آموزش درست کردن مندی مخصوص با طعم بی نظیر برای 4 نفر

طرز تهیه مندی عربی با دنده گوسفندی

نحوه درست کردن مندی با دنده گوسفندی به روش یمنی

مندی به نوعی غذای مجلسی و اعیانی عربی گفته میشه که خواستگاهش به کشور یمن برمیگرده و توی همه‌ی رستوران‌های معروف خاورمیانه و حتی ایران هم پخت میشه و طرفدارهای زیادی داره.

طرز تهیه مندی به صبر حوصله نیاز داره چون باید این غذا رو طبق اصول دستور پخت مخصوص خودش بپزید. این غذای عربی طعم متفاوت خودش رو از روش پخت مخصوصی میگیره که با غذاهای ایرانی فرق داره.

اگه دلتون می‌‎خواد برای مهمونی یه غذای اعیانی با عطر و طعم مخصوص درست کنید تا همه مهمونا انگشت به دهن بمونن، با بخش آشپزی مجله قرمز همراه باشید تا شما رو با طرز پخت مندی با گوشت دنده گوسفندی آشنا کنیم.

مواد لازم برای تهیه مندی مخصوص و اعیانی

مواد لازم برای ۴ نفر
دنده گوسفندی۲ کیلو
زعفران دم کرده۲ قاشق غذا خوری
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
مواد لازم برای طبخ برنج
برنج۴ پیمانه
کره۳۰ گرم
پیاز۱ عدد متوسط
گوجه فرنگی۱ عدد
چوب دارچین۱ عدد
برگ بو۲ عدد
میخک۲ عدد
دانه هل۲ عدد
فلفل قرمز۱ عدد
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
سیر۴ حبه
نمکبه میزان لازم
آب۵ پیمانه

طرز تهیه مندی عربی با گوشت دنده گوسفندی


مرحله اول (مزه دار کردن گوشت دنده)

طرز تهیه مندی لذیذ گوشت رو با شستن و خشک کردن گوشت گوسفندی شروع کنید و در ادامه یه کاسه جادار مناسب انتخاب کنید و دنده برش زده رو داخل کاسه قرار بدید و سپس نمک، زعفران دم کرده و فلفل سیاه رو با دنده مخلوط کرده و ماساژ بدید.

نکته: سعی کنید روی بافت کوشت با چاقو برش ریز ایجاد کنید.


مرحله دوم (خرد کردن گوجه و پیاز)

مواد رو در حدی روی گوشت ماساژ بدید که طعم ادویه‌ها رو جذب کنه. حالا وقتشه که گوجه فرنگی رو بشویید و به اندازه نگینی خرد کنید. پیاز رو پوست بگیرید و سپس به اندازه نگینی ریز خرد کرده و کنار بزارید.


مرحله سوم (تفت دادن پیاز با کره)

برای درست کردن مندی گوشت بهتره که یه قابلمه مناسب برای پخت غذا روی حرارت ملایم قرار بدید و کره اضافه کنید تا داغ بشه و سپس پیاز خرد شده رو داخل تابه بریزید و شروع کنید به تفت دادن تا سبک و شیشه‌‍ای بشه.


مرحله چهارم (مخلوط کردن مواد و ادویه ها)

گوجه فرنگی نگینی شده رو داخل قابلمه بریزید و در ادامه فلفل قرمز رو بدون خرد کردن داخل قابلمه بریزید و به خوبی تفت بدید. برگ بو، میخک، نمک،چوب دارچین، هل و فلفل سیاه رو هم به مواد اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا یکدست بشن.


مرحله پنجم (اضافه کردن برنج و آب)

برای طبخ مندی الان وقتشه که برنج رو بشویید و چند بار آبش رو عوض کنید و سپس داخل قابلمه بریزید و دوباره هم بزنید تا کاملا یکدست بشن و در ادامه آب رو داخل قابلمه بریزید تا جایی که روی برنج رو بپوشونه و بزارید آب به جوش بیاد.


مرحله ششم (پوشاندن قابلمه با فویل)

روند طبخ این غذای مخصوص رو با پوشاندن روی قابلمه با ورق فویل آلومینیومی بپوشونید و روی فویل رو با استفاده از خلال دندان سوراخ‌های ریز ایجاد کنید که بریم برای ادامه کار.


مرحله هفتم (قرار دادن دنده گوسفندی روی قابلمه)

حالا وقتشه که دنده‌های گوسفندی رو بر روی فویل قرار بدید و برای نسوختن گوشت، یه کاغذ روغنی خیس شده روی گوشت بزارید و روی کاغذ رو دوباره با فویل آلومینیومی بپوشونید.

نکته: یادتون باشه که ورق فویل رو به خوبی روی قابلمه محکم کنید تا قابلمه هوا نکشه.


مرحله هشتم (قرار دادن غذا داخل فر)

برای پخت غذا دمای فر رو ۲۰۰ درجه قرار بدید و صبر کنید تا به خوبی گرم بشه و سپس قابلمه حاوی مواد رو به آرامی روی طبقه وسط فر بزارید و اجازه بدید مندی به مدت ۱ ساعت و نیم به خوبی پخته و آماده بشه.


مرحله نهم (مخلوط کردن غذا)

بعد از مدت زمان گفته شده قابلمه رو از فر بیرون بیارید و بزارید خنک بشه و فویل ها رو باز کرده و گوشت رو داخل برنج قرار بدید و مخلوط کنید تا یکدست بشن و طعم مواد به خورد هم بره.


مرحله دهم (آماده شدن مندی)

مندی خوشمزه و مخصوصی که آماده شده و داخل ظرف سرو بکشید و به همراه انواع ترشی نوش جان کنید.


نکات لازم برای پخت مندی

  • سعی کنید برای زیبایی غذا دنده‌ها رو به یک اندازه برش بزنید.
  • بهتره روی گوشت شیار ایجاد کنید تا طعم مواد به خورد گوشت بره.
  • از فویل با زخامت متوسط استفاده کنید تا حرارت رو به خوبی انتقال بده.
  • حتما فویل رو روی قابلمه فیکس کنید که هوا نکشه.

سخن آخر

مندی یه غذای مخصوصه که روش پخت متفاوتی داره که برای درست کردنش باید حوصله داشته باشید و دستور پخت رو دنبال کنید تا آخر سر طعم اصیل این غذای عربی رو به دست بیارید.

در صورتی که تجربه طبخ مندی رو دارید، خوشحال میشیم که با ما و دیگر کاربران به اشتراک بزارید.

آخرین بروز رسانی در: 11 ژانویه 2023| نویسنده: پوریا زنگیشه