جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۶ تیر ۱۳۹۶
  • ۱۴:۱۲
  • 1,292
آکوا فابا یا آب نخود جایگزین تخم مرغ

آکوا فابا جایگزین تخم مرغ در رژیمهای گیاهی

آکوا فابا یا آبدانه در واقع آب نخود غلیظی است است که یا از قوطی کنسرو نخود بدست می‌آید و یا از نخودی که در زودپز تحت فشار پخته می‌شود. این ماده که جزو جدیدترین کشفیات آشپزی است یکی از بهترین جایگزین‌های تخم مرغ برای رژیمهای گیاهی است. برای آشنایی بیشتر با این ماده و طرز تهیه آن ما را دنبال کنید.

آکوا فابا چیست

در زبان لاتین Aqua به معنای آب و Faba به معنای لوبیا است. این ماده یکی از جدیدترین کشف‌های آشپزی (سال ۲۰۱۴) است که مایع بدست آمده از نخود پخته است. این مایع به دلیل ویپ شدن (هم زدن سریع با همزن برقی) و نگه داشتن هوا در خود و به دنبال آن تشکیل فرم کرمی به عنوان یک جایگزین موثر تخم مرغ شناخته شده است. استفاده از آن شما را شگفت زده خواهد کرد.

بله در مورد مایعی صحبت می‌کنیم که همراه با نخود در قوطی کنسرو وجود دارد و یا مایع قهوه‌ای رنگ که همراه با نخودی که در خانه پخته می‌شود بوجود می‌آید. اغلب ما این آب را دور می‌ریزیم چون در واقع از خواص فوق‌العاده آن بی‌ خبر هستیم.

آب نخود کنسروی

 

طرز تهیه آکوا فابا خانگی

شما همیشه نمی‌توانید یک قوطی کنسرو نخود را باز کنید تا کمی آکوا فابا از آن بردارید. شما می‌توانید خودتان در خانه نخود را پخته و هر وقت به آکوافابا نیاز داشتید از آن استفاده کنید.

مرحله ۱ : یک فنجان نخود خشک را به مدت یک شب خیس کنید. البته می‌توانید از راه میان‌ بر استفاده کرده و تنها برای ۲ تا ۳ ساعت آن را بخیسانید.

مرحله ۲ : آبی را که نخودها در آن خیسانده شده دور بریزید، دوباره آنها را بشویید و آب آن را تخلیه کنید. به همین دلیل است که همیشه باید غلات، لوبیا و حبوبات خود را خیس کنید.

مرحله ۳ : ۲ فنجان آب را اضافه کنید و نخودها را تحت فشار بپزید. این روش سریعتری است که آب کمتری هم برای پختن استفاده می‌کند. برای این منظور می‌توانید از زودپز استفاده کنید.

مرحله ۴ : پس از پخت کامل نخود، اجازه دهید خنک شوند سپس آب آن را جدا کرده و به مدت حداکثر ۲ هفته در ظرفی تمیز و خشک نگهداری کنید.

نکات :

  1. حتی اگر آب بدست آمده قهوه‌ای رنگ به نظر می‌رسد، نگران نباشید چون با هم زدن به وسیله همزن، سفید رنگ و خامه‌ای می‌شود همانند سفیده تخم مرغ
  2. شما در محصول بدست آمده توسط آکوافابا مزه نخود را حتی به میزان جزئی احساس نخواهید کرد و این خیلی عالی است.
  3. اگر نخود را تحت فشار نپزید، باید آب بیشتری را مصرف کنید، در این صورت باید آکوا فابا را روی گاز به مدت طولانی‌تری با حرارت کم قرار دهید تا آب آن غلیظ شده و به قوام مناسب برسد. باید هنگام همزدن دقیقا همانند سفیده تخم مرغ شود در غیر اینصورت شما در بدست آوردن آکوافابای مناسب، موفق نبوده‌اید.
  4. شما می توانید در انواع غذاهای رژیمهای گیاهی از آن استفاده کنید.آکوا فابا ویپ شده

طرز تهیه آکوا فابا به صورت خلاصه

مواد تشکیل دهنده

  • ۱ پیمانه نخود خشک
  • ۲ پیمانه آب برای پختن و مقداری بیشتر برای خیساندن

طرز تهیه

  1. نخودها را کاملا در آب بخیسانید.
  2. آب آنها را تخلیه کرده و دور بریزید. ۲ پیمانه آب به آن اضافه کرده و آنها را در زودپر بپزید تا زمانی که پخته و نرم شوند. سپس اجازه دهید تا خنک شوند.
  3. نخود پخته را در آبکش ریخته و آب آن را جدا کنید. مایع باید به رنگ قهوه‌ای روشن و کمی غلیظ باشد. وقتی در دمای اتاق خنک تر می‌شود به صورت نیمه مایع در می‌آید که کاملا طبیعی است.
  4. آن را در ظرفی دربسته و تمیز برای ۱ تا نهایتا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

در مقالات بعدی انواع دستورهای غذایی با آکوا فابا را به شما آموزش خواهیم داد. مطالب بعدی ما را دنبال کنید.

منبع : loveisinmytummy.com

 

۰ ۰ vote
Article Rating
دیدگاه ها 2
Subscribe
اعلام کردن به
2 Comments
جدیدترین
قدیمی
Inline Feedbacks
View all comments

ای خدا خیرتون بده
نمیدونم چقدر میتونم به این مطلب اطمینان داشته باشم اما جایزینی تخم مرغ رو خیلی استقبال میکنم جالب و جدیدی بود مرسی

مقالات زیبایی

ناخن
۳ روغن جادویی برای سلامت ناخن‌ها
31
لوازم آرایشی
بهترین برندهای لوازم آرایشی در ایمالز
23
ضد آفتاب فیزیکی و شیمیایی
ضد آفتاب فیزیکی و شیمیایی هر کدام از چه فیلترهای UV استفاده می‌کنند؟
62
ضد آفتاب
ضد آفتاب خوب را بر اساس چه نکات و ویژگی‌هایی انتخاب کنیم؟
84
چربی گونه
نکات مهم درباره چربی استفاده شده در گونه
170
پی اچ پوست
پی اچ پوست ؛ چرا لازم است در این باره اطلاعات دقیق داشته باشیم؟
73

مقالات سلامت

بیماری آدیسون
بیماری آدیسون چه عللی دارد و چگونه باید با آن مقابله کرد؟
25
ناخن
۳ روغن جادویی برای سلامت ناخن‌ها
31
داروی نورپیس
داروی نورپیس و نگاهی به ویژگی های مهم کارکردی این دارو
36
پیتریازیس رزا
پیتریازیس رزا یا جوش پولکی؛ علت، تشخیص و درمان
190
چربی گونه
نکات مهم درباره چربی استفاده شده در گونه
170
عفونت گوش
عفونت گوش و آنچه باید راجع به تشخیص و درمان آن بدانید
164

مقالات آشپزی

کیک شکلاتی گیاهی
کیک شکلاتی گیاهی و بدون گلوتن با دستورالعملی آسان
181
خشک کردن ریحان
خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی
1,492
کدو سبز شکم پر
کدو سبز شکم پر با رویه پنیری برای میانه تابستان
411
خوراک برنج و مرغ در فر
خوراک برنج و مرغ در فر با ادویه ایتالیایی و طعم عالی
435
سیب زمینی برشته در فر
سیب زمینی برشته در فر با حداقل روغن و سرشار از ادویه
798
طرز تهیه نان خامه ای
طرز تهیه نان خامه ای به صورت حرفه‌ای و با ارائه همه نکات لازم
612

مقالات تغذیه

فیبر غذایی
فیبر غذایی چیست و میزان مصرف توصیه شده آن چقدر است؟
53
استرس چیست و از طریق چه منابعی در بدن ایجاد می‌شود؟
112
رژیم غذایی لاغری
رژیم غذایی خود را با دانستن این نکات دقیق، بهتر تنظیم کنید!
91
غذای تاریخ گذشته
۱۲ غذای تاریخ گذشته که هرگز نباید پس از تاریخ انقضا مصرف شوند
110
معرفی خواص میخک
خواص میخک و معرفی چند مورد از ویژگی های چشمگیر این گیاه دارویی
466
بهترین زمان مصرف ویتامین
بهترین زمان مصرف ویتامین ها، مواد معدنی و انواع مکمل چیست؟
205