شاید تاکنون درمورد تشخیص شی توسط اپلیکیشن، مطالبی خوانده باشید یا در تلفن همراه خود، از کاربردهای آن استفاده کرده باشید؛ اما درمورد MobileNets چه می‌دانید؟

تلفن‌های همراه هوشمند تبدیل به پرچم‌داران جدید هوش مصنوعی شده‌اند. الگوریتم‌هایی که برای اجرا در فضای ابری به کار می‌روند و نتایج را از طریق اینترنت، در دستگاه ما منعکس می‌کنند، اکنون در حال جایگزین شدن توسط نرم افزار هستند که مستقیماً روی گوشی و تبلت اجرا می‌شود. فیسبوک، اپل و بیشتر از همه گوگل، در حال اجرای آن هستند. با مجله قرمز همراه باشید تا درمورد تلاش‌های گوگل برای تشخیص شی توسط اپلیکیشن و به طور کلی‌تر، MobileNets اطلاعات بیشتری کسب کنید.

تشخیص شی توسط اپلیکیشن از طریق MobileNets

آخرین نمونه هوش مصنوعی موبایل از غول جستجوی دره سیلیکان (گوگل)، انتشار MobileNets است. مجموعه‌ای از بینایی ماشینی در شبکه عصبی که به گونه‌ای طراحی شده تا مستقیماً در تلفن همراه اجرا شود. این شبکه‌ها در اندازه‌هایی متناسب با همه دستگاه‌ها ارائه می‌گردد (شبکه‌های عصبی بزرگتر برای پردازنده‌های قدرتمندتر) و می‌تواند برای به عهده گرفتن وظایف متنوع، مهیا گردد.

MobileNets می‌تواند برای شناسایی چهره، تشخیص اشیاء معمولی، شناسایی موقعیت جغرافیایی در عکس‌ها و انجام وظایف تشخیصی جزئی‌تر، مانند شناسایی گونه‌های مختلف سگ‌ها به کار رود. این ابزار بی‌نهایت سازگار است و می‌توان وظایف متنوعی را بر دوش آن نهاد، از جمله قدرتمند ساختن ویژگی‌های واقعیت افزوده (AR) یا ساخت اپلیکیشن‌هایی برای کمک به معلولان. گوگل اعلام کرد که کارایی هر شبکه عصبی، برحسب وظیفه، متفاوت است، اما در کل، شبکه‌هایش یا به استانداردهای مدرن اخیر رسیده‌اند یا به آن نزدیک هستند.

قابلیت تشخیص اشیاء در تلفن همراه

کاربردهای MobileNets برای کاربران

این برای مصرف‌کننده‌گان، این موضوع به معنای اپلیکیشن‌های موبایل بیشتر با کاربردهای هوش مصنوعی خواهد بود که بتوانند قابلیت تشخیص شی توسط اپلیکیشن را مشاهده و استفاده کنند، زیرا توسعه‌دهندگان به کار بردن این ابزارها را آغاز کرده‌اند. اجرای مستقیم این نوع وظایف، بر روی تلفن همراه، مزایای متعددی برا کاربران دارد، از جمله عملکرد سریع‌تر، راحتی فوق‌العاده (مجبور نیستید به اینترنت وصل شوید) و حریم خصوصی بهتر (اطلاعات در حالت خاموش ارسال نمی‌شود).

تلاش‌های اپل در این زمینه

اپل نیز در این سو، از زاویه‌ای دیگر پیشروی کرده است، به خصوص وقتی که مجموعه‌ای از آموزش ماشینی رابط‌های برنامه‌نویسی نرم‌افزار (API) را برای توسعه‌دهندگان (به نام CoreML) اوایل ژوئن ۲۰۱۷ منتشر کرد و فیسبوک و گوگل هم هرکدام چارچوب منحصر به خود را برای ساخت نسخه موبایل، ایجاد کردند. حتی اسنپ چت (Snapchat) که در حال کار کردن روی افزودن قابلیت شناسایی تصویر روی تلفن همراه است، اولین مقاله علمی خود را این هفته با همین موضوع، منتشر کرد. گام بعدی برای هوش مصنوعی در موبایل، طراحی ویژه پردازنده‌های موبایل خواهد بود. هم گوگل و هم اپل، اشاره کرده‌اند که ممکن است سعی در ساختن چنین سیلیکانی نمایند و ARM نیز اخیراً اولین مجموعه خود را در این زمینه منتشر کرده است.

  • نظر شما درمورد کاربردهای هوش مصنوعی و MobileNets در تلفن همراه هوشمند چیست؟ دیدگاه‌های خود را با بخش فناوری مجله قرمز به اشتراک بگذارید.

ترجمه اختصاصی مجله قرمز از مقاله‌ی James Vincent

منبع: theverge