کوئرستین (Quercetin) یک فلاونوئید قدرتمند است که دارای طیف گسترده‌ای از مزایای برای سلامت انسان است، از جمله توانایی آن برای کاهش التهاب، از بین بردن درد، محافظت بدن ما در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، کاهش فشارخون، کنترل بیماری دیابت، جلوگیری از ابتلای به سرطان‌های خاص، افزایش سیستم ایمنی بدن و کاهش سوزش پوست. در این مقاله سعی خواهیم کرد که نگاهی جامع و البته دقیق به ویژگی و مزایای این ماده بپردازیم.

 

کوئرستین چیست؟

این ماده یک فلاونوئید است و این به این معنی است که این یک رنگ‌دانه گیاهی است که در ساختار مولکولی مشابه با فلانون است. همچنین این ماده یک آنتی‌اکسیدان بسیار قدرتمند محسوب می‌شود و معمولاً جزء اصلی رنگ‌دانه قرمز و نارنجی در میوه‌ها و سبزی‌های مختلف است. شما همچنین می‌توانید کوئرستین را به‌عنوان عامل ایجاد رنگ در چای‌های مختلف پیدا کنید.

این ماده در بسیاری از منابع غذایی مختلف به‌صورت قابل‌توجهی یافت می‌شود، از جمله کبر، عسل، خربزه، کرفس، آلو، خرما، کلم بروکلی، سیب، سیب‌زمینی شیرین، زغال‌اخته، کلم بروکلی و بسیاری از غذاهایی که معمولاً مصرف می‌شوند. ازآنجایی‌که تحقیقات مولکولی در مورد مواد ارگانیک مواد غذایی نسبتاً جدید است، تحقیقات بر روی آن همچنان ادامه دارد، اما مطالعات زیادی در این زمینه صورت گرفته است که نشان می‌دهد که این فلاونوئید آنتی‌اکسیدان باعث افزایش قابل‌توجهی در میزان سطح سلامتی شما می‌شود.

مزایای این آنتی‌اکسیدان برای سلامت ما

بیایید کمی بیشتر در مورد اینکه دقیقه به صورتی کوئرستین برای سلامت ما مفید است، صحبت کنیم.

خواص ضدالتهابی

کوئرستین دارای تعدادی از خواص ضدالتهابی به همان شیوه‌ای که آسپیرین می‌تواند التهاب و درد مرتبط را کاهش دهد، است. این امر باعث می‌شود که این ماده مسیر شیمیایی برخی از راه‌های تولید التهاب را مهار کند. درنتیجه این امر باعث می‌شود که کوئرستین قادر به کاهش درد ناشی از بیماری آرتریت، نقرس، روماتیسم و همچنین التهاب عمومی باشد که افراد معمولاً به این علائم در سرماخوردگی، تب، درد عضلانی و فشارخون دچار هستند و از آن رنج می‌برند.

اثر کوئرستین بر بیماری نقرس

سلامت سیستم قلبی عروقی

تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف این ماده با میزان کمتر مرگ‌ومیر و بروز حمله قلبی برای افراد حاضر در مطالعه که به‌طور مرتب فلاونوئید آنتی‌اکسیدان مصرف می‌کنند، در ارتباط بوده است. اکثر این خواص محافظ کنندگی به نظر می‌رسد از طریق توانایی کوئرستین برای کاهش میزان پلاک‌های عروق خونی و شریان‌ها با از بین بردن کلسترول LDL (همچنین به‌عنوان “کلسترول بد” شناخته‌ شده است) اعمال می‌شود. مطالعاتی کاهش میزان کلسترول LDL را با کاهش میزان آترواسکلروزیس (تصلب شرایین)، حملات قلبی و سکته مغزی در ارتباط دانسته است.

کنترل بیماری دیابت

مشخص‌شده است که این ماده دارای ویژگی‌های مختلف مهارکنندگی آلدوز ردوکتاز است. برخی از مشکلات که در بیماران دیابتی اتفاق می‌افتد، به علت مسیر سوربیتولی است که در آن غلظت بالای گلوکز به فروکتوز و سوربیتول تغییر می‌کند. این امرمی‌تواند منجر به گلوکوم، آب‌مروارید و عوارض مختلف عصبی شود. این ماده آنتی‌اکسیدان یک مهارکننده آلدوز ردوکتاز است، بنابراین از این تحول عظیم جلوگیری می‌کند و به مدیریت مشکلات بیماران مبتلا به دیابت کمک می‌کند.

درمان آسم

کوئرستین به‌عنوان یک برونکودیلاتور عمل می‌کند و مقدار مواد شیمیایی دخیل در واکنش التهابی یا مواد آلرژن را در بدن کاهش می‌دهد. بنابراین، کوئرستین می‌تواند شدت حملات آسم را که به این مواد شیمیایی واکنش نشان می‌دهد را کاهش دهد و همچنین اشکال مختلف احتقان را که با آسم در ارتباط نیستند، را نیز کاهش دهد.

آسم و کوئرستین

پیشگیری از سرطان

شاید مهم‌ترین مورد از مزایای کوئرستین، فعالیت آنتی‌اکسیدان قوی آن است. این ماده، مانند دیگر فلاونوئیدها، به دنبال رادیکال‌های آزاد در بدن است و آن‌ها را قبل از اینکه بتوانند به سیستم‌های بدن آسیب برسانند، خنثی می‌کند. مهم‌تر از همه، آنتی‌اکسیدان‌ها خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند. این ماده با کاهش سرطان‌های پانکراس، پروستات، کولورکتال و پوست در ارتباط است. مطالعاتی در این زمینه در حال انجام است، اما کوئرستین به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین مبارزان طبیعی با سرطان در میان مواد غذایی رایج است.

پایین آوردن فشارخون

پرفشاری خون معمولاً با عوارضی در مورد سلامت قلب و عروق همراه است و هرساله میلیون‌ها نفر از مردم در سراسر جهان تحت تأثیر این امر قرار می‌گیرند و کوئرستین توانایی کاهش فشارخون و از بین بردن عوارض ناشی از این بیماری را دارد. کوئرستین به‌عنوان یک ماده ضد انعقادی، ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدان، به شما در حفظ سلامت قلب شما کمک می‌کند.

اثر کوئرستین بر فشار خون

کیفیت ضد آلرژی

کوئرستین در درمان‌های آلرژیک به‌طور مرتب استفاده می‌شود زیرا آنتی‌اکسیدان‌هایی با ساختارهای مشابه کوئرستین باعث کاهش مقدار هیستامین‌هایی که در هنگام تحریک یک مسیر آلرژیک آزاد می‌شوند، می‌شود. کاهش هیستامین‌ها به معنای کاهش میزان علائم است و دریافت ماده کوئرستین به‌طور خاص با علائم کاهش اگزما، کهیر و تب یونجه در ارتباط است.

موارد احتیاط

 خطرات طبیعی در مورد مصرف کورستین وجود ندارد، اگر چه برخی از مردم گزارش کرده‌اند مصرف بیش‌ازحد مواد غذایی دارای کوئرستین موجب سردرد و سوزش در دست و پا شده است. مصرف مقادیر خیلی زیاد این ماده حتی می‌تواند باعث آسیب به کلیه شود. در این موارد مواظب باشید، مقدار متعادلی را مصرف کنید و از زندگی سالم خود لذت ببرید!

منبع مقاله : organic facts
این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.