جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۱۶ اسفند ۱۳۹۷
  • ۱۹:۳۰
  • 610
شیرینی نخودچی

طرز تهیه شیرینی نخودچی (نان نخودچی) با طعم هل؛ بدون گلوتن و وگان

نان نخودچی یا شیرینی نخودچی یکی از شیرینهای معروف ایرانی است که از قدیم الایام پای ثابت شیرینیهای عید نوروز بوده است. این شیرینی بسیار نرم و ترد است به طوری که موقع فرو رفتن در دهان بدون هیچ زحمتی آب می‌شود و مزه خوشایند نخودچی را ایجاد می‌کند و البته با دست نیز به همان سرعت خرد شده و پخش می‌شود. بنابراین روش خوردن آنها مستقیما از دست به دهان است!

در دوران کودکی ما یعنی در دهه ۶۰ این شیرینیها به صورت بسته بندی و با چند طعم و رنگ مختلف مثل زعفرانی، هل و … همراه با یک نوع شیرینی ترش که هرگز نفهمیدم چه هستند در یک بسته بندی قرار می‌گرفتند و هر بخش شامل یک نوع شیرینی نخودچی بود و یکی از کارهای ما این بود که هر بار به مهمانی می‌رویم یکی از آنها را امتحان کنیم تا بتوانیم یک طعم متفاوت را کشف کنیم. بدترین قسمت آن خوردن شیرینی ترش وسط بود که من را از خوردنش باز می‌داشتند و تنها یک بار توانستم آن را تجربه کنم و بسیار هم بدمزه بود. البته امروزه دیگر این نوع بسته بندی منسوخ شده و من هرگز آنها را ندیدم.شیرینی نخودچی

این شیرینی همانطور که عنوان شده بدون گلوتن است چون در تهیه آن تنها از آرد بدون گلوتن نخودچی یا نخود بوداده استفاده شده است. بنابراین این شیرینی برای افراد مبتلا به سلیاک به شدت توصیه می‌شود. کار کردن با آرد نخودچی البته به سادگی کار با آردهای دیگر نیست. قالب بیسکویت یا کلوچه به شکل دادن این شیرینی کمک می‌کند اما چون این شیرینی سریعا تمایل به خرد شدن دارد موقع انتقال آن به سینی فر خیلی دقت کنید. در این دستورالعمل خبری از آب نیست از این جهت این شیرینی جزو شیرینیهای خشک محسوب می‌شود در عوض روغن گیاهی نقش متصل کننده دارد و آرد نخودچی را به  چسبانده و باعث فرم دهی آن می‌شود. این خمیر جزو آنهایی ست که نیازمند استراحت است که معمولا حداقل یک ساعت باید استراحت داده شود.شیرینی نخودچی با طعم هل

همانطور که می‌دانید در مواد تشکیل دهنده این شیرینی خبری از تخم مرغ، شیر و کره نیست و کلیه مواد تشکیل دهنده آن گیاهی هستند و از این لحاظ یک شیرینی وگان محسوب می‌شود که جزو پیشنهادهای نوروزی ما برای گیاهخواران و بخصوص کسانی ست که در سال جدید تصمیم دارند سبک زندگی خود را عوض کنند.

طرز تهیه شیرینی نخودچی برای عید نوروز

مواد تشکیل دهنده

  • آرد نخود ۱ پیمانه
  • شکر پودر شده ۱/۲ پیمانه
  • پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
  • روغن گیاهی ۱/۳ پیمانه
  • شربت گلاب ۲ قاشق چایخوری
  • پسته ۱۰ تا ۱۵ عدد (درشت خرد شده)

مرحله اول

  • آرد نخود را الک کنید و آرد را به مدت یک دقیقه در یک ماهیتابه خشک بو بدهید و بگذارید خنک شود. اگر آرد نخودچی دارید این مرحله را انجام ندهید.
  • پسته را خرد کنید و کنار بگذارید.
  • در صورت نیاز، هل را پودر کنید.

طرز تهیه

  • همه مواد تشکیل دهنده از جمله روغن، شکر، هل و شربت گلاب را در یک کاسه ترکیب کنید.طرز تهیه شرینی نخودچی یا نان نخودچی
  • آنها را با همدیگر مخلوط کنید تا یک خمیر را تشکیل دهند. من از همزن برقی استفاده نمیکنم و فقط آنها را با دست بهم می‌زنم.
  • روی سطح کار را آرد بپاشید و خمیر را به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید تا زمانی که قابل کار کردن و یکدست باشد. این خمیر بسیار شکننده است.
  • آن را در سلفون کاملا بپیچانید و به مدت یک ساعت و نیم کنار بگذارید. در یخچال نگذارید.طرز تهیه شیرینی نخودچی
  • فر را تا ۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۵۰ درجه سلسیوس) گرم کنید و یک سینی فر را با کاغذ فر بپوشانید.
  • خمیر را با وردنه روی یک سطح آرد (نخودچی) پاشی شده پهن کنید تا زمانی که ضخامت آن به ۱/۲ تا ۳/۴ اینچ برسد. کلوچه‌ها را با استفاده از قالب شیرینی دلخواهتان برش بزنید و کلوچه‌ها را به آرامی روی سینی قرار دهید. بین هر کدام یک اینچ فاصله بگذارید.طرز قالب زدن شیرینی نخودچی
  • این کار را برای باقیمانده خمیر تکرار کنید.
  • پسته‌های خرد شده را روی شیرینی‌ها بپاشید.پختن شیرینی نخودچی
  • آنها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر بپزید و بعد از پختن چند دقیقه‌ای در سینی بگذارید تا خنک شوند.طرز تهیه شیرینی نخودچی به صورت تصویری
  • سپس با دقت آنها را به یک توری خنک کننده انتقال دهید تا به طور کامل خنک شوند.شیرینی نخودچی

نکات لازم

  • رنگ شیرینی بستگی به نوع آردی دارد که از آن استفاده می‌کنید. شما می‌توانید مقدار کمی زعفران دم کرده غلیظ برای طعم زعفرانی و رنگ زرد اضافه کنید. برای بدست آوردن رنگهای دیگر می‌توانید از رنگهای خوراکی استفاده کنید. پودر چغندر که قبلا روش درست کردن آن را به شما آموزش دادم یک نمونه خوب از رنگ گیاهی است که باعث ایجاد رنگی صورتی در شیرینی نخودچی شما خواهد شد.
  • موقع انتقال کلوچه‌ها چه به سینی فر و چه موقع انتقال به توری خنک کننده دقت کنید که خرد نشوند.
  • این شیرینی بدون گلوتن و وگان است بنابراین اگر حساسیت به گندم یا گلوتن دارید و یا رژیم غذایی گیاهخواری مطلق را دنبال می‌کنید، می‌توانید با خیال راحت از این شیرینیها استفاده کنید.
  • میزان شکر آن کاملا بستگی به ذائقه شما دارد.
  • در صورت در اختیار نداشتن شربت گلاب می‌توان ۱/۲ قاشق غذاخوری گلاب را جایگزین کرد.
  • برای نگهداری شیرینی نخودچی آنها را در یک ظرف در بسته در کابینت به مدت ۲ هفته نگه دارید.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منابع: aheadofthymevidhayshomecooking

دیدگاه ها 0
2000
  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

سبک جدید کانتور
با سبک جدید کانتور کردن در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
999
ترفندهای آرایش چشم
ترفندهای آرایش چشم برای خانم‌هایی که چشمان گود دارند
1,173
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
492
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
819
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
2,364
اگر در ارتفاع بالا زندگی می‌کنید از این محصولات مراقبتی استفاده کنید
اگر در مناطق مرتفع زندگی می‌کنید از این محصولات مراقبتی استفاده کنید
235

مقالات سلامت

معرفی داروی رابپرازول
داروی رابپرازول و بررسی جامع اثر کارکردی این دارو در درمان بیماریهای گوارشی
83
آزمایش خون قبل از جراحی
آزمونهای تشخیصی و آزمایشهای خون قبل از جراحی و پس از آن
76
درمان لخته خون
کنترل و درمان لخته خون با انواع روشهای طبی و خانگی
89
معرفی داروی توپیرامات
داروی توپیرامات و بررسی جامع ویژگی های کارکردی این دارو
251
معرفی داروی تریمیپرامین
داروی تریمیپرامین و نگاهی جامع به نحوه کارکرد و آثار جانبی این دارو
242
معرفی داروی تیمولول
داروی تیمولول و نگاهی مفصل به کارکرد این داروی بتا بلاکر
278

مقالات آشپزی

سالاد هلو
سالاد هلو با مرغ کبابی و سس مخصوص عسلی
238
مافین کدو سبز
مافین کدو سبز یک مافین خوشمزه و عالی برای عصرهای تابستانی
377
نان چاودار دانمارکی
طرز تهیه نان چاودار دانمارکی (RugbrØd) به صورت مرحله به مرحله
265
کلوچه جو دوسر
کلوچه جو دوسر با کشمش و گردو و طعم دارچین
512
کیک شکلاتی بدون آرد
کیک شکلاتی بدون آرد و بدون گلوتن و آموزش گاناش شکلات
578
گشنیز پلو
گشنیز پلو ساده با طعم لیمو؛ پلویی خوش عطر برای همراهی با غذاهای دریایی
574

مقالات تغذیه

غذاهای نامناسبی که متخصصان قلب هرگز به آنها لب نمی‌زنند
غذاهای نامناسبی که متخصصان قلب هرگز به آنها لب نمی‌زنند
486
خواص دانه رازیانه
دانه رازیانه و نگاهی گذرا به فواید پرشمار این ماده غذایی مفید
853
خواص گندم سیاه
خواص گندم سیاه برای سلامتی و روشهای استفاده از آن
145
خواص بادام زمینی
خواص بادام زمینی برای سلامتی و بهترین نوع آن چیست؟
141
پاستیل مولتی ویتامین
پاستیل مولتی ویتامین از چه موادی تشکیل شده، فواید و عوارض آن چیست؟
271
افزایش قد
افزایش قد و معرفی چند ماده مغذی تاثیر گذار در این فرایند طبیعی
787