جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۲۳ آذر ۱۳۹۶
  • ۱۲:۰۰
  • 3,195
سس سیراچا خانگی

طرز تهیه بهترین سس سیراچا تخمیری بدون شکر افزوده

سس سیراچا یکی از سسهای مشهور برای آشپزی است. احتمالا شما در بعضی از دستورها با این سس مواجه شده‌اید. سس سیراچا در واقع یک سس تند تایلندی است که برای طبخ انواع غذاها به خصوص گوشت و مرغ مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع تجاری این سس حاوی مقداری شکر، مواد نگهدارنده و سایر موادی است که چندان دلخواه شما نیست اما ما در مجله قرمز به دنبال حذف بسیاری از مواد ناسالم در انواع مواد غذایی هستیم. من اغلب سعی می‌کنم تا آنجایی که می‌توانم شکر را از دستورهایی که نیازی به آن نیست حذف کنم بنابراین سس سیراچای خانگی ما  فاقد شکر خواهد بود.

جالب است بدانید که شرکت هوی فونگ (Huy Fong) در عرض یک سال ۲۰ میلیون سس سیراچا را به فروش رساند. سسهای این شرکت طعم دلپذیری دارند و در واقع شیوه خاص درست کردن این سس باعث پرفروش شدن آن شده است. راز سس سیراچای این شرکت همان تخمیر سس بوده است. سس تخمیری مزه متفاوت و دلپذیری دارد. ما هم دستور سس سیراچا تخمیری را برای شما گذاشتیم با بتوانید بهترین سس سیراچا را داشته باشید.

این سس با فلفل چیلی تازه، سیر، فلفل دلمه‌ای، سرکه و نمک درست شده و به مدت ۷ روز تکنیک تخمیر روی آن انجام شده است که آن را به یک غذای پروبیوتیک تبدیل کرده است. پس از ۷ روز که عمل تخمیر در آن انجام شد سایر مواد به آن اضافه شده است. مرحله تخمیر را حتما انجام دهید این کار طعم عالی به سس شما اضافه خواهد کرد و سس سیراچای شما تا مدت طولانی‌تری قابل نگهداری است.

سس سیراچا خانگی تخمیر شده

مواد لازم قبل از تخمیر
  • ۴۵۰ گرم فلفل قرمز چیلی
  • ۱ عدد فلفل دلمه‌ای متوسط (۱۲۰ گرم)
  • ۶ حبه سیر
  • ۱/۳ پیمانه سرکه سیب یا سرکه نارگیل (۸۰ میلی لیتر)
  • ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
مواد پس از تخمیر
  • ۲ قاشق غذاخوری سس ماهی
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
  • ۱۰ تا ۱۵ قطره استویا مایع (اختیاری)

طرز تهیه سس سیراچا تخمیری

  1. شما می‌توانید از هر نوع فلفل چیلی بر حسب میزان تندی که می‌خواهید استفاده کنید فقط حتما از فلفل چیلی قرمز استفاده کنید. من از چیلی هالوپینو (ملایم)، چیلی سرانو (ملایم) و چیلی تایلندی (تند) استفاده کردم.سس سیراچا
  2. قبل از اینکه شروع به کار بکنید حتما دستکش بهداشتی بپوشید چون در غیر اینصورت تا چندین ساعت دست شما دچار سوزش خواهد شد.

فلفل چیلی و فلفل دلمه‌ای را بشویید. آنها را برش بزنید و سر و دم و دانه‌های آنها را خارج کنید. سیر را پوست گرفته و به قطعات درشت خرد کنید. فلفل چیلی، فلفل دلمه‌ای قرمز، سیر، سرکه و نمک را در غذاساز بریزید و بگذارید تا به شکل پوره در بیایند.سس سیراچا

  1. سس را در یک شیشه دهان گشاد و بزرگ ترشی بریزید. روی آن را با یک تکه پارچه تنظیف چند لایه بپوشانید و با یک تکه نخ یا کش پلاستیکی آن را روی در شیشه بسته و محکم کنید. شیشه را به مدت ۴ تا ۷ روز در یک مکان تاریک و خنک مثل کابینت بگذارید. مقداری حباب روی سس تشکیل می‌شود و ظاهری پفدار به خود می‌گیرد. شما می‌توانید ۴ روز آن را نگه دارید تا مزه آن به دست آید و اما اگر دنبال به دست آوردن سس سیراچای تخمیری هستید بهتر است که آن را به مدت ۷ روز بگذارید بماند تا تخمیر شود. پس از این ۷ روز کار انجام شده است. سس را در یک غذاساز بریزید و روغن زیتون، سس ماهی و شیرین کننده (اگر می‌خواهید استفاده کنید) به آن اضافه کنید.سس سیراچا
  2. اجازه دهید تا مواد در مخلوط کن به خوبی با هم ترکیب شوند. مواد را در یک صافی بریزید تا آب آن خارج شود. صافی را روی یک ظرف بگذارید و اجازه دهید تا آب آن به آرامی خارج شود.سس سیراچا
  3. سس سیراچا غلیظ شده را در یک ظرف شیشه‌ای در دار و محکم که هوا وارد آن نمی‌شود بریزید. من همان ظرفهای شیشه‌ای بورمیولی روکو را که دارای واشر هستند و هیچگونه هوایی وارد آن نمی‌شود، پیشنهاد می‌کنم. سس را در یخچال به مدت ۴ ماه نگهداری کنید.سس سیراچا
  4. آب چیلی باقیمانده را در شیشه‌های دهان گشاد کوچک که درب محکمی داشته باشند بریزید، دریخچال نگهداری کنید و مثل سس تاباسکو از آن استفاده کنید.سس سیراچا خانگی

نکاتی در مورد سس سیراچا تخمیری

سس سیراچا sriracha گاهی اوقات سس سریراچا تلفظ می‌شود که البته این اشتباه است و تلفظ درست آن همان سیراچا است.

این سس قرمز رنگ است بنابراین برای درست کردن آن باید فقط و فقط از فلفل قرمز استفاده کنید حتی فلفل دلمه‌ای شما نیز باید قرمز باشد.

طعم اصلی و تایلندی آن بسیار تند است و قبلا نیز به شما گفته‌ام که راز کاهش وزن مردم تایلند خوردن غذاهای تند است اما شما می‌توانید بنابر خواست و میل خود از فلفل قرمز رنگ با تندی کمتر مثل چیلی سرانو یا هالوپینو استفاده کنید. در کشور ما فلفل تندی که بصورت رایج وجود دارد نوعی فلفل چیلی به نام birds eye است این نوع فلفل هم جزو فلفهای تند محسوب می‌شود. در زیر مقیاس تندی فلفل به صورت اینفوگرافی آمده است.

https://redmag.ir/wp-content/uploads/other-image/%D9%85%D9%82%DB%8C%D8%A7%D8%B3-%D8%AA%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%84%D9%81%D9%84.jpg

 

برحسب مقیاس تندی هر فلفلی که دارای بیشترین میزان کپسایسین باشد تندتر بوده و در رده‌های بالا قرار می‌گیرد. مثلا طبق مقیاس تندی فلفل میزان تندی فلفل دلمه‌ای صفر است چون این فلفل بدون کپسایسین و یا دارای حداقل بوده و مزه کاملا شیرینی دارد.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز منبع: ketodietapp

دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

رنگ مو
رنگ کردن مو را با شامپو رنگ به سادگی انجام دهید
59
لاک ناخن و لاک مات
لاک مات، یکی از انواع لاک ناخن
61
مدل موی اشتباه
۱۲ اشتباه آرایشی و مدل موی اشتباه که چهره را پیرتر نشان می‌دهد
482
خرید لاک
ترفندهایی برای داشتن ناخن‌های زیبا و دست‌های جوان
257
پاک کننده صورت طبیعی
۱۰ پاک کننده صورت که می‌توانید خودتان درست کنید
399
موی نازک
اگر موی نازک دارید این ۹ اشتباه آرایش مو را انجام ندهید
687

مقالات سلامت

معرفی داروی نسینا
داروی نسینا (آلوگلپتین) و نگاهی به ویژگی های این داروی ضد دیابت
16
گلوکوزامین
گلوکزامین چه فوایدی دارد و آیا مصرف آن ضرورت دارد؟
57
آنژیوسارکوم
آنژیوسارکوم چیست و بهترین روشهای تشخیص و درمان آن چه هستند؟
59
لرزش لب
لرزش لب چه عللی دارد و چگونه می‌توان آن را برطرف کرد؟
88
روغن املا (آمله) چه فوایدی برای پوست، مو و زیبایی دارد؟
64
دیورتیکولیت
دیورتیکولیت و دیورتیکولوز؛ علل، علائم، تشخیص و درمان
39

مقالات آشپزی

کیک شکلاتی گیاهی
کیک شکلاتی گیاهی و بدون گلوتن با دستورالعملی آسان
64
خشک کردن ریحان
خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی
785
کدو سبز شکم پر
کدو سبز شکم پر با رویه پنیری برای میانه تابستان
290
خوراک برنج و مرغ در فر
خوراک برنج و مرغ در فر با ادویه ایتالیایی و طعم عالی
296
سیب زمینی برشته در فر
سیب زمینی برشته در فر با حداقل روغن و سرشار از ادویه
531
طرز تهیه نان خامه ای
طرز تهیه نان خامه ای به صورت حرفه‌ای و با ارائه همه نکات لازم
443

مقالات تغذیه

غذای تاریخ گذشته
۱۲ غذای تاریخ گذشته که هرگز نباید پس از تاریخ انقضا مصرف شوند
49
معرفی خواص میخک
خواص میخک و معرفی چند مورد از ویژگی های چشمگیر این گیاه دارویی
330
بهترین زمان مصرف ویتامین
بهترین زمان مصرف ویتامین ها، مواد معدنی و انواع مکمل چیست؟
160
شیوه نگهداری غذای تازه
۱۲ غذای تازه که هرگز نباید با هم نگهداری شوند
149
سلامت ریه
سلامت ریه را با این ۲۰ خوراکی تضمین کنید
105
کلسیم پیروات
کلسیم پیروات چه فوایدی دارد و چگونه مصرف می‌شود؟
100