طرز تهیه آش ورکواز
آش ورکواز از یه گیاه وحشی و خودرو که در فصل بهار رشد میکنه، پخته میشه. پختن این آش یه طعم محلی و به شدت مخصوص رو در کنار خواص مفید برای بدن به شما ارائه میده.
طرز تهیه ورکواز به شهر نهاوند برمیگرده و از زمانهای قدیم پخت این آش در این مناطق کوهستانی رایج بوده و مردم در فصل بهار برای چیدن ورکواز به کوهها، اطراف باغها و رودخانهها رفته و این گیاه رو تهیه میکنن.
ورکواز از چند پیازچه کوچیک تشکیل شده و به صورت خانم مزه و بوی به شدت تندی داره و به همین دلیل این گیاه کوهستانی به همراه عدس، برنج و بلغور گندم پخته میشه که بوی تندی که داره گرفته بشه.
آش محلیای که از گیاه یک منطقه کوهستانی درست میشه یاد اور فرهنگ و سبک زندگی مردم اون منطقه و استفاده از مواد غذایی طبیعی برای درست کردن غذاهای سالم و پر انرژیه که به همین دلیل برای آشنا شدن و بهره بردن از خواص غذاهای محلی، ما برای شما طرز تهیه آش ورکواز خوشمزه و پرخاصیت رو آماده کردیم که امیدوارم خوشتون بیاد.
طرز تهیه آش ورکواز لعابدار و خوشمزه
مواد لازم برای ۶ نفر | |
سبزی ورکواز | ۱ کیلو |
اسفناج | ۲۵۰ گرم |
عدس | ۱ پیمانه |
بلغور گندم | ۱/۲ پیمانه |
برنج | ۱/۵ پیمانه |
نمک | به مقدار کافی |
زردچوبه | نصف قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوریَ |
مراحل تهیه آش ورکواز محلی
۱- طرز تهیه آش ورکواز رو با خیساندن حبوبات شروع کنید و برنج، عدس و بلغور ذرت رو در کاسههای جداگانه بریزید و بزارید که با آب چند ساعت خیس بخوره.
۲- ورکواز رو برای پختن آش در ابتدا باید به خوبی بشویید و یه قابلمه مناسب رو روی حرارت متوسط گذاشته و سبزی ورکواز رو داخل قابلمه ریخته و بهش آب اضافه کنید که در حدود نیم ساعت بپزه.
۳- نحوه پختن آش ورکواز رو با شستن و خورد کردن اسفناج ادامه داده و به قابلمه حاوی ورکواز اضافه کنید که با هم دیگه به خوبی پخته و آماده بشن، اما مراقب باشید که سبزیجات نرم و له نشن.
۴- عدس رو آبکش کرده و در ابتدا اون رو داخل یه قابلمه حاوی آب بریزید که یه خورده نرم و پخته بشه. یادتون باشه که درب قابلمه رو نبندید و بعد از نرم شدن عدس، برنج و بلغور گندم رو بهش اضافه کنید.
۵- برای درست کردن آش ورکواز، سبزیجات پخته شده رو به قابلمه حاوی حبوبات اضافه کرده و به خوبی هم بزنید. ادامه کار رو با خورد کردن پیاز به صورت خلالی درشت ادامه بدید.
۶- پیاز خورد شده رو داخل یه تابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم بزارید. بعد از نرم و سبک شدن پیازها، فلفل سیاه و زردچوبه رو داخل تابه بریزید و به خوبی هم بزنید که پیاز داغ آماده بشه.
۷- پختن آش رو با اضافه کردن پیازداغ و ادویه به قابلمه حاوی حبوبات اضافه کرده و حالا به آش، نمک اضافه کنید و به خوبی هم بزنید و از آش برای خوش نمک بودن بچشید. اگه لازم داشت دوباره نمک بزنید.
۸- آش ورکواز پختن به این صورته که مدام آش رو باید هم بزنید که یه حالت حلیم مانند به دست بیاد، به طوری کش بیاد و غلظت زیادی داشته باشه و این کار فقط با هم زدن بی وقفه به دست میاد.
۹- آش که به غلظت مناسب رسید، بزارید که جا بیوفته. یادتون باشه هر جایی که فکر کردید آش نیاز به آب اضافی داره، فقط آب جوش به آش در حال پخت اضافه کرده و بزارید که با هم زدن به خوبی پخته و غلیظ بشه.
اینم از طرز تهیه آش ورکواز خوشمزه و مقوی.
فواید گیاه ورکواز
- طبع گرم و خشک
- دارای خاصیت دفع سنگ کلیه و مثانه
- کاهش دردهای رماتیسم
- برای از بین بردن بوی زهم گوشت
سخن آخر
درست کردن آش محلی در هر منطقه با همکاری مردان و زنان عملی میشه و بهترین بهانه برای دور همیها و جمع شدن افراد در کنار همدیگهس. همونطور که در این مقاله مشاهده کردید، آش ورکواز تشکیل شده از یه گیاه خودرو و کوهستانیه که به همراه حبوبات و برنج و پیاز، پخته شده و به شکل حلیم کشدار و غلیظ آماده میشه. ممنون که ما رو همراهی میکنید.
سلام آش بسیار خوشمزهای میباشد که بچه های امروزی زیاد علاقهای ندارند ولی ما هنوز حداقل سالی یکبار میخوریم این آش بیشتر مخصوص بروجرد،نهاوند،ملایر وتا حدودی اراک میباشد
ورکواز دیرپز هست و حدود یک ساعت و نیم در زودپز پخته میشه! اکثر زنان محلی در زودپز میپزن
بسیار عالی
این از اون غذاهایی که بعضیا خیلی دوست دارن و بعضیا از او متنفرن.
من که عاشقشم