طراحی لباس از مشاغل جذاب و پرطرفدار در جهان است که نیاز به خلاقیتی نامحدود دارد تا طراح بتواند به صورت مستمر به کار خود ادامه دهد. خلاقیت خود به خود نمیجوشد و هر فرد خلاقی به منبع الهام نیاز دارد تا مانند یک موتور پیشران به افکار و ایدههای وی جهت و قدرت بدهد. این منبع الهام میتواند یک شخص یا هنرمند دیگر، یک عنصر طبیعی و یا هرچیز دیگری در جهان باشد. در این مقاله تخصصی از مجله قرمز به معرفی شش طراح لباس مشهور و منبع الهام آنها در طراحی پرداختهایم.
استلا مک کارتنی
استلا مک کارتنی (Stella McCartney) طراح مشهور بریتانیایی فرزند پل مک کارتنی خواننده گروه افسانهای بیتلز (Beatles) و لیندا مک کارتنی عکاس آمریکایی است. استلا که اکنون ۴۶ سال دارد برند مخصوص خود استلا مک کارتنی را تاسیس کرده و با برندهای مختلفی مثل آدیداس نیز همکاری کرده است. طبق گفته خود استلا پدرو مادر وی با این که هنرمند بودند ولی هیچ علاقهای به فشن نداشتند و سلیقه آنها در انتخاب لباس هم چندان جالب نبود، اما او به صورت بصری الهام زیادی از سبک لباس پوشیدن پدر و مادر خود گرفتهاست. او میگوید: ” آنها بدون فکر کردن زیاد لباس انتخاب میکردند و اصلا سنتی و مقید نبودند و سبک لباس پوشیدن آنها ترکیبی از چیزهای جدید و قدیمی و کلاسیک و مدل جدید بود. علاوه بر این جایگاهی که آنها در میان مردم داشتند بیشترین تاثیر را روی کار و حرفه من گذاشت و مرا ترغیب کرد که کاری بزرگتر و متفاوتتر از طراحی لباسهای زیبا انجام دهم. “
ماریا گرازیا چیوری
ماریا گرازیا چیوری (Maria Grazia Chiuri) طراح لباس ایتالیایی ۱۷ سال (از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۶) برای برند والنتینو (Valentino) کار کرد و پس از گذراندن این دوره موفق در ۵۲ سالگی به سمت مدیریت طراحی برند مهم دیور (Dior) منصوب شد و در مدت یک سال توانست در برند دیور نیز بدرخشد و با طراحیهای چشمگیر خود تحسین منتقدان و علاقه مخاطبان را جلب کند. اما فردی که بیشترین تاثیر را روی کار و حرفه ماریا گرازیا گذاشته است دخترش ریچل رجینی است. او میگوید: من عاشق مد و فشن هستم و همیشه میدانم که چه لباسهایی را دوست دارم ولی هرگز علایق شخصیام را وارد کار طراحی نمیکنم. من باید به مخاطبانم گوش دهم و بدانم که آنها چه میخواهند، در این زمان است که یک مادر میتواند از فرزندانش یاد بگیرد.”
الساندرو میکل
الساندرو میکل (Alessandro Michele) طراح لباس ایتالیایی متولد ۱۹۷۲ در ایتالیا است و پس از کار برای برند فندی (Fendi) در سال ۲۰۱۵ به سمت مدیریت طراحی برند گوچی (Gucci) منصوب شد و در این مدت توانست با طراحیهای خلاقانه خود لباسهایی زیبا و متفاوت خلق کند. اما منبع الهام این طراح چیست؟ الساندرو میکل از شخصیت مادر خود الهام فراوانی گرفته و به دنیای مد آورده است. او میگوید: مادرم یک زن عجیب و دیوانه مد بود و در دنیای فیلمها زندگی میکرد. نوعی از متفاوت بودن و خارق العاده بودن که این روزها کمتر دیده میشود، به همین دلیل من تصمیم گرفتم طراحیهایم را بر اساس فردگرایی شکل دهم, یعنی شما طوری لباس میپوشید که احساس درونیتان به شما میگوید. این سبک از زندگی شما، کتابهایی که میخوانید و دیگر انتخابهای شما نشات میگیرد و من این فلسفه را وارد گوچی کردم.
تام فورد
تام فورد (Tom Ford) طراح موفق آمریکایی ۵۵ ساله که نویسندگی و کارگردانی فیلم هم از دیگر مشاغل اوست پس از کار برای برند گوچی، برند شخصی خود تام فورد را تاسیس کرد و اکنون از برترین و موفقترین طراحان حال حاضر جهان است. طبیعی است که کودکان و نوجوانان تاثیر زیادی از دنیای بزرگسالان میگیرند و تام فورد هم منبع الهام خود را در دوران نوجوانی پیدا کرد، طراح فقید آمریکایی هالستون (Halston) که طراحی لباس ستارگان هالیوود را در دهه ۶۰ و ۷۰ میلادی به عهده داشت به منبع الهام تام فورد در بزرگسالی بدل شد. او میگوید: آشنایی با هالستون در زمانی که تنها ۱۷ سال داشتم تمام درک من را از زیبایی شکل داد و به چیزی که امروز هستم تبدیل شدم.
هوبرت دی ژیوانشی
هوبرت دی ژیوانشی طراح مد فرانسوی در سال ۱۹۲۷ به دنیا آمد و زمانی که ۲۵ سال داشت خانه مد ژیوانشی را تاسیس کرد و به یکی از چهرههای ماندگار دنیای مد بدل شد. منبع الهام این طراح مشهور هنرپیشه هالیوودی هم عصرش آدری هیپورن بود و مجموعههای زیادی را با الهام گرفتن از سبک این ستاره سینما طراحی کرد و به موفقیت رسید. آدری هیپورن در مورد ژیوانشی میگوید:
لباسهای ژیوانشی تنها لباسهایی بود که در آن احساس میکردم خودم هستم، او چیزی بیشتر از طراح لباس بلکه یک شخصیت ساز موفق بود.
کارل لگرفلد
کارل لگرفلد (Karl Lagerfeld) طراح لباس آلمانی ساکن فرانسه در سال ۱۹۳۳ به دنیا آمده است و سمت مدیریت طراحی برندهایی مثل شانل (Chanel) و فندی را به عهده دارد و اکنون در ۸۴ سالگی کاملا فعال است و به خلاقیت در آثارش ادامه میدهد. کارل لگرفلد منبع الهام آثارش را نه در یک فرد زنده بلکه در یک دوست قدیمی به نام ژاک باشر که در سال ۱۹۸۹ در ۳۷ سالگی درگذشته پیدا کرده است. او میگوید: این دوست مثل خانواده برای من بود، خانواده بدون دردسرهای خانوادگی، هیچ کس هرگز چنین اثری را در زندگی و حرفه من نداشته و نخواهد داشت.
این مقاله ترجمه اختصاصی مجله قرمز از مقاله سارا بوید برای مجله فوربس است.
منبع: Forbes