جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
معرفی خواص خیار

خواص خیار و معرفی ۵ ویژگی این ماده غذایی در حفظ سلامت انسان

خواص خیار از مواردی است که امروزه در معرض هرچه بیشتر توجهات و تحقیقات علمی است. مصرف خیار برای سلامتی کلی بسیار مفید است، مخصوصاً در طول تابستان، زیرا آن‌ها عمدتاً از آب و مواد مغذی مهم ضروری برای بدن انسان تشکیل‌شده‌اند. گوشت خیار غنی از ویتامین A، ویتامین C و اسیدفولیک است، درحالی‌که پوست سخت آن غنی از فیبر و طیف وسیعی از مواد معدنی شامل منیزیم، مولیبدن و پتاسیم است. علاوه بر این، خیار حاوی سیلیس است که یک ماده معدنی است که به‌شدت به تقویت بافت همبند ما کمک می‌کند. آن‌ها به این معروف که بسیاری از مشکلات پوستی، زیر تورم چشم و آفتاب‌سوختگی را درمان می‌کنند. خیار همچنین حاوی اسید اسکوربیک (ویتامین C) و کافئین است که از از دست دادن آب در بدن جلوگیری می‌کند، بنابراین اغلب برای درمان سوختگی و درمانیت موضعی استفاده می‌شود.

 

خیار چیست؟

خیار میوه‌ای از خانواده Cucurbitaceae است و با عنوان Cucumis sativus شناخته می‌شود که متعلق به خانواده‌ای مشابه با کدوسبز، هندوانه، کدوتنبل و انواع دیگر صیفی‌جات است. گیاهی که در آن طول یک سال میوه‌های استوانه‌ای و خوراکی را تولید می‌کند. انواع متفاوتی خیار را در مناطق مختلف را می‌بینید و آن‌ها را معمولاً تازه یا درترشی و سالاد می‌خورند. خیارها، به‌طورمعمول تازه مصرف می‌شوند. خیار ریز مخصوص تهیه ترشی است. این خیارها در اندازه‌های بسیار کوچک‌تر از دیگر خیارها مانند خیار بریدنی هستند. خیار بریدنی (مجلسی) در تمام طول سال در دسترس است، اما از ماه مه تا ژوئیه بهترین آن‌ها به بازار می‌آیند.

درباره خیار

 منشأ خیار به حدود ۱۰،۰۰۰ سال پیش در هند می‌رسد، اما اکنون در بسیاری از کشورها کشت می‌شود. انواع مختلف خیار در بازار بین‌المللی معامله می‌شود و شما آن‌ها را در طول سال‌ها به‌طور فراوانی خواهید یافت. در تمدن‌های باستانی مصر، یونان و رم، خیار بسیار محبوب بود و استفاده از خواص خیار به‌صرف استفاده از غذا محدود نمی‌شد. همچنین خیار برای اثرات مفید آن بر پوست تحسین‌شده است. این گیاه گرده‌افشانی‌های زیادی داشت و روند پرورش آن‌ها در گلخانه‌ها در طول زمان اختراع شد تا اطمینان حاصل شود که خیار در هر فصل می‌تواند به‌طور مرتب میوه لذت‌بخشی برای عرضه داشته باشد. استعمارگران آمریکایی نیز این‌گونه از خیار را به ایالات‌متحده بردند. هنوز هم ناشناخته است که از چه زمانی شروع به استفاده از خیار درترشی کردند، اما محققان بر این باورند که انواع مختلف خیار از گیاه بومی آفریقایی آن منشأ گرفته است. اسپانیا یکی از کشورهای در دوران باستان بود که از زمانی که امپراتوری‌های روم مبادرت به واردات خیار از کشورهای مدیترانه‌ای کرد آن‌ها شروع به تهیه ترشی از خیار کردند.

ویژگی‌ها و انواع خیار

شما احتمالاً با اصطلاح “خنک مثل یک خیار” آشنا هستید که به‌طور مستقیم به طبیعت تسکین‌دهنده و خنک‌کننده خیار وقتی‌که خورده می‌شود، اشاره دارد. این میوه‌ها عمدتاً به‌صورت تازه خورده می‌شود و در هند، شما اغلب خیارهای بوته‌ای را در یک بعدازظهر آفتابی می‌توانید مصرف کنید. آن‌ها معمولاً به شکل استوانه‌ای هستند و طول آن از ۶ تا ۹ اینچ متغیر است. بااین‌حال، اندازه خیارها با توجه به انواع مختلف عامل کشت نیز متفاوت است. پوست خیارها می‌تواند از سبز تا به سفید متفاوت باشد و گاهی اوقات بسته به نوع تنوع و یا صاف یا مرتب باشد. در داخل پوست خیار، گوشتی به رنگ سبز که درعین‌حال ضخیم و آبدار و ترد است را پیدا خواهید کرد. هسته داخلی خیار دارای دانه‌های گوشتی قابل‌خوردن است. همچنین بسیاری از انواع خیار در گلخانه‌ها رشد می‌کنند؛ آن‌ها بدون دانه باپوست نازک‌تر و درازتر معمولاً دارای ۱۲ تا ۲۰ اینچ طول هستند. اغلب به‌عنوان “بدون دانه” شناخته می‌شود، این انواع خیار توسط اکثریت مردم خریداری می‌شود، زیرا از سایر انواع خیار راحت‌تر توسط دستگاه گوارش هضم می‌شود.

مزایای بهداشت و خواص خیار

خواص خیار برای  سلامت در بسیاری از فرهنگ ها شناخته شده است. خاصیت ضد تشنگی و کیفیت خنک کننده این ماده غذایی واقعا شگفت انگیز است. همچنین خیار باعث جلوگیری از اسیدی شدن پوست می شود.

مراقبت از پوست

خیار غنی از سیلیس است که یک عنصر ضروری است که در ایجاد بافت‌های همبند قوی و سالم در عضلات، رباط‌ها، تاندون‌ها، غضروف‌ها و استخوان‌ها کمک می‌کند. پزشکان اغلب به دلیل نقش سیلیس در داشتن پوستی سالم و روشن، استفاده از عصاره خیار را توصیه می‌کنند. محتوای آب زیاد عصاره خیار پوست به‌طور طبیعی آب‌رسانی می‌کند و رطوبت آن بهترین دوست برای پوست سالم است، پس چرا به‌طور طبیعی دچار کم‌آبی پوست نمی‌شوید! عصاره خیار اغلب به‌صورت موضعی برای درمان انواع مختلف بیماری‌های پوستی مانند آفتاب‌سوختگی و تورم زیر چشم استفاده می‌شود. اسید اسکوربیک و کافئین دو ترکیب حیاتی در خیار هستند که باعث جلوگیری از از دست دادن آب بدن می‌شوند. این‌ها بعضی از دلایلی است که باعث می‌شود از خیارها برای درمان مشکلات مختلف پوستی موضعی استفاده شود. شما کاملاً شگفت‌زده خواهید شد که خواص خیار باعث ارتقای سلامت موهای شما می‌شود و می‌تواند بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس، اگزما و آکنه را درمان کند.

جلوگیری از ابتلای به بیماری‌های یبوست و سنگ کلیه

خیار ترکیبی ایده آل از فیبر و آب است؛ بنابراین، آن‌ها به محافظت از بدن شما در مقابل بیماری‌های یبوست و سنگ کلیه کمک می‌کنند. گزارش‌ها حاکی از آن است که اکثریت آمریکایی‌ها ترجیح می‌دهند که سالاد خیار را به‌طور مرتب به‌عنوان یک‌راه عالی برای افزایش میزان فیبر بدن خود مصرف کنند. خیار همچنین منبع خوبی از ویتامین C، سیلیس، پتاسیم و منیزیم است؛ همه این موارد مزایای بهداشتی خود را دارند. این ماده غذایی دارای مقدار فوق‌العاده‌ای از آب (حدود ۹۶٪) است که به‌طور طبیعی خواص پالاینده‌ای دارد، بنابراین محتوای آب آن در کیفیت بسیار کل خیار را بخورید، ازنظر مواد مغذی بیشتر تغذیه خواهید شد.

خواص خیار

کنترل فشارخون

مطالعات انجام‌شده در DASH (رویکردهای غذایی برای توقف فشارخون) شامل افرادی بود که غذاهای پر منیزیم، پتاسیم و فیبر مصرف می‌کردند. نتایج واضح بود؛ فشارخون آن‌ها به سطح طبیعی کاهش می‌یافت. گروهی که غذای رژیمی غنی از این مواد را همراه با سایر مواد غذایی در رژیم غذایی مانند غذاهای دریایی، چربی‌های لبنی کم‌چرب، گوشت بدون چربی و مرغ را می‌خورند، فشارخونشان را با ۵.۵ نمره  (سیستولیک) بیش از ۳.۰ نمره (دیاستولیک) کاهش داد؛ بنابراین، خیار، فشارخون را تنظیم می‌کند و به ساختار مناسب بافت‌های همبند در بدن ما، ازجمله آن‌هایی که در ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، رباط‌ها، غضروف‌ها و تاندون‌ها کمک می‌کند، یاری می‌رساند.

کنترل بیماری دیابت

خواص خیار برای سال‌های بسیاری برای بیماران دیابتی مورداستفاده قرارگرفته است. آن‌ها دارای هورمونی هستند که موردنیاز برای سلول‌های بتا در طول تولید انسولین است. شاخص گلیسمی (GI) خیارها درواقع صفر است. حضور کربوهیدرات‌ها و اندازه آن‌ها در بدن به‌وسیله مقدار شاخص گلیسمی (GI) اندازه‌گیری می‌شود. هر ماده غذایی دارای مواد مغذی ضروری در مقادیر مختلف است. کربوهیدرات‌ها در افزایش سطح گلوکز کمک می‌کنند، اما مواد مغذی موجود در خیار می‌توانند به‌راحتی توسط بیماران دیابتی هضم شوند؛ بنابراین، مصرف این میوه سرد، سطح گلوکز را در سطح قابل قبولی نگه می‌دارد. امروزه اکثر فروشگاه‌های تجاری دارای مکمل‌های خیار هستند که به‌عنوان پودر خیار خردشده در مبارزه با اثرات این بیماری بسیار مؤثر است.

خواص خیار در مقابله با دیابت

حفظ سلامت عمومی بدن

خیارها دارای خواص تصفیه عالی هستند و آن‌ها به‌طور فعال ضایعات و سموم موجود در بدن شمارا حذف می‌کنند. این میوه‌ها برای بهینه‌سازی عملکرد مثانه، کلیه، کبد و پانکراس بسیار مناسب هستند. آب عصار همراه با آب هویج برای کنترل مشکلات ناشی از اسید اوریک‌اسید بیش‌ازحد در بدن بسیار مؤثر است. همچنین نوشیدن عصاره خیار به‌طور منظم به درمان بیماری نقرس و اگزما کمک می‌کند. اگر مشکل ریه یا معده دارید، این ماده غذایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. خواص خیار همچنین باعث انعطاف‌پذیری عضله می‌شود، درحالی‌که محتوای منیزیم خیارها گردش خون مناسب و آرامش اعصاب را تضمین می‌کند. ازآنجایی‌که خیارها از مواد معدنی غنی هستند، باعث جلوگیری از دوپارگی انگشت و ناخن‌های پا می‌شود. خیار اغلب زمانی که شما آن‌ها را با غذاهای سرخ‌شده و سرخ‌شده مصرف می‌کنید، به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند.

مزایای دیگر

خیار دارای سطوح قلیایی بالا است، بنابراین در تنظیم pH خون بدن و خنثی‌سازی اسیدیته بدن نقش بسزایی دارد. افراد مبتلابه مسمومیت گوارشی باید خیار را به‌طور مرتب مصرف کنند. به تنظیم دمای بدن در تابستان کمک می‌کنند. عصاره خیار یک نوع دیورتیک است، بنابراین قادر است از بروز سنگ کلیه در افراد جلوگیری کند. همچنین می‌تواند اثرات اسید اوریک‌اسید را که باعث التهاب در مشکلاتی مانند آرتریت، آسم و نقرس می‌شود، مقابله کند.

منبع مقاله : organic facts

این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.

 

دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

درمان خشکی لب
بهترین محصولات آرایشی بهداشتی برای درمان برای خشکی لب
105
لوازم آرایشی
خرید لوازم آرایش اصل و با کیفیت از داروخانه آنلاین
54
اصل بودن ادکلن
روش های ساده برای تشخیص اصل بودن ادکلن کرید اونتوس
111
غذاهای سرشار از کلاژن
غذاهای سرشار از کلاژن که پوست شما را به گذشته خوب می برند
429
لوازم آرایشی
محصولات پیپا انتخابی مناسب در هنگام خرید لوازم آرایشی
240
درمان لک صورت
درمان لک صورت؛ راهنمای علمی درمان لک به همراه معرفی بهترین محصولات
434

مقالات سلامت

مکمل برای آرتروز
۲۰ ویتامین و مکمل برای آرتروز که برای کنترل علائم مفید هستند
102
رژیم روزه داری متناوب
روزه داری متناوب، حافظه و عملکردهای شناختی را بهبود می‌دهد
113
بیماری کرونا
با تست کرونا در منزل نگرانی خود را کاهش دهید
155
مدفوع بدبو
اسهال و مدفوع بدبو نشانه چیست و چگونه می‌توان آن را رفع کرد؟
215
نوروپاتی محیطی
نوروپاتی محیطی چیست، انواع روشهای تشخیص و درمان آن چه هستند؟
100
استرس و بارداری
استرس و بارداری؛ استرس چگونه مانع از بارداری و رشد جنین می‌شود؟
88

مقالات آشپزی

شربت توت فرنگی
شربت توت فرنگی خانگی؛ تازه و آسان با طعمی دلپذیر
114
شیر جو دوسر خانگی
طرز تهیه شیر جو دوسر خانگی و انواع روشهای استفاده از آن
364
نان هندی خانگی
نان هندی خانگی ساده و آسان بدون نیاز به فر
821
ترافل شکلاتی
ترافل شکلاتی خوشمزه تقدیم به آنهایی که دوستشان داریم
292
گرام ماسالا
طرز تهیه ادویه گرام ماسالا در خانه با عطری عالی برای انواع غذاها
632
سس مایونز گیاهی
سس مایونز گیاهی و رژیمی برای آنها که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند
928

مقالات تغذیه

رژیم فستینگ
رژیم فستینگ؛ آیا این رژیم برای لاغری و سلامتی موثر است؟
46
رژیم روزه داری متناوب
روزه داری متناوب، حافظه و عملکردهای شناختی را بهبود می‌دهد
113
تغذیه سالم
تغذیه سالم فقط به معنی افزایش سبزیجات و کاهش چربی‌ها نیست!
154
غذاهای سرشار از کلاژن
غذاهای سرشار از کلاژن که پوست شما را به گذشته خوب می برند
429
توت فرنگی
خواص توت فرنگی این دلربای اردیبهشتی؛ میوه ای کم قند و خوش طعم
95
خواب و چاقی
خواب و چاقی؛ تاثیر ریتم شبانه‌روزی بدن بر چاقی وسایر بیماری‌های مزمن
147