طرز تهیه دمپختک
دمپختک یکی از خوشمزهترین روشهای درست کردن برنج ایرانیه که با مواد اولیه متفاوت درست میشه و خیلی خوش طعمه و همین باعث میشه که عطر و بوی به شدت وسوسه کنندهای داشته باشه که هیچکی نتونه از بوی مطبوع این غذا جلوی گشنگیش رو بگیره.
طرز تهیه دمپختک ساده به شدت راحت و دقیقا واسه وقتایی کاربرد داره که هم وقت زیادی ندارید، و هم اینکه دلتون یه غذای خوشمزه و اصیل میخواد که به سرعت درست بشه و طعم مخصوصی داشته باشه.
درست کردن این غذای خوشمزه در طول هفته برای کسایی که این غذا رو یادشون رفته بوده به شدت لذت بخشه و واسه کسایی که با این غذا آشنایی ندارن، بهتره بدونن که اضافه کردن دمپختک به لیست غذایی هفتگیه باعث میشه یه تنوع خیلی جالب رو تجربه کنید.
اگه قصد دارید این غذای خوشمزه رو درست کنید با مجله قرمز همراه باشید تا در ادامه طرز تهیه دمپختک ساده و با گوجه و سیب زمینی رو به شما همراهان گرامی آموزش بدیم.
مواد لازم برای تهیه دمپختک با باقالی
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
باقالی زرد | ۱/۵ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
آب | ۵ پیمانه |
کره | ۳۰ گرم |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | نوک قاشق چای خوری |
زردچوبه | ۱/۵ قاشق چای خوری |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه دمپختک خوشمزه ساده
مرحله اول
طرز تهیه دمپختک ساده و خوشمزه رو با خیساندن باقالیها به مدت ۲ ساعت شروع کرده و اجازه بدید تا به خوبی نرم و قابل پخت بشن. در ادامه برنج رو هم بسته به نوعش، با یه مقدار آب و یک قاشق نمک به مدت ۱ الی ۲ ساعت بزارید که خیس بخوره.
مرحله دوم
برای ادامه درست کردن دمپختک پیاز رو به صورت نگینی و ریز خورد کرده با یه مقدار کره داخل یه قابلمه مناسب بریزید و به خوبی تفت بدید تا پیاز سبک و طلایی بشه. سپس نصف پیاز داغ رو جدا کنید و کنار بزارید.
نکته: برای اینکه کره زود نسوزه، میتونید یه نصف قاشق روغن با کره آب شده قاطی کنید.
مرحله سوم
باقالی های خیس خورده و نرم شده رو آبکش کنید و داخل قابلمه حاوی پیاز داغ بریزید و به خوبی تفت بدید تا باقالی ها موقع دم کشیدن در اثر بخار آب له نشن. حالا نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو به باقالی اضافه کرده و مخلوط کنید.
مرحله چهارم
دمپختک درست کردن رو با مخلوط کردن باقالی ها و ادویه ادامه داده و در ادامه ۲ پیمانه آب گرم به قابلمه اضافه کرده و یه مقدار مخلوط کنید و درب قابلمه رو ببندید تا مدت ۱۰ دقیقه باقالی به خوبی پخته و نرم بشه.
مرحله پنجم
برنج خیس خورده رو آبکشی کنید و بعد از پخت باقالی، به قابلمه اضافه کرده و ۲ لیوان دیگه آب گرم رو به همراه نصف قاشق غذا خوری نمک و باقی مانده پیاز داغ روی برنج وباقالی ریخته و در صورت تمایل میتونید از زعفران هم استفاده کنید.
مرحله ششم
برای پختن برنج به همراه باقالی، حرارت رو زیاد کنید تا آب به جوش بیاد و بعدش حرارت رو ملایم کرده و اجازه بدید تا به خوبی آب درون قابلمه کشیده بشه و، آب به مقدار کمی باقی بمونه.
مرحله هفتم
در این مرحله که نوبت به دم کشیدن دمپختک میرسه، ۲ قاشق روغن مایع روی برنج ریخته و درب قابلمه رو به همراه دم کنی روی قابلمه بزارید تا غذا به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت به خوبی دم بکشه.
مرحله هشتم
مرحله دم کشیدن این غذای خوشمزه که تموم شد، باقی مانده کره رو روی برنج بریزید و مخلوط کنید. دمپختک خوشمزه ای که پختید آمادهاس و میتونید این غذا رو به همراه ترشی و تخم مرغ نیمرو شده به روش سنتی استفاده کنید.
دستور دوم
طرز تهیه دمپختک گوجه با سیب زمینی
مواد لازم دمپختک گوجه | |
برنج | ۴ پیمانه |
سیب زمینی | ۲ عدد |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
گوجه فرنگی | ۴ الی ۶ عدد |
رب گوجه | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | نوک قاشق غذا خوری |
زرد چوبه | نصف قاشق چای خوری |
مراحل تهیه دمپختک گوجه با سیب زمینی
- برای درست کردن دمپختک گوجه در ابتدای کار پیاز ها رو نگینی خورد کرده و در روغن تفت بدید تا سبک بشن.
- در ادامه سیب زمینیها رو به صورت نگینی خورد کنید و داخل تابه پیاز داغ بریزید و به خوبی تفت بدید.
- ادامهی درست کردن دمپختک گوجه رو با پوست گرفتن گوجه فرنگی ها ادامه داده و درشت خورد کنید.
- گوجه فرنگی رو با سیب زمینی و پیاز داغ مخلوط کرده و اجازه بدید سرخ بشه.
- رب گوجه، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو به بقیه مواد اضافه کرده و به خوبی تفت بدید تا بوی خامی رب گرفته بشه.
- برنج خیس خورده رو به بقیه مواد اضافه کرده و به اندازه ای که روی برنج رو پر کنه بهش آب اضافه کنید.
- نحوه پخت دمپختک رو با اضافه کردن روغن به برنج ادامه داده و حرارت رو زیاد کنید تا آب به جوش بیاد.
- بعد از به جوش اومدن آب، حرارت رو ملایم کنید تا زمانی که آب داخل قابلمه کشیده بشه و یه مقدار آب باقی بمونه.
- درب رو به همراه دم کنی، روی قابلمه بزارید و اجازه بدید تا به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشه تا دمپختک گوجه آماده بشه.
اینم از نحوه درست کردن دمپختک گوجه با سیب زمینی خوشمزه.
نکات مهم برای تهیه دمپختک تهرانی با باقالی
- واسه اینکه پخت دمپختک به خوبی طی بشه، حتما باقالی خشک رو ۲ الی ۳ ساعت بزارید خیس بخوره.
- برای طعم بهتر غذا میتونید کره با روغن رو ترکیب کرده و سپس استفاده کنید.
- موقع جوشیدن برنج نباید اون رو هم بزنید؛ چون باعث میشه که برنج خورد بشه.
سخن آخر هم اینکه با توجه به مواد اولیه استفاده شده برای تهیه دمپختک و ذائقه غذایی افراد مختلف، میتونید این غذا رو با سلیقه خودتون و با ادویه و مواد غذایی مورد علاقتون تهیه کنید چون این غذا به دستور غذایی خاصی محدود نیست و خوبیش اینه که به روش ها و طعم های مختلفی درست میشه که همین باعث شده که یکی از بهترین غذاها برای اضافه کردن به لیست غذایی هفتگی باشه، چون میتونید هربار دمپختک رو با روش ها و طعم های مختلفی درست کنید.
امیدوارم که از زوش این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی خوشتون اومده باشه و اگه پیشنهادی برای بهتر پختن این غذا دارید یا روش متفاوتی در نظرتون هست، حتما با ما به اشتراک بزارید.