طرز تهیه نان لقمه ای نرم و پفی بدون فر
نان لقمه ای لادی پاو یک نان هندی مشهور است که برخلاف تصور ما از نانهای هندی مسطح بصورت حجیم و به شکل لقمه ای است.
حتما برایتان جالب است بدانید معنای کلمه لادی پاو (Ladi Pav) چیست؟ Pav به معنای نان و Ladi به معنای یک تکه یا قالب خمیر است که بهم چسبیده است که روی هم به معنای تکههایی از نان در کنار هم است و واقعا هم که این نان به همین شکل است.
این نان شبیه به نانهای لادی پاو مومبای است که خیلی راحت درست میشوند و سبک و پف هستند با طعمی خوب و بافتی زیبا
در نانوایی غرب به این نوع نانها Dinner rolls میگویند که به معنای نانهای تکهای یا رول است و نه به آنصورت که در کشور ما منظور از رول فقط رول دارچینی است. این نوع نانها در کشور ما به نام نان رستورانی یا نان صبحانه معروف هستند که به دلیل تکهای بودن میتوانند جایگزین خوبی برای مینی برگر باشند، در واقع این یک نوع مینی برگر بدون تخم مرغ است.
اجازه دهید از تجربه خودم در مورد این نان بگویم. این نان جزو نانهایی ست که من بارها و بارها آن را درست کردم و هر بار که آن را درست میکنم از پف عالی و ظاهر زیبای آن لذت میبرم.
به خاطر همین اگر شما جزو کسانی هستید که نانهای قبلی ما را درست نکردید و یا برای اولین بار است که میخواهید نان درست کنید توصیه میکنم که این نوع نان را حتما درست کنید چون حتی اگر برای اولین بارتان باشد که دست به این کار میزنید نتیجه بسیار راضی کننده خواهد بود به گونهای که حسابی به خودتان امیدوار خواهید شد. در واقع این دستور من بیشتر برای دوستان مبتدی یا نان اولیها ست!
کمی در مورد دستورالعمل بدانید
شروع این دستور العمل با فعال کردن خمیر مایه شروع میشود. خمیر مایه را با شیر، آب، شکر ترکیب کنید و اجازه دهید به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ثابت بماند تا زمانی که غلیظ، پف و حبابدار شود. این مرحله پف کردن نشان میدهد که خمیر مایه زنده و فعال است. اگر خمیر مایه در این مرحله هیچ تغییری نکرد یعنی خراب است و باید آن را دور انداخت و دوباره همه چیز را از اول شروع کرد.
چرا بیکینگ پودر اضافه میکنیم؟ چون نان را بیشتر سبک و نرم خواهد کرد
ترکیب خمیر مایه به اضافه مواد دیگر و ورز دادن یک خمیر نرم و انعطاف پذیر را میسازد. وقتی خمیر ورز داده شد، روی آن را بپوشانید و در جایی گرم بگذارید تا ور بیاید. سایز خمیر دو برابر خواهد شد. تست حفره در خمیر را انجام دهید به این صورت که انگشت را در خمیر فرو کنید و یک حفره (یا یک چاله کوچک با استفاده از انگشتتان) داخل خمیر درست کنید. اگر فرورفتگی یا چاله سر جای خود باقی بماند و خمیر به حالت قبل برنگردد یعنی خمیر آماده مرحله بعد است.
وقتی خمیر ورآمد، آن را از کاسه بردارید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه آن را ورز دهید. این مرحله برای نان لقمه ای مهم است. انعطاف پذیری خمیر و تشکیل گلوتن بوسیله ورز دادن ارتقا مییابد.
خمیر را به قسمتهای مساوی تقسیم کنید و آنها را شکل دهید. روی آنها را بپوشانید و برای ۳۰ تا ۱ ساعت بگذارید استراحت کند. این کار به طرز زیبایی به ور آمدن آنها کمک میکند (تصویر بالا). راز نان لقمه ای نرم و پفی در این است که چگونه ور بیایند.
نان لقمه ای خانگی و نانهای بانز لادی پاو را در یک فر گرم بپزید تا زمانی که روی آنها به طور یکسانی قهوهای شود. اگر ظاهر تیرهتری را ترجیح میدهید، آنها را به بخش شعله یا المنت برای چند ثانیه نزدیکتر کنید تا زمانی که تیرهتر شوند.
میتوانید از همین دستورالعمل برای درست کردن مینی برگر خانگی استفاده کنید. من همان خمیر را در ظرف فر قرار دادم و به مدت ۱۸ تا ۲۰ دقیقه پختم. مینی برگر خانگی را با کره برس بکشید و مقداری کنجد سفید روی آن بپاشید، حالا نان لقمه ای خانگی ما آماده خوردن است.
وقتی برای اولین بار این نان را در خانه درست کنید به این نتیجه میرسید که بهتر است خریدن نان لقمه ای فروشگاهی را کنار بگذارید چون این دستورالعمل سادهترین و خوشمزه ترین دستورالعمل موجود است. این نانهای لقمهای به سرعت در دهان آب میشوند و باور کنید که مدت زمان زیادی روی میز نخواهند ماند.
لطفا دستورالعمل را به طور دقیق و با راهنمایی مرحله به مرحله انجام دهید تا مشکلی پیدا نکنید. این دستورالعمل بارها و بارها و توسط افراد مختلف آزمایش شده و هر بار هم سربلند بیرون آمده است. چند چیز را برای نان لقمه ای پف و سبک بخاطر بسپارید.
- مخمر خوب عمل آمده باشد
- خمیر از نظر اندازه دو برابر یا سه برابر شود.
- ور آمدن مرحله دوم که نانهای رول خوب پف خواهند کرد
- نانهای لقمهای خارج از فر کمی سفت خواهد شد اما به هنگام فشار دادن نرم است. کره را روی آن بزنید و بالای نان نرم خواهد شد.
نان لقمه ای نرم و پفی
مواد لازم خمیر نان لقمه ای
- آرد همه کاره یا آرد گندم کامل ۳ پیمانه یا ۳۷۵ گرم
- ۱ پیمانه یا ۲۵۰ میلی لیتر آب گرم یا شیر (به مقداری بیشتر نیاز دارید) (شیر خیلی بهتر است)
- ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوری کره + ۲ قاشق غذاخوری روغن
- ۱ قاشق چایخوری یا ۷ گرم نمک (نکات مهم را بخوانید)
- ۱ قاشق چایخوری یا ۵ گرم بیکینگ پودر
- ۱ قاشق غذاخوری یا ۱۵ گرم کره برای رومال (اختیاری)
- ۱ قاشق چایخوری یا ۵ گرم کنجد (اگر مینی برگر درست میکنید)
مواد لازم برای آماده کردن مخمر
- ۱ پک مخمر یا ۷ گرم مخمر خشک فعال (۲ و ۱/۴ قاشق چایخوری)
- ۴ قاشق چایخوری یا ۲۰ میلی لیتر آب
- ۳ قاشق چایخوری شیر
- ۲ و ۱/۲ قاشق چایخوری یا ۱۲ گرم شکر
آماده کردن مخمر
- همه مواد را آماده کنید و روی میز کار بگذارید.
- شیر، ۴ قاشق چایخوری آب و شکر را برای چند ثانیه گرم کنید. این شیر و آب باید ولرم شود نه گرم. آن را از روی شعله بردارید و با مخمر ترکیب کنید.
- خوب بهم بزنید.
- ۵ تا ۱۰ کنار بگذارید.
- بعد از ۱۰ دقیقه شبیه یک خمیر غلیظ و خامهای به نظر میآید.
- در ۵ دقیقه بعدی کاملا پفی و حبابدار خواهد شد (ممکن است برای بعضیها بیشتر طول بکشد). این فرایند پف کردن نشان میدهد مخمر زنده و فعال است.
- اگر مخمر چنان که در تصویر میبینید پف کرده یا حبابدار نشد، آن را دوربریزید و با یک مخمر جدید شروع کنید.
آماده کردن خمیر نان لقمه ای
- در یک کاسه آرد را با نمک و بیکینگ پودر ترکیب کنید. خوب آنها را مخلوط کنید.
- به آرامی و به تدریج شیر یا آب را اضافه کنید.
- مخمر شما باید پف آلود و دو برابر شده باشد.
- مخمر را اضافه کنید.
- ببینید مخمر چقدر غلیظ است.
- آرد و مخمر را با هم ترکیب کنید.
- کره و روغن را افزوده و ترکیب کنید.
- خمیر را ورز بدهید.
- ورز دادن را برای حداقل ۵ تا ۱۰ دقیقه ادامه دهید.
- خمیر باید صاف و لطیف باشد.
- خمیر نباید چسبناک باشد.
- آن را به یک کاسه انتقال دهید.
- خمیر در کاسه قبل از ور آمدن.
- روی خمیر را با حوله آشپزخانه نمدار بپوشانید.
- آن را در مکانی گرم به مدت حداقل ۱ تا ۲ ساعت نگه دارید. میتوانید فر را با دمای حداقل به مدت ۵ دقیقه روشن و سپس خاموش کنید. ظرف خمیر را در فر گرم قرار دهید. این کار برای فصول سرد مناسب است.
- خمیر از لحاظ اندازه دو برابر خواهد شد (مال من در عرض یکساعت دو برابر شد اما شبیه این تصویر نیست برای اینکه شبیه این تصویر باشد باید نیم ساعت دیگر هم بگذارید بماند).
- خمیر باید چیزی شبیه به این باشد پف و پر از هوا.
- انگشت خود را در خمیر فرو کرده و یک حفره در خمیر درست کنید (یا یک چاله کوچک). اگر چاله یا فرورفتگی باقی ماند و خمیر به حالت قبل برنگشت یعنی خمیر برای مرحله بعد آماده است.
- خمیر را از توی کاسه بردارید و روی آن را مقداری آرد پاشیده و شروع کنید به ورز دادن.
- این مرحله خیلی مهم است اگر خمیر را خوب ورز ندهید، نان لقمه ای متراکم و سفت خواهد شد.
- انعطاف پذیری و تشکیل گلوتن بوسیله ورز دادن ارتقا خواهد یافت.
- به هنگامی که خوب ورز داده شد، خمیر صاف و گرد آماده است.
درست کردن چانه نان
- خمیر را به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم کنید.
- یک ظرف فر را چرب کنید. نیازی نیست که حتما یک ظرف فلزی به این شکل داشته باشید میتوانید از یک ظرف شیشهای پیرکس مستطیل که در اغلب خانهها پیدا میشود استفاده کنید.
- خمیر را به شکل توپ گرد کنید و آنها را در سینی یا ظرف فر بچینید.
- بین نانها مقداری فاصله بگذارید.
- روی آنها را با حوله نمدار بپوشانید و در مکانی گرم برای نیم تا یک ساعت بگذارید تا بمانند.
- حوله را بردارید تا ببنید سایز آنها دو برابر شده باشد. فر را با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۵ درجه سانتی گراد گرم کنید.
- اگر دو برابر نشدند بگذارید ۳۰ دقیقه دیگر هم بمانند.
- آنها به همدیگر خواهند چسبید بنابراین نگران نباشید.
- روی خمیر نان لقمه ای مقداری بستههای حباب وجود دارد.
- روی آنها را با شیر برس بزنید.
- آنها را در فر گرم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یا تا زمانی که روی آنها قهوهای روشن شود بپزید.
- نان لقمه ای من در عرض ۱۲ دقیقه به رنگ قهوهای روشن درآمد و ۲ دقیقه زیر گریل گذاشتم البته با دقت تمام.
- روی آنها سفت خواهد شد اما اگر آنها را فشار دهید هنوز هم نرم باقی میمانند.
- وقتی که آنها را از فر خارج کردید روی آنها را کره بمالید و به این ترتیب نرم خواهند شد.
- نان لقمه ای زیبای شما آماده است.
- یک چاقوی کره را به آرامی اطراف لبههای ظرف بکشید تا نانها از ظرف جدا شوند. چاقو را دو مرتبه بکشید تا مطمئن شوید که نانها به لبه ظرف نچسبیدهاند.
- به این روش نان لقمه ای به درستی از ظرف جدا خواهد شد. آنها را به صورت سالم و یکجا روی توری خنک کننده بگذارید.
- بخاطر کره براق به نظر میآیند و بوی خوبی خواهند داد.
- نان لقمه ای دسته شده را روی توری برگردانید. بگذارید لبهها بطور کامل خشک شوند. اگر آن را زیاد توی سینی نگه دارید نان مرطوب شده و بخاطر تراکم حرارت ته آن خیس میماند.
- روی نان لقمه ای را فشار دهید.
- و انگشتتان را بردارید، نان به شکل قبلی خودش بر میگردد.
- آنها به آسانی از هم جدا میشوند.
- ببینید چقدر پف و پر از منفذ هستند.
- داخل نانها باید به این شکل باشد.
طرز تهیه نان لقمه ای بدون فر
- مقداری ماسه ته یک ماهیتابه یا قابلمه بزرگ بریزید.
- یک آبکش را روی ماسهها قرار دهید.
- چانههای خمیر نان لقمه ای را روی آبکش بگذارید.
- درب قابلمه را بگذارید. آن را گرم نگه دارید حرارت باید متوسط باشد. اگر از زودپز استفاده میکنید. واشر لاستیکی آن را بردارید.
- بعد از ۱۰ دقیقه نان لقمه ای به این شکل میشود. درب قابلمه را برندارید.
- تا ۱۰ دقیقه دیگر به پختن ادامه دهید.
- بعد از ۳۰ دقیقه زمان کلی پخت، نانها خوب پخته میشود. زمان پخت ممکن است متغیر باشد.
- به دقت نانها را از توی ظرف بردارید.
- اجازه دهید تا کاملا خنک شوند.
- آنها را با کره ذوب شده و یا عسل برس بزنید.
- به طرز زیبایی ته آنها برشته و روی آنها نرم و لطیف است.
سوال و جواب در مورد نان لقمه ای
چه نوع مخمری استفاده میشود؟
من از مخمر خشک فعال برای این دستور استفاده کردم. اگر شما از مخمر فوری استفاده میکنید لازم است که آن را مستقیما به دستور اضافه کنید. نیازی به عمل آمدن نیست.
چه سینی فری را میتوان برای پختن نان لقمه ای استفاده کرد؟
هر نوع ظرف مقاوم در برابر حرارت یا سینی فر برای نان لقمه ای خوب است. شما میتوانید از ظرف شیشهای مقاوم به حرارت، سینی فر و سینی فویل دار استفاده کنید.
روی کدام ردیف سینی فر را بگذارم؟
باید سینی فر را در طبقه وسط فر بگذارید.
نان لقمه ای سفت شده و روی آن قهوهای نیست چرا؟
برای اینکه نان نرمی داشته باشید فر را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل از قرار دادن نانها در آن، روشن کنید. نانها را به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه بپزید. اگر نان لقمه ای رویه قهوهای نداشت آنها را برای چند ثانیه نزدیک به المنت یا گریل قرار دهید تا زمانی که روی آنها قهوهای شود، سپس فورا آنها را بردارید چون در غیر اینصورت زیادی خواهند پخت و نان لقمه ای شما سفت خواهد شد.
چطور آنها را به شکل گرد بیاورم؟
خمیر را در کف دست بگذارید، با دستتان یک شکل مثل آشیانه درست کنید و خمیر را در بین کف هر دو دست گرد کنید یا میتوانید گوشههای خمیر را به سمت پشت خمیر ببرید و آن را گرد کنید. روشی که نویسنده اصلی استفاده کرده پهن کردن و رول کردن خمیر است که بد نیست اما من آن را چندان نمیپسندم. ظاهر نان شما به این قشنگی نخواهد شد.
چرا ته نان من مرطوب میشود؟
وقتی که نان را از فر خارج میکنید آن را از توی سینی فر بردارید و روی توری شیرینی پزی بگذارید تا خنک شود. اگر زیاد در سینی بماند مرطوب خواهد شد و انتهای آن به دلیل تبادل زیاد گرما خیس باقی خواهد ماند.
عمل آمدن خمیر مایه چیست؟
بعد از مخلوط کردن خمیر، شکر و خمیر با همدیگر آنها را کنار میگذارید. در عرض ۱۵ دقیقه مواد حالت خامهای و غلیظ به خود خواهد گرفت و در ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر پف و حبابدار خواهد شد (پف کردن آن ممکن است ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول بکشد). این فرایند عمل آوردن خمیر نشان میدهد که مخمر زنده و فعال است. اگر بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه مخمر حبابدار یا پف نشد لطفا آن را دور بریزید و از یک مخمر جدید استفاده کنید.
نکات مهم پخت نان لقمه ای
در پایان یک نکته که لازم است بگویم اینکه من مواد دستور را عینا و طبق رسپی اصلی بیان کردم در حالی که به نظر من این مقدار نمک برای نان زیاد است. بار اولی که نان را درست خواهید کرد، میزان نمک را به نصف کاهش دهید بعد اگر احساس کردید کم نمک است دفعات بعد آن را افزایش دهید بهر حال یک نان بی نمک بهتر از نان شور است.
اگر کافی شاپ دارید توصیه من به شما این است که این نان را حتما امتحان کنید و آن را جایگزین مینی برگر کنید مطمئن باشید که همه آن را دوست خواهند داشت.
ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز
منبع: ruchishkitchen
سلام دمای پخت چند درجه است؟
سلام و ارادت
ممکنه بفرمایید وزن هر چانه چند گرم باشد؟
من درست کردم بافتش عالییی بود خیلی خوشمزه و نرمه ،به نظرم شما هم درست کنید.
ممنون بابت این دستور پخت عالی و لذیذ✨
سلام خسته نباشید. اگر بخوایم خمیر رو شب تا صبح در یخچال بزاریم، بعد از اینکه چانه گرفتیم باید بزاریم یخچال؟
آخه نوشتید باید جای گرم باشه.
یه سوال دیگه هم اینکه می تونیم لای نون رو با پنیر خامه ای پر کنیم و در فر بزاریم؟
اگه میشه توضیحش رو بفرمایید.
می تونید خمیر رو پس از آماده کردن در یخچال بگذارید تا به آرامی ور بیاید. در مرحله چانه کردن هم می توانید انجام دهید. بستگی داره موقعیت زمانی شما چطور باشه. من برای درست کردن رول دارچینی، رول رو برش می زنم و توی سینی فر میگذارم و صبح سینی رو توی فر میگذارم تا پخته بشن
سلام آیا میشه خمیر رو آخر شب آماده کرد و شکل داد و تا صبح در یخچال نگه داشت و صبح توی فر گذاشت؟
میخوام صبح اول وقت برای صبحانه نان داغ حاضر باشه ولی خمیر رو قبل آماده کنم
بله میشه من اغلب همین کار رو میکنم. در ضمن اینطوری بافت نان حاوی حفرات زیاد اما ریز خواهد بود و شکلی بهتر از حالت عادی داره
ممنونم که جواب دادید درستش کردم و عالی شد یعنی عالی واقعا و همه هم لذت بردن، باز هم ممنونم
سلام خسته نباشید
من امروز با این آموزش نون پختم ولی اصلا مثل عکسا در نیومد
خیلی خشک شده بود
خمیر خیلی لطیف و خوب بود ولی نون رو از فر که درآوردم خشک شده بودن
احتمالا حرارت زیاد بوده که خشک شده وگرنه من بارها با همین دستورالعمل درست کردم همیشه عالی بوده. می تونید یه کاسه آب بذارین توی فر تا موقع پخت خشک نشه
سلام. بهتون خسته نباشید با این دستور فوق العادهمن امروز این نون رو درست کردم و مقدارها رو دقیقا طبق چیزی که گفته بودید با کمک ظروف و قاشقهای اندازه گیری ریختم و عالی شد. حتما حتما باز هم درستش میکنم و امیدوارم هر دفعه بهتر از دفعه قبلم بشه
سلام
ببخشید که تعداد سوالاتم زیاد شد.نون لقمه ای رو درست کردم خیلی خوب شد از دستورتون ممنونم.اگه امکانش هست طرز تهیه نان شیرمال رو بگذارید واینکه ایا می شه نون لقمه ای رو شکر ویا کشمش اضافه کرد؟ ممنون ازصبر وحوصله شما
نان شیرمال رو چشم حتما انجام میدم. نان لقمه ای رو میشه هر چی خواستین بهش اضافه کنید. من خودم همین نان رو به صورت شکم پر درست می کنم. موادی مثل سبزیجات و یا گوشت رو میشه تفت داد و در مرکز لقمه ها ریخت. اگر میخواین کشمش بریزین. به اندازه ۱/۴ پیمانه شکر داخل موادش بریزید.
سلام برای پخت نان کدام شعله باید روشن باشد؟
سلام و خسته نباشید
اگه ممکنه دستور نان شیرمال رو هم برامون بزارید ممنون میشیم. میشه نون لقمه ای رو کشمش اضافه کرد و تبدیلش کرد به یه نون صبحانه؟
سلام روز خوش، خسته نباشید میشه به جای مخمر خشک از خمیر ترش در مواد استفاده کرد و اگر میشه بفرمایید چقدر باید باشه؟!
دستور نان های خمیرترش توی سایت موجود هست میتونید سرچ کنید
سلام
ممنون از سایت شما …خیلی خوب و کامل توضیح دادین.
ولی نونی که من درست کردم (دو تا قابلمه داخل هم به روش آب جوش ) بی رنگ و شفاف شد
بعد از یکساعت استراحت هم بوی ترش شدن داشت
ممنون میشم بگید مشکل چی بود؟
خب توی قابلمه روش برشته نمیشه و شفاف در میاد. اگر بوی ترش شدن بده یعنی مخمرتون زیاد بوده وگرنه همینجوری ترش نمیشه
سلام و وقت بخیر.من با این دستور درست کردم یک بار عالی شد ولی دفعه دوم که درست کردم خمیر خیلی شل و کش دار شد.هر چه بررسی کردم متوجه ایراد کار نشدم.ممنون میشم راهنمایی کنید
باید بررسی کنید ببینید چه فرقی کرد. دفعه دوم احتمالا از آرد خیلی سفید استفاده کردید. وقتی خیلی چسبناک باشه یا مایعات زیاده یا بخش خشک ما کم هست. دفعه دوم موقع اندازه گیری آرد مثل دفعه اول عمل کردید یا خیر آیا از آرد خیلی سفید استفاده کردید؟ من معمولا آرد رو به صورت فله ای از قنادی میخرم. وقتی خمیر خیلی چسبناک هست با استفاده از لیسک اون رو ورز بدین و زیر و رو کنید اونقدر که بالاخره از حالت چسبندگی خارج بشه بعد با دست ورز بدین یه نوع نان کدو هست که میزان آرد نسبت به رطوبتش کم هست و من این کار رو انجام میدم تا بتونم به راحتی ورزش بدم. در مورد اینکه خمیرتون شل هست نگران نباشید چون تنها مشکل این هست که موقع شکل دادن اذیت میکنه و شکل خوبی نمی گیره. در ضمن اگر هم شکر زیاد اضافه کنید خمیرتون چسبناک میشه
آردم در تمامی دفعات یکسان بود.آیا دمای آب تاثیری بر چسبناکی و شل شدن خمیر دارد؟
خیلی ممنون از راهنمایی های خوبتون.این نکاتی که الان فرمودید رو حتما لحاظ میکنم این دفعه
دمای آب باید ولرم باشه تا خمیر مایه عمل بیاد. در مورد این نان نگران نباشید حتی اگر خمیرتون شل و چسبناک هم در بیاد نان موقع پخت خوب در میاد فقط موقع شکل دادن اذیتتون میکنه که در اینصورت دستتون رو آردی کنید. در ضمن اگر خمیر مایه تون زیاد باشه هم چسبناک در میاد و همچنین مواد قندی
اونجای که توی دستور پخت نوشتین برای کره ۲و۱/۲ قاشق غذاخوری یعنی دوبار بریزیم یه قاشق۲ ویه قاشق۱/۲؟
بله ۲ قاشق و نیم منظورشه.
سلام و عرض ادب
واقعا ممنونم اولین سایتی هستید که بهترین دستور و عکسها رو مرحله به مرحله توضیح دادید.
لیوان فرانسوی و میشه بعنوان پیمانه استفاده کرد،مخصوصا برای آرد؟
من فر ندارم تو قابلمه چطوری درست کنم،
میشه دوتا قابلمه و داخل هم گذاشت؟
دستور قابلمه شما و اصلا متوجه نشدم.
با تشکر
بله از لیوان فرانسوی هم میشه استفاده کرد. خمیر تا یه حدی چشمی هست. نکته مهم در مورد میزان چسبندگی خمیر این هست که به کف ظرفتون بچسبه اشکالی نداره اما نباید به کناره های ظرف بچسبه و با توجه به این نکته خمیرتون رو ارزیابی کنید. پیمانه های اندازه گیری پلاستیکی خیلی ارزان هستند میتونید به صورت آنلاین تهیه کنید. در مورد قابلمه بله میشه از قابلمه هم استفاده کرد. البته یه روش دیگه این هست که خمیر رو توی یک قابلمه چرب قرار بدین بعد روی قابلمه رو کاغذ الومینیوم بکشید بعد اون قابلمه حاوی نان رو توی یک قابلمه بزرگتر حاوی آب جوش بگذارید و این قابلمه بزرگترروی گاز بگذارید تا با حرارت ملایم نان شما به تدریج پخته میشه. زمان پخت به این روش طولانی تر هست اما به امتحانش می ارزه. میتونید ابتدا با نصف مواد امتحان کنید که موادتون خراب نشه
سلام من این نان را درست کردم عالی بود دست نویسنده و شما که خوب ونکته ب نکته توضیح دادین ممنون
خیلی عالی بود،مال من دقیقا مثل آموزشتون شده،فقط اگر راهی باشه که خمیر بیشتر از معمول پف کنه ممنون میشم که بگید ،اگر ماده دیگه بشه به خمیر زد که بیشتر پف کنه
یه ماده هست به اسم بهبود دهنده خمیر که باعث پف بیشتر خمیر میشه بخصوص برای موقعی که آرد کیفیت مناسبی نداشته باشه. آرد سیب زمینی هم به مقدار کم استفاده کنید و همچنین شیر خشک هم به مقدار زیادی باعث پف شدن خمیر میشه بطوری که یک نوع به نام نان شیر هست که در اصل از شیر خشک در اون استفاده میشه و بسیار پف هست. من از شیر خشک در کیک هم استفاده میکردم و تاثیر بسیار عالی داشت.
لطفا راهنمایی کنید دقیق درجه حرارت فر چقدر باشه واسه گرم کردن چقدر بمونه
۲۰ دقیقه قبل از پخت فر رو روشن کنید و روی درجه حرارت ۲۰۰ درجه بگذارید. ۲۵۰ درجه خیلی زیاد هست.
سلام لطفا تنظیم درجه حرارت فر رو دقیق بگین من تو فر با درجه ۲۵۰ گذاشتم خیلی سفت شد البته داخلش نرم بود
من همه چیز رو مو به مو انجام دادم مواد را درست اندازه گیری کردم اما دچار چسبندگی شد که با استفاده از نظرات آرد را اضافه کردم ولی در آخر نان سفید شبیه این عکسها در نیامد و زرد بود وسطش. نمیدانم مشکل از چیست آرد من ارد گندم سفید بود
یه چیزی که توی این دستور تاکید شده ورز دادن خمیر به میزان مناسب هست. اگر خمیر رو ورز ندین حالت کشسانی ییدا نمیکنه و خوب پف نمیکنه. من بارها این نان رو درست کردم و مشکلی پیش نیامد. وقتی میگین زرد بود من حس میکنم مواد رو خوب با دست وزز ندادین و مخلوط نکردین طوری که انگار مخمر فقط وسط آرد رفته باشه. اگر میخواین مطمئن بشید که خوب ور اومده بذارین یه شب تا صبح توی یخجال بمونه و یه ربع قبل از پختن فرتون رو روشن کنید و یک کاسه آب جوش هم بذارین توی فر و یا مقداری آب توی سینی فر بگذارید و بعد ظرف نان رو توی سینی بگذارید. اگر فرتون بدون فن هست دما رو روی ۱۸۰ و اگر فن رو روشن کردین روی ۱۹۰ درجه بگذارید. ورز دادن هم دو مرحله هست که هر دو مرحله رو باید انجام بدین
سلام ببخشید برای اماده کردن مخمر شیر اصلا در مواد لازم برای تهیه مخمر نبود چقدر شیر برای تهیه مخمر است ۲۵۰ گرم ؟ که در مواد اولیه تهیه نان اماده است؟ لطفا راهنمایی کنید
تصحیح شد
چقدر سریع جواب میدهید. ممنون
لطفا طرز تهیه کامبوجا و پنیر و پنیر پیتزا را در سایت قرار دهید و اگر هست آدرسش را قرار دهید .
با تشکر از سایت خوبتون
خواهش میکنم. اتفاقا چیزهایی که فرمودید توی برنامه کاری سایت ما هست. منتظر باشید روزهای آینده آموزشهای مورد نظرتون داده میشه
سلام
خسته نباشید
من دستور رو مو به مو انجام دادم، همه چیز همونطور شد که تو عکس هم هست. ممنون که فوت و فنش رو هم نوشتین اگه اونا نبودن اصلا شبیه نون نمیشد، از دستور سایتهای دیگ که انجام میدادم خراب میشد همیشه!
فقط این بار یکم خمیرم چسبندگی داشت، من با آرد حلش کردم، پیشنهاد و روش دیگهای دارین؟!
با این اندازه ای که دادیم نباید چسبنده بشه ولی چسبندگی بستگی به اندازه های دقیق مثل میزان آب و آرد و همچنین نوع آرد داره. البته ورز دادن باعث میشه که چسبندگی آرد کمتر شده و بیشتر حالت الاستیک پیدا کنه. موقع ورز دادن هم کمی سطح کارتون رو آردپاشی کنید.
سلام.ببخشید چراتو موادلازم مخمر زدین ۲ق چ آب ولی موقع تهیه میگین ۴ق غ .من گیج شدم میشه توضیح بدین.؟واینکه حتمن بایدازکره استفاده بشه یا نه میشه از روغن مایع استفاده کرد؟ لطفا توسایت جواب بدین.ممنونم
اندازه ها تصحیح شد. کره باعث نرم و لطیف شدن نان میشه و طعم خوبی به اون میده اما شما می تونید از روغن مایع به جای اون استفاده کنید.
سلام ممنون از مطالب خوبتون و نحوه آموزشتون که خیلی دلسوزانه است این مطلب را بین کلمات حس کردم
سوال من درمورد پیمانه است؟ چرا در مورد آرد ۳ پیمانه ۳۷۵ گرم است و ا پیمانه آب یا شیر ۲۵۰ گرم . در صورتی که اگر ۳۷۵ گرم را بر ۳ تقسیم کنیم ۱۲۵ گرم خواهد بود یعنی هر پیمانه آرد برابر است با ۱۲۵ گرم؟
و سوال دیگرم درمورد دستور العمل های دیگر است وقتی نوشته میشود ۳/۵ پیمانه آرد یعنی چند گرم ؟ لطفا راهنمایی کنید؟
این پیمانه ها نشان دهنده حجم هست نه وزن و طبق قوانین شیمی جرم اجسام در حجمی یکسان متفاوت هست. مثلا یک پیمانه شکر ۲۰۰ گرم هست در حالی که یک پیمانه آرد برابر با ۱۲۵ گرم هست. شکر سنگین تر از آرد هست. اگر وزن رو میخواید. میتونید توی اینترنت در مورد اندازه گیری پیمانه ها و گرم در شیرینی پزی جستجو کنید.
سلام. من با دستور بختتون دو بار نون درست کردم ولی اصلا مثل عکسایی که گذاشتین نرم و لطیف نشد وسط نون رو که باز میکنم حبابای درشت داره به جای بافت خیلی نرم مثل عکس. باید چی کار کنم؟ درضمن چون فر ندارم از ماکرو برای طبخ استفاده میکنم. راستی من زیاد به ایمیلم سر نمی زنم. میشه داخل خود سایت بهم جواب بدین؟
دوست عزیز اتفاقا من این دستور رو تضمین میکنم برای همه. من خودم بارها با همین دستور درست کردم و هر بار دقیقا مثل عکس شد. توی مایکروفر تا بحال نون نپختم و اصلا توصیه نمی کنم. نون پختن باید در فر باشه و در محیط مرطوب فر. شیوه کار مایکروفر بر اساس قانون براونی هست که وقتی حرکات جنشی ملکولها شدید میشه ایجاد گرما میکنه به همین دلیل با ایجاد گرمای بسیار زیاد در زمانی کوتاه عمل میکنه و با جنبش ملکولهای آب این کار رو میکنه این کار باعث خشک شدن خمیر خواهد شد. البته همونطور که گفتم من هرگز با مایکروفر کار نکردم و چیزی در مورد تنظیم و درجه بندی اون نمی دونم ولی میدونم هر چیزی باید طبق اصول خودش انجام بشه. اگر فر ندارید میتونید از کیک پز استفاده کنید یا حتی همین روش که بدون فر آموزش داده شده یعنی استفاده از ماسه داغ. اگر هم بخواین توی قابلمه بپزید، میتونید مقدار کمی آب توی قابلمه بریزید البته کم، بعد بذارید آب بجوشه بعد زیر اون رو کم کنید و شعله پخش کن بذارید، درب قابلمه رو هم جداگانه با کمی فاصله از شعله بگذارید تا خوب داغ بشه (در مورد قابلمه آلومینیومی) یا حتی میتونید دو تا آجر رو داغ کنید و روی قابلمه بگذارید. روش دیگه هم استفاده از زغال داغ هست که البته ممکنه نونتون کمی بوی دود بگیره. این روشهای اخیر رو من برای کیک استفاده کردم اما برای نان نه. شما میتونید این روش رو هم امتحان کنید. اگر میخواین بافتتون ریز بشه بهترین کار این هست که خمیر رو یه شب تا صبح توی یخچال بگذارید. در مورد اون روشهای قابلمه بعد از گرم شدن کامل قابلمه و آب توی اون، توی ظرفی جداگانه خمیرها رو بچینید و اون ظرف رو توی قابلمه بگذارید.
در مورد کیک پز هم اگر میخواید استفاده کنید. من توصیه میکنم به جای استفاده از رطوبت به این ترتیب عمل کنید که ظرفی که نون توش قرار داره رو با یک فویل آلومینویم بپوشانید به صورتی که مثل یک چادر روی اون رو بگیره و مقداری ارتفاع داشته باشد چون نان برجسته میشه و باید فضای کافی برای ور آمدن اون باشه. من معمولا برای کیک پز به این ترتیب عمل می کنم که شعله گاز رو بسیار کم میکنم و شعله پخش کن میذارم بعد قابلمه کیک پز رو همزمان که به برق وصل هست روی گاز هم با حرارتی بسیار بسیار کم گرم میشه البته میتونید این کار رو هم انجام ندین ولی برای کیکها من این روش رو توصیه میکنم