالم فقط به معنی افزایش سبزیجات و کاهش چربی‌ها نیست!
52
غذاهای سرشار از کلاژن
غذاهای سرشار از کلاژن که پوست شما را به گذشته خوب می برند
95
توت فرنگی
خواص توت فرنگی این دلربای اردیبهشتی؛ میوه ای کم قند و خوش طعم
62
خواب و چاقی
خواب و چاقی؛ تاثیر ریتم شبانه‌روزی بدن بر چاقی وسایر بیماری‌های مزمن
112
چای رازیانه
خواص عالی چای رازیانه برای سلامتی از رفع بی خوابی تا دردهای پریودی
246
تنظیم هورمونی
چطور از گلوکومتر برای تنظیم هورمونی و لاغری استفاده کنیم؟    
155