جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
  • ۱۹:۳۰
  • 473
شیرینی نخودچی

طرز تهیه شیرینی نخودچی (نان نخودچی) با طعم هل؛ بدون گلوتن و وگان

نان نخودچی یا شیرینی نخودچی یکی از شیرینهای معروف ایرانی است که از قدیم الایام پای ثابت شیرینیهای عید نوروز بوده است. این شیرینی بسیار نرم و ترد است به طوری که موقع فرو رفتن در دهان بدون هیچ زحمتی آب می‌شود و مزه خوشایند نخودچی را ایجاد می‌کند و البته با دست نیز به همان سرعت خرد شده و پخش می‌شود. بنابراین روش خوردن آنها مستقیما از دست به دهان است!

در دوران کودکی ما یعنی در دهه ۶۰ این شیرینیها به صورت بسته بندی و با چند طعم و رنگ مختلف مثل زعفرانی، هل و … همراه با یک نوع شیرینی ترش که هرگز نفهمیدم چه هستند در یک بسته بندی قرار می‌گرفتند و هر بخش شامل یک نوع شیرینی نخودچی بود و یکی از کارهای ما این بود که هر بار به مهمانی می‌رویم یکی از آنها را امتحان کنیم تا بتوانیم یک طعم متفاوت را کشف کنیم. بدترین قسمت آن خوردن شیرینی ترش وسط بود که من را از خوردنش باز می‌داشتند و تنها یک بار توانستم آن را تجربه کنم و بسیار هم بدمزه بود. البته امروزه دیگر این نوع بسته بندی منسوخ شده و من هرگز آنها را ندیدم.شیرینی نخودچی

این شیرینی همانطور که عنوان شده بدون گلوتن است چون در تهیه آن تنها از آرد بدون گلوتن نخودچی یا نخود بوداده استفاده شده است. بنابراین این شیرینی برای افراد مبتلا به سلیاک به شدت توصیه می‌شود. کار کردن با آرد نخودچی البته به سادگی کار با آردهای دیگر نیست. قالب بیسکویت یا کلوچه به شکل دادن این شیرینی کمک می‌کند اما چون این شیرینی سریعا تمایل به خرد شدن دارد موقع انتقال آن به سینی فر خیلی دقت کنید. در این دستورالعمل خبری از آب نیست از این جهت این شیرینی جزو شیرینیهای خشک محسوب می‌شود در عوض روغن گیاهی نقش متصل کننده دارد و آرد نخودچی را به  چسبانده و باعث فرم دهی آن می‌شود. این خمیر جزو آنهایی ست که نیازمند استراحت است که معمولا حداقل یک ساعت باید استراحت داده شود.شیرینی نخودچی با طعم هل

همانطور که می‌دانید در مواد تشکیل دهنده این شیرینی خبری از تخم مرغ، شیر و کره نیست و کلیه مواد تشکیل دهنده آن گیاهی هستند و از این لحاظ یک شیرینی وگان محسوب می‌شود که جزو پیشنهادهای نوروزی ما برای گیاهخواران و بخصوص کسانی ست که در سال جدید تصمیم دارند سبک زندگی خود را عوض کنند.

طرز تهیه شیرینی نخودچی برای عید نوروز

مواد تشکیل دهنده

  • آرد نخود ۱ پیمانه
  • شکر پودر شده ۱/۲ پیمانه
  • پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
  • روغن گیاهی ۱/۳ پیمانه
  • شربت گلاب ۲ قاشق چایخوری
  • پسته ۱۰ تا ۱۵ عدد (درشت خرد شده)

مرحله اول

  • آرد نخود را الک کنید و آرد را به مدت یک دقیقه در یک ماهیتابه خشک بو بدهید و بگذارید خنک شود. اگر آرد نخودچی دارید این مرحله را انجام ندهید.
  • پسته را خرد کنید و کنار بگذارید.
  • در صورت نیاز، هل را پودر کنید.

طرز تهیه

  • همه مواد تشکیل دهنده از جمله روغن، شکر، هل و شربت گلاب را در یک کاسه ترکیب کنید.طرز تهیه شرینی نخودچی یا نان نخودچی
  • آنها را با همدیگر مخلوط کنید تا یک خمیر را تشکیل دهند. من از همزن برقی استفاده نمیکنم و فقط آنها را با دست بهم می‌زنم.
  • روی سطح کار را آرد بپاشید و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا زمانی که قابل کار کردن و یکدست باشد. این خمیر بسیار شکننده است.
  • آن را در سلفون کاملا بپیچانید و به مدت یک ساعت و نیم کنار بگذارید. در یخچال نگذارید.طرز تهیه شیرینی نخودچی
  • فر را تا ۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۵۰ درجه سلسیوس) گرم کنید و یک سینی فر را با کاغذ فر بپوشانید.
  • خمیر را با وردنه روی یک سطح آرد (نخودچی) پاشی شده پهن کنید تا زمانی که ضخامت آن به ۱/۲ تا ۳/۴ اینچ برسد. کلوچه‌ها را با استفاده از قالب شیرینی دلخواهتان برش بزنید و کلوچه‌ها را به آرامی روی سینی قرار دهید. بین هر کدام یک اینچ فاصله بگذارید.طرز قالب زدن شیرینی نخودچی
  • این کار را برای باقیمانده خمیر تکرار کنید.
  • پسته‌های خرد شده را روی شیرینی‌ها بپاشید.پختن شیرینی نخودچی
  • آنها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزید و بعد از پختن چند دقیقه‌ای در سینی بگذارید تا خنک شوند.طرز تهیه شیرینی نخودچی به صورت تصویری
  • سپس با دقت آنها را به یک توری خنک کننده انتقال دهید تا به طور کامل خنک شوند.شیرینی نخودچی

نکات لازم

  • رنگ شیرینی بستگی به نوع آردی دارد که از آن استفاده می‌کنید. شما می‌توانید مقدار کمی زعفران دم کرده غلیظ برای طعم زعفرانی و رنگ زرد اضافه کنید. برای بدست آوردن رنگهای دیگر می‌توانید از رنگهای خوراکی استفاده کنید. پودر چغندر که قبلا روش درست کردن آن را به شما آموزش دادم یک نمونه خوب از رنگ گیاهی است که باعث ایجاد رنگی صورتی در شیرینی نخودچی شما خواهد شد.
  • موقع انتقال کلوچه‌ها چه به سینی فر و چه موقع انتقال به توری خنک کننده دقت کنید که خرد نشوند.
  • این شیرینی بدون گلوتن و وگان است بنابراین اگر حساسیت به گندم یا گلوتن دارید و یا رژیم غذایی گیاهخواری مطلق را دنبال می‌کنید، می‌توانید با خیال راحت از این شیرینیها استفاده کنید.
  • میزان شکر آن کاملا بستگی به ذائقه شما دارد.
  • در صورت در اختیار نداشتن شربت گلاب می‌توان ۱/۲ قاشق غذاخوری گلاب را جایگزین کرد.
  • برای نگهداری شیرینی نخودچی آنها را در یک ظرف در بسته در کابینت به مدت ۲ هفته نگه دارید.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منابع: aheadofthymevidhayshomecooking

دیدگاه ها 0
2000
  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
74
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
126
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
421
اگر در ارتفاع بالا زندگی می‌کنید از این محصولات مراقبتی استفاده کنید
اگر در مناطق مرتفع زندگی می‌کنید از این محصولات مراقبتی استفاده کنید
87
آرایش به سبک سلنا گومز ستاره محبوب و پرطرفدار
آرایش به سبک سلنا گومز ستاره محبوب و پرطرفدار
1,546
مدل‌های جدید مو که در سال 2019 محبوب و پرطرفدار هستند
مدل‌های جدید مو که در سال ۲۰۱۹ محبوب و پرطرفدار هستند
1,113

مقالات سلامت

شکستگی بینی
شکستگی بینی چگونه تشخیص داده و درمان می‌شود؟
36
عارضه تومور در مغز
تومور در مغز و حقایقی در مورد این عارضه سهمناک مغزی
77
معرفی داروی زونی سامید
داروی زونی سامید و معرفی به ویژگی های اساسی این دارو
130
درد مفصل شست پا
درد مفصل شست پا چه عللی دارد، تشخیص و درمان آن چگونه است؟
162
معرفی داروی اوروکیناز
داروی اوروکیناز و بررسی ویژگی های کاربردی این دارو
131
درمان عفونت چشم به روشهای طبیعی
درمان عفونت چشم به روشهای طبیعی بر اساس پژوهشهای علمی
75

مقالات آشپزی

کیک شکلاتی بدون آرد
کیک شکلاتی بدون آرد و بدون گلوتن و آموزش گاناش شکلات
152
گشنیز پلو
گشنیز پلو ساده با طعم لیمو؛ پلویی خوش عطر برای همراهی با غذاهای دریایی
172
بیسکویت زیره
بیسکویت زیره هندی، بیسکویتی ساده و سریع برای همراهی با چای
157
سالاد تخم مرغ
سالاد تخم مرغ کلاسیک با طعمی عالی و مناسب ساندویچ
239
سوپ مینسترونه
سوپ مینسترونه کلاسیک؛ وگان و بدون گلوتن با گزینه‌های قابل تغییر
165
مافین موزی با شکلات چیپسی
مافین موزی با شکلات چیپسی؛ عصرانه‌ای نرم و لطیف
229

مقالات تغذیه

خواص گندم سیاه
خواص گندم سیاه برای سلامتی و روشهای استفاده از آن
62
خواص بادام زمینی
خواص بادام زمینی برای سلامتی و بهترین نوع آن چیست؟
82
پاستیل مولتی ویتامین
پاستیل مولتی ویتامین از چه موادی تشکیل شده، فواید و عوارض آن چیست؟
165
افزایش قد
افزایش قد و معرفی چند ماده مغذی تاثیر گذار در این فرایند طبیعی
671
روشهای کاهش قند خون
روشهای کاهش قند خون بدون دارو و بررسی باورهای اشتباه بیماران دیابتی
326
عوامل عود بیماری التهاب مفاصل
بیماری التهاب مفاصل و بدترین غذاهای مصرفی برای این بیماری
476