داروی رمدسیویر یکی از داروهایی است که به تازگی برای درمان بیماری کورونا مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به اینکه این دارو به تازگی تولید و مورد بررسی قرار گرفته فعلاً کارایی و فواید آن خیلی مشخص نیست. در درمان بیماری کورونا داروهایی نظیر ناپروکسن برای غلبه بر درد ناشی از بیماری یا آنتی بیوتیک های نظیر آزیترو مایسین و یا تاوانکس و یا دارویی نظیر دی هیدروکسی کلروکین یا کلروکین فسفات مورد استفاده قرار میگیرند. این دارو هم میتواند در کنار سایر گزینهها مورد استفاده قرار گرفته تا به تدریج و در طول زمان کارایی و اثر بخشی و نقاط قوت و ضعف آن برای اصلاح مشخص گردد.این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکرشده، استفاده شود. در این مقاله به معرفی، چگونگی کارکرد و نکات طلایی حین مصرف این دارو میپردازیم.
اطلاعات مهم مربوط به داروی رمدسیویر
داروی رمدسیویر نوعی نوکلئوتید آدنوزین نوکلئوتید است که پس از توزیع در سلول به حالت متابولیت فعال شده به صورت نوکلئوزید تری فسفات متابولیزه شده و این ترکیب با دی ان ای ویروس کورونا باعث ایجاد لطمه به این ویروس و جلوگیری از تولید و رساندن آسیب به بدن بیمار میشود.
از این دارو برای درمان افرادی که به خاطر علائم بالینی بیماری کورونا در بیمارستان بستری شدهاند، استفاده میشود. در هنگام استفاده از این دارو فرد باید تحت نظر یک پزشک باشد.
نکاتی که باید قبل از استفاده از این دارو بدانید
برای اطمینان از اینکه این دارو برای شما خطری را در پی ندارد، به پزشک خود اگر موارد زیر را داشتید مشورت کنید:
- ابتلای به هرگونه بیماری کبدی یا کلیوی؛
- آلرژی؛ یا
- ابتلای به هرگونه مشکلات جدی پزشکی.
با توجه به تأثیر منفی که در کارایی داروی رمدسیویر میتواند ایجاد کند مصرف همزمان این دارو با داروهایی نظیر کلروکین یا هیدروکسی کلروکین توصیه نمیگردد. هنگام فرد اگر در هنگام استفاده از این دارو باردار است و یا کودک خود را با شیر مادر تغذیه میکند، نیاز است که در این زمینه به پزشک خود اطلاع دهد.
نحوه مصرف داروی رمدسیویر
این دارو به فرم تزریقی است و توسط یک کارشناس مجرب و دوره دیده به صورت تدریجی در ورید تزریق میشود. روش استفاده از این دارو در بیماران مبتلا به کورونا ویروس به صورت یک بار در روز است و البته بهترین دوز برای استفاده وجود ندارد. در هنگام استفاده از این دارو باید بیمار تحت نظر پزشک معالج بوده و برای اطمینان از سلامت کبد وی، حتی مورد آزمایشهای خون قرار گیرد و فاکتورهای کبدی فرد مورد استفاده با دقت آنالیز و تحلیل شود.
چه اتفاقی می افتد اگر شما یک دوز از این دارو را فراموش کنید؟
با توجه به استفاده از این دارو از طریق تزریق در مراکز درمانی و کلینیکهای مجهز غالباً احتمال زیادی برای فراموشی استفاده از این دارو وجود ندارد.
اگر از این دارو بیش از حد مصرف کنم، چه اتفاقی می افتد؟
از آنجا که استفاده از این دارو معمولاً کادر مجرب درمان در مراکز پزشکی انجام میپذیرد، در صورت بروز مشکل آور دوز ، فرد استفاده کننده میتواند سریعاً تحت درمان قرار بگیرد.
در هنگام مصرف این دارو باید از چه مواردی اجتناب کنید؟
هرگونه دستورالعمل ارائه شده توسط پزشک خود را در مورد هرگونه محدودیت استفاده از غذا، نوشیدنی یا فعالیت خود را با دقت انجام دهید.
عوارض جانبی داروی رمدسیویر
اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند : راش پوستی یا کهیر ( با یا بدون تب یا درد مفاصل ) ؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو ، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
در طی تزریق این دارو ممکن است عوارض ناخواسته ای رخ دهد. اگر موارد زیر را داشتید، فورا مصرف این دارو را متوقف کرده و به پزشک خود اطلاع دهید:
- حالت تهوع، استفراغ؛
- لرز یا رعشه؛
- افزایش در شدت تعریق؛ یا
- احساس سبکی در سر حالتی، مثل اینکه فرد ممکن است بیهوش شود.
عوارض جانبی شایع این دارو عبارت اند از:
- شرایط غیر طبیعی کبد در آزمایشهای پزشکی. یا
- درد، تورم، کبودی یا خونریزی در اطراف ناحیه تزریق وریدی.
در یک بررسی که از طرف جمعی از محققین انجام پذیرفت، عوارض جانبی (مانند یبوست، هیپوآلبومینمی، هیپوکالمی، کم خونی، ترومبوسیتوپنی، افزایش بیلی روبین در کل) در ۶۶ یا ۶۴٪ از بیماران مبتلا به بیماری کووید ۱۹ گزارش شده است. از این میان عوارض جانبی شدیدی در ۱۸٪ بیمارانی که این دارو دریافت کردهاند گزارش شده است. همچنین ۱۲ درصد بیماران استفاده کننده از این دارو، مصرف دارو به دلیل عوارض جانبی قطع کردند.
این یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیههای پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.
چه داروهایی مصرف داروی رمدسیویر را تحت تأثیر قرار میدهند؟
اطلاعات بیشتر در مورد داروی رمدسیویر
پزشک معالج بیمار قادر است که اطلاعات بیشتری را برای اطلاع بیمار به او ارائه دهد. علاوه بر مواردی که در مطلب بالا گفته شد فراموش نکنید که این دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید، هرگز داروی خود را به خصوص بدون تجویز پزشک با شخص دیگری به اشتراک نگذارید چون این کار میتواند باعث ایجاد علائم گاها خطرناکی در فرد شود و علاوه بر این از این دارو فقط با تجویز پزشک استفاده کنید.
منبع این مقاله: drugs.com این مقاله بهطور اختصاصی توسط امین ظهورتبار از گروه نویسندگان مجله قرمز ترجمه و تألیف شده است.