مزایا و معایب انواع جراحی لاغری


امروزه انواع جراحی لاغری یا کاهش وزن تبلیغ و توصیه می‌شود. جراحی‌های لاغری به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد و هر کدام از آن‌ها مزایا و معایب خودشان را دارند. اگر شما هم به جراحی های لاغری فکر می‌کنید مقاله‌ی زیر می‌تواند راهنمای مناسب و معتبری در این زمینه باشد.

ما برای کسب اطلاعات معتبر در این زمینه به سایت موسسه ملی سلامت آمریکا مراجعه کرده و مقاله‌ی زیر را تهیه نموده‌ایم. بنابراین تا پایان با ما همراه باشید و در نهایت نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید. فهرست مطالبی که ارائه می‌شود به‌‌صورت زیر است:

  • جراحی لاغری یا کاهش وزن چیست؟
  • چه کسانی کاندیدای مناسبی برای جراحی لاغری هستند؟
  • آیا جراحی لاغری همیشه جواب می‌دهد؟
  • هزینه جراحی لاغری چقدر است؟
  • چه گزینه‌هایی برای جراحی وجود دارد؟
  • عمل جراحی چگونه انجام می‌شود؟
  • قبل از جراحی چه کارهایی باید انجام دهم؟
  • بعد از جراحی چه کارهایی باید انجام دهم؟
  • چه میزان کاهش وزن می‌توانم انظار داشته باشم؟
  • دستگاه‌های کاهش وزن
  • مزایای جراحی کاهش وزن چیست؟
  • عوارض جراحی لاغری چیست؟
  • کدام بزرگسالان کاندیدای خوبی برای جراحی لاغری هستند؟
  • کدام نوجوانان گزینه‌ی مناسبی برای جراحی لاغری هستند؟

جراحی لاغری یا کاهش وزن چیست؟

جراحی لاغری یا جراحی کاهش وزن به جراحی‌هایی گفته می‌شود که با ایجاد تغییراتی در سیستم گوارش به کاهش وزن کمک می‌کنند. همچنین به عنوان جراحی برای درمان وزن سنگین نیز شناخته می‌شود.

برخی از انواع جراحی‌های لاغری، معده‌ی شما را کوچک‌تر کرده و میزان خوردن و نوشیدن در یک وعده‌ی غذایی را محدود می‌کنند، بنابراین زودتر احساس سیری می‌کنید. برخی جراحی‌های لاغری دیگر روده کوچک را تغییر می‌دهند. روده‌ی کوچک بخشی از سیستم گوارش است که انرژی و مواد مغذی را از غذاها و نوشیدنی‌ها جذب می‌کند. این عمل باعث کاهش کالری دریافتی بدن می‌شود.

جراحی لاغری همچنین می‌تواند بر هورمون‌ها یا باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش نیز تأثیر بگذارد به‌گونه‌ای که ممکن است اشتها و گرسنگی را کاهش داده و نحوه متابولیسم چربی و استفاده از انسولین را در بدن بهبود بخشد.

کاهش وزن

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

چه کسانی کاندیدای مناسب برای جراحی کاهش وزن هستند؟

اگر بزرگسالی هستید که چاقی دارید و نتوانسته‌اید وزن اضافی خود را کاهش دهید، یا با استفاده از روش‌های دیگر مانند برنامه‌های غذایی، ورزش، داروها و … دوباره وزن‌تان افزایش یافته است ممکن است کاندیدای خوبی برای جراحی کاهش وزن باشید.

شاخص توده بدنی یا BMI (مخفف Body Mass Index) معیاری برای سنجش چاقی است و برای تعیین اینکه چه کسانی کاندیدهای خوبی برای جراحی لاغری هستند از این معیار استفاده می‌شود. BMI چربی بدن را بر اساس وزن نسبت به قد اندازه‌گیری می‌کند.

برای افرادی که BMI برابر با ۳۵ یا بالاتر دارند، درمان چاقی تنها با رژیم غذایی و ورزش، سخت است بنابراین متخصصان مراقبت‌های بهداشتی ممکن است جراحی لاغری را توصیه کنند. برای افرادی با BMI  بین ۳۰ و ۳۵ که دیابت نوع ۲ دارند و کنترل آن با داروها و تغییرات سبک زندگی دشوار است، جراحی کاهش وزن ممکن است به‌عنوان یک گزینه درمانی در نظر گرفته شود.

از طریق این پیوند BMI  خود را محاسبه کنید تا بدانید که آیا چاق هستید یا خیر.

در صورت داشتن مشکلات جدی در سلامتی که با چاقی مرتبط هستند، مانند دیابت نوع ۲ یا آپنه خواب، جراحی کاهش وزن ممکن است گزینه‌ای باشد که باید به آن فکر کنید. جراحی کاهش وزن می‌تواند بسیاری از بیماری‌های مرتبط با چاقی، به‌ویژه دیابت نوع ۲ را بهبود بخشد.

آیا جراحی کاهش وزن همیشه جواب می دهد؟

مطالعات نشان می‌دهد بسیاری از افرادی که جراحی کاهش وزن انجام می‌دهند، بسته به نوع عملی که انجام می‌دهند، به‌طور متوسط ​​۱۵ تا ۳۰ درصد وزن خود را از دست می‌دهند. برخی از افرادی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار می‌گیرند، ممکن است آنطور که انتظار داشتند کاهش وزن نداشته باشند.

با گذشت زمان، برخی از افراد بخشی از وزنی که از دست داده بودند را دوباره به دست می‌آورند. میزان وزنی که افراد دوباره به دست می آورند می‌تواند متفاوت باشد. عواملی که بر افزایش وزن تأثیر می‌گذارند می‌تواند شامل وزن فرد قبل از عمل جراحی، نوع عمل و تبعیت از اصلاحات ورزشی و تغذیه‌ای باشد.

جراحی کاهش وزن می‌تواند به شما کمک کند کالری کمتری مصرف کنید و از نظر بدنی فعال‌تر باشید. انتخاب غذاها و نوشیدنی‌های سالم قبل و بعد از جراحی می‌تواند به کاهش وزن بیشتر کمک کرده و در طولانی‌مدت آن را حفظ کند. فعالیت بدنی منظم پس از جراحی نیز به کاهش وزن کمک می‌کند. برای بهبود سلامت خود، باید در طول عمرتان به عادات سبک زندگی سالم پایبند باشید و از توصیه‌های متخصصان پیروی کنید.

هزینه جراحی کاهش وزن چقدر است؟

هزینه جراحی کاهش وزن بسته به نوع جراحی می‌تواند بین ۱۵۰۰۰ تا ۲۵۰۰۰ دلار یا حتی بیشتر باشد

اگر توصیه و تجویز متخصصان را داشته باشید و همچنین معیارهای خاصی را داشته باشید (به‌عنوان مثال، اگر BMI برابر با ۳۵ یا بیشتر دارید و بیماری‌های مرتبط با چاقی دارید) ممکن است برخی از بیمه‌ها برخی از انواع جراحی کاهش وزن را پوشش دهند. ممکن است برخی از ‌بیمه‌ها از شما بخواهند که از جراحان و امکانات مورد تایید آن‌ها استفاده کنید. همچنین برخی از بیمه‌گران از شما می‌خواهند که نشان دهید با تکمیل یک برنامه کاهش وزن غیرجراحی قادر به کاهش وزن نبوده‌اید.

چه گزینه هایی برای جراحی وجود دارد؟

در ایالات متحده، جراحان اغلب سه نوع عمل را انجام می‌دهند:

  • عمل اسلیو معده (gastric sleeve)
  • عمل بای پس معده (gastric bypass)
  • حلقه‌گذاری یا باندینگ معده (adjustable gastric band)

برخی از جراحان از عمل چهارم، انحراف بیلیوپانکراس (biliopancreatic) با سوئیچ اثنی‌عشر که کمتر شایع است استفاده می‌کنند.

کاهش وزن زیاد

Photo by cottonbro from Pexels

اسلیو معده

در جراحی اسلیو معده، جراح قسمت زیادی از معده را برمی‌دارد و تنها یک قسمت موزی‌شکل باقی می‌ماند که با بخیه بسته می‌شود. این جراحی مقدار غذایی را که معده شما می تواند جا بگیرد را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود زودتر احساس سیری کنید. بیرون آوردن بخشی از معده ممکن است بر هورمون‌ها یا باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش که بر اشتها و متابولیسم تأثیر می‌گذارند نیز تأثیر بگذارد. این نوع جراحی برگشت‌ناپذیر است زیرا بخشی از معده به‌طور دائم برداشته می‌شود.

بای‌پس معده

جراحی بای‌پس معده در سه مرحله انجام می‌شود. ابتدا، جراح معده را بخیه کرده و یک کیسه کوچک در قسمت بالایی ایجاد می‌کند. ایجاد بخیه‌ها معده شما را بسیار کوچکتر می‌کنند، بنابراین کمتر غذا می‌خورید زیرا زودتر احساس سیری می‌کنید.

در مرحله بعد، جراح روده کوچک را به دو قسمت تقسیم می‌کند و قسمت پایینی را مستقیماً به کیسه کوچک معده متصل می‌کند. درواقع غذا قسمتی از معده و قسمت بالایی روده کوچک را دور می‌زند، بنابراین بدن کالری کمتری جذب می‌کند.

سپس جراح قسمت فوقانی روده کوچک را مجدداً به محلی جدید در قسمت تحتانی روده کوچک متصل می‌کند. این امر به شیره‌های گوارشی موجود در معده اجازه می‌دهد تا از قسمت بای‌پس روده کوچک به قسمت پایین روده کوچک جریان یابد تا غذا به‌طور کامل هضم شود. بای‌پس باعث تغییر هورمون‌ها، باکتری‌ها و سایر مواد موجود در دستگاه گوارش می‌شود و می‌تواند بر اشتها و متابولیسم تأثیر بگذارد. برداشتن بای‌پس معده دشوار است، اگرچه جراح ممکن است آن را در صورت لزوم انجام دهد.

حلقه‌گذاری یا باندینگ معده

در این نوع جراحی، جراح یک حلقه با یک نوار داخلی بادی را در بالای شکم قرار می‌دهد تا یک کیسه کوچک ایجاد کند. مانند جراحی اسلیو معده و بای‌پس معده، نوار معده نیز باعث می‌شود پس از خوردن مقدار کمی غذا احساس سیری کنید. نوار بادی دارای یک بالون دایره‌ای شکل است که با محلول نمکی پر شده است. جراح می‌تواند با تزریق یا برداشتن محلول نمکی از طریق یک دستگاه کوچک به نام پورت (port) که زیر پوست شما قرار می‌گیرد، نوار بادی را تنظیم کند.

پس از جراحی، برای تنظیم اندازه دهانه نوار به چند جلسه ویزیت نیاز خواهید داشت. اگر نوار مشکلی ایجاد کند یا به کاهش وزن کافی کمک نکند، جراح می‌تواند آن را بردارد.

امروزه، جراحی باندینگ معده در مقایسه با اسلیو معده یا بای‌پس معده در ایالات متحده کمتر انجام می‌شود، زیرا با عوارض بیشتری همراه است، در این روش عمدتاً نیاز به برداشتن نوار، به دلیل عدم تحمل است. همچنین در این روش، کاهش وزن به‌طور قابل توجهی کمتر بوده و با عوارض بیشتری همراه است،

انحراف بیلیوپانکراس (biliopancreatic) با سوئیچ اثنی‌عشر

این روش که به “جراحی مختلط” نیز معروف است شامل دو روش جداگانه است. اولین روش مشابه جراحی اسلیو معده است. روش جراحی دوم، روده کوچک را به دو قسمت تقسیم می‌کند. در این روش غذا بیشتر روده کوچک را دور می‌زند و همین باعث کاهش تعداد کالری و مقدار مواد مغذی جذب‌شده می‌شود.

این نوع جراحی به شما این امکان را می‌دهد که در مقایسه با سه عمل دیگر که در بالا توضیح داده شد وزن بیشتری کم کنید. با این حال، در این روش احتمال بروز مشکلات مربوط به جراحی و کمبود ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین‌ها در بدن نیز بسیار زیاد است. به این دلایل، جراحان اغلب این روش خاص را انجام نمی‌دهند. با این حال، برخی از جراحان ممکن است آن را برای بیمارانی که چاقی شدید و بیماری‌های مرتبط با چاقی دارند توصیه کنند.

مرور سریع رایج‌ترین روش های جراحی لاغری

روش اسلیو معده
اسلیو معده چیست؟ در این روش جراح حدود ۸۰ درصد از معده را برمی‌دارد و یک کیسه بلند موزی شکل ایجاد می‌شود.

مزایا:

  • کاهش وزن بیشتر از روش باندینگ معده
  • بدون ایجاد تغییر در روده‌ها
  • هیچ جسم خارجی در بدن قرار نمی‌گیرد
  • بستری کوتاه‌مدت در بیمارستان

معایب:

  • قابل برگشت نیست
  • خطر کمبود ویتامین و آهن
  • احتمال مشکلات مربوط به جراحی بیشتر از روش باندینگ معده است
  • خطر رفلاکس اسید و فتق هیاتال مری (ناشی از فشاری که معده به سمت دیافراگم وارد می‌کند)

روش بای‌پس معده

بای‌پس معده چیست؟ در این روش جراح قسمت بالای معده را منگنه می‌کند و یک کیسه کوچک ایجاد می‌کند و آن را به قسمت میانی روده کوچک می‌چسباند.

مزایا:

  • کاهش وزن بیشتر از روش باندینگ معده
  • هیچ جسم خارجی در بدن قرار نمی‌گیرد

معایب:

  • امکان بازگشت به شرایط اولیه کم است.
  • احتمال کمبود ویتامین و آهن بیشتر از باندینگ (نوار) معده یا اسلیو معده است.
  • احتمال مشکلات مربوط به جراحی بیشتر از نوار معده است.
  • ممکن است خطر اختلال مصرف الکل را افزایش دهد

روش باندینگ یا نوار معده

روش باندینگ معده چیست؟ در این روش جراح یک نوار بادی را در اطراف قسمت بالای معده قرار می‌دهد و یک کیسه کوچک با دهانه قابل تنظیم ایجاد می‌کند.

مزایا:

  • قابل تنظیم و معکوس‌پذیر است
  • اقامت کوتاه‌مدت در بیمارستان و خطر کم مشکلات مربوط به جراحی
  • بدون ایجاد تغییر در روده‌ها
  • کمترین خطر کمبود ویتامین

معایب

  • کاهش وزن کمتر نسبت به سایر انواع جراحی کاهش وزن
  • لزوم جلسه‌های ویزیت مکرر برای پیگیری تنظیم باند.
  • جراحی احتمالی در آینده برای برداشتن یا جایگزینی تمام یا بخشی از سیستم باند.

انواع جراحی لاغری

Photo by SHVETS production from Pexels

عمل جراحی لاغری چگونه انجام می شود؟

جراحی کاهش وزن بیشتر به روش لاپاراسکوپی انجام می‌شود که تنها به بریدگی‌های کوچک و تحت بیهوشی عمومی نیاز دارد. جراح از طریق این برش‌ها می‌تواند ابزارهای نازک و یک دوربینی که تصاویر را روی یک مانیتور ویدئویی پخش می‌کند را وارد کند. جراحی لاپاراسکوپی خطرات کمتری نسبت به جراحی باز دارد و می‌تواند درد و جای زخم کمتری ایجاد کند. همچنین روند بهبودی نیز ممکن است با جراحی لاپاراسکوپی سریعتر باشد.

جراحی باز، که شامل یک برش بزرگ در شکم است، ممکن است برای افراد خاصی گزینه بهتری نسبت به جراحی لاپاراسکوپی باشد. اگر سطح بالایی از چاقی دارید، قبلاً جراحی معده داشته‌اید یا مشکلات پزشکی پیچیده دیگری دارید، ممکن است به جراحی باز نیاز داشته باشید.

قبل از جراحی چه کارهایی باید انجام دهم؟

قبل از جراحی، شما باید با چند متخصص مراقبت‌های بهداشتی مانند یک متخصص داخلی، یک متخصص تغذیه، یک روانپزشک یا روانشناس و یک جراح چاقی مشورت داشته باشید.

متخصص داخلی درمورد سابقه پزشکی شما می‌پرسد، یک معاینه فیزیکی کامل انجام می‌دهد و آزمایش خون تجویز می‌کند. اگر سیگار می‌کشید، حداقل ۶ هفته قبل از جراحی نیز از ترک سیگار بهره خواهید برد. متخصص تغذیه توضیح می‌دهد که بعد از جراحی چه چیزی و چه مقدار می‌توانید بخورید و بنوشید و به شما کمک می‌کند تا برای تغییرات زندگی بعد از جراحی آماده شوید.

روانپزشک یا روانشناس می‌توانند شما را ارزیابی کنند تا ببیند آیا برای مدیریت چالش‌های جراحی کاهش وزن آمادگی دارید یا خیر. جراح بیشتر درمورد جراحی به شما می‌گوید، از جمله اینکه چگونه برای عمل آماده شوید و به چه نوع پیگیری‌هایی نیاز خواهید داشت.

این متخصصان مراقبت‌های بهداشتی همچنین به شما توصیه می‌کنند که قبل و بعد از جراحی فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید و یک برنامه غذایی سالم را اتخاذ کنید. کاهش وزن و نزدیک‌تر کردن سطح گلوکز خون (که به عنوان قند خون نیز شناخته می‌شود) به سطح تعادل و نرمال قبل از عمل جراحی ممکن است احتمال ابتلا به مشکلات مربوط به جراحی را کاهش دهد.

برخی از برنامه‌های جراحی کاهش وزن دارای گروه‌هایی هستند که می‌توانید قبل و بعد از جراحی در آن‌ها شرکت کنید تا به سؤالات‌تان پاسخ دداده شده و خدمات پشتیبانی دریافت کنید.

بعد از جراحی لاغری باید چه کارهایی انجام دهم؟

پس از جراحی، شما نیاز به استراحت خواهید داشت. پیاده‌روی و تحرکت در اطراف خانه ممکن است به شما کمک کند تا سریعتر بهبود پیدا کنید. به‌آرامی شروع کنید و توصیه‌های متخصص مراقبت‌های بهداشتی خود درمورد نوع فعالیت بدنی که می‌توانید با خیال راحت انجام دهید را دنبال کنید. هر چه احساس بهبودی بیشتری داشتید، به‌آرامی فعالیت بدنی بیشتری را به برنامه‌تان اضافه کنید.

پس از جراحی، احتمالاً رژیم غذایی دارای مایعات را شروع خواهید کرد. در طی چند هفته، کم‌کم به سمت یک رژیم غذایی نرم که شامل غذاهایی مانند پنیر، ماست یا سوپ است، خواهید رفت. در نهایت دوباره مصرف غذاهای جامد را شروع خواهید کرد. متخصص مراقبت‌های بهداشتی به شما می‌گوید که چه غذاها و نوشیدنی‌هایی می‌توانید بخورید و از کدام یک باید اجتناب کنید.

در این مرحله باید وعده‌های غذایی کوچک بخورید و غذاها را به‌خوبی بجوید. برای اطمینان از دریافت کافی ویتامین‌ها و مواد معدنی، می‌توانید طبق دستور پزشکتان از مکمل‌های غذایی نیز استفاده کنید.

چه میزان کاهش وزن می توانم انتظار داشته باشم؟

مقدار وزنی که افراد پس از جراحی کاهش وزن از دست می دهند به فرد و نوع جراحی بستگی دارد. یک مطالعه نشان داد که پس از یک سال، افرادی که تحت عمل باندینگ معده، اسلیو معده و بای‌پس معده قرار گرفتند، بین ۳۸ تا ۸۷ پوند وزن کم کردند. از بین سه روش رایج، بای‌پس معده به‌طور متوسط ​​کاهش وزن بیشتری ایجاد کرد، اما در یک ماه پس از جراحی عوارض بیشتری هم داشت.

اکثر افراد با گذشت زمان مقداری از وزنی که کم کرده بودند را دوباره به‌دست آوردند، اما این مقدار در مقایسه با کاهش وزن اولیه آن‌ها معمولاً ناچیز بوده است.

بنابراین کاهش وزن افراد پس از جراحی می‌تواند متفاوت باشد. به‌یاد داشته باشید، رسیدن به هدف نه‌تنها به عمل جراحی، بلکه به رعایت عادات سبک زندگی سالم نیز بستگی دارد.

کاهش وزن

Photo by SHVETS production from Pexels

دستگاه‌های کاهش وزن

سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا (FDA) چند دستگاه کاهش وزن را تأیید کرده است که به‌طور دائمی معده یا روده را تغییر نمی‌دهند. این دستگاه‌ها باعث کاهش وزن کمتری نسبت به جراحی کاهش وزن شده و برخی از آن‌ها فقط به‌طور موقت و به این منظور استفاده می‌شوند که بیماران یاد بگیرند عادات غذایی و سطح فعالیت بدنی خود را تغییر دهند. محققان هیچ‌یک از این دستگاه‌ها را برای مدت طولانی مطالعه نکرده‌اند و از خطرات و مزایای بلندمدت آن اطلاعی ندارند.

در بین این دستگاه‌ها دو دستگاه از یک یا چند بالون بادی استفاده می‌کنند که به‌صورت آندوسکوپی یا از طریق دهان و مری وارد می‌شوند. متخصص مراقبت‌های بهداشتی قبل از عمل یک آرام‌بخش به شما می‌دهند. وقتی بالون ها در معده شما قرار می‌گیرند، با محلول نمکی باد می‌شوند تا فضای معده را اشغال کرده و به شما کمک کند احساس سیری بیشتری داشته باشید. این دستگاه‌ها برای استفاده در حین ایجاد تغییرات در برنامه غذایی و سطح فعالیت بدنی در نظر گرفته شده‌اند و پس از ۶ ماه تا یک سال باید بالون‌ها را خارج کنید.

یک دستگاه بالون که جدیدتر است یک جسم کروی را در معده قرار می‌دهد. این جسم کروی به یک جسم کروی کوچکتر دیگر که در انتهای معده، جایی که معده به روده کوچک متصل می‌شود، متصل است. این دستگاه با خروج غذا از معده و ورود آن به روده کوچک سرعت غذا را کاهش می‌دهد. این دستگاه برای استفاده موقت حداکثر تا ۱۲ ماه در حین شرکت در برنامه رژیم غذایی و ورزش در نظر گرفته شده است. بعد از این مدت دستگاه از بدن خارج می‌شود.

گزینه دیگر دستگاه تخلیه معده است. این دستگاه شامل لوله‌ای است که از داخل معده به درگاهی در قسمت بیرونی شکم متصل می‌شود. حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پس از صرف غذا، لوله را از درگاه به پمپ وصل کرده و دریچه پورت را باز می‌کنید. این پمپ محتویات معده را از طریق لوله‌ای به داخل توالت تخلیه می‌کند، به‌گونه‌ای که بدن حدود ۳۰ درصد از کالری‌هایی که خورده‌اید را جذب نمی‌کند.

مزایای جراحی کاهش وزن چیست؟

جراحی کاهش وزن می‌تواند به کاهش وزن و بهبود بسیاری از بیماری‌های مرتبط با چاقی کمک کند. این بیماری ها عبارتند از:

در افراد مبتلا به چاقی شدید، جراحی کاهش وزن می‌تواند سال‌ها عمر را افزایش دهد.

بعد از جراحی بهتر می‌توانید تحرک و فعالیت بدنی داشته باشید. همچنین ممکن است متوجه بهبود خلق‌وخوی خود شوید و احساس کنید که کیفیت زندگی شما بهتر شده است. به‌عنوان یک مزیت اضافی، ممکن است بتوانید داروهای کمتری را مصرف کنید، که می‌تواند بار هزینه را کاهش دهد.

عوارض جراحی لاغری چیست؟

عوارض جانبی جراحی کاهش وزن ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خون‌ریزی
  • عفونت
  • نشت از محلی که بخش‌های معده، روده کوچک یا هر دو به هم منگنه شده یا دوخته شده‌اند.
  • اسهال
  • لخته شدن خون در پاها که می‌تواند به سمت ریه‌ها یا قلب حرکت کند.

مداخلات بعدی، جراحی و بستری شدن در بیمارستان در عرض ۵ سال پس از جراحی کاهش وزن نسبتاً رایج است و حدود یک‌سوم بیماران را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اقدامات بعدی مورد نیاز پس از عمل بای‌پس معده در مقایسه با اسلیو معده بیشتر است.

مشکلات مربوط به جراحی لاغری به‌ندرت می‌تواند منجر به مرگ شود.

برخی از عوارض جانبی نیز ممکن است بعدا رخ دهد. مثلا ممکن است بدن مواد مغذی کافی را جذب نکند، به‌خصوص اگر ویتامین‌ها و مواد معدنی تجویز‌شده خود را مصرف نکنید. دریافت نکردن مواد مغذی کافی می‌تواند باعث مشکلات سلامتی، مانند کم‌خونی و پوکی استخوان شود. پس از کاهش وزن سریع ممکن است سنگ کیسه صفرا ایجاد شود. برخی از متخصصان مراقبت‌های بهداشتی برای جلوگیری از ایجاد سنگ کیسه صفرا حدود ۶ ماه پس از جراحی داروهای خاصی را تجویز می‌کنند. نوارهایی که در عمل باندینگ معده استفاده می‌شوند می‌توانند از موقعیت خود خارج شده یا در دیواره معده فرسایش پیدا کنند و در این صورت باید برداشته شوند.

مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی تجویزشده به شما کمک می‌کند تا مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت کنید.

مشکلات دیگری که ممکن است  بعد از عمل رخ دهد عبارتند از تنگی معده و فتق. تنگی مجرا – تنگ شدن معده یا اتصال بین معده و روده کوچک – خوردن غذای جامد را سخت می‌کند و می‌تواند باعث تهوع، استفراغ و مشکل در بلع شود. متخصصان مراقبت‌های بهداشتی، تنگی معده را با ابزارهای ویژه‌ای درمان می‌کنند.

دو نوع فتق ممکن است پس از جراحی کاهش وزن رخ دهد – در محل برش یا در شکم. فتق را می‌توان با جراحی ترمیم کرد.

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که جراحی کاهش وزن، به‌ویژه جراحی بای‌پس معده، ممکن است نحوه جذب و تجزیه الکل را تغییر داده و مشکلات مرتبط با الکل را بیشتر کند.

جراحی لاغری

Photo by Team Maestroo from Pexels

کدام بزرگسالان کاندیدای خوبی برای جراحی لاغری هستند؟

برای بزرگسالانی که در این گرو‌ها هستند جراحی لاغری ممکن است یک گزینه‌ی مناسب باشد:

  • شاخص توده بدنی (BMI) برابر با ۴۰ یا بیشتر
  • BMI برابر با ۳۵ یا بیشتر و دارای یک بیماری جدی مرتبط با چاقی، مانند دیابت نوع ۲، بیماری قلبی یا آپنه خواب.
  • BMI برابر با ۳۰ یا بیشتر و دارای دیابت نوع ۲ که کنترل آن با درمان‌های پزشکی و تغییر سبک زندگی دشوار است.

انجام عمل جراحی کاهش وزن یک تصمیم جدی است. اگر به انجام این جراحی فکر می‌کنید، باید موضوعات و مسائل پیرامون ان را بدانید. پاسخ شما به سوالات زیر ممکن است به شما کمک کند بفهمید آیه جراحی گزینه‌ی مناسبی برای شما است یا خیر.

  • آیا نتوانسته‌اید با استفاده از روش‌های غیرجراحی مانند تغییر سبک زندگی یا دارو وزن خود را کاهش دهید یا آن را حفظ کنید؟
  • آیا می‌دانید این عمل‌ها شامل مستلزم چه مواردی است و خطرات و مزایای آن چیست؟
  • آیا می‌دانید پس از انجام عمل جراحی، الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی شما چگونه باید تغییر کند؟
  • آیا می‌توانید متعهد شوید که مادام‌العمر از عادات غذایی سالم و فعالیت بدنی، پیگیری پزشکی و نیاز به مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی بیشتر پیروی کنید؟
  • آیا هزینه‌های جراحی و مراقبت‌ها و اقدامات بعدی را در نظر گرفته‌اید؟

کدام نوجوانان گزینه‌ی مناسبی برای جراحی لاغری هستند؟

متخصصان مراقبت‌های بهداشتی گاهی برای درمان نوجوانانی که چاقی شدید و بیماری های مرتبط با چاقی دارند از جراحی‌های کاهش وزن استفاده می‌کنند. جراحی کاهش وزن اغلب باعث بهبود بیماری هایی می‌شود که اگر نوجوان هنوز چاقی داشته باشد، می‌تواند در بزرگسالی بدتر شود.

جراحی کاهش وزن ممکن است یک گزینه برای نوجوانان نیز باشد. دستورالعمل‌های رسمی توصیه می‌کنند که نوجوانان باید ابتدا توسط یک تیم چندرشته‌ای متخصص در زمینه اطفال ارزیابی شوند و همچنین:

  • BMI برابر با ۴۰ یا بیشتر
  • BMI بربر با ۳۵ یا بیشتر و دارای بیماری‌های مرتبط با چاقی، مانند دیابت نوع ۲ یا آپنه خواب شدید

داشته باشند.

جراحی کاهش وزن ممکن است برای نوجوانانی که دارای BMI برابر با ۳۵ یا بیشتر هستند یک گزینه مناسب باشد.

نوجوانانی که به جراحی کاهش وزن فکر می‌کنند نیز مانند بزرگسالان باید برای تغییراتی در سبک زندگی که باید بعد از جراحی ایجاد کنند، آماده باشند. یک مرکز جراحی که بر نیازهای منحصربه‌فرد نجوانان تمرکز دارد، ممکن است به بیمار نوجوان کمک کند تا برای این تغییرات آماده شده و با آن سازگار شود. والدین و مراقبان نیز باید آماده‌ی کمک و حمایت از فرزند خود باشند.


ترجمه اختصاصی توسط مجله قرمز

منبع:

National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK), Weight-loss (Bariatric) Surgery