آموزش درست کردن مافین موزی خوشمزه

طرز تهیه مافین موزی

مافین موزی با شکلات چیپسی یک مافین نرم و لطیف است که برای اوقات عصرگاهی که دلتان یک خلوت کوچک همراه با چای گرم میخواهد انتخابی مناسب است. مافین موزی و شکلات چیپسی با همدیگر یک ترکیب عالی می‌سازند که در عین حال که طعم و شیرینی موز را در خود دارد با شکلات ذوب شونده همراه شده است و این برای کسانی خوب است که هم عاشق شکلات هستند و هم دوست ندارند از موز جدا شوند.

شکلات چیپسی یکی از شکلاتهای همه کاره است که در بسیاری از دستورات شیرینی و کیک کاربرد دارد. شکلات چیپسی از نوع درشت که بیشتر در قنادیهای بزرگ و معتبر پیدا می‌شود. این نوع شکلات به دلیل خواص خود که ذوب شونده و در عین حال حفظ کننده شکل است در اکثر نقاط جهان محبوب است.

موزهایی مورد استفاده در این دستور همانند نان موزی که قبلا به شما آموزش دادیم از نوع موزهای خالدار و سیاه هستند. موز خالدار و سیاه بسیار شیرینتر از موزهای خوش ظاهر است به همین دلیل در اکثر دستورهای مربوط به شیرینیها و نانهای موزی از این نوع استفاده می‌شود. همچنین کاربرد بسیار خوبی برای موزهای مانده در یخچال و سیاه شده است که قابل گذاشتن جلوی مهمان نیستند.

یک نکته در مورد شکلات چیپسی

طرز تهیه مافین موزی

شکلات چیپسی در چند نوع وجود دارد که سه نوع شکلاتی کامل، دو رنگ و شیری بیشتر در بازار موجود است. انواع رنگی و میوه‌ای خارجی هستند و کمتر می‌توانید آنها را پیدا کنید. موقع خرید به اندازه آنها دقت کنید. شکلاتهای چیپسی مورد نظر ما با گرما به راحتی ذوب نمی‌شوند و اندازه آنها کوچک نیست.

آیا می‌توان شکلات چیپسی را حذف کرد؟

اگر اهل شکلات نیستید و یا شکلات چیپسی در دسترس شما نیست می‌توانید آن را از دستور حذف کنید تا یک مافین موزی ساده داشته باشید. موزها خودشان به تنهایی مزه عالی دارند. همچنین می‌توانید مقداری مساوی از گردوی خرد شده برشته یا مقداری کشمش را جایگزین شکلات چیپسی کنید.

موز یخ زده چطور است؟

طرز تهیه مافین موزی

اگر چند موز خالدار دارید و قصد استفاده از آنها را در حال حاضر ندارید می‌توانید آنها را داخل کیسه زیپ لاک انداخته و در فریزر برای استفاده‌های بعدی نگهداری کنید. قبل از اضافه کردن موز یخ زده به دستور، بگذارید به طور کامل سرمای آنها گرفته شده و نرم شوند یا یک شب تا صبح در یخچال نگه دارید. موزهای یخ زده رطوبت بیشتری را آزاد می‌کنند بنابراین جدا کردن پوست آنها دشوارتر است، بهتر است آنها را با یک حوله آشپزخانه خشک کنید.

طرز تهیه مافین موزی با شکلات چیپسی

طرز تهیه مافین موزی

مواد لازم

  • ۱/۲ پیمانه کره (۸ قاشق غذاخوری)، نرم شده
  • ۲/۳ پیمانه شکر سفید
  • ۲ عدد تخم مرغ بزرگ هم دمای محیط
  • ۳ عدد موز سیاه شده و خالدار، با چنگال له شود.
  • ۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل
  • ۱ و ۱/۲ پیمانه آرد همه کاره
  • ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
  • ۱/۲ قاشق چایخوری نمک
  • ۱ پیمانه شکلات چیپسی نیمه شیرین

دستورالعمل تهیه مافین موزی

فر را تا ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سلسیوس) گرم کنید و یک قالب مافین ۱۲ تایی را کاغذ بگیرید.

در یک کاسه بزرگ، ۸ قاشق غذاخوری کره نرم شده را با ۲/۳ پیمانه شکر بزنید تا به شکل کرم درآید. ۲ عدد تخم مرغ را کمی زده و مخلوط کنید سپس به مخلوط اضافه کنید.

۳ عدد موز له شده و ۱ قاشق چایخوری اسانس وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که مخلوط و یکدست شوند.

در یک کاسه جداگانه، مواد خشک را با هم بزنید: یک و نیم پیمانه آرد، ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین و ۱/۲ قاشق چایخوری نمک را با هم مخلوط کنید. مواد خشک را به داخل مواد مرطوب اضافه کنید و بهم بزنید تا خوب مخلوط شوند.

طرز تهیه مافین موزی

۳/۴ پیمانه شکلات چیپسی را داخل مخلوط بریزید. خمیر را به ۱۲ قسمت تقسیم کنید و داخل هر کدام از کاغذهای قالب مافین بریزید و ۱/۴ پیمانه باقیمانده شکلات چیپسی را روی خمیر داخل قالبها بریزید به طوری که به صورت یکسان روی آنها شکلاتی باشد. مافینها را در طبقه وسط قرار داده و به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید یا تا زمانی که روی آنها طلایی شود. یک خلال دندان را در مافین فرو کرده اگر تمیز بیرون بیاید یعنی مافین آماده است. هیچ چیز بهتر از دیدن این شیرینهای تپلی داغ نیست، نوش جان!

طرز تهیه مافین موزی

ترفندهایی برای داشتن یک مافین موزی بهتر

در اینجا سه نکته مهم برای بدست آودن یک مافین موزی نرم و لطیف به شما ارائه می‌شود:

  • استفاده از موز خالدار یا سیاه: موزهای زرد به سختی له می‌شوند و خوب با سایر مواد خمیر مخلوط نمی‌شوند.
  • مقدار کره را کم نکنید: از آنجایی که هیچ مایعی (مثل شیر یا آب) در این دستور استفاده نشده، کره نرم شده برای نرمی و لطافت خمیر لازم است بنابراین کره را نه حذف کنید و نه کم کنید.
  • زمان پخت طولانی نشود: برای داشتن یک مافین نرم بعد از ۲۵ دقیقه گذشت زمان در فر یک خلال دندان را در یکی از مافینها فرو کنید در صورتی که مقداری خمیر روی خلال بود پخت را ادامه دهید در غیر اینصورت از فر خارج کنید. پخت طولانی به شما یک سری نان خشک سنگی تحویل می‌دهد که مورد علاقه هیچکس نیست.
  • جوش شیرین یا بیکینگ پودر: یکی از تفاوتهای مافین با کاپ کیک در همینجاست یعنی استفاده از جوش شیرین به جای بیکینگ پودر. برای کیکهای مرطوب معمولا از جوش شیرین استفاده می‌شود چون بخش زیادی از رطوبت در زمانی کوتاه از کیک خارج می‌شود به همین دلیل شما رویه مافینها را ترک خورده می‌بینید.من معمولا از جوش شیرین استفاده نمی‌کنم مگر اینکه مجبور باشم. شما می‌توانید نیمی از جوش شیرین را با بیکینگ پودر جایگزین کنید البته امتحان آن با خودتان است.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منبع: natasha’skitchen

آخرین بروز رسانی در: 11 جولای 2022| نویسنده: هالث