جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۶ تیر ۱۳۹۶
  • ۱۴:۱۲
  • 1,928
آکوا فابا یا آب نخود جایگزین تخم مرغ

آکوا فابا جایگزین تخم مرغ در رژیمهای گیاهی

آکوا فابا یا آبدانه در واقع آب نخود غلیظی است است که یا از قوطی کنسرو نخود بدست می‌آید و یا از نخودی که در زودپز تحت فشار پخته می‌شود. این ماده که جزو جدیدترین کشفیات آشپزی است یکی از بهترین جایگزین‌های تخم مرغ برای رژیمهای گیاهی است. برای آشنایی بیشتر با این ماده و طرز تهیه آن ما را دنبال کنید.

آکوا فابا چیست

در زبان لاتین Aqua به معنای آب و Faba به معنای لوبیا است. این ماده یکی از جدیدترین کشف‌های آشپزی (سال ۲۰۱۴) است که مایع بدست آمده از نخود پخته است. این مایع به دلیل ویپ شدن (هم زدن سریع با همزن برقی) و نگه داشتن هوا در خود و به دنبال آن تشکیل فرم کرمی به عنوان یک جایگزین موثر تخم مرغ شناخته شده است. استفاده از آن شما را شگفت زده خواهد کرد.

بله در مورد مایعی صحبت می‌کنیم که همراه با نخود در قوطی کنسرو وجود دارد و یا مایع قهوه‌ای رنگ که همراه با نخودی که در خانه پخته می‌شود بوجود می‌آید. اغلب ما این آب را دور می‌ریزیم چون در واقع از خواص فوق‌العاده آن بی‌ خبر هستیم.

آب نخود کنسروی

 

طرز تهیه آکوا فابا خانگی

شما همیشه نمی‌توانید یک قوطی کنسرو نخود را باز کنید تا کمی آکوا فابا از آن بردارید. شما می‌توانید خودتان در خانه نخود را پخته و هر وقت به آکوافابا نیاز داشتید از آن استفاده کنید.

مرحله ۱ : یک فنجان نخود خشک را به مدت یک شب خیس کنید. البته می‌توانید از راه میان‌ بر استفاده کرده و تنها برای ۲ تا ۳ ساعت آن را بخیسانید.

مرحله ۲ : آبی را که نخودها در آن خیسانده شده دور بریزید، دوباره آنها را بشویید و آب آن را تخلیه کنید. به همین دلیل است که همیشه باید غلات، لوبیا و حبوبات خود را خیس کنید.

مرحله ۳ : ۲ فنجان آب را اضافه کنید و نخودها را تحت فشار بپزید. این روش سریعتری است که آب کمتری هم برای پختن استفاده می‌کند. برای این منظور می‌توانید از زودپز استفاده کنید.

مرحله ۴ : پس از پخت کامل نخود، اجازه دهید خنک شوند سپس آب آن را جدا کرده و به مدت حداکثر ۲ هفته در ظرفی تمیز و خشک نگهداری کنید.

نکات :

  1. حتی اگر آب بدست آمده قهوه‌ای رنگ به نظر می‌رسد، نگران نباشید چون با هم زدن به وسیله همزن، سفید رنگ و خامه‌ای می‌شود همانند سفیده تخم مرغ
  2. شما در محصول بدست آمده توسط آکوافابا مزه نخود را حتی به میزان جزئی احساس نخواهید کرد و این خیلی عالی است.
  3. اگر نخود را تحت فشار نپزید، باید آب بیشتری را مصرف کنید، در این صورت باید آکوا فابا را روی گاز به مدت طولانی‌تری با حرارت کم قرار دهید تا آب آن غلیظ شده و به قوام مناسب برسد. باید هنگام همزدن دقیقا همانند سفیده تخم مرغ شود در غیر اینصورت شما در بدست آوردن آکوافابای مناسب، موفق نبوده‌اید.
  4. شما می توانید در انواع غذاهای رژیمهای گیاهی از آن استفاده کنید.آکوا فابا ویپ شده

طرز تهیه آکوا فابا به صورت خلاصه

مواد تشکیل دهنده

  • ۱ پیمانه نخود خشک
  • ۲ پیمانه آب برای پختن و مقداری بیشتر برای خیساندن

طرز تهیه

  1. نخودها را کاملا در آب بخیسانید.
  2. آب آنها را تخلیه کرده و دور بریزید. ۲ پیمانه آب به آن اضافه کرده و آنها را در زودپر بپزید تا زمانی که پخته و نرم شوند. سپس اجازه دهید تا خنک شوند.
  3. نخود پخته را در آبکش ریخته و آب آن را جدا کنید. مایع باید به رنگ قهوه‌ای روشن و کمی غلیظ باشد. وقتی در دمای اتاق خنک تر می‌شود به صورت نیمه مایع در می‌آید که کاملا طبیعی است.
  4. آن را در ظرفی دربسته و تمیز برای ۱ تا نهایتا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

در مقالات بعدی انواع دستورهای غذایی با آکوا فابا را به شما آموزش خواهیم داد. مطالب بعدی ما را دنبال کنید.

منبع : loveisinmytummy.com

 

دیدگاه ها 2
Subscribe
اعلام کردن به
2 Comments
جدیدترین
قدیمی
Inline Feedbacks
View all comments

ای خدا خیرتون بده
نمیدونم چقدر میتونم به این مطلب اطمینان داشته باشم اما جایزینی تخم مرغ رو خیلی استقبال میکنم جالب و جدیدی بود مرسی

مقالات زیبایی

درمان لک صورت
درمان لک صورت؛ راهنمای علمی درمان لک به همراه معرفی بهترین محصولات
19
اوره برای پوست
فواید اوره برای پوست؛ آیا می‌دانستید اوره هم لایه‌بردار است و هم مرطوب‌کننده؟
582
راقبت پس از فیلر لب
بهترین روشهای مراقبت پس از فیلر لب
306
آزلائیک اسید
آزلائیک اسید (Azelaic Acid) چیست و چگونه آکنه را درمان می‌کند؟
312
پودر ویتامین سی
آیا می‌توانیم پودر ویتامین سی را روی پوست صورتمان استفاده کنیم؟
782
شوینده صورت
برای انتخاب بهترین شوینده صورت به چه نکاتی توجه کنم؟
323

مقالات سلامت

حساسیت به هیستامین
حساسیت به هیستامین (histamine intolerance) چیست و چه دلایلی دارد؟
125
آزمایش CRP چیست؟
آزمایش CRP یا همان پروتئین واکنشی C چیست و چه کاربرد تشخیصی دارد؟
247
نگاهی به داروی سیمتیکون
داروی سیمتیکون و نگاهی جامع به کارکردهای این دارو
137
اختلال پیکا
اختلال پیکا موردی برای بیماران با عادات غذایی عجیب
118
گرفتگی عضله
گرفتگی عضله دردناک اما قابل رفع به روشهایی آسان
240
واكسن سينوفارم
واکسن سینوفارم ؛ میزان اثربخشی طبق داده‌های علمی و پاسخ به پرسش‌ها در مورد آن
340

مقالات آشپزی

نان هندی خانگی
نان هندی خانگی ساده و آسان بدون نیاز به فر
426
ترافل شکلاتی
ترافل شکلاتی خوشمزه تقدیم به آنهایی که دوستشان داریم
147
گرام ماسالا
طرز تهیه ادویه گرام ماسالا در خانه با عطری عالی برای انواع غذاها
202
سس مایونز گیاهی
سس مایونز گیاهی و رژیمی برای آنها که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند
485
اشترودل سیب اصل اتریشی
اشترودل سیب اصل اتریشی را به بهترین روش در خانه درست کنیم
534
کیک شکلاتی گیاهی
کیک شکلاتی گیاهی و بدون گلوتن با دستورالعملی آسان
974

مقالات تغذیه

چای رازیانه
خواص عالی چای رازیانه برای سلامتی از رفع بی خوابی تا دردهای پریودی
205
تنظیم هورمونی
چطور از گلوکومتر برای تنظیم هورمونی و لاغری استفاده کنیم؟    
122
مکمل لاغری
مکمل لاغری چیست و آیا واقعا در کاهش وزن تاثیر دارد؟
111
گوشت ارگانیک
گوشت ارگانیک و گوشت غیرارگانیک چه تفاوت‌هایی دارند؟
113
میان وعده نیمه شب
۱۱ میان وعده نیمه شب که واقعا سالم و قابل توصیه هستند
364
معرفی شاه توت
شاه توت و حقایقی جالب در مورد این میوه محبوب و مفید
180