طرز تهیه نان رول دارچینی سینابون
نان رول دارچینی سینابون یکی از نانهای محبوب من است و در عین حال یکی از بخشهای جدایی ناپذیر مهمانیهای دوستانه در گذشته.
من این نان را بارها و بارها درست کردهام و هر بار نتیجه کار راضی کننده بود. یکبار خواهرم همه همکارانش را به خانه ما دعوت کرد خب بهترین چیزی که به ذهنم رسید درست کردن نان رول دارچینی بود و جالب بود که آنها هم به قدری آن را دوست داشتند که مجبور شدم در روزهای بعد چندین و چند بار دیگر برای آنها درست کنم.
من برای درست کردن این نان آنقدر از سایتهای مختلف دستور العمل تهیه کردم تا در نهایت یکی از آنها را پسندیدم و مرتبا نانهای رول دارچینی را طبق همان دستورالعمل درست میکردم تا اینکه مدتی گذشت و پختن نان رول دارچینی از سر من افتاد، رم گوشی سوخت و همه اطلاعات من هم از بین رفت، بنابراین من دستور محبوبم را از دست دادم. اما امروز به دنبال یک دستور خوب بودم که چشمم به این یکی افتاد به نظرم ظاهر خوبی داشت و البته خیلی خوب هم درست شده، خب من هم معطل نکردم و دست به کار شدم.
اجازه بدهید که رازی را در مورد تهیه یک خمیر خوب نان به شما بگویم. من اغلب از روش یخچال برای درست شدن یک خمیر عالی استفاده میکنم. من خمیر را از شب تا صبح در یخچال میگذارم. اگر خمیر یک شب تا صبح بماند، روند تخمیر آن به کندی صورت میگیرد، بنابراین خمیر بهتر پف کرده و دارای منافذ ریز میشود. این روش بخصوص برای خمیر پیتزا و انواع نانهای حجیم عالی است.
شما که مرا میشناسید و میدانید که من همیشه سعی میکنم دستورهای خوب را با شما به اشتراک بگذارم این یکی هم از همین مواردی است که من دوست دارم شما هم یاد بگیرید.
من مطمئنم اگر شما این نان رول دارچینی را درست کنید دیگر آن را کنار نخواهید گذاشت شاید هم به پای ثابت پذیرایی شما از مهمانها تبدیل شود و شاید هم یک عصرانه دوستانه در کنار خانواده، کسی چه میداند؟
نامی که ژاکلین بر این نان گذاشت، رول دارچینی بهتر از سینابون است. سینابون یک برند معروف در زمینه رول دارچینی است که به خاطر ساخت این نوع نان، نامی برای خود بهم زده است. نان رول دارچینی ما هم شبیه به رول دارچینی سینابون است چون نمونههای مختلفی برای رول دارچینی وجود دارد که باعث کمی تغییر در ظاهر آنها میشود. اگر میبینید که این نان با سایر رولهای دارچینی که در اینترنت میبینید متفاوت است بخاطر متفاوت بودن دستورالعمل آن است.
نان رول دارچینی سینابون
مواد لازم خمیر نان
- ۱/۴ پ (۶۰ میلی لیتر) آب گرم، ۱۱۰ تا ۱۲۰ درجه فارنهایت (۴۰ درجه سانتیگراد)
- ۱ قاشق غذاخوری خمیر مایه فعال
- ۳/۴ پیمانه میلک باتر (شیرترش)، دمای اتاق
- ۲ عدد تخم مرغ بزرگ در دمای اتاق
- ۱/۲ پیمانه (۱۰۰ گرم) + ۱/۲ قاشق چایخوری شکر دانه درشت
- ۱ قاشق چایخوری نمک
- ۱/۲ قاشق چایخوری اسانس وانیل
- ۶ قاشق غذاخوری (۸۵ گرم) کره بدون نمک، تقسیم شده به تکههایی به اندازه ۱ قاشق غذاخوری و ذوب شده
- ۳ و ۱/۲ تا ۴ پیمانه آرد نان (من ترکیبی از آرد نان و آرد کیک را ترجیح میدهم)
مواد میانی دارچینی
- ۶ قاشق غذاخوری کره بدون نمک (۸۵ گرم)، نرم شده
- ۱ پیمانه (۲۱۰ گرم) شکر قهوهای روشن
- ۲ قاشق چایخوری (۱۳ گرم) دارچین سایگون
مواد آیسینگ پنیر خامهای
- ۱/۴ پیمانه (۵۶ گرم) کره بدون نمک، نرم شده
- ۸۵ گرم پنیر خامهای نرم شده
- ۱/۲ قاشق چایخوری اسانس وانیل
- ۱ و ۱/۲ پیمانه (۱۹۰ گرم) شکر پودر شده
طرز تهیه نان رول دارچینی
آب را در یک کاسه همزن ثابت بریزید، خمیر مایه و ۱/۲ قاشق غذاخوری شکر را در آن بریزید و خوب بهم بزنید. کمتر از ۵ تا ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا پف کند (اگر پف نکرد یا آب به حد کافی گرم نیست یا خمیر مایه شما نامناسب است که دراینصورت باید خمیر مایه جدید خریداری کنید).
دوغ، ۲ عدد تخم مرغ، ۱/۲ پیمانه شکر دانه درشت، نمک، وانیل و ۶ قاشق غذاخوری کره نرم شده را اضافه کنید. قطعه ویسک را به همزن وصل کنید و مخلوط را بهم بزنید تا زمانی که ترکیب شود.
به ورز دادن روی سرعت پایین حدود ۵ تا ۶ دقیقه ادامه دهید در همین حال آرد را اضافه کنید و اگر نیاز بود کمی بیشتر اضافه کنید تا خمیر لطیفی تشکیل شود. خمیر نباید به دیوارههای کاسه بچسبد اما اگر به ته کاسه چسبید اشکالی ندارد، بنابراین در اینصورت آرد بیشتر اضافه نکنید. من ۳ و ۳/۴ پیمانه آرد استفاده کردم چون در منطقهای خشک هستم اگر شما در منطقهای مرطوب زندگی میکنید نیاز به مقدار بیشتری آرد دارید. همچنین برای اندازه گیری آرد از قاشق برای ریختن آن در پیمانه استفاده میکنم).
خمیر را به یک کاسه چرب شده منتقل کنید، با پلاستیک روی آن را بپوشانید و در جایی گرم بگذارید تا خمیر ور بیاید و به دو برابر حجم اولیه خود برسد، حدود ۱ و نیم ساعت.
کف یک سینی فر پهن ۱۰ در ۱۵ اینچی را کاغذ روغنی بگذارید (یک سینی ۹ در ۱۳ اینچی نیز خوب است اما من دوست دارم از یک سینی بزرگتر استفاده کنم تا نتیجه بهتری بگیرم). کاغذ را چرب کرده و کنار بگذارید.
خمیر را روی یک سطح آرد پاشی شده بگذارید و آن را با وردنه پهن کنید. روی سطح خمیر را هم آرد پاشی کنید. سپس خمیر را به شکل یک مستطیل ۲۱ تا ۱۸ اینچ با وردنه پهن کنید.
۶ قاشق غذاخوری کره را به صورت یکسان روی کل سطح خمیر پخش کنید (فقط از دست برای پخش کردن کره استفاده کنید). در یک کاسه کوچک، شکر قهوهای و دارچین را با هم مخلوط کنید. مخلوط شکر و دارچین را به طور یکنواخت روی لایه کره بپاشید و پهن کنید (سعی کنید حدود ۱/۲ اینچ از لبهها را بدون شکر و دارچین بگذارید).
خمیر را از سطح ۱۸ اینچی شروع کنید خیلی محکم رول کنید تا شکل یک استوانه را به خود بگیرد. لبه بیرونی را خوب بچسبانید تا باز نشود (در صورت نیاز با کمی سفیده تخم مرغ آن را برس بکشید).
با استفاده از یک چاقوی تیز بزرگ به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید (باید تکهها به اندازه ۱ و ۱/۲ اینچ ارتفاع داشته باشند). برای اینکه اندازهها مساوی باشند، میتوانید ابتدا آن را به سه قسمت تقسیم کرده و پس هر کدام از سه قسمت را به ۴ تکه تقسیم کنید. شما میتوانید به جای چاقو از نخ دندان استفاده کنید، برای استفاده از نخ دندان، یک تکه نخ دندان حدودا ۲۰ سانت را جدا کرده و زیر رول بگذارید و دو سر را به هم رسانده و خمیر را برش بزنید (من اغلب از این روش استفاده می کنم). رولها را توی سینی به صورت منظم بچینید، بین آنها مقداری فضای خالی بگذارید.
روی سینی را با پلاستیک بپوشانید (پلاستیک را کمی شل کنید اما حواستان باشد که به طور کامل آن را بگیرد تا هوا وارد سینی نشود. همچنین نکات مربوط به گذاشتن خمیر در یخچال را در بخش نکات آشپزی مطالعه کنید).
اجازه دهید خمیر در مکانی گرم بماند تا وربیاید و حجم آن دو برابر شود، حدود ۱ و نیم ساعت. فر را با حرارت ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۰ درجه سانتیگراد) نزدیک به ۲۰ دقیقه انتهایی ور آمدن خمیر، روشن کنید.
رولها را در فر گرم شده قرار دهید تا زمانی که مرکز آن دیگر خمیری نباشد حدود ۱۸ تا ۲۲ دقیقه (مرکز رول باید ۱۸۵ درجه فارنهایت روی ترمومتر باشد). اگر لازم شد ۵ دقیقه آخر پخت سینی را با فویل بپوشانید تا از قهوهای شدن زیاد آن جلوگیری شود، فرها با هم متفاوت هستند.
در حین پختن رولها در فر، در یک کاسه متوسط، کره و پنیر خامهای را با همزن دستی هم بزنید تا زمانی که لطیف و یکدست شود. وانیل و پودر شکر را به آن اضافه کنید و خوب بهم بزنید تا پفدار شود.
آیسینگ را روی رولهای داغ خارج کرده از فر بریزید. رولها بهتر است که گرم سرو شوند. اگر بعضی از رولها را مصرف نکردید و باقی ماندند آنها را در یک ظرف دردار بریزید. برای دوباره گرم کردن رولها، هر کدام را روی یک بشقاب در مایکروفر به مدت ۱۵ ثانیه بگذارید یا تا زمانی که نرم و گرم شوند.
نکات آشپزی مربوط به نان رول دارچینی سینابون
شما میتوانید دوغ را خیلی آرام در مایکروفر گرم کنید تا زمانی که به دمای اتاق برسد. آن را روی قدرت ۳۰ درصد در یک پیمانه مایکروفر در ۲۰ ثانیه گرم کنید تا زمانی که به ۲۳ درجه سانتیگراد برسد (بیش از ۳۲ درجه سانتیگراد نرسد یا مواظب باشید که نبرد.
برای اینکه تخم مرغها به دمای اتاق برسند، آنها را در یک کاسه گذاشته و آب گرم روی آنها بریزید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند.
برای روش ماندن خمیر در یخچال، فورا پس از برش رولها و قرار دادن آنها در سینی، روی آنها را با پلاستیک پوشانده و اجازه دهید تا یک شب تا صبح در یخچال بمانند. سپس روز بعد آنها را از یخچال خارج کنید، اجازه دهید همچنان که روی آنها پلاستیک قرار گرفته در دمای اتاق بمانند و ور بیایند تا زمانی که حجم آنها دو برابر شود یعنی حدود ۲ ساعت. بقیه عملیات پخت را طبق دستور انجام دهید.
روش ور آمدن خمیر در یخچال که در متن گفته شد برای خمیر اولیه است که من برای اغلب نانها استفاده میکنم.
ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز
منبع: cookingclassy
خیلی خوشمزس..عالی