طرز تهیه خیارشور
خیارشور خوردن برای طرفدارهای دوآتیشهای که داره ممکنه همیشه دردسر ساز بشه. چون وقتی که سر سفره خیارشور میبینی نمیتونی، جلو دستت رو از برداشتن خیارشورها بگیری و خب باعث جلب توجه میشه.
زمانهای خیلی دور، یعنی هزار سال پیش، خیار تو چین به وجود اومد و بعد از اون هندیها خیار رو به خیارشور تبدیل کردن. اما نام گذاری خیارشور، ایده هلندیها بوده.
طرز تهیه خیارشور برای علاقهمندان به این چاشنی خیلی مهمه و به شدت توصیه میشه، چرا؟ چون اکثر خیار شورهایی که از بیرون میبینی و دلت میخواد، نخوری بهتره، چون که با مواد افزوده خطرناک درست شدن.
این چاشنی خوشمزه و کم کالری در حدی خوشمزه هست که وقتی بهش فکر کنی، یا چشمت به یه خیار شور بیوفته دهنت پر آب میشه. البته این قضیه در مورد همه شوریجات همینطوره. اما خب خیارشور یه چیز دیگهاس.
نحوه درست کردن خیار شور تنوع زیادی داره، اما خیلی سادهاس و فقط لازمه که دست به کار بشی و مواد اولیه رو تهیه کنی تا با دونستن نکات مهمی که در ادامه میخونی، یه خیارشور خوشمزه و ترد درست کنی.
طرز تهیه خیار شور با سرکه و بدون سرکه رو برای شما عزیزان آماده کردم که در ادامه مشاهده میکنید.
مواد لازم برای تهیه خیارشور سرکه ای ترد
خیار | ۲ کیلو |
آب | ۱۳ لیوان(معادل ۳ لیتر) |
نمک | ۶ قاشق غذا خوری(به ازای هر ۱ لیتر ۱ قاشق) |
سرکه سفید یا قرمز | یک چهارم لیوان |
سیر | یک دسته |
فلفل تند | به اندازه دلخواه |
ترخون و مزه | هرکدام ۱۰۰ گرم |
نخود | ۴ الی ۶ عدد |
طرز تهیه خیارشور فوق العاده خوشمزه
نکته: آب نمک برای تهیه خیار شور تاثیر خیلی زیادی، روی طعم، ترد بودن و ماندگاری بالای خیار شور داره. اگه سرکه رو حذف کنید باعث نرم شدن خیارشور میشه.
- طرز تهیه خیارشور خوشمزه و ترد رو با شستن خیارها شروع کنید، سپس در ادامه اونها رو آبکشی کرده و مطمئن باشید که با دستمال همه خیارها رو خشک میکنید.
نکته: خیس بودن خیار، باعث کپک زدن خیارشور میشه.
- آب رو بهتره که با لیوان اندازه گیری کنید که نسبت مواد با همدیگه جور در بیاد. یه قابلمه مناسب روی حرارت بزارید و آب، نمک و سرکه رو بهش اضافه کرده و اجازه بدید که به جوش بیاد و نمک به خوبی حل بشه.
نکته: به خوبی هم بزنید که نمک قبل از بخار شدن آب، حل بشه.
- در ادامه روند درست کردن خیار شور، بعد از به جوش اومدن آب، قابلمه رو جایی بزارید که به خوبی دمای آب پایین بیاد. در ادامه هم سیر، فلفل و تره و مرزه رو آماده کنید و اگه اونها رو شستید، مطمئن باشید که قبل از استفاده خشک شده باشن.
- حالا نوبت به ترکیب کردن مواد برای تهیه خیارشور میرسه. یادتون باشه که بهتره از چند دبه پلاستیکی کوچیک استفاده کنید تا خیار شور به خوبی آماده بشه. بزرگ بودن دبه باعث میشه هوا داخل دبه جمع بشه و خیارشور کپک بزنه.
- دبه پلاستیکی یا حتی میتونید از بطری آب معدنی استفاده کنید. یه مقدار از ترخون و مرزه رو به همراه سیر، فلفل و ۳ عدد نخود رو ته دبه بچینید و در ادامه خیار اضافه کرده و دوباره بالای دبه رو با سبزیجات و سیر پر کنید و بهش آب نمک اضافه کنید.
نکته: واسه کپک نزدن خیارشور، قبل از بستن در، نایلون بزارید و بعد درب دبه رو ببندید.
- روند تهیه خیار شور رو به همین ترتیب و نسبت مواد ادامه بدید. واسه ۲ کیلو خیار، بهتره که اون رو به ۴ قسمت، یعنی نیم کیلویی توی دبه یا ظرف بریزید که جا بیوفته.
- حالا که همه مواد رو توی دبه ریختید، بهتره که یه جای خنک و نسبتا تاریک انتخاب کنید و خیار شور ها رو برای بهتره جا افتادن، ۲ تا ۳ هفته بزارید که بمونن که به خوبی ترد و خوشمزه بشن.
اینم از طرز تهیه خیار شور خوشمزه و با کیفیت، برای دیدن نکات مهم به آخر مقاله سر بزنید.
دستور دوم
طرز تهیه خیارشور خوشمزه بدون سرکه
خیار شور درست کردن باعث میشه که تو انتخاب دریایی از طعم های متفاوت برای درست کردن اون گیج بشی، اما همین هم باعث شده که طرفدارهای زیادی داشته باشه که هر بار میتونن یه طعم جدید و متفاوت رو امتحان کنن.
مواد لازم برای تهیه خیار شور بدون سرکه | |
خیار ریز قلمی | ۲ کیلو |
شوید | ۲ قاشق غذا خوری |
ترخون | ۱۰۰ گرم |
مرزه | ۵۰ گرم |
نمک | ۴ تا ۶ قاشق غذا خوری |
سیر | یک دسته |
فلفل سبز تند | ۴ عدد |
زاج سفید | یک تکه |
نحوه آماده سازی
۱- نحوه درست کردن خیار شور بدون سرکه رو با انتخاب خیارهای قلمی شروع میکنیم. در ادامه خیار رو به همراه سبزیجات به خوبی بشویید و روی آبکش بزارید که کاملا خشک شده و آبشون گرفته بشه.
نکته: بهتره از دستمال برای خشک کردن خیار ها استفاده کنید.
۲- برای خوشمزه شدن خیار شور، یه قابلمه مناسب رو روی حرارت بزارید و آب و نمک رو داخلش بریزید که که بره واسه جوش خوردن و نمک هم به خوبی داخل آب حل بشه.
۳- در ادامه یه تیکه زاج سفید رو داخل قابلمه آب نمک بندازید و زمانی که حل شد، قابلمه رو از رو گاز بردارید و جایی بزارید که دمای آب پایین بیاد.
۴- روند طرز تهیه خیار شور بدون سرکه رو با آماده کردن یه ظرف تمیز و در دار ادامه بدید، طوری که مطمئن بشید هیچ هوایی به داخل ظرف نفوذ نمیکنه.
۵- حالا نوبت به اضافه کردن خیار و سبزیجات میرسه، به این صورت که لایه لایه ظرف یا دبه رو از خیار و سبزیجات و فلفل و سیر پر کنید و آخر کار بهش آب نمک اضافه کنید تا جایی که روی مواد رو بپوشونه.
نکته: قبل از بستن درب، اول نایلون بزارید و بعد درب رو محکم ببندید.
نکته: در شیشه های خیارشور ، از یک تکه کوچک زاج سفید استفاده کنید تا خیارشور تردتر شود.
اینم از نحوه آماده سازی خیارشور بدون سرکه.
خواص خیار شور
- بهبود وضعیت گوارش
- منبع آنتیاکسیدان
- کمک به بهبود سلامت معده
- افزایش سلامت کبد
- مفید برای کاهش وزن
- درمان تهوع حاملگی
- پیشگیری از یبوست
- رفع بوی بد دهان
- افزایش متابولیسم بدن
نکات مهم برای درست کردن خیارشور خانگی
- بهتره که خیار ها رو برای ترد شدن با خلال دندان سوراخ کنید.
- اصلا از خیار درختی استفاده نکنید، چون باعث میشه که خیار شور شما به شدت نرم بشه.
- استفاده از نخود رو برای ترد کردن خیارشور، فراموش نکنید.
- میتونید به جای نمک از سنگ نمک استفاده کنید که باز هم از نرم شدن خیار شور جلوگیری میکنه.
- نمک رو به اندازه بریزید که نه کم باشه و نه زیاد که بعث خراب شدن خیار شور نشه.
- فرانوش نکنید که داخل طرف خیارشور، فضای خالی، باعث کپک زدن خیار ها میشه.
سخن آخر هم اینه که خیارشور به عنوان یه چاشنی خیلی خوشمزه، هم خواص زیادی داره و هم یه سری مضرات رو، مثل هر خوردنی دیگه ای به همراه داره، البته در صورتی که تو مصرف کرذنش زیاده روی بشه.
به هر حال درست کردن خیار شور تو خونه هم به صرفهاس و هم اینکه سالمه و بهترین مزیتش اینه که میتونید بنا به سلیقه خوتون درستش کنید.
اگه واسه بهتر شدن طعم یا ماندگاری خیارشور پیشنهادی دارید، خوشحال میشم که با من تو کامنت در میون بزارید. ممنون.
پایان.
ما هر سال همین کار ها رو میکردیم
و هیچ وقت خوب نمیشد و خراب میشد و کش میومد
تا اینکه پدرم صبح پاشد در دبه رو بازکرد خیار هارو گفت زیر آب شست خشک نکرده ریخت تو دبه خیس بعد ۲ کیسه نمک ریخت و اب شیلنگ گرفت تو دبه
الان داریم خیارشور ها رو میخوریم و خیلی ترد خوشمزه شده
اینا مهم نیست به دسته
نخود تاثیری نداره و بهتره استفاده نکنید، خیارشورهای من هیچ وقت نرم نمیشد تا اینکه از نخود توی خیارشور استفاده کردم!
مرسی خیلی عالی بود هر دو نوع خیار شور خیلی خوب گفتید منم از این دستور شما کار گرفتم خیلی خوب بود ممنون
با خیار درختی هم میشه. درست کرد فقط باید خیار سالم و قلمی باشه حتما خیار سوراخ بشه اگه یک روز تو آفتاب گذاشته بشه زودتر میرسه من ده ساله که خودم خیار شور خونه رو تهیه میکنم
من از خیار درختی درست میکنم خیلیم عالی میشه
سلام فقط یک نکته رو نگفتید ،اینکه. آبی که قراره بریزیم بعد از جوشیدن،تا چه حد خنک بشه ولرم بریزیم یا جوشیده یا کاملا خنک
با تشکر.
من خودم از این دستورالعمل شما کمک گرفتم و خیار شور های خیلی خوشمزه ای درست شد
سلام برای ۶ کیلو خیار موارد لازم چقدر باید باشه؟؟
سلام.
همه مواد اولیه خیار شور رو ۳ برابر کنید.
عالی بود لطفا بیشتر از این نوع مقاله بذارید سپاس