جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۲۸ خرداد ۱۳۹۹
  • ۲۱:۴۷
  • 1,126
سیب زمینی برشته در فر

سیب زمینی برشته در فر با حداقل روغن و سرشار از ادویه

سیب زمینی برشته در فر چیزی فراتر از سیب زمینی‌های سرخ شده معمولی در رستورانهاست. در اینجا سیب زمینی ابتدا در ادویه‌ها خوب طعم دار می‌شود سپس در فر پخته و کاملا طلایی می‌شود. سیب زمینی سرخ شده در فر یک بغل بشقابی عالی برای تقریبا تمامی غذاها از جمله کباب، گوشت سرخ شده، خورش و سبزیجات برشته است. با وجود همه اینها کالری بسیار کمتری نسبت به سیب زمینی سرخ شده در روغن دارد.

کسی هست که سیب زمینی سرخ شده دوست نداشته باشد؟ خب اغلب ما عاشق سیب زمینی‌های سرخ شده هستیم و بسیاری از ما وقتی به مراکز خرید می‌رویم و خسته از گشتن به دنبال جنس مورد نظرمان کشان کشان پای به داخل کافی شاپ یا رستورانهای پاساژ می‌گذاریم، انتخابی جز سیب زمینی داغ و سرخ شده نداریم. احتمالا می‌دانید که این سیب زمینی‌های رستورانی در واقع از قبل سرخ شدند و پس از فریز شدن بسته بندی می‌شوند و در واقع رستورانها آنها را فقط گرم می‌کنند همین! خب یکی از مشکلاتی که من با سیب زمینی سرخ شده دارم کالری بالای آن است که وقتی این همه نشاسته در کنار مقدار زیادی روغن قرار می‌گیرد نتیجه‌ای جز یک غذای پرکالری مخالف سلامت ندارد.سیب زمینی برشته در فر

 من اغلب اوقات موقع سرخ شدن سیب زمینی خودم را در حال ناخنک زدن همراه با عذاب وجدان می‌یابم. اما آیا راه بهتری برای استفاده از این غذا برای همه به صورتی سالم وجود ندارد؟ خب راه حلهای زیادی وجود دارد که می‌توان سیب زمینی را به شیوه‌ای کم کالری تر و البته سالمتر درست کرد چون تنها کالری بالا نیست که مساله است بلکه روغنهای سرخ کردنی علیرغم ادعای تولید کنندگانشان معمولا حاوی میزان زیادی چربی ترانس بالا هستند که غذا را ناسالم و قلب ما را هم غمگین می‌کند.

 یکی از روشهای سالم کباب کردن سیب زمینی است که البته طرفداران خودش را دارد و شما می‌توانید در یک جمع دوستانه آنها را کباب کرده و بخورید. یا مثل بعضی‌ها آن را در مقدار زیادی نمک روی گاز بگذارید تا تنوری شود. خب این راه حلها برای موقعی که مهمان داریم چندان کارایی ندارد چون مسلما شما نمی‌خواهید یک سیب زمینی قلمبه کبابی را جلوی روی آنها بگذارید. ما در اینجا قصد داریم سیب زمینی سرخ شده با حداقل روغن و برشته شده در گرمای فر را به شما یاد بدهیم که اتفاقا حاوی روغن سالم زیتون است و بخاطر ادویه‌های خوش عطر بسیار خوشمزه و لذیذ است. من بعد از اولین بار درست کردن سیب زمینی به این روش، دیگر سرخ کردن سیب زمینی را فراموش کردم. فقط یک نکته که لازم است بگویم؛ احتمالا شنیده‌اید که می‌گویند سیب زمینی را ابتدا آب پز و سرخ کنید. خب من اخیرا متوجه شدم که سیب زمینی‌های این فصل بسیار سفت و سنگی هستند، بنابراین برای خودم حداقل توصیه به آب پز کردن دارم.

تاریخچه سیب زمینیسیب زمینی برشته در فر

اجازه دهید مختصری در مورد سیب زمینی بگوییم و اینکه از کجا آمده و چه خواصی دارد. سیب زمینی یک سبزی ریشه‌ای و یا به تعبیر بهتر گیاهشناسی ژوخه‌ای یا غده‌ای که بومی آمریکا و با نام علمی Solanum tuberosum است. سیب زمینی انواع مختلفی دارد از سیب زمینی سفید و زرد گرفته تا سیب زمینی نارنجی و بنفش. در برخی از مناطق قاره آمریکا و حتی خود ایالات متحده بخصوص در مناطق بومی سرخپوستان هنوز هم سیب زمینی‌های وحشی و کاملا ارگانیک وجود دارد که ظاهر جذابی هم دارند. سیب زمینی از طریق آمریکا به اروپا و سپس به سایر نقاط جهان راه یافت.

بیش از ۵ هزار نوع مختلف سیب زمینی وجود دارد. شگفت انگیز است نه؟ این ماده نشاسته‌ای نقش مهمی در تامین غذای مردم سراسر جهان دارد و یک کالای استراتژیک محسوب می‌شود. خوبی این ماده غذایی پر استفاده بودن و تنوع بسیار دستورالعملهای مربوط به آن است بطوری که با یک جستجو در اینترنت هزاران دستورالعمل مربوط به سیب زمینی پیدا می‌کنید. این ماده غذایی حاوی ویتامینهای C و B6 است که هم سیستم ایمنی را تقویت کرده و هم برای سلامت قلب مفید هستند. موقع سرماخوردگی و یا سایر بیماریهای ویروسی سیب زمینی آب پز یکی از انتخابهای خوب است.

روشهای برش سیب زمینی

برای برش سیب زمینی برشته در فر به چند روش می‌توانید عمل کنید:

  • ابتدا آنها را خوب بشویید و بسابید تا تمامی گل اطراف پوست سیب زمینی پاک شود (با برس بهتر است). هر سیب زمینی را از طول نصف کرده و هر نصف را باز نصف کنید و به همین ترتیب تا سیب زمینی به شکل قاچ‌های یکسان در بیاید. هشت قاچ یک اندازه برای هر سیب زمینی عالی است.
  • آن را پوست گرفته و خلالی کنید و بیشتر به صورت خلال نازک درآورید. خلالها را در آب داغ بریزید و بگذارید ۱۰ دقیقه بمانند سپس آب آنها را دور بریزید و خشک کنید. در اینجا هم می‌توانید پوست سیب زمینی‌ها را نگه دارید تا از مواد با ارزش داخل آن بهره بگیرید.

طعم دار کردن سیب زمینی برشته در فرسیب زمینی برشته در فر

بعد از برش زدن سیب زمینی‌ها حالا زمان ان است که طعم سازی کنیم. من از مخلوط روغن زیتون، پنیر پارمزان، نمک، فلفل، پاپریکا، پودر سیر و پودر پیاز استفاده کردم. برای اینکه به مواد آغشته شوند، می‌توانید سیب زمینی‌ها را داخل کاسه ریخته و مواد را روی آنها ریخته و با قاشق سلیکونی بهم بزنید. یا اینکه سیب زمینی‌ها را به همراه مواد داخل کاسه زیب لاک ریخته و تکان دهید تا روی آنها را بگیرد. می‌توانید از پنیر پارمزان هم استفاده نکنید و فقط ادویه بکار ببرید. مرحله پختن آنها در دمای بالای فر است تا زمانی که برشته و قهوه‌ای شوند. اگر سیب زمینی‌های شما خیلی سفت هستند و می‌خواهید زمان را هم کوتاه کنید می‌توانید از قبل آنها را کمی پخته و خشک کنید سپس به مواد آغشته کنید. پس از پختن در فر مقداری جعفری اضافه کنید و حالا آماده خوردن است.

طرز تهیه سیب زمینی برشته در فر

مواد لازم

  • سیب زمینی متوسط: ۴ عدد، تمیز شسته و هر کدام را هشت قطعه کنید.
  • روغن زیتون: ۱/۴ پیمانه یا کمتر
  • پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر پیاز: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
  • نمک: ۲ قاشق چایخوری
  • فلفل: ۱/۲ قاشق چایخوری
  • پنیر پارمزان خیلی ریز: ۱/۳ پیمانه
  • جعفری تازه: ۲ قاشق غذاخوری ریز خرد شده
  • اسپری روغن

طرز تهیه

  1. سیب زمینی‌ها را کاملا بشویید و بسابید تا کل گل دور و بر پوست آنها جدا شود. سپس بدون جدا کردن پوست آنها را به صورت قاچ قاچ درآورید. سیب زمینی‌ها را داخل کاسه بریزید.سیب زمینی برشته در فر

  2. فر را با حرارت ۲۰۵ درجه سلسیوس روشن کنید. کف سینی فر را با کاغذ آلومینیوم بپوشانید و با اسپری آشپزی چرب کنید.
  3. روغن زیتون، پنیر پارمزان، پودر پیاز، پودر سیر، پاپریکا، نمک و فلفل را داخل کیسه زیپ لاک با اندازه مناسب بریزید.
  4. سیب زمینی‌های قاچ شده را داخل کیسه بریزید و درب کیسه را ببندید. حالا خوب تکان دهید تا روی همه سیب زمینی‌ها به طور کامل با مواد پوشیده شود. می‌توانید سیب زمینی‌ها را داخل کاسه ریخته و پس از ریختن مواد طعم دهنده روی آنها با قاشق سیلیکونی خوب بهم بزنید تا به طور یکدست آغشته شوند.سیب زمینی برشته در فر
  5. حالا آنها را به صورت یک لایه کف سینی فر بچینید. به مدت ۳۵ دقیقه یا تا زمانی که طلایی شوند و با چنگال به راحتی بتوانید آنها را له کنید، بپزید. روی آنها جعفری بپاشید و سرو کنید. بخاطر داشته باشید در صورت پختن از قبل، زمان پخت در فر کوتاهتر می‌شود و سیب زمینی‌ها تردتر.سیب زمینی برشته در فر

نکات مهم

  • سینی را در یک سوم پایینی طبقه فر بگذارید. پس از ۲۰ دقیقه می‌توانید سینی را خارج کرده و آنها را با قاشق سیلیکونی بهم بزنید.
  • برای ادویه می‌توانید ترکیب دلخواه خودتان را داشته باشید اگر دلتان می‌خواهد تند باشد فلفل چیلی اضافه کنید. می‌توانید مقداری هم فلفل سیاه برای طعم و بوی خوش استفاده کنید. ادویه کاری هم یکی از گزینه‌های خوب برای افزودن به سیب زمینی است.
  • می‌توانید سیب زمینی را مقداری بپزید تا کمی نرم شود یا اینکه آنها را در کاسه ریخته و روی آنها آب داغ بریزید و بگذارید حداقل ۱۰ دقیقه بماند سپس آب را دور ریخته و سیب زمینی ها را با دستمال آشپزخانه خوب خشک کنید.
  • برای نگهداری اضافه سیب زمینی آنها را در ظرفی دردار و به مدت نهایتا ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.
  • برای دوباره گرم کردن سیب زمینی، فر را با ۲۰۰ درجه سلسیوس روشن کنید و سینی را خالی داخل فر بگذارید تا گرم شود بعد سیب زمینی‌ها را به صورت یک لایه داخل سینی داغ بریزید سپس سینی را داخل فر گذاشته و به مدت ۵ تا ۸ دقیقه گرم کنید. به دقت نگاه کنید که سیب زمینی‌ها نسوزند.
  • اگر دلتان می‌خواهد باز هم رژیمی تر باشد روغن را کاهش دهید اما حذف نکنید. روغن باعث برشته و ترد شدن سیب زمینی و طعمی خوب می‌شود.
  • برای طعم دهی چند لایه می‌توانید قدری گیاهان خشک مثل شوید خشک و یا ریحان هم به آن اضافه کنید.
  • ریختن آب داغ روی سیب زمینی‌ها باعث می‌شود که سیب زمینی‌ها به دو طریق پخته شوند و به این ترتیب داخل آنها نرمتر می‌شود. من اغلب همین کار را انجام می‌دهم.
  • بعضی از دستورالعمها می‌گویند که سیب زمینی را داخل آب نمک بخیسانید در حالی که این کار باعث می‌شود که رطوبت داخلی آن خارج شود و در نتیجه سیب زمینی خیلی خشک خواهد شد. آب بدون نمک برای سیب زمینی برشته در فر بهتر است.
  • برای سرو بهتر است از سس کچاپ استفاده کنید اما سس سفید هم خوب است. مقداری سبزی ریز شده طعم آن را دو چندان می کند. سیب زمینی برشته در فر

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منابع

wellplated

dinneratthezoo

wikipedia


 

۰ ۰ vote
Article Rating
دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

روغن رزهیپ
روغن رزهیپ ؛ ضد چروک برای همه و ضد آکنه برای پوست‌های مستعد آکنه!
96
ضد جوش قوی
این سرم ویتامین سی یک ضد جوش قوی و طبیعی است!
83
جوان سازی پوست
بهترین سرم ویتامین سی کدام است و چه ویژگی‌هایی دارد؟
108
درمان جوش
چگونه برای همیشه جوش و آکنه را ازبین ببریم؟
263
آکنه چیست
رژیم غذایی ضد آکنه؛ مقصر اصلی هورمون‌ها هستند یا رژیم غذایی شما؟
113
ناخن
۳ روغن جادویی برای سلامت ناخن‌ها
195

مقالات سلامت

کمبود خواب
کمبود خواب و هورمون‌ها؛ آیا مقصر کمبود خواب ما هورمون‌هایمان هستند؟
30
پریکاردیت
پریکاردیت چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟
44
نوشیدن زیاد آب
نوشیدن زیاد آب و مصرف آب اضافه بر نیاز را با این ۹ علامت شناسایی کنید
66
ورزش و اختلالات هورمونی
اثر ورزش بر اختلالات هورمونی زنان مانند تنبلی تخمدان و کم کاری تیروئید هاشیموتو
135
خستگی آدرنال
خستگی آدرنال؛ بلایی که استرس مزمن سر جسم و روح ما می‌آورد!
118
قطع شدن قاعدگی
قطع شدن قاعدگی؛ دلایل و عوارض آمنوره یا پریود نشدن
174

مقالات آشپزی

کیک شکلاتی گیاهی
کیک شکلاتی گیاهی و بدون گلوتن با دستورالعملی آسان
304
خشک کردن ریحان
خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی
1,853
کدو سبز شکم پر
کدو سبز شکم پر با رویه پنیری برای میانه تابستان
554
خوراک برنج و مرغ در فر
خوراک برنج و مرغ در فر با ادویه ایتالیایی و طعم عالی
640
سیب زمینی برشته در فر
سیب زمینی برشته در فر با حداقل روغن و سرشار از ادویه
1,126
طرز تهیه نان خامه ای
طرز تهیه نان خامه ای به صورت حرفه‌ای و با ارائه همه نکات لازم
770

مقالات تغذیه

دلیل پرخوری
زنان و گرسنگی کاذب؛ آیا پرخوری ما گردن هورمون هایمان است؟
47
رژیم تنبلی تخمدان
رژیم تنبلی تخمدان؛ آیا با تغییر در رژیم غذایی می‌توان این سندروم را کنترل کرد؟
177
آکنه چیست
رژیم غذایی ضد آکنه؛ مقصر اصلی هورمون‌ها هستند یا رژیم غذایی شما؟
113
فیبر غذایی
فیبر غذایی چیست و میزان مصرف توصیه شده آن چقدر است؟
95
استرس چیست و از طریق چه منابعی در بدن ایجاد می‌شود؟
141
رژیم غذایی لاغری
رژیم غذایی خود را با دانستن این نکات دقیق، بهتر تنظیم کنید!
133