طرز تهیه سالسا به سبک رستوران به همراه چندین دستورالعمل متنوع اضافی


هالث ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ دقیقه مطالعه
طرز تهیه سالسا به سبک رستوران به همراه چندین دستورالعمل متنوع اضافی

سالسا یکی از سسهای متداول در آشپزی مکزیکی است که به عنوان سالسا فرسکا، سالسای تند یا سالسا پیکانته شناخته می‌شود به خصوص آنهایی که به صورت دیپ درست می‌شود. سالسا بر پایه گوجه است و و همراه مواد دیگری از جمله پیاز، چیلی و سبزیجات معطر است. معمولا تند مزه است که از ملایم تا خیلی تند است. سالسا در واقع بیشتر شبیه دیپ است تا سس و نحوه استفاده از آن هم همینطور است که با نانهای چیپسی تورتیلا خورده می‌شود.سالسا نگینی

ما در اینجا اصول یک سالسا به سبک رستوران را به شما آموزش خواهیم داد سپس چندین دستور اضافی نیز به شما یاد داده می شود تا هر کس بنا بر سلیقه و میل خود هر کدام از آنها را درست کند. بنابراین شما با انواع دستورها آشنا خواهید شد و برای هر بار درست کردن آن یک مزه جدید را امتحان خواهید کرد.

دستور اولیه بخاطر اینکه برای اکثر افراد و حتی بچه‌ها قابل استفاده باشد زیاد پیاز یا سیر ندارد و تند هم نیست. این در واقع یک نمونه کلاسیک مکزیکی است که با گشنیز و گوجه تازه و ادویه زیره درست شده است.

دیپ سالسا

همه سالساها به این شکل ریز شده نیستند و در بسیاری از آنها مواد به صورت نگینی شده و یا حتی با قطعاتی درشت هستند که در این صورت به آنها سالسا می‌گویند نه سس سالسا. در واقع سالسا یک چیزی شبیه به سالاد و گاهی هم شبیه دیپ است.

طرز تهیه سالسا به سبک رستوران

مواد لازم

۵۰۰ گرم گوجه فرنگی (۵ تا ۶ عدد)

۱ قوطی گوجه پخته

۲ عدد پیازچه، تمیز شده و خرد شده به سه قسمت

۱/۳ پیمانه پیاز قرمز نگینی شده (حدود ۱/۴ پیاز متوسط)

۱ عدد فلفل هالوپینو، دانه گرفته و درشت خرد شده

۱/۳ پیمانه گشنیز (حدود یک مشت)

۱ حبه سیر بزرگ، درشت خرد شده

۲ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه

۱/۲ قاشق چایخوری پودر چیلی

۱/۴ پودر زیره

۱/۲ قاشق چایخوری شکر

نمک و فلفل برای مزهسالسا

طرز تهیه سالسا در خانه

درست کردن سالسا در خانه بسیار آسان است شما فقط مواد را بصورت قطعاتی درشت خرد می‌کنید، آنها را در غذا ساز می‌ریزید و با راه انداختن دستگاه غذاساز آنها خرد و مخلوط می‌شوند تا زمانی که کاملا ریز شوند البته نباید پوره شوند بلکه باید تا حدودی شکل خود را حفظ کنند، همانند تصویر به همین خاطر از این لحاظ دستگاه غذاساز بهتر از بلندر یا همان مخلوط کن پارچی است.طرز تهیه سالسا

همه مواد را در غذا ساز بریزید و به مدت ۱ ثانیه پالس بزنید تا زمانی که همه مواد ریز شوند اما له و پوره نشوند.سس سالسا

سالسا را با چیپس تورتیلا سرو کنید. می‌توانید آن را به مدت یک هفته در یخچال نگه دارید.دیپ سالسا

ایده‌هایی برای درست کردن بهترین سالسا

  • از بهترین مواد با کیفیت استفاده کنید.
  • از گوجه‌های خیلی سفت استفاده نکنید نمونه نیمه نرم بهتر هستند و باید رنگ قرمز داشته باشند.
  • فلفل هالوپینو را به اندازه مزه دلخواهتان اضافه کنید. اگر دوست دارید تند باشد، دانه‌های آن را دور نریزید، اگر تندی دوست ندارید در عوض آن را با مقداری فلفل دلمه‌ای خرد شده عوض کنید.
  • از سیر تازه استفاده کنید، سیر ترشی اصلا خوب نیست.
  • به مقدار پیاز توجه کنید اگر برای بچه‌ها درست می‌کنید فقط از حدود ۱/۲ پیمانه پیاز قرمز استفاده کنید. پیاز زرد هم می‌توان استفاده کرد.
  • ابتدا بگذارید در یخچال بماند تا خنک شود به این صورت مزه آن بهتر هم خواهد شد. اگر بگذارید روز بعد استفاده کنید که باز هم بهتر است.

طرز تهیه سالسا با ۱۶ دستورالعمل متنوعسالسا

سالسا تازه: ۱/۲ پیمانه نگینی ریز را در آب سرد بریزید، ۱۵ دقیقه بعد آب آن را بریزید. با ۳ عدد گوجه نگینی شده، ۱ عدد هالوپینو نگینی شده، ۱ عدد سیر ریز شده و ۱/۳ پیمانه گشنیز خرد شده مخلوط کنید.

سالسای آناناس برشته: ۱ آناناس را برشته کنید تا زمانی که پوست بیرونی آن حالت سوخته شود، آن را تکه تکه کنید. سالسای تازه (سالسا به سبک رستوران) را با استفاده از ۲ گوجه درست کنید، آناناس کباب شده و ۱ قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده را به آن اضافه کنید.سالسا

سالسای خیار تند: سالسا تازه را با استفاده از ۲ هالوپینو کامل درست کنید. ۱ پیمانه خیار نگینی شده یا ورقه شده را به آن اضافه کنید.

سالسا گشنیز: ۱/۴ پیمانه پیازچه خرد شده و ۱/۴ پیمانه گوجه خرد شده، ۱/۲ پیمانه گشنیز خرد شده، ۱ عدد هالوپینو و چیلی ریز شده و دانه گرفته، ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو و سرکه سفید و ۱/۴ پیمانه آب. کمی شکر و نمک اضافه کنید. بگذارید یک ساعت بماند.

سالسا گوجه گیلاسی: نیم کیلو گوجه گیلاسی را ۴ قسمت کنید، ۱ عدد هالوپینو دانه گرفته خرد شده، ۱/۴ پیمانه پیاز قرمز خرد شده، ۲ قاشق غذاخوری از هر کدام از گشنیز خرد شده و جعفری، آب ۱ عدد لیموترش و نمک برای مزه.سالاد سالسا

سالسای خیار خامه‌ای: ۲ پیمانه خیار دانه گرفته خرد شده، ۱/۴ پیمانه از هر کدام از گشنیز و پیازچه خرد شده، ۱ عدد چیلی خرد شده، ۱/۲ قاشق چایخوری پودر چیلی و همان مقدار زیره، ۱/۴ پیمانه خامه و آب لیمو و نمک برای مزه دادن.سالسا

سالسای لوبیا سیاه: ۱ قوطی لوبیای سیاه (آب گرفته)، ۱ پیمانه گوجه خرد شده، ۲ عدد هالوپینو دانه گرفته، ۱/۴ پیمانه گشنیز و همان مقدار پیازچه خرد شده، ۱ حبه سیر ریز شده و ۱ عدد فلفل چیلی دودی داخل سس آدوبو به اضافه ۲ قاشق غذاخوری سس. آب لیموترش و نمک را اضافه کنید.

سالسا لوبیا و ذرت: ۱ پیمانه ذرت و ۱/۴ قاشق چایخوری زیره در روغن زیتون را بپزید. ۱ پیمانه لوبیای چیتی (بدون آب)، ۲ عدد هالوپینو دانه گرفته و ۱/۴ پیمانه جعفری و همان مقدار پیازچه را با هم مخلوط کنید. آب لیمو و نمک را به آن اضافه کنید.

سالسا تربچه: خیار ریز شده و تربچه ریز شده ۱ پیمانه از هر کدام، ۱/۴ پیمانه پیاز نگینی، ۱ عدد فلفل هالوپینو نگینی شده، ۱/۴ پیمانه گشنیز خرد شده، آب ۱ عدد لیمو و عسل و نمک را با هم مخلوط کنید.

سالسا میوه‌ای: ۳/۴ پیمانه از هر کدام از میوه‌های توت فرنگی، طالبی نگینی شده و انگور به همراه ۱/۲ لیموترش و ۱/۲ پرتقال، ۱ قاشق چایخوری عسل و نعناع خرد شده و ریحان هر کدام ۲ قاشق غذاخوری. همگی را با هم مخلوط کنید.سالسا

سالسا کدو سبز: ۱ پیمانه تخم کدو پوست گرفته را در ماهیتابه بو بدهید. ۲ عدد کدو سبز را گریل کنید بعد خرد کنید. آنها را با تخم کدو، گشنیز و نعناع هر کدام ۱/۴ پیمانه، ۱ عدد فلفل چیلی ریز شده و آب لیمو و نمک را با هم مخلوط کنید.سس سالسا

سالسا گواکامول: ۳ عدد آووکادو را له کنید، با ۱/۴ پیاز سفید نگینی شده، ۱/۲ پیمانه گوجه خوشه‌ای، ۱/۲ پیمانه گشنیز و ۱ عدد هالوپینو دانه گرفته و نگینی شده را با هم مخلوط کنید. آب لیمو و نمک را اضافه کنید تا مزه بگیرد.

گواکامول انبه: سالسای قبلی را درست کنید (سالسا گواکامول) و ۱/۲ پیمانه انبه نگینی شده را به آن اضافه کنید.سالسا

گواکامول میگو: ۱۰۰ گرم میگوی پوست کنده را در روغن زیتون همراه با زیره  ۳ تا ۴ دقیقه تفت دهید. سالسا گواکامول را درست کنید و میگو را با آن اضافه کنید و مقداری پوست لیموی رنده شده و ۱ عدد پرتقال فیله شده و قطعه شده را اضافه کنید.

گواکامول مارگاریتا: سالسا گواکامول را درست کنید، به جای پیاز در آن پیازچه خرد شده بریزید و رنده پوست یک عدد لیمو و آب آن را اضافه کنید، آب نصف پرتقال را هم به آن اضافه کنید. در یک کاسه که لبه‌های آن نمک دریا و لیمو زده شده سرو کنید (همانند تصویر).سالسا

گواکامول پارافیت: ۱ عدد آووکادو نگینی شده، آب ۱ عدد لیمو و نمک را در یک کاسه بریزید. ۱ عدد گوجه نگینی، ۱/۴ پیمانه پیاز قرمز نگینی شده، ۱ عدد هالوپینو دانه گرفته و خرد شده و نمک را در کاسه دیگری مخلوط کنید. یک لایه آووکادو و یک لایه مخلوط گوجه و پیاز را به ترتیب در لیوانهای بلند بریزید. روی آن را گشنیز بریزید، لبه‌های لیوان برش لیمو و چیپس تورتیلا بگذارید.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منبع: cookingclassy   foodnetwork

برچسب‌ها :
  • دیدگاه شما

    0 دیدگاه