طرز تهیه انواع غذا با ماهی
ماهی یک از قدیمی ترین غذاهایی بوده که بشر برای خوردن و زنده موندن ازش استفاده کرده و همونطور که میدونید از جایی که اکثر فضاهای روی کره زمین رو آبها تشکیل میدن، در نتیجه افراد زیادی هم هستن که به غذاهای دریایی علاقه دارن و در کل مصرف این غذاها خیلی بالاست.
طرز تهیه انواع غذا با ماهی انقدر تنوع داره که نمیشه همه رو توی یه مقاله جمع کرد. تنوع غذاهای دریایی و حتی تنوع محیط دریاها و مناطق هم روی این موضوع تاثیر میزاره که ما رو با بیشمار غذای مختلف با عطر طعم گوناکون مواجه میکنه و برای هر سلیقه میشه از ماهی یه غذا درست کرد.
کشور ایران با داشتن خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر از بهترین و خوشمزه ترین ماهیهای جهان رو داره و همینطور مردم جنوب وشمال کشور هم با استفاده از روشهای گوناگون، غذاهای دریایی تازه و خوشمزهای رو میپزن که با یه یبار خوردنشون هیچوقت طعمشون رو فراموش نمیکنید.
برای اینکه با غذاهای دریایی خاص و کمتر شنیده شده و همینطور انواع ماهیهای جنوب و شمال ایران آشنا بشید، و اگه به دنبال یه روش خیلی خوب برای پاک کردن ماهی میگردید، در ادامه با مجله قرمز همراه باشید تا در مقاله طرز تهیه انواع غذا با ماهی همهی اینها رو براتون توضیح بدیم.
ماهی شور سرخ کرده (بوشهر)
یکی از ساده ترین روشهای درست کردن غذای دریایی این غذای بوشهریه که طعم خاص و جالبی داره، اما به دلیل شور بودن ماهی باید اون رو قبل از سرخ کردن با آبجوش زیاد بجوشونید و سپس با جدا کردن تیغ و استخوان این ماهی رو با حلقه کردن ۲ عدد پیاز به همراه فلفل قرمز و زردچوبه سرخ کنید.
فیش اند چپس انگلیسی
کافیه یک بار این غذای فوق معروف بی المللی رو درست کنید تا عاشقش بشید. یکی از بهترین و خوشمزهترین روشهای درست کردن ماهی با سیب زمینی که البته با فیله ماهی و ترکیب آرد درست میشه. بهتره بدونید حتی کسایی که از غذاهای دریایی بدشون میاد هم نمیتونن دست رد به خوردن فیش اند چیپس بزنن.
سالاد ماکارونی با تن ماهی و قارچ
ترکیب تن ماهی با سالاد ماکارونی یه طعم خاص و به شدت لذیذی رو به وجود میاره که یکی از بهترین میان وعدهها مخصوصا برای ورزشکارها حساب میشه که پروتئین و کربوهیدرات به شدت بالایی داره. این ترکیب ماهی تن به راحتی با کمترین مواد اولیه به دست میاد و میتونید در کمترین زمان درستش کنید.
ماهی با سس ارده (تونس)
اگه به غذاهای جدید و متنوع علاقه دارید که هیچکی تا حالا درستشون نکرده، بهتون توصیه میکنم که این غذای خوشمزه رو با تهیه فیله ماهی شیر و ادویه درست کنید و در کنارش با سس مخصوص ارده که با سیر، فلفل و آبلیمو ترکیب میشه میل کنید. این غذا یکی از روش های معروف طبخ ماهی در مصر هست.
ماهی مرکب در سس سیاه (اسپانیا)
ماهی مرکب یکی از خوشمزه ترین ماهی هاست که هر کشوری به چند روش مختلف این ماهی رو طبخ میکنه و این به طعم مخصوصش برمیگرده و بهتون توصیه میکنم که طعم خاص این غذا که با گوشت و کیسه ماهی مرکب تهیه میشه رو حتما امتحان کنید و مطئن باشید که طعمش رو فراموش نمیکنید.
قلیه ماهی جنوبی
جنوبیها یکی از خوشمزه ترین دستور های آشپزی دریایی در سراسر جهان رو دارن که این به سلیقه و خواتسگاهشون برمیگرده. قلیه ماهی هم یکی دیگه از غذاهاییه که شیوههای پخت مختلفی داره که نمیتونید از بین این همه یکی رو انتخاب کنید. قلیه ماهی جنوبی با تمر هندی درست میشه و به حدی خوشمزه اس که طعمش تو ذهنتون حک میشه.
کتلت ماهی
اگه دلتون یه پیش غذای خیلی مخصوص و مجلسی میخواد و اگه مهمون هایی دارید که به غذاهای دریایی علاقه دارند،بهتون پیشنهاد میکنم کتلت ماهی رو حتما امتحان کنید. این غذای خوشمزه رو میتونید از ماهی هایی که تیغ کمتری دارن، مثل: حلوا سفید، کفشک ماهی و هوور درست کنید و از خوردنش لذت ببرید.
صبور تنوری (خوزستان)
صبور جنوب یکی از ماهیهای خوشمزهایه که در اوایل بهار صید میشه و مخصوصا برای غذای روز سیزده بدر از این ماهی، غذا تهیه میشه. صبور تنوری به دو روش طبخ میشه، باز و بسته. روش معمول خوزستان اینه که این ماهی رو برش داده و با دو تیرک چوبی به مانند صلیب اقدام به تنوری کردن ماهی میکنن.
سبزی پلو با ماهی
غذای شب عید ایرانی چیزی نیست جز سبزی پلو با ماهی که از کوچیک تا بزرگ بهش علاقه دارن و انقد خوشمزهاس که هیچکی تا لحظه تموم شدن کامل غذا، از سر سفره بلند نمیشه. برای تهیه این غذا میتونید ماهی مورد علاقه خودتون رو با ادویههای مختلف سرخ کنید و در کنار برنجی که با سبزی پلویی دم میکشه میل کنید.
شناخت ماهی تازه
ماهی رو اگه به صورت تازه تهیه کنید بوی زهم کمتری داره و خب راحت تر پخته میشه. بوی زهم ماهی پس از صید ماهی در پوست یا گوشت ماهی به وجود میاد، اما بهتره بدونید که ماهی تازه به هیچ وجه بوی نامطبوعی نداره.
یکی از دلایی که بعضی از افراد از غذاهای دریایی بدشون میاد به خاطر همین بوی زهم و نامطبوعه که دلشون رو میزنه و اشتهاشون کور میشه.
نخستین و بارز ترین نشانه ماهی تازه بوی خوبه، اما چون بوی ماهی چند ساعت پس از صید از بین میره، برای شناخت تازگی ماهی باید به نشانههای زیر توجه کنید.
- آبشش ماهی تازه رنگ سرخ خونی داره و ماهی مانده آبششی به رنگ خاکستری و کمرنگ داره.
- چشم ماهی تازه برجسته و درخشانه و فرورفتگی و تاری چشم ماهی به معنی یخ زده بودنه ماهیه.
- پوست ماهی تازه صافه و بسته به نوع ماهی، برق نقره ای یا فولادی میندازه.
- یکی از نشانه های تازگی ماهی، گوشت سفت و لاستیکیه که به استخوان چسبیده.
- ماهی فاسد و مانده حالتی ورم کرده داره و اگه اون رو داخل آب بندازید روی آب شناور میشه.
- بوی مردار در داخل شکم ماهی به معنیه مانده بودن ماهیه.
- شکم شل و ور افتاده هم یکی دیگه از علائم فاسد یا مانده بودن ماهیه.
معرفی انواع ماهی در جنوب ایران
خلیج فارس به عنوان یکی از شاخه های اقیانوس هند از تنوع ماهی بیشماری برخورداره و اکثر ماهیهایی که تو دریاهای جهان پیدا میشه، توی خلیج فارس هم پیدا میشه.
در ادامه لیستی از متنوعترین و خوش خوراکترین ماهی های ایران تهیه شده که، به راحتی میتونید این موارد رو تو اکثر شهرها و شهرستانها پیدا کنید.
- حلوای سفید یا زبیدی
- حلوای سیاه
- خارو
- زرده و گباب
- زمین کن
- سبیتی
- سرخو
- سنگسر
- سکن یا سوکلا
- صبور
- شوریده
- شانک
- غباد
- کفشک
معرفی انواع ماهی در شمال ایران
برای درست کردن یه غذای لذیذ با یه ماهی کمیاب و گرانبها نیاز نیست که جای دوری برید و بهتره که فقط ماهی شمال ایران رو تهیه کنید و از غذایی با این ماهی های کمیاب میپزید لذت ببرید.
ذائقهی اکثر مردم شهرهای مرکزی ایران با ماهی شمال بیشتر آشناست و خب این به دلیله اینه که ماهی شمالی زودتر از جنوب به شهرهای دیگه و شهرستانها رسیده. در ادامه لیستی از بهترین ماهی های شمال رو میبینید.
- ماهی آزاد یا سالمون
- ماهی سفید
- اردک ماهی
- ازون برون و خاویار
- سوف
- کپور
- سیم
- کفال
- کولمه
- کولی
- قزلآلا
آموزش پاک کردن ماهی
- برای پاک کردن ماهی به روش حرفه ای، بهتره که چند لا روزنامه روی کابینت آشپزخانه پهن کنید و ماهی رو روی روزنامه بزارید و در ابتدای کار، با یه چاقوی تیز، بالک های ماهی رو ببرید.
- میتونید با این ترفند که ماهی رو چند دقیقه توی آب خیلی سرد بخوابونید یا در حد ۲ ثانیه توی آبجوش بزارید فلس یا پولک هایی اون به راحتی کنده میشن.
- با یه دستمال دم ماهی رو بگیرید و با یه چاقوی تیز، در جهت خلاف پولک، روی ماهی بکشید به طوری که لبهی کارد زیر فلس بره و با ضرب های محکم فلسها رو جدا کنید.
- برای جدا کردن کله، روزنامهی زیر رو با پولکها کنار بزارید و ماهی رو روی لایه پایینیه روزنامه گذاشته و با چاقو محل اتصال کله و زیر گلو رو ببرید.
- در ادامه کله ماهی رو از لبه میز یا کابینت بیرون بزارید و با یه دست بدنه ماهی رو گرفته و با دست دیگه کله رو، روبه پایین فشار بدید تا مفصل استخوان جدا بشه.و با چاقو کله رو جدا کنید.
- در آخر هم شکم ماهی رو بشکافید و توش رو خالی کنید.
خواص ماهی
- ماهی به پیشگیری از آسم کودکان کمک میکنه.
- محافظت از بینایی در دوران پیری با مصرف ماهی به صورت مرتب.
- بهبود کیفیت خواب با خوردن ماهی.
- تنها منبع خوب برای دریافت ویتامین D
- ماهی به پیشگیری و درمان افسردگی کمک میکنه.
- ماهی میتونه ماده خاکستری توی مغز رو افزایش بده و زوال عقل در سنین بالا جلوگیری کنه.
- حاوی مواد مغذی مهم برای رشد بدن.
- کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی
سخن آخر اینه که روشهای مختلفی برای درست کردن غذا با ماهی وجود داره و توی کشور ما، معمولا این غذاها به صورت سرخ کرده و تنوری تهیه میشه و روش آبپز کردن ماهی، بیشتر به کشورهای خارجی برمیگرده. در این مقاله مشاهده کردید که چند نوع غذای خوشمزه که با ماهی درست شدن رو به روش های ایرانی و خارجی بهتون معرفی کردیم و در آخر به نحوه پاک کردن ماهی، شناخت ماهی تازه و انواع ماهی های خوشمزه شمال وجنوب ایرانن اشاره کردیم که امیدوارم خوشتون اومده باشه. این مقاله به مرور زمان با غذاهای بیشتر کامل میشه.