طرز تهیه مافین کدو حلوایی
مافین کدو با همراهی آب سیب بهترین روش برای لذت بردن از صبحهای سرد زمستان است. این مافین خوشمزه خانگی با ادویههای گرم و خوش عطر، طعمی دوچندان پیدا میکند که بی مزگی کدو را جبران میکند. آنها بسیار نرم و خوشمزه هستند بطوری که کسی نمیتواند برای نخوردن آنها مقاومت کند.
شاید شما هم مثل من جزو افرادی باشید که وقتی فصلهای سرد سال سرو کلهشان پیدا میشود کلی کدو دور و برتان جمع میکنید. من اغلب دو یا سه کدو در خانه دارم که هر بار تصمیم میگیرم یکی از آنها را در فر بپزم و به صورت پوره درآورم.
من بعد از پوره کردن آنها را با اندازههای ۱/۲ پیمانه یا ۱ پیمانهای در کیسههای کوچک پلاستیکی در فریزر نگهداری میکنم و موقع استفاده هر بار یکی از آنها را از یک ساعت خارج از فریزر نگهداری میکنم. با کدو میتوانید انواع سوپ کدو، نان کدو و کیک کدو را درست کنید. میدانید چرا برای درست کردن خوراکی بر کدو اصرار دارم؟ خب چون رنگ زیبا و نارنجی آن، غذا یا دسر شما را بسیار جذاب میکند و من عاشق این رنگ زرد و نارنجی هستم.
برای درست کردن پوره کدو راههای مختلفی وجود دارد. بعضی آن را در مایکروفر میگذارند و بعضی هم روی گاز با کمی آب میپزند. من اغلب کدو را به دو نیم میکنم و پس از خارج کردن هستهها و رشتههای دور آن، دو نیمه را از قسمت برش زده داخل یک سینی فر که کف آن را کاغذ آلومینیوم یا کاغذ روغنی گذاشتهام، قرار میدهم.
البته من یک ظرف تفلون نچسب مخصوص فر دارم که برای این کار کاملا مناسب است و بدون نیاز به کاغذ روغنی یا فویل، کدو را کف آن قرار میدهم. برای پختن کدو، فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس گرم کنید و این ظرف یا سینی حاوی کدو را داخل آن بگذارید.
پس از نیم ساعت یا نهایتا ۴۵ دقیقه کدوی شما میپزد. وقتی که کدو را از فر خارج میکنید، متوجه کمی شیره کف سینی میشوید که انگشت زدن در آن بسیار لذت بخش است. من اغلب پس از پختن کدو زمانی را صرف خوردن آن میکنم. این شیره همانند پولکی با سرد شدن، سفت و سنگی خواهد شد.
مواد لازم برای مافین کدو حلوایی
- آرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه (۲۱۲ گرم)
- بیکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
- جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک: ۳/۴ قاشق چایخوری
- پودر دارچین: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- پودر جوز: ۱/۲ قاشق چایخوری
- زنجبیل: ۱/۲ قاشق چایخوری
- شکر سفید: ۱ و ۱/۴ پیمانه (۲۵۵ گرم)
- روغن مایع: ۱/۲ پیمانه
- پوره کدو: ۱ پیمانه (۲۴۴ گرم)
- تخم مرغ: ۲ عدد
- آب سیب یا آب: ۱/۴ پیمانه (۶۰ میلی لیتر)
طرز تهیه مافین کدو حلوایی خوشمزه
- فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سلسیوس گرم کنید. یک قالب مافین ۱۲ تایی را کاغذ بگیرید.
- داخل یک کاسه بزرگ، آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین، نمک، دارچین، جوز و زنجبیل را به مدت ۲۰ ثانیه با هم مخلوط کنید. یک چاله در وسط مخلوط ایجاد کنید و کاسه را به کنار بگذارید.
- داخل کاسهای دیگر، شکر، پوره کدو، روغن، تخم مرغ و آب سیب را با هم مخلوط کنید تا با هم ترکیب شوند.
- مخلوط کدو را داخل مخلوط آرد بریزید و با قاشق پلاستیکی بهم بزنید فقط در حدی که ترکیب شوند (خمیر کمی قطعات درشت خواهد داشت).
- خمیر را بین قالبهای کاغذی آماده شده داخل قالب فلزی، تقسیم کنید در حدی که نزدیک به پر شدن باشند.
- آن را در فر گرم به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بپزید یا تا زمانی که وقتی خلال دندان در آن فرو میکنید، تمیز بیرون بیاید.
- قالب مافین را چند دقیقهای بگذارید داخل قالب بماند تا خنک شود سپس آنها را از قالب خارج کرده و روی توری شیرینی پزی بگذارید تا به طور کامل خنک شود. آنها را داخل ظرفی دردار نگهداری کنید.
نکات مهم پخت مافین کدو حلوایی
- میتوانید مقداری شکلات چیپسی به ترکیب مافین کدو اضافه کنید. اگر قصد چنین کاری را دارید، ۳/۴ پیمانه شکلات چیپسی با اندازهای مناسب یا شکلات چیپسی مینی نیمه شیرین استفاده کنید سپس دو عدد قالب کاغذی دیگر اضافه کنید چون مواد بیشتر میشود.
- اگر ادویههای مورد نظر را ندارید، میتوانید فقط دارچین استفاده کنید.
- این مافینها را میتوان به عنوان کاپ کیک هم سرو کرد. از آنجایی که آنها با روغن درست شدهاند و نه کره، تا حدودی نرم و لطیف هستند و شیرینی آنها به اندازه مناسب است. بنابراین میتوانید روی آنها را با خامه یا باترکریم شکلاتی تزئین کنید.
- این مافینها را میتوان خیلی خوب فریز کرد. بنابراین اگر خوش شانس بودید و قدری اضافه آمد میتوانید آنها را فریز کنید.
ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز
منبع: cookingclassy