طرز تهیه جوجه کباب
جوجه کباب از اون کبابهای خوشمزهاس که پایه ثابت همه مهمونیها و طبیعت گردیهای ایرانیه و معمولا از کوچیک تا بزرگ، بهش علاقه دارن.
طرز تهیه جوجه کباب هم سادهاس و هم لذت بخش، همش بستگی به درست ترکیب کردن مواد طعم دهنده جوجه داره که طعمها، همدیگه رو خنثی نکنن و گوشت جوجه سفت نشه.
نحوه درست کردن جوجه کباب برای ایرانیها خیلی مهمه، چون اگه توجه کنی موقع کباب کردنش بین دو نفر رقابت برقرار میشه و همیشه یکی هست که بگه من بهتر کباب میکنم.
بهترین مزیتی که جوجه کباب داره اینه که وقتایی که مهمون داری و به هر دلیل فرصت فکر کردن نداری، که چی درست کنم؟ بهترین گزینه روی میز، یه جوجه مجلسی و خوشمزهاس.
اگه شما هم مثل من جزو کسایی هستید که وقتی اسم جوجه میاد گشنتون میشه و تصویرش کنار یه پلو خوشمزه تو ذهنتون رژه میره، بهتره دست به کار بشید و مواد اولیه رو آماده کنید.
در ادامه دو ترکیب خوشمزه و متفاوت از جوجه رو به دو روش ذغالی و تابه ای برای شما عزیزان آماده کردم و در آخر هم میتونید که نکات مهم طرز تهیه جوجه کباب رو مشاهده کنید.
دستور اول
مواد لازم تهیه جوجه کباب مجلسی
مواد لازم برای ۴ نفر | |
سینه و ران مرغ | ۱ الی ۱.۵ کیلو |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
ماست | ۱ قاشق غذا خوری سر پر |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذا خوری |
کره(برای آخر کار) | ۵۰ گرم |
سس مایونز | ۲ قاشق غذا خوری |
روغن مایع | ۲ قاشق غذا خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
آبلیمو تازه | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک | به اندازه دلخواه |
طرز تهیه جوجه کباب رستورانی با ماست و زعفران
نکته: استفادهی هر قسمت از گوشت مرغ اختیاریه، اما ترکیب سینه و ران خیلی عالی میشه، مخصوصا واسه مهمونی و تزیین سفره.
۱- طرز تهیه جوجه کباب رستورانی و مخصوص به این صورته که در اول کار، سینه و ران مرغ رو بشویید و بعد از اون با چاقو و استفاده از تخته آشپزخونه، خورد کردن گوشت مرغ رو شروع کنید.
نکته: بهتره که استخوان ران رو جدا نکنید.
۲- حالا که خورد کردن تموم شد، یه کاسه مناسب رو انتخاب کرده و پیازها رو به صورت خلالی یا حلقهای خورد کنید و با گوشتهای خورد شده، داخل کاسه بریزید و واسه طعم دار و ترد شدن جوجه کباب به خوبی با هم قاطی کنید.
نکته: برای استفاده از آب پیاز، یه تیکه از پیاز رو به صورت ریز رنده کرده و با گوشت مرغ قاطی کنید.
۳- نحوه طعم دار کردن جوجه کباب رو با اظافه کردن زعفران به مواد ادامه بدید. به این صورت که زعفران رو با مواد داخل کاسه قاطی کنید، و واسه اینکه طعم زعفران موندگار بشه، یک ربع توی یخچال بزارید.
۴- حالا نوبت به اظافه کردن روغن مایع به گوشت مرغ میرسه. این کار باعث میشه که مواد چاشنی به خوبی جذب گوشت مرغ شده و طعم ماندگاری داشته باشه. پس به خوبی روغن رو با مواد داخل کاسه مخلوط کنید.
۵- در ادامه سس و نمک و فلفل رو به کاسه اظافه کرده و به خوبی با بقیه مواد ترکیب کنید. بعد ماست و آبلیمو تازه رو داخل کاسه بریزید و کاملا باهم مخلوط کرده تا همه مواد کامل به خورد گوشت مرغ رفته و طعمها همدیگه رو خنثی نکنن.
۶- جوجه کباب بهتره که برای طعم گرفتن، یه چند ساعت استراحت کنه. بهترین گزینه اینه که اگه امکانش رو داشتید از شب قبل مواد رو ترکیب و داخل یخچال بزارید. اگر هم فرصت نشد، ۲ الی ۳ ساعت بزارید داخل بخچال بمونه.
نکته: روی کاسه رو با نایلون یا سلفون بپوشونید.
۷- الان دیگه موقعاش رسیده که کاسه رو بیرون بیارید، مواد داخلی رو با دست قاطی کنید و سیخ ها رو آماده کرده که باید جوجه ها رو به سیخ بزنید. بهتره برای این کار، گوشتهای سینه و ران رو جدا از هم به سیخ بزنید.
نکته: فراموش نکنید که تو این مدت زغال رو هم روشن کنید.
۸- در ادامه روند تهیه جوجه کباب داریم به لحظات خوشمزه نزدیک میشیم. زغال که آماده شد، سیخها رو به ترتیب رو منقل بچینید و فراموش نکنید که کمتر باد بزنید و با صبر و حوصله بزارید که جوجهها مغز پخت بشن.
نکته: برای نسوختن جوجه ها، اجازه بدید کباب کاملا با حرارت خود زغال، و به صورت آهسته کباب بشه. هر چند وقت یکبار، یبار باد بزنید که زغال حرارت کافی داشته باشه.
اینم از دستور درجه یک درست کردن جوجه کباب خوشمزه و مخصوص رستورانی.
دستور دوم
طرز تهیه جوجه کباب تابه ای خوشمزه
طرز تهیه جوجه کباب روش های متفاوتی داره و حتما نیاز ندارید که جوجه رو روی منقل یا کبابپز کباب کنید. با یه ترکیب عالی میتونید یه جوجه کباب محشر رو به صورت تابه ای درست کنید.
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب تابه ای با سیخ | |
سینه مرغ برای ۴ نفر | ۱ عدد بزرگ |
زعفران | ۲ قاشق غذا خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
نمک | به اندازه دلخواه |
پیاز | ۱ عدد |
پاپریکا | ۱.۳ قاشق چای خوری |
روغن زیتون(اختیاری) | ۲ قاشق غذا خوری |
روغن مایع | به مقدار لازم |
کره(برای آخر کار) | ۲ قاشق غذا خوری |
دستور پخت:
- برای تهیه جوجه کباب تابه ای، جوجه ها رو بشویید و آبکش کرده و بسته به اینکه میخواید از سیخ چوبی استفاده کنید یا نه، جوجه ها رو برش بدید.
- در ادامه طرز تهیه جوجه کباب یه کاسه انتخاب کرده و زعفران دم کرده رو به همراه جوجه ها داخل کاسه بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
نکته: استفاده از زعفران و پیاز برای از بین بردن بوی مرغ خیلی کاربردیه.
- پیازها رو خلالی درشت خورد کرده و به همراه ۲ قاشق روغن زیتون، یا روغن مایع با مواد داخل کاسه به خوبی قاطی کنید.
نکته: واسه اینکه آبلیمو گوشت جوجه ها رو سفت نکنه، قبلش از روغن استفاده کنید.
- حالا نوبت به اظافه کردن آبلیمو، فلفلسیاه و پاپریکا میرسه که باز هم به خوبی با مواد مخلوط کرده و در ادامه مواد رو داخل یخچال بزارید.
نکته: ۱ الی ۲ ساعت اجازه بدید که داخل یخچال بمونه.
- سیخهای چوبی رو واسه جوجه کباب آماده کنید و شروع کنید به سیخ گرفتن جوجه ها. اگه اندازه سیخ ها از تابه بیشتر شد نوک سیخ رو قیچی کنید.
نکته: بهتره سیخ چوبی رو ۲۰ دقیقه داخل آب سرد بزارید و بعد استفاده کنید.
- نحوه درست کردن جوجه کباب تابه ای رو با گذاشتن تابه روی گاز ادامه بدید، حرارت رو ملایم کنید و به اندازه مناسب روغن بریزید.
نکته: ترجیحا از تابه چدن یا تفلن استفاده کنید که گوشت مرغ به اون نچسبه.
- جوجه ها رو داخل تابه بچینید و درب تابه رو تا حدود ۱۰ دقیقه ببندید و بعد دوباره جوجه ها رو برعکس کنید که طرف دیگه اونها هم به خوبی سرخ بشه.
- برای مزه دار کردن جوجه کباب، یه مقدار از کره آب شده رو با فرچه روی جوجه ها بمالید و بعد نوش جان کنید.
نکته: بنا به سلیقه خودتون میتونید که چاشنی های طعم دهنده رو کم یا زیاد کنید.
نکات لازم برای تهیه جوجه کباب زغالی و تابه ای
- سیخ های چوبی رو قبل از استفاده به مدت ۲۰ دقیقه داخل آب سرد بزارید
- اگه بعد از طعم دار کردن جوجه، اون رو ۱۲ ساعت تو یخچال بزارید، تاثیرش چند برابر میشه.
- میتونید از تابه گریل استفاده کنید که نیاز به استفاده از روغن نداشته باشید.
- استفاده زیاد از آبلیمو باعث سفت شدن گوشت مرغ میشه. پس بهتره که آبلیمو رو بعد از اظافه کردن روغن با مواد مخلوط کنید.
- زعفران رو با گوشت مخلوط کرده و نیم ساعت داخل یخچال بزارید که طعمش از بین نره.
- استفاده از کره به جای روغن مایع باعث سوختن پوسته بیرونی جوجه میشه و از مغز پخت شدن جلوگیری میکنه.
- حتما پیاز رو حلقه ای یا خلالی با مرغ ترکیب کنید. پیاز رنده باعث میشه گوشت حالت سوخته پیدا کنه.
در آخر هم باید بگم که طرز تهیه جوجه کباب علاوه بر ساده بودن، تنوع بالایی داره و بنا به سلیقه خوتون میتونید این کباب رو درست کنید و هر دفعه، با طعمی متفاوت از قبل، از خوردنش لذت ببرید. در صورتی که دستور متفاوتی دارید، یا برای بهتر کردن طعم جوجه راهکار بهتری سراغ دارید؛ برای ما کامنت بزارید. ممنون از همراهی شما.
ممنون از دستور خوشمزتون