جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۱۴ شهریور ۱۳۹۷
  • ۰۰:۴۴
  • 4,356
سبزیجات کم قند

سبزیجات کم قند با ۲۱ نوع مختلف که برای دیابتی‌ها مناسب هستند

سبزیجات، کم کالری و سرشار از ویتامین، مواد معدنی و سایر مواد مغذی مهم هستند. علاوه بر این بسیاری از سبزیجات کم قند و حاوی فیبر بالایی هستند که آنها را برای رژیمهای کم کربوهیدرات عالی می‌سازد. تعریف رژیم غذایی کم کربوهیدرات بسیار متفاوت است. اکثر آنها زیر ۱۵۰ گرم در روز کربوهیدرات دارند و بعضی از آنها حاوی ۲۰ گرم در روز.

شما چه رژیم کم کربوهیدرات داشته باشید چه نه، خوردن سبزیجات در هر صورت برای شما ایده آل خواهد بود. ما در اینجا لیستی از بهترین سبزیجات کم قند با ۲۱ نوع مختلف گرد هم آورده‌ایم که شما می‌توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید.

فلفل دلمه‌ایفلفل دلمه‌

فلفل دلمه‌ای که به عنوان فلفل شیرین یا کاپسیکوم هم شناخته می‌شود بسیار مغذی هستند. این سبزیجات کم قند حاوی آنتی اکسیدانهایی به نام کاروتنوئید هستند که ممکن است التهاب را کاهش، خطر ابتلا به سرطان را پایین بیاورد و از آسیب اکسیداتیو کلسترول و چربی‌ها محافظت کند. یک پیمانه (۱۴۹ گرم) از فلفل قرمز خرد شده حاوی ۹ گرم قند است که ۳ گرم آن فیبر است. این مقدار ۹۳% از مصرف روزانه توصیه شده ویتامین A و ۳۱۷% از ویتامین C توصیه شده است که اغلب اوقات در رژیمهای کم کربوهیدرات دچار کمبود می‌شود. فلفل دلمه‌ایهای سبز، نارنجی و زرد حاوی همان مقدار مواد مغذی هستند اگر چه میزان آنتی اکسیدان آنها با هم ممکن است متفاوت باشد.

بروکلی‌ها سبزیجات کم قند کلمیسالمترین سبزیجات

بروکلی یک سوپر فود واقعی است. این سبزی یکی از اعضای خانواده سبزیجات کلمی است که کیل، بروکسل، تربچه و گل کلم را شامل می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که بروکلی ممکن است مقاومت به انسولین را در دیابت نوع ۲ کاهش دهد. همچنین به نظر می‌رسد که از چندین نوع سرطان از جمله سرطان پروستات هم پیشگیری می‌کند. یک پیمانه (۹۱ گرم) بروکلی خام حاوی ۶ گرم قند که ۲ گرم آن فیبر است. این سبزی بیش از ۱۰۰% ویتامین C و ویتامین K توصیه شده روزانه را هم تامین می‌کند.

مارچوبهغذای مرطوب کننده

مارچوبه یک سبزی بهاری خوشمزه است. یک پیمانه (۱۸۰ گرم) مارچوبه پخته حاوی ۸ گرم قند است که ۴ گرم آن فیبر است. این ماده همچنین منبع عالی ویتامین A، C و K است. تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهد مارچوبه ممکن است به توقف رشد چند نوع سرطان کمک کند و تحقیق روی موشها نشان می‌دهد که ممکن است به حفاظت از سلامت مغز و کاهش اضطراب کمک کند.

قارچهاقارچ‌ها می‌توانند دنیا را نجات دهند

قارچها سبزیجات کم قند عالی هستند که از این لحاظ در سطح بهترینها هستند. یک پیمانه (۷۰ گرم) از یک وعده قارچ خام سفید حاوی فقط ۲ گرم قند است که ۱ گرم آن فیبر است. تازه بیشتر از این هم هست، آنها خواص ضد التهابی نیز دارند. در یک تحقیق در مردان مبتلا به سندرم متابولیک، خوردن ۳/۵ اونس (۱۰۰ گرم) از قارچ سفید برای ۱۶ هفته منجر به کاهش چشمگیر در نشانگرهای آنتی اکسیدانی و ضد التهابی شد.

کدوسس سالسا

کدو یک سبزی محبوب و رایجترین نوع آن کدوی تابستانی است. کدوی تابستانی یا کدوی سبز کشیده پوست نرمی دارد که می‌توان آن را خورد. برخلاف آن کدوی زستانی به شکلهای مختلفی وجود دارد، پوست زمختی دارد و کربوهیدرات آن از نوع تابستانی بیشتر است. ۱ پیمانه کدو سبز خام حاوی ۴ گرم کربوهیدرات است که ۱ گرم آن فیبر است. این سبزیجات کم قند یک منبع خوب ویتامین C است که در هر وعده ۳۵% مقدار توصیه شده روزانه را تامین می‌کند. کدوهای زرد ایتالیایی و نوع دیگری از کدوهای تابستانی از لحاظ قند و مواد مغذی شبیه به کدوهای سبز رنگ هستند.

اسفناجسالمترین سبزیجات

اسفناج یک سبزی برگی است که فواید سلامتی بسیاری دارد. پژوهشگران گزارش کردند که این سبزیجات کم قند می‌توانند آسیب به DNA را کاهش دهند. همچنین از قلب محافظت می‌کند و ممکن است خطر بیماریهای رایج چشمی همچون آب مروارید و تخریب جسم زرد را کاهش دهد. علاوه بر همه اینها یک منبع عالی از ویتامینها و مواد معدنی است. یک پیمانه (۱۸۰ گرم) اسفناج پخته بیش از ۱۰ برابر ویتامین K توصیه شده روزانه را تامین می‌کند.

اسفناج نیز کم قند است اما قندها بیشتر در برگها متمرکز هستند که موقع پختن حجم آنها کم می‌شود. به عنوان مثال یک پیمانه اسفناج پخته حاوی ۷ گرم کربوهیدرات با ۴ گرم فیبر است در حالی که یک پیمانه اسفناج خام ۱ گرم کربوهیدرات دارد که تقریبا ۱ گرم آن فیبر است.

آووکادوآووکادو کاهش دهنده قند خون

آووکادو یک غذای منحصر بفرد و خوشمزه است. اگر چه به لحاظ فنی آووکادو میوه است اما معمولا به عنوان سبزی مصرف می‌شود. آنها سرشار از چربی و حاوی کربوهیدرات قابل هضم کمی هستند. یک پیمانه (۱۵۰ گرم) وعده آووکادو خرد شده ۱۳ گرم کربوهیدرات دارد که ۱۰ گرم آن فیبر است. آووکادوها این سبزیجات کم قند همچنین غنی از اسید اولئیک هستند که یک نوع چربی تک زنجیره است که اثرات مفیدی بر سلامت دارد. تحقیقات کوچک نشان می‌دهد که آووکادو می‌تواند سطح کلسترول LDL و تری گلیسرید را پایین بیاورد. آنها همچنین منبع خوبی از ویتامین C، فولات و پتاسیم هستند.

اگر چه آووکادوها غذای پر کالری هستند اما ممکن است برای کنترل وزن مفید باشند. در یک تحقیق، افراد دچار اضافه وزن که نصف یک آووکادو را به ناهارشان اضافه کردند گزارش کردند که بیشتر احساس سیری کردند و کمتر تمایل به خوردن در پنج ساعت بعد از غذا داشتند.

گل کلمبخار پز کردن گل کلم

گل کلم یکی از سبزیجات کم قند همه کاره و محبوب است. این سبزی یک مزه خیلی ملایم دارد و می‌توان آن را به عنوان جایگزین سیب زمینی، برنج و سایر غذاهای پر قند استفاده کرد. یک پیمانه (۱۰۰ گرم) از گل کلم خام حاوی ۵ گرم کربوهیدرات است که ۳ گرم آن فیبر است. این سبزی همچنین حاوی ویتامین K است و ۷۷%  نیاز روزانه به ویتامین C را تامین می‌‌کند. همانند سایر سبزیجات گلم کلمی، این ماده با کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان ارتباط دارد.

لوبیا سبزادامامه

لوبیاهای سبز گاهی اوقات به عنوان لوبیای رشته‌ای هم شناخته می‌شوند. آنها به همراه لوبیاها و عدسها جزو خانواده غلافداران هستند. البته آنها به میزان چشمگیری نسبت به سایر نیامداران کربوهیدرات کمتری دارند. یک پیمانه (۱۲۵ گرم) وعده لوبیاهای سبز پخته حاوی ۱۰ گرم کربوهیدرات هستند که ۴ گرم آن فیبر است. آنها سرشار از کلروفیل هستند که تحقیقات حیوانی نشان می‌دهد که ممکن است به پیشگیری در برابر سرطان کمک کنند. علاوه بر این آنها حاوی کاروتنوئید هستند که با بهبود عملکرد مغز در دوران افزایش سن ارتباط دارد.

کاهوشستن و مسمومیت‌های غذایی

کاهو یکی از کم قند ترین سبزیجات است. یک پیمانه (۴۷ گرم) کاهو حاوی ۲ گرم کربوهیدرات است که ۱ گرم آن فیبر است. بسته به نوع آن، ممکن است منبع خوبی از ویتامینهایی خاص باشد. به عنوان مثال، کاهوی رسمی و نمونه‌های سبز تیره آن سرشار از ویتامین A، C و K هستند. آنها همچنین حاوی مقدار زیادی فولات هستند. فولات به کاهش سطح هوموسیستئین هستند که ترکیبی مرتبط با افزایش خطر بیماری قلبی است. یک تحقیق در مورد ۳۷ زن نشان داد که مصرف غذاهای سرشار از فولات به مدت ۵ هفته هموسیستئین را تا ۱۳% در مقایسه با رژیم غذایی کم فولات کاهش داد.

سیردرمان طبیعی شوره سر

سیر به خاطر اثرات مفید آن بر سیستم ایمنی شناخته شده است. تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است مقاومت به سرماخوردگی معمولی را بالا ببرد و فشار خون را کاهش دهد. اگر چه یک سبزی با قند بالا ست اما مقدار مصرف معمول آن به دلیل طعم و بوی قوی آن خیلی پایین است. یک حبه سیر (۳ گرم) حاوی ۱ گرم قند است که بخشی از آن فیبر است.

کیلسالمترین سبزیجات

کیل یک سبزی در حال محبوب شدن است که همچنین به میزان زیادی حاوی مواد مغذی است. این سبزی حاوی آنتی اکسیدانهایی از جمله کوئرستین و کامفرول است. این ترکیبات کاهش دهنده فشار خون هستند و می‌توانند از ما در برابر بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و بیماریهای دیگر محافظت کنند. یک پیمانه (۶۷ گرم) کیل خام حاوی ۷ گرم کربوهیدرات هستند که ۱ گرم آن فیبر است. این ماده غذایی همچنین ۲۰۶% مقدار توصیه شده روزانه ویتامین A و ۱۳۴% از ویتامین C را تامین می‌کنند. مصرف زیاد ویتامین C عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کرده و قابلیت پوست برای مبارزه با رادیکالهای آزاد را افزایش می‌دهد.

خیارغذای مرطوب کننده

خیارها کم قند و با طراوت هستند. یک پیمانه (۱۰۴ گرم) خیار خرد شده حاوی ۴ گرم قند است که کمتر از ۱ گرم آن فیبر است. اگر چه خیارها ویتامین و مواد معدنی خیلی بالایی ندارند اما حاوی یک ترکیب به نام کوکوربیتاسین ای هستند که ممکن است اثرات مفیدی بر سلامت داشته باشد.

نتایج یک تست آزمایشگاهی و تحقیقات حیوانی نشان می‌دهد که این ماده خواص ضد التهابی و ضد سرطانی دارد و ممکن است از سلامت مغز محافظت کند.

کلم فندقیسالمترین سبزیجات

کلم فندقی یا بروکسل نوع دیگری از سبزیجات خوشمزه کلمی هستند. یک نصف پیمانه (۷۸ گرم) از بروکسل پخته حاوی ۶ گرم کربوهیدرات است که ۲ گرم آن فیبر است. همچنین ۸۰% ویتامین C و ۱۳۷% ویتامین K روزانه را تامین می‌کند. علاوه بر این تحقیقات کنترل شده انسانی نشان می‌دهد که خوردن کلم فندقی ممکن است خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان کولون را کاهش دهد.

کرفسکرفس

کرفس به شدت کم قند است. یک پیمانه (۱۰۱ گرم) کرفس خرد شده حاوی ۳ گرم کربوهیدرات که ۲ گرم آن فیبر است. این ماده غذایی همچنین منبع خوبی از ویتامین K است که تامین کننده ۳۷% مقدار مصرف روزانه است. علاوه بر این حاوی لوتئولین است، آنتی اکسیدانی که فواید بالقوه‌ای برای پیشگیری و کمک به درمان سرطان می‌کند.

گوجهپیشگیری از سرطان پروستات

گوجه یکی از سبزیجات کم قند و پرطرفدار است. گوجه‌ها فواید سلامتی بیشماری دارند. به لحاظ علمی آنها هم مثل آووکادوها جزو میوه‌ها هستند اما معمولا به عنوان سبزیجات مصرف می‌شوند. آنها همچنین کربوهیدرات قابل هضم کمی دارند. یک پیمانه (۱۴۹ گرم) گوجه گیلاسی حاوی ۶ گرم کربوهیدرات است که ۲ گرم آن فیبر است. گوجه‌ها یکی از منابع خوب ویتامین A، C و K هستند. به علاوه آنها سرشار از پتاسیم هستند که می‌تواند به کاهش فشار خون و کاهش خطر سکته قلبی کمک کند.

آنها همچنین به تقویت سلولهای اندوتلیال که روی عروق را می‌پوشانند و میزان لیکوپن بالای آنها ممکن است به پیشگیری از سرطان پروستات کمک کند. پختن گوجه میزان لیکوپن را افزایش می‌دهد و افزودن مقداری چربی از جمله روغن زیتون حین پخت جذب آن را افزایش می‌دهد.

تربچهمعرفی تربچه سیاه

تربچه‌ها سبزیجات خانواده Brassica هستند که طعم تند و تیزی دارند. یک پیمانه (۱۱۶ گرم) تربچه خام حاوی ۴ گرم کربوهیدرات است که ۲ گرم آن فیبر است. از لحاظ ویتامین C نسبتا بالا هستند که ۲۹% مصرف توصیه شده روزانه را تامین می‌کنند. در مجموع تربچه‌ها ممکن است خطر سرطان را در زنان یائسه با تغییر روش بدن برای متابولیزه کردن استروژن، کاهش دهند.

پیازها سبزیجات کم قند تند و تیزانواع مختلف پیاز (خواص پیاز)

پیازها یکی از پر مصرفترین سبزیجات کم قند در آشپزی سنتی ما هستند. این سبزیجات شاداب و مغذی با طعمی تند و تیز هستند. اگر چه آنها به لحاظ وزنی مقدار بالایی کربوهیدرات دارند اما ما مقدار کمی از آنها را در آشپزی استفاده می‌کنیم. نصف پیمانه (۵۸ گرم) پیاز خام ورقه شده حاوی ۶ گرم کربوهیدرات است که ۱ گرم آن فیبر است. پیازها سرشار از آنتی اکسیدان کوئرستین هستند که می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

یک تحقیق در مورد زنان چاق و دارای اضافه وزن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) نشان داد که خوردن پیاز قرمز سطح کلسترول LDL را کاهش می‌دهد. جالب است بدانید که پیاز جزو موادی ست که انسولین طبیعی دارد.

بادمجانطرز تهیه بابا غنوش

بادامجان یکی از سبزیجات کم قند محبوب در آشپزی ایتالیایی و غذاهای آسیایی و بخصوص خاورمیانه است. یک نصف پیمانه (۹۹ گرم) از بادمجان پخته خرد شده حاوی ۸ گرم قند است که ۲ گرم آن فیبر است. این ماده به لحاظ اکثر ویتامینها و مواد معدنی چندان بالا نیست اما تحقیقات حیوانی نشان می‌دهد که بادمجان ممکن است سطح کلسترول را کاهش دهد و شاخصهای دیگر سلامت را ارتقا بخشد.

این ماده همچنین حاوی آنتی اکسیدانی به نام ناسونین در بخش تیره پوست خود است. پژوهشگران گزارش کرده‌اند که ناسونین به کاهش رادیکالهای آزاد کمک می‌کند و ممکن است از سلامت مغزی محافظت کند.

کلم برگدلمه کلم

کلم فواید سلامتی بسیار زیادی دارد. به عنوان یک سبزی کلمی این ماده غذایی می‌تواند به کاهش خطر سرطانهایی خاص از جمله سرطان مری و معده کمک کند. یک پیمانه (۸۹ گرم) کلم خام خرد شده حاوی ۵ گرم کربوهیدرات است که ۳ گرم آن فیبر است. این ماده همچنین ۵۴% ویتامین ث و ۸۵% ویتامین K توصیه شده برای مصرف روزانه را تامین می‌کند.

ارتیشوتقویت استخوان

آرتیشو خوشمزه و مغذی است. یک آرتیشوی متوسط (۱۲۰ گرم) حاوی ۱۴ گرم کربوهیدرات است. البته ۱۰ گرم آن فیبر است که از لحاظ کربوهیدرات قابل هضم آن را جزو کمترینها قرار می‌دهد. یک بخش از فیبر اینولین است که به عنوان یک پره بیوتیک عمل می‌کند و باکتریهای مفید روده را تغذیه می‌کند. گذشته از این، آرتیشو ممکن است از سلامت قلب محافظت کند. در یک تحقیق وقتی افراد دارای کلسترول بالا، آب آرتیشو نوشیدند کاهش در نشانگرهای التهابی و تقویت عملکرد مویرگها را تجربه کردند.

کلام پایانی

۲۱ سبزی لیست شده در بالا سبزیجات کم قند خوشمزه‌ای هستند که در یک رژیم غذایی کم کربوهیدرات باید گنجانده شوند. علاوه بر داشتن کالری و قند پایین، ممکن است که خطر بیماریهای گوناگون را کاهش دهند و سلامت کلی شما را بهبود بخشند.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز 

منبع: healthline

۰ ۰ vote
Article Rating
دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

پی اچ پوست
پی اچ پوست ؛ چرا لازم است در این باره اطلاعات دقیق داشته باشیم؟
25
بهترین تونر آبرسان پوست
بررسی یک تونر آبرسان ژاپنی حاوی سه نوع مولکول هیالورونیک اسید
41
آبرسان هیالورونیک اسید
 هیالورونیک اسید ؛ راهنمای علمی درباره مهم ترین ماده در بهترین آبرسان ها
58
رنگ مو
رنگ کردن مو را با شامپو رنگ به سادگی انجام دهید
124
لاک ناخن و لاک مات
لاک مات، یکی از انواع لاک ناخن
76
مدل موی اشتباه
۱۲ اشتباه آرایشی و مدل موی اشتباه که چهره را پیرتر نشان می‌دهد
537

مقالات سلامت

معرفی داروی نسینا
داروی نسینا (آلوگلپتین) و نگاهی به ویژگی های این داروی ضد دیابت
81
گلوکوزامین
گلوکزامین چه فوایدی دارد و آیا مصرف آن ضرورت دارد؟
103
آنژیوسارکوم
آنژیوسارکوم چیست و بهترین روشهای تشخیص و درمان آن چه هستند؟
81
لرزش لب
لرزش لب چه عللی دارد و چگونه می‌توان آن را برطرف کرد؟
131
روغن املا (آمله) چه فوایدی برای پوست، مو و زیبایی دارد؟
81
دیورتیکولیت
دیورتیکولیت و دیورتیکولوز؛ علل، علائم، تشخیص و درمان
51

مقالات آشپزی

کیک شکلاتی گیاهی
کیک شکلاتی گیاهی و بدون گلوتن با دستورالعملی آسان
86
خشک کردن ریحان
خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی
929
کدو سبز شکم پر
کدو سبز شکم پر با رویه پنیری برای میانه تابستان
311
خوراک برنج و مرغ در فر
خوراک برنج و مرغ در فر با ادویه ایتالیایی و طعم عالی
311
سیب زمینی برشته در فر
سیب زمینی برشته در فر با حداقل روغن و سرشار از ادویه
573
طرز تهیه نان خامه ای
طرز تهیه نان خامه ای به صورت حرفه‌ای و با ارائه همه نکات لازم
465

مقالات تغذیه

غذای تاریخ گذشته
۱۲ غذای تاریخ گذشته که هرگز نباید پس از تاریخ انقضا مصرف شوند
64
معرفی خواص میخک
خواص میخک و معرفی چند مورد از ویژگی های چشمگیر این گیاه دارویی
358
بهترین زمان مصرف ویتامین
بهترین زمان مصرف ویتامین ها، مواد معدنی و انواع مکمل چیست؟
166
شیوه نگهداری غذای تازه
۱۲ غذای تازه که هرگز نباید با هم نگهداری شوند
152
سلامت ریه
سلامت ریه را با این ۲۰ خوراکی تضمین کنید
114
کلسیم پیروات
کلسیم پیروات چه فوایدی دارد و چگونه مصرف می‌شود؟
102