جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
میکروب ها قدیمی ترین جد انسان

اجداد ما جزء میکروب ها بوده‌ اند

این احتمال وجود دارد که ما از نسل میکروب هایی به نام آسگارد ( Asgard ) باشیم!

برخلاف اسطوره های اسکاندیناوی که  بشر را زاییده ی خدایان می دانند، امروزه شواهد علمی جدیدی میگوید انسانها و زندگی پیچیده ی روی زمین، ادامه ی تکامل ِ میکروبهایی به نام آسگارد است.

تعداد بسیار متنوعی از این میکروب ها، در سراسر کره‌ی زمین پیدا شده اند که دانشمندان آنها را با نامهای مختلفی نام گذاری کرده اند از جمله : لوکی – ثور – اُدین – هیمدال

این میکروارگانیسم ها قسمتی از شجره نامه ی حیات را تشکیل می دهند که ما انسانها نیز، در انتهای این شجره نامه قرار داریم. در نتیجه این میکروارگانیسم ها، جدِ بزرگ ما هستند.

قرنهاست  این بحث وجود دارد که حیات پیچیده ی کره ی زمین، از کجا آغاز شده؟

در سیاره ی ما سه امپراطوری بزرگ حیات وجود دارد:

۱- باکتری ها 

۲- آرکی ها ( میکروب‌هایی که هم در دمای معمولی زندگی میکنند و هم در دمای خیلی بالا )

۳- یوکارت ها ( تمام موجوداتی که دارای سلول و DNA  هستند )

تمام حیوانات، قارچ ها، آغازیان و ما، متعلق به قلمرو سوم حیات یعنی یوکارت ها هستیم.

دو گروه اول یعنی باکتری ها و آرکی ها، بیشتر از ۳ میلیارد سال پیش بوجود آمده اند، یعنی اندکی پس از تولد کره ی زمین.

اما گروه سوم، یعنی یوکارت ها که اجداد انسان ها هستند، حدود یک و نیم میلیارد سال بعد بوجود آمده اند.

یک فرضیه

اگرچه هنوز هیچ کسی به درستی مطمئن نیست که یوکارت ها چطور بوجود آمده اند، اما بر اساس برخی شواهد، یک فرضیه ای هست که می گوید از همزیستی گروه اول و دوم ، گروه سوم یعنی یوکارت ها تشکیل شده اند.

به عبارت دیگر، یک آرکی، میزبان یک باکتری شده و در نتیجه یک یوکارت بوجود آمده است.

(( آرکی میزبان + باکتری >>> یوکارت ))

این باکتری که توانسته وارد بدن میزبان خود شود، متعلق به گونه ای از باکتری ها به نام " آلفاپروتئوباکتری"  بوده است که این  نوع از باکتریها، در طول زمان توانسته اند به میتوکندری تبدیل شوند. میتوکندری مرکز یک سلول زنده است.

اما تا این اواخر، دانشمندان نمی‌دانستند که کدام گونه از آرکی ها، توانسته اند میزبان باکتری های آلفاپروتئوباکتری شوند. و آیا واقعا در ابتدا یک آرکی میزبان یک باکتری شده، یا اینکه یک آرکی خودش این پتانسیل را داشته که به یک یوکارت پیچیده تر تبدیل گردد؟

به عبارتی دیگر، آیا تشکیل یوکارت ها، نتیجه ی همزیستی بین باکتری و آرکی بوده؟ یا اینکه به یک طریق دیگری، چنین دستاوردی حاصل شده است؟

این سوالها بسیار مهم اند، زیرا پاسخ همین سوالهاست که دست آخر به ما خواهد گفت ما از کجا آمده ایم. پس بایستی گامهایی برای نزدیک شدن به فهم این مسئله برداریم.

شروع تحقیقات

در مسیر فهم این واقعیت، اولین سرنخ ها در سال ۲۰۱۵ پیدا شدند. یک دانشمند سوئدی توانست در رسوبات کف اقیانوسی بین گرینلند و نروژ، نوع جدیدی از آرکی ها را کشف کند. او نام این آرکی را  "لوکی" گذاشت.

گرچه آنچه پیدا شد یک سلول  آرکی نبود و فقط نشانه هایی از DNA  یک گونه ی نزدیک به آرکی بود که در عمق دوهزار متری اقیانوس قرار داشت و  با بررسی های زیاد، مشخص شد که این آرکی، نزدیکترین خویشاوند زنده ی همه ی آرکی هاست.

در سال ۲۰۱۶ نیز یک تیم از دانشگاه تگزاس، نشانه هایی از DNA  یک گونه ی  بسیار نزدیک دیگر به آرکی ها را  پیدا کردند که نام "ثور" را بر آن گذاشتند.

اکنون مقاله ای با همکاری دانشمندان سوئد و سایر نقاط جهان، در مجله نیچر چاپ شده، که در آن  گفته شده تاکنون نمونه های متعددی از DNA این میکروب ها نزدیک به آرکی ها پیدا شده است که در اقصی نقاط کره ی زمین قرار داشته اند. از جمله در سنگهای زرد ناشنال پارک یا در دریاهای نزدیک به ژاپن و یا در چشمه های آب گرم نیوزلند.

میکروب ها و اجداد انسان

ادامه ی تحقیقات در مورد میکروب ها

ادامه ی تحقیقات باعث شد، یافته های میکروبی جدید، به نامهای الهه های اسکاندیناوی یعینی اُدین ((Odin)) و همیدال (( Hemidall )) نامگذاری شوند.

حالا علاوه بر لومی و ثور، که قبلا کشف شده بودند، این دو کشف اخیر کافی بود که دسته بندی کلی به نام  superphylum صورت گیرد که محققان نام آسگارد را برای آن انتخاب کردند.

با به کارگیری متدهای جدید برای بدست آوردن اطلاعات ژنوم میکروبهایی که قابل کشت در آزمایشگاهها نیستند، گروه جدیدی از میکروارگانیسم ها ، شناسایی شدند که می شد آنها را به یوکارت ها ربط داد.

کشف ژنوم این میکروارگانیسم اتفاق هیجان انگیزی بود اما غافلگیری اصلی وقتی بود که دانشمندان شروع به مطالعه بر روی جزییات DNA  آنها کردند و پیچیدگی های غیر قابل انتظاری را پیدا کردند.

نتایج جالب

بسیاری از ژنهای درون گونه های آسگاردی، آنهایی بودند که قبلا تصور میشد فقط متعلق به یوکارت ها هستند. مثلا ژنهایی که مسئول ساخت و شکل دهی به اسکلت درونی سلول بودند.

نتیجه ی این کشف میتوانست این باشد که آرکی ها این قابلیت را داشته اند که تبدیل به یوکارت شوند بدون اینکه بخواهند یک باکتری را ببلعند.

حدود یک چهارم از ژن های پیدا شده در آسگاردها، در آرکی ها هم بود، و این یعنی بکجوری این آرکی ها به این آمادگی رسیده اند که تبدیل به موجود پیچیده تری شوند.

هر چند هنوز تا پیدا شدن نتیجه ی قطعی راه درازی هست، اما تیم تحقیقاتی در تلاش برای پیدا کردن سلول های دیگری از این میکروارگانیسم ها در همه ی نقاط جهان هستند تا درک بهتری بدست آورند از اینکه چگونه آسگارد های پیچیده تشکیل شده اند.

نظر دانشمندان

داشمندان می گویند  اگر بتوانیم سلول های آسگارد را در محیط بسته ی آزمایشگاهی کشت و پرورش دهیم و آنها را  زیر میکروسکوپ مشاهده کنیم،بسیار عالی خواهد شد چرا که این کار می‌تواند سرنخ های بسیار مهمی را به دست ما دهد در مورد اینکه چگونه سلول های پیچیده در زمین شکل گرفته اند و سپس می توانیم اجداد خودمان را که تک سلولی بوده اند، کشف کنیم.

این مقاله در مجله ی Naturer  منتشر شده

ترجمه ی اختصاصی  مجله قرمز  ازمقاله ی: FIONA MACDONALD

دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

پاک کننده صورت طبیعی
۱۰ پاک کننده صورت که می‌توانید خودتان درست کنید
232
موی نازک
اگر موی نازک دارید این ۹ اشتباه آرایش مو را انجام ندهید
353
ضرورت و اهمیت استفاده از کرم مرطوب کننده برای تمام انواع پوست
نقش کلیدی مرطوب کننده ها در روتین مراقبت پوستی
1,273
روغن نارگیل
آیا روغن نارگیل برای پوست و بیماری‌های پوستی مفید است؟
1,816
روغن میوه نسترن
روغن میوه نسترن (رزهیپ) چه فوایدی دارد، روشهای استفاده از آن چیست؟
6,927
سبک جدید کانتور
با سبک جدید کانتور کردن در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
3,785

مقالات سلامت

شرایط اهدا کردن خون
قبل از اهدا کردن خون باید این چند نکته مهم را بدانید
16
علائم سرطان کبد
علائم سرطان کبد با ۹ علامت خاموش که شاید آنها را ندانید
72
داروی توسیلیزومب
داروی توسیلیزومب یکی از کاراترین درمان ها در کنترل بیماری کرونا
93
گرافت استخوانی
گرافت استخوانی (پیوند استخوان) چیست و چه کاربردهای درمانی دارد؟
54
نگاهی به داروی ویموو
داروی ویموو و نگاهی جامع به ویژگی های این داروی ترکیبی
112
مثانه بیش فعال
مثانه بیش فعال (مثانه پرکار)؛ علل، علائم، تشخیص و درمان
119

مقالات آشپزی

کدو سبز شکم پر
کدو سبز شکم پر با رویه پنیری برای میانه تابستان
48
خوراک برنج و مرغ در فر
خوراک برنج و مرغ در فر با ادویه ایتالیایی و طعم عالی
155
سیب زمینی برشته در فر
سیب زمینی برشته در فر با حداقل روغن و سرشار از ادویه
276
طرز تهیه نان خامه ای
طرز تهیه نان خامه ای به صورت حرفه‌ای و با ارائه همه نکات لازم
274
پنیر موزارلا
طرز تهیه پنیر موزارلا تازه و خانگی برای انواع غذاها با همه نکات لازم
383
خواص و طرز تهیه آب استخوان
خواص آب استخوان یا آب قلم و طرز تهیه آن در خانه به بهترین روش
567

مقالات تغذیه

بهترین زمان مصرف ویتامین
بهترین زمان مصرف ویتامین ها، مواد معدنی و انواع مکمل چیست؟
84
شیوه نگهداری غذای تازه
۱۲ غذای تازه که هرگز نباید با هم نگهداری شوند
105
سلامت ریه
سلامت ریه را با این ۲۰ خوراکی تضمین کنید
66
کلسیم پیروات
کلسیم پیروات چه فوایدی دارد و چگونه مصرف می‌شود؟
69
خواص ریحان
ریحان گیاهی شگفت انگیز با خواصی بی نظیر طبق بررسی های علمی
91
خواص جوانه
خواص جوانه حبوبات و غلات و طرز تهیه آنها در خانه به چندین روش متنوع
98