جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۲۳ آذر ۱۳۹۶
  • ۱۲:۰۰
  • 202
سس سیراچا خانگی

طرز تهیه بهترین سس سیراچا تخمیری بدون شکر افزوده

سس سیراچا یکی از سسهای مشهور برای آشپزی است. احتمالا شما در بعضی از دستورها با این سس مواجه شده‌اید. سس سیراچا در واقع یک سس تند تایلندی است که برای طبخ انواع غذاها به خصوص گوشت و مرغ مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع تجاری این سس حاوی مقداری شکر، مواد نگهدارنده و سایر موادی است که چندان دلخواه شما نیست اما ما در مجله قرمز به دنبال حذف بسیاری از مواد ناسالم در انواع مواد غذایی هستیم. من اغلب سعی می‌کنم تا آنجایی که می‌توانم شکر را از دستورهایی که نیازی به آن نیست حذف کنم بنابراین سس سیراچای خانگی ما  فاقد شکر خواهد بود.

جالب است بدانید که شرکت هوی فونگ (Huy Fong) در عرض یک سال ۲۰ میلیون سس سیراچا را به فروش رساند. سسهای این شرکت طعم دلپذیری دارند و در واقع شیوه خاص درست کردن این سس باعث پرفروش شدن آن شده است. راز سس سیراچای این شرکت همان تخمیر سس بوده است. سس تخمیری مزه متفاوت و دلپذیری دارد. ما هم دستور سس سیراچا تخمیری را برای شما گذاشتیم با بتوانید بهترین سس سیراچا را داشته باشید.

این سس با فلفل چیلی تازه، سیر، فلفل دلمه‌ای، سرکه و نمک درست شده و به مدت ۷ روز تکنیک تخمیر روی آن انجام شده است که آن را به یک غذای پروبیوتیک تبدیل کرده است. پس از ۷ روز که عمل تخمیر در آن انجام شد سایر مواد به آن اضافه شده است. مرحله تخمیر را حتما انجام دهید این کار طعم عالی به سس شما اضافه خواهد کرد و سس سیراچای شما تا مدت طولانی‌تری قابل نگهداری است.

سس سیراچا خانگی تخمیر شده

مواد لازم قبل از تخمیر
  • ۴۵۰ گرم فلفل قرمز چیلی
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای متوسط (۱۲۰ گرم)
  • ۶ حبه سیر
  • ۱/۳ پیمانه سرکه سیب یا سرکه نارگیل (۸۰ میلی لیتر)
  • ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
مواد پس از تخمیر
  • ۲ قاشق غذاخوری سس ماهی
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
  • ۱۰ تا ۱۵ قطره استویا مایع (اختیاری)

طرز تهیه سس سیراچا تخمیری

  1. شما می‌توانید از هر نوع فلفل چیلی بر حسب میزان تندی که می‌خواهید استفاده کنید فقط حتما از فلفل چیلی قرمز استفاده کنید. من از چیلی هالوپینو (ملایم)، چیلی سرانو (ملایم) و چیلی تایلندی (تند) استفاده کردم.سس سیراچا
  2. قبل از اینکه شروع به کار بکنید حتما دستکش بهداشتی بپوشید چون در غیر اینصورت تا چندین ساعت دست شما دچار سوزش خواهد شد.

فلفل چیلی و فلفل دلمه‌ای را بشویید. آنها را برش بزنید و سر و دم و دانه‌های آنها را خارج کنید. سیر را پوست گرفته و به قطعات درشت خرد کنید. فلفل چیلی، فلفل دلمه‌ای قرمز، سیر، سرکه و نمک را در غذاساز بریزید و بگذارید تا به شکل پوره در بیایند.سس سیراچا

  1. سس را در یک شیشه دهان گشاد و بزرگ ترشی بریزید. روی آن را با یک تکه پارچه تنظیف چند لایه بپوشانید و با یک تکه نخ یا کش پلاستیکی آن را روی در شیشه بسته و محکم کنید. شیشه را به مدت ۴ تا ۷ روز در یک مکان تاریک و خنک مثل کابینت بگذارید. مقداری حباب روی سس تشکیل می‌شود و ظاهری پفدار به خود می‌گیرد. شما می‌توانید ۴ روز آن را نگه دارید تا مزه آن به دست آید و اما اگر دنبال به دست آوردن سس سیراچای تخمیری هستید بهتر است که آن را به مدت ۷ روز بگذارید بماند تا تخمیر شود. پس از این ۷ روز کار انجام شده است. سس را در یک غذاساز بریزید و روغن زیتون، سس ماهی و شیرین کننده (اگر می‌خواهید استفاده کنید) به آن اضافه کنید.سس سیراچا
  2. اجازه دهید تا مواد در مخلوط کن به خوبی با هم ترکیب شوند. مواد را در یک صافی بریزید تا آب آن خارج شود. صافی را روی یک ظرف بگذارید و اجازه دهید تا آب آن به آرامی خارج شود.سس سیراچا
  3. سس سیراچا غلیظ شده را در یک ظرف شیشه‌ای در دار و محکم که هوا وارد آن نمی‌شود بریزید. من همان ظرفهای شیشه‌ای بورمیولی روکو را که دارای واشر هستند و هیچگونه هوایی وارد آن نمی‌شود، پیشنهاد می‌کنم. سس را در یخچال به مدت ۴ ماه نگهداری کنید.سس سیراچا
  4. آب چیلی باقیمانده را در شیشه‌های دهان گشاد کوچک که درب محکمی داشته باشند بریزید، دریخچال نگهداری کنید و مثل سس تاباسکو از آن استفاده کنید.سس سیراچا خانگی

نکاتی در مورد سس سیراچا تخمیری

سس سیراچا sriracha گاهی اوقات سس سریراچا تلفظ می‌شود که البته این اشتباه است و تلفظ درست آن همان سیراچا است.

این سس قرمز رنگ است بنابراین برای درست کردن آن باید فقط و فقط از فلفل قرمز استفاده کنید حتی فلفل دلمه‌ای شما نیز باید قرمز باشد.

طعم اصلی و تایلندی آن بسیار تند است و قبلا نیز به شما گفته‌ام که راز کاهش وزن مردم تایلند خوردن غذاهای تند است اما شما می‌توانید بنابر خواست و میل خود از فلفل قرمز رنگ با تندی کمتر مثل چیلی سرانو یا هالوپینو استفاده کنید. در کشور ما فلفل تندی که بصورت رایج وجود دارد نوعی فلفل چیلی به نام birds eye است این نوع فلفل هم جزو فلفهای تند محسوب می‌شود. در زیر مقیاس تندی فلفل به صورت اینفوگرافی آمده است.مقیاس تندی فلفل

برحسب مقیاس تندی هر فلفلی که دارای بیشترین میزان کپسایسین باشد تندتر بوده و در رده‌های بالا قرار می‌گیرد. مثلا طبق مقیاس تندی فلفل میزان تندی فلفل دلمه‌ای صفر است چون این فلفل بدون کپسایسین و یا دارای حداقل بوده و مزه کاملا شیرینی دارد.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منبع: ketodietapp

دیدگاه ها 0

دیدگاه بگذارید

  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

چند مدل موی نیمه باز زیبا، جدیدترین مدل مو برای تابستان امسال
چند مدل موی نیمه باز زیبا، جدیدترین مدل مو برای تابستان امسال
86
خرید آنلاین عطر را با موفقیت و عاقلانه انجام دهید
خرید آنلاین عطر را با موفقیت و عاقلانه انجام دهید
117
قرمزی پوست را چگونه و با چه روش‌هایی می‌توان درمان کرد؟
قرمزی پوست را چگونه و با چه روش‌هایی می‌توان درمان کرد؟
213
لیفتینگ مژه و اکستنشن مژه چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟
لیفتینگ مژه و اکستنشن مژه چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟
180
جدیدترین مدل‌ها و ایده‌ها برای لاک ناخن در تابستان
جدیدترین مدل‌ها و ایده‌ها برای لاک ناخن در تابستان
371
چند تغییر در سبک زندگی که باعث جوان‌تر شدن شما می‌شود
چند تغییر در سبک زندگی که باعث جوانتر شدن شما می‌شود
303

مقالات سلامت

درمان طبیعی نیش پشه
نیش پشه و خارش و درد ناشی از آن را با ۷ درمان خانگی تسکین دهید
149
کرایولیپولیز
کرایولیپولیز چیست و چه فواید و عوارضی برای بدن دارد؟
148
چای بابونه
چای بابونه چگونه به سلامت بدن و درمان بیماریها کمک می‌کند
198
معرفی آب مروارید
آب مروارید ( کاتاراکت ) : انواع مختلف ، علل پیدایش و علائم ابتلا
274
سوختگی دهان
سوختگی دهان را با ۷ درمان طبیعی در خانه درمان کنید
250
روش آنژیوگرافی
آنژیوگرافی (رگ نگاری) عروق کرونر: تعریف و نحوه انجام این روش
314

مقالات آشپزی

شربت لیموناد
طرز تهیه شربت لیموناد خانگی در چند مرحله ساده و با ترفندی جدید
720
کباب استیک
کباب استیک با سس چیمیچوری و سبزیجات رنگی
471
کوکوی مرغ
کوکوی مرغ با پنیر موزارلا (با گزینه بدون گلوتن)
861
کیک آناناس
کیک آناناس با تزئین خامه و نارگیل به همراه آموزش خشک کردن آناناس
413
نان لقمه‌ای
طرز تهیه نان لقمه‌ای نرم و پفی در فر و بدون فر؛ آموزش مرحله به مرحله و تصویری
3,464
طرز تهیه اوتمیل اورنایت
طرز تهیه اوتمیل اورنایت در شیشه؛ صبحانه پر فیبر و مغذی با چندین دستورالعمل مختلف
1,252

مقالات تغذیه

بهترین ویتامینها و مکملهای کاهش وزن
بهترین ویتامینها و مکملهای کاهش وزن با ۱۳ نمونه متنوع و کارآمد
82
تمشک سیاه
فواید تمشک سیاه برای بدن با معرفی ۶ فایده برای سلامتی انسان
336
سالمترین سبزیجات
سالمترین سبزیجات چه هستند و چه خواصی دارند؟
273
ویتامین بیوتین
بیوتین یا ویتامین B7 چیست و چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
296
آرد بدون گلوتن
آرد بدون گلوتن با ۲۵ نوع مختلف که نیاز شما را به آرد به طور کامل رفع می‌کند
634
ویتامین A
ویتامین A چه نقشی در سلامت بدن دارد و مقادیر توصیه شده آن چقدر است؟
958