انواع غذا با بادمجان
طرز تهیه انواع غذا با بادمجان شما رو با دنیای جدیدی از غذاها با طعم و عطر بوی گوناگون آشنا میکنه و باغث میشه، از فکر به این که چی بپزم پیشگیری کرده و هربار با دست پر سراغ درست کردن وعده های غذایی سرشار از خاصیت برید.
بادمجان یه میوه خوراکی پر خاصیت و خیلی محبوبه که در سراسر دنیا به شکل گستردهای استفاده میشه . به دلیل داشتن مقادیر زیادی از فیبر، ویتامین و مواع معدنی واسه کسایی که رژیم غذیی دارن یا گیاه خوار هستن خیلی مفیده و کاربرد داره.
اگه از طرفدارهای بادمجان هستید و دلتون میخواد بدونید که با بادمجان چه غذاهایی رو میتونید طبخ کنید تا به لیست غذاهای هفتگیتون تنوع بدید، با ما همراه باشید تا با معرفی انواع غذا با بادمجان شما رو به یه سفر غذایی ببریم.
موساکا بادمجان
بادمجان توی دستور غذایی یونان یه روش پخت مخصوص داره و اونم موساکا بادمجان خوشمزه و البته فست فودیه که شهرت جهانی داره و همه رستورانهای بین المللی موساکا رو تو لیست غذاییشون دارن. اگه دلتون یه غذای فست فودی مجلسی میخواد که از ترکیب چند مواد اولیه مختلف با بادمجان و پنیر و گوشت طبخ بشه، بهتره یه سر به دستور پخت موساکا بزنید.
کال کباب بادمجان
علاقهمندان میرزا قاسمی قطعا از این غذای سنتی شمالی هم خوششون میاد. کال کباب یکی از خوراکهای تهیه شده با بادمجان کباب شدهس که طعم دودی و مخصوصی داره و پیشنهاد میکنم حتما امنحانش کنید. برای درست کردن این غذا، باید بادمجان رو کباب کنید تا طعم دودی داشته باشه سپس به همراه آبغوره، سیر، گردو و چوچاق ترکیب کرده و با انار دون شده میل کنید.
کازان کباب
کسایی که به دنبال یه غذای مجلسی و ساده میگردن که مراحل طبخ طولانی نداشته باشه اما به خوبی سفره مهمونی رو تزیین کنه، بهتره که کازان کباب رو فراموش نکنن، چون این خوراک ترکی، طعم مخصوصی داره که از ترکیب طعم گوشت و بادمجان و ادویه درست میشه و وبا ظاهر خاص، همه مهمونا رو انگشت به دهن میکنه.
راتاتویی
راتاتویی یه غذای مشهور فرانسویه که طعم فوق العاده خاصی داره. این غذای سنتی یه جورایی به عنوان نماد غذایی فرانسه هم شناخته میشه، چون مشهورترین آشپزهای دنیا واسه درست کردن راتاتویی با هم رقابت دارن. بهتره بدونید که رعایت اصول و نکات مهم این غذا به راحتی میتونید راتاتویی رو تو خونه درست کنید و از طعم بادمجان برشته با سس مخصوص لدت ببرید.
بادمجان شکم پر
یکی از خوشمزهترین روشهای درست کردن بادمجان اینه که شکم بادمجان رو با مواد غذایی مورد علاقتون پر کنید و از ترکیب طعمهای مخلف با بادمجان لذت ببرید. البته این غذا در اصل تو استان آدربایجان شرقی درست شده که برای مواد میانی این غذا از گوشت چرخ کرده و پیاز و سیر جعفری مواد استفاده میکنن.
رولت بادمجان
رولت بادمجان یه پیش غذای خوشمزه و مخصوص که شهرت بین المللی داره و همین دلیلی هست که خیلی از افراد برای درست کردن این پیش غذای خوشمزه تو خونه اقدام میکنن که برای مهمونیها و مجالس با استفاده از ظاهر شیکی که داره سفره رو تزیین کنن. رولت بادمجان رو میتونید هم با گوشت و هم با سبزیجات درست کرده و از خوردنش لذت ببرید.
خورش بادمجان
خورشت یکی از غذاهای پایه ثابت در سفرهی خانههای ایرانیه و البته خورش بادمجان غذاییه که معمولا در طول هفته پخته میشه و تو لیست غذاهای هفتگی اکثر خونهها پیدا میشه. خورش بادمجان یکی از خورشهای سنتی ایرانی هست که رنگ و لعاب زیادی داره و همین باعث میشه که وقتی به این وعده غذایی در کنار برنج فکر کنی، به کلی کشنت بشه.
بقچه بادمجان
برای علاقه مندان به غذاهای فانتزی بقچه بادمجان جایگاه خودش رو داره، به این دلیل که به شکل یه بقچهای که تو دل خودش کلی طعمهای خوشمزه قرار داده و وقتی که، یه گاز به این بقچههای جادویی میزنید با یه لبخند از ترکیب طعمهای متفاوت رضایت خودتون رو نشون میدید. این بادمجان های بقچه پیچ شده خیلی مجلسی و شیک هستن و میتونید ازشون واسه مهمونی ها و مجالس استفاده کنید.
کاپوناتا سیسیلی
کپوناتا سیسیلی یه سالاد کاملا گیاهی با طعم کاملا متفاوته که از ترکیب طعم بادمجان مکعبی شده با زیتون سیاه،تخم کاج، کرفس، رب، ریحان و پیاز درست شده و با شکر، سرکه و روغن زیتون اون رو سرو میکنن. یه کاسه از این سالاد شما رو به یه سفر خوراکی میبره چون قراره با خوردن این سالاد گیاهی با یه طعم کاملا جدید مواجه بشید.
جوجونی بادمجان
این غذای خوشمزه سنتی متعلق به شهر کاشان هست و با گوشت گوسفندی و بادمجان و سبزیجات تهیه میشه. این غذای سنتی طعم خیلی خوبی داره و به دلیل استفاده از گوشت خیلی مغذیه و این قابلیت رو داره که تو لیست غذاهای هفتگی قرار بگیره. برای درست کردن جوجونی بادمجان نیاز به استفاده از مواد اولیه خاصی ندارید و میتونید با استفاده از مواد غذایی تو خونه این خوراک محلی رو طبخ کنید.
کشک بادمجان
یکی از معروفترین غذاهای ایرانی که بادمجان درست میشه چیزی نیست جز کشک بادمجان. ترکیب طعم کشک با گوشت و بادمجان و سیر باعث میشه که هر کسی نتونه تا آخر غذا از خوردن کشک بادمجان دست بکشه. البته بهتره بدونید که این غذا محدود به دستور غذایی خاصی نیست و هرکسی بنا به سلیقه خودش میتونه این غذا رو طبخ کنه.
خواص بادمجان
بادمجان یکی انواع صیفی جات یا میوههاست که قابلیت تبدیل شدن به غذاهای متفاوتی داره که هر کدوم به شما طعم و رنگ بوی متفاوتی میدن و البته با پختن بادمجان شما با دنیایی از خاصیتها رو به رو میشید. شاید دلیل اینکه تو کشور هند به بادمجان پادشاه میوه ها میگن الان معلوم باشه که دلیلش چیه. از ویتامین ها گرفته تا مواد معدنی همه و همه تو بادمجان وجود و در ادامه میتونید یه سری از خواص بادمجان رو مطالعه کنید.
۱. کاهش وزن با بادمجان
مصرف بادمجان به طور منظم برای لاغری بسیار مفیده، چون این میوه کالری پایینی داره ویکی از بهترین جایگزینها برای خوراکیهای پر کالری محسوب میشه. همچنین به دلیل داشتن فیبر بالا به شما احساس سیری زیادی در بلند مدت میده و از پر خوری جلوگیری میکنه.
۲. یبوست
یکی از بهترین خواص بادمجان اینه که با بهبود حرکات روده به جذب بهتر غذا کمک میکنه و این کار فقط به دلیل اینه که بادمجان با سرشاربودن از فیبر مفید واسه بدن برای پیشگیری از یبوست و هموروئید خیلی کاربرد داره.
۳. درمان کم خونی
بادمجان به دلیل داشتن مقادیر زیادی آهن و مس، به بهبود عملکرد و افزایش گلبولهای قرمز کمک میکنه و در نتیحه میتونه در روند درمان کم خونی برای بدن مفید باشه.
۴. درمان شوره سر
یکی از مشکلات افراد خشک شدن پوست سر و ایجاد شورهاس که بهتره بدونید با مصرف بادمجان به صورت خوراکی و استفاده موضعی بدن شما مقادیر زیادی از مواد معدنی و ویتامین دریافت میکنه و باعث میشه از شر شوره سر خلاص بشید.
۵. درمان سرما خوردگی
یکی دیکه از خواص مهم بادمجان اینه که با داشتن مقادیری از ویتامن C باعث افزایش گلبول سفید میشه و به همین دلیل مصرف این میوه خاص غذایی، از پیشروی و بیشتر شدن شدت سرما خوردگی جلوگیری میکنه.
۶. ترک سیگار
بهتره بدونید که طبق تحقیقات انجام شده، بادمجان به دلیل داشتن مقادی زیادی از اسید نیکوتینیک که به عنوان ویتامین PP شناخته میشه مقدار نیکوتین مورد نیاز بدن رو کنترل میکنه که این امر واسه کسایی که در حال ترک سیگار هستن خیلی مفید و لازمه.
بیشتر بخوانید: آلرژی به بادمجان
نکات مهم برای نگه داری و استفاده از بادمجان
- برای سیاه نشدن بادمجان بعد از پوست کندن بهتره که از چاقوی استیل زد زنگ استفاده کنید چون این کار مانع از واکنش با مواد شیمیایی فتوکمیکال موجود در بادمجان میشه و خب از سیاه شدنش جلوگیری میکنه.
- بهترین و ساده ترین روش برای گرفتن تلخی بادمجان اینه که بعد از پوست گرفتن اون یه مقدار نمک روی بادمجان ها بریزید و اجازه بدید تا حدود نیم ساعت استراحت کنن
- برای جلوگیری از اینکه بادمجان در موقع سرخ شدن روغن زیادی رو جدب نکنه، بهتره که روی بادمجان نمک بریزید.
- بهترین روش پخت بادمجان به صورته آبپز و بخار پز هست، چون باعث میشه که آنتی اکسیدانهای موجودر در بادمجان حفظ بشه.
ارزش غذایی بادمجان خام در ۱۰۰ گرم
- کالری: ۲۵ گرم
- چربی: ۰.۲ گرم
- فیبر: ۶ گرم
- کربوهیدرات: ۶ گرم
- پروتئین: ۱ گرم
- فند: ۳.۵ گرم
سخن آخر
همونطور که مشاهده کردید مصرف بادمجان مقادیر زیادی از انواع ویتامینها و مواد معدنی رو به شما میرسونه و با وتوجه به این مقاله ما برای شما ۱۰ نوع دستور غذای متنوع با بادمجان رو آماده کردیم که این نشنون میده این ماده غذایی در سرارسر دنیا مصرف زیاد و البته اهمیت زیادی هم داره و از رستوران گرفته تا همهی خونهها غذاهای متنوعی با بادمجان پخته میشه. این لیست غذایی به مرور زمان با غذاهای بیشتری کامل میشه. ممنون که ما رو همراهی میکنید.