جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۱۸ خرداد ۱۳۹۷
  • ۱۳:۲۵
  • 7,804
تمشک سیاه

فواید تمشک سیاه برای بدن با معرفی ۶ فایده برای سلامتی انسان

تمشک سیاه یک افزودنی خوشمزه برای هر رژیم غذایی است. همچنین حاوی مواد مغذی ضروری و آنتی اکسیدانها ست. تمشک سیاه در بسیاری از نقاط جهان که آب و هوایی کوهستانی و معتدل دارند رشد می‌کنند. در کشور ما نیز در اغلب نقاط و حتی در مناطق کوهستانی جنوب ایران رشد می‌کنند. تمشکهای سیاه در واقع بوته‌هایی خاردار هستند که در منطقه شمال ایران یک گیاه مهاجم در جنگلها محسوب می‌شوند و بیشتر در نقاطی از جنگل که خالی شده باشد رشد می‌کنند اما در منطقه جنوب بیشتر در کنار چشمه‌ها و رودخانه‌ها حضور بیشتری دارد. ما در این مطلب نگاهی به فواید بالقوه تمشک سیاه و همچنین روشهای افزودن آن به رژیم غذایی صحبت خواهیم کرد.

فواید تمشک سیاه

بعضی از فواید زیر با خوردن تمشک سیاه به دست می‌آید.

  1. ویتامین C

تمشکها حاوی سطوح بالایی از ویتامین C هستند. یک وعده ۱۰۰ گرمی حاوی ۳۵ درصد از میزان توصیه شده روزانه مجاز ویتامین C است. انسانها خودشان قادر به ساختن ویتامین C نیستند بنابراین لازم است که بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. ویتامین C در ساختن پروتئین دخالت دارد و برای تولید کلاژن برای بدن و انتقال دهنده‌های عصبی خاص لازم هستند. این فرآیندها برای بسیاری از عملکردهای بدنی ضروری هستند از جمله تسکین زخم.  ویتامین C همچنین خواص آنتی اکسیدانی دارد در عملکرد سیستم ایمنی دخالت دارند.تمشک سیاه

  1. منبع فیبر

یک وعده ۱۰۰ گرمی از تمشک سیاه حاوی ۱۴ درصد میزان مجاز مصرف روزانه هستند. فیبر یک نوع کربوهیدرات است که بدن نمی‌تواند همانند سایر ملکولهای دیگر قند به ملکولهای کوچکتر تجزیه کند. فیبر نقش مهمی در تنظیم قند خون و جذب قند دارد. دو نوع فیبر در غذا وجود دارد، محلول و غیر محلول. فیبر محلول در آب حل می‌شود و با کاهش سطح قند خون ارتباط دارد و به شخص کمک می‌کند تا سطح کلسترول را در حد سالم نگه دارد. فیبر نامحلول در آب حل نمی‌شود اما گوارشی سالم را تامین می‌کند. تمشک سیاه حاوی هر دو فیبر محلول و نامحلول است.

  1. آنتی اکسیدانها

تمشک سیاه حاوی سطح بالایی از آنتی اکسیدان همچون آنتوسیانین است. آنتی اکسیدانها به افراد در مقابله با اثر رادیکالهای آزاد در بدن کمک می‌کنند. رادیکالهای آزاد می‌توانند به سلولها صدمه بزنند و به نظر می‌رسد ارتباط تنگاتنگی با فرایند پیری به علاوه سایر مشکلات سلامتی از جمله سرطان و بیماری قلبی دارند. بدن از آنتی اکسیدانها برای کاهش صدمه‌ای که رادیکالهای آزاد می‌توانند ایجاد کنند، استفاده می‌کند. ممکن است که وقتی افراد غذاهای حاوی آنتی اکسیدان می‌خورند، از این فرایند حمایت کنند اما تحقیق بیشتری نیاز است.

  1. ویتامین K

تمشکها یک منبع عالی از ویتامین K هستند. این ویتامین یک ماده ضروری برای انعقاد خون است که برای بهبود مناسب زخم ضروری است. همچنین سلامت استخوان با ویتامین K ارتباط دارد. با این حال لازم است که شخصی که در حال استفاده از رقیق کننده‌های خون است در مورد مصرف ویتامین K  با پزشک خود مشورت کند.تمشک سیاه

  1. ویتامین A

تمشک سیاه حاوی ویتامین A است که چندین وظیفه را در بدن بر عهده دارد. ویتامین A سیستم ایمنی بدن را حمایت می‌کند که با عفونت و بیماری مبارزه کند. این ویتامین همچنین رشد و حفظ استخوانها و دندانها را تامین می‌کند و پوست را سالم نگه می‌دارد. ویتامین A مسئول تولید رنگدانه‌ها در شبکیه جشم است و به تامین بینایی بویژه در نور کم کمک می‌کند.

  1. عملکرد مغز

یک تحقیق در سال ۲۰۰۹ مشخص کرد که موشهایی که تمشک سیاه مصرف کردند مهارتهایی تشخیصی بهتری در مقابله با گروه کنترل که تمشک مصرف نکرده بودند، داشتند. نویسندگان تحقیق پیشنهاد کردند که این می‌تواند به دلیل مواد شیمیایی موجود در تمشکها به نام پلی فنل، باشد. تحقیقات بیشتری نیاز است تا مشخص کند که آیا این فواید برای انسانها نیز وجود دار یا خیر.

چگونه تمشک سیاه را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم

افراد می‌توانند تمشک سیاه را به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم در تغذیه خود بگنجانند. یک روش معمول مصرف تمشکها با صبحانه است. افراد می‌توانند آن را به عنوان بخشی از یک سالاد میوه همراه با ماست ساده یا ماست یونانی استفاده کنند. یا بطور جایگزین می‌توانند تمشکها را به غلات صبحانه، از جمله پوره استفاده کنند. روش ساده دیگر استفاده از تمشک سیاه در رژیم غذایی ریختن آن در اسموتی میوه است. تمشک سیاه همراه با سایر توتها همانند بلوبلری، تمشک قرمز یا همراه با سیبها اسموتی خوبی را به شما می‌دهد. افزودن پودر پروتئین و جو دوسر به آن می‌تواند محتوای غذایی آن را افزایش دهد و کمک می‌کند که شخص به مدت طولانیتری حس خوبی داشته باشد.

تمشک سیاه در دسرها نیز خیلی خوب عمل می‌کنند همانند کرامبل یا پای تمشک البته نان و کیک تمشک سیاه هم وجود دارد. با این حال دسرها حاوی مقدار بالایی از قند هستند که ممکن است بعضی از فواید سلامتی مربوط به تمشک سیاه را بی اثر کنند.تمشک سیاه

آیا تمشکها عوارض جانبی هم دارند؟

تمشک سیاه یک ماده ایمن برای مصرف خوراکی است و عوارض جانبی برای افرادی که به آن آلرژی نداشته باشند، نامحتمل است. انتخاب تمشکهایی که به آنها قند اضافه نشده توصیه می‌شود چه به صورت تازه چه فریز شده. بعضی از تمشکهای کنسروی یا مربا حاوی قند اضافه و مواد نگهدارنده هستند که منجر به اثرات منفی در سلامت انسان می‌شوند.

کلام آخر

تمشک سیاه سرشار از انواع مواد مغذی است و فواید بیشماری برای سلامتی انسان دارد. برای بعضی از این فواید نیازمند تحقیقات بیشتری هستیم اما علم بسیاری از اثرات ویتامینهای موجود در تمشک را تایید کرده است.

افراد می‌توانند تمشک سیاه را به رژیم غذایی سالم خود اضافه کنند از جمله همراه با صبحانه، در اسمتی میوه‌ای یا به عنوان یک میان وعده. تمشکها برای مصرف کردن ایمن هستند اما افراد باید از خوردن زیاد آن خودداری کنند تا از سطح قند میوه یا فروکتوز را در وضعیتی سالم نگه دارند.

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز 

منبع: medicalnewstoday

دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

درمان لک صورت
درمان لک صورت؛ راهنمای علمی درمان لک به همراه معرفی بهترین محصولات
112
اوره برای پوست
فواید اوره برای پوست؛ آیا می‌دانستید اوره هم لایه‌بردار است و هم مرطوب‌کننده؟
725
راقبت پس از فیلر لب
بهترین روشهای مراقبت پس از فیلر لب
335
آزلائیک اسید
آزلائیک اسید (Azelaic Acid) چیست و چگونه آکنه را درمان می‌کند؟
338
پودر ویتامین سی
آیا می‌توانیم پودر ویتامین سی را روی پوست صورتمان استفاده کنیم؟
881
شوینده صورت
برای انتخاب بهترین شوینده صورت به چه نکاتی توجه کنم؟
336

مقالات سلامت

حساسیت به هیستامین
حساسیت به هیستامین (histamine intolerance) چیست و چه دلایلی دارد؟
183
آزمایش CRP چیست؟
آزمایش CRP یا همان پروتئین واکنشی C چیست و چه کاربرد تشخیصی دارد؟
290
نگاهی به داروی سیمتیکون
داروی سیمتیکون و نگاهی جامع به کارکردهای این دارو
154
اختلال پیکا
اختلال پیکا موردی برای بیماران با عادات غذایی عجیب
129
گرفتگی عضله
گرفتگی عضله دردناک اما قابل رفع به روشهایی آسان
257
واكسن سينوفارم
واکسن سینوفارم ؛ میزان اثربخشی طبق داده‌های علمی و پاسخ به پرسش‌ها در مورد آن
378

مقالات آشپزی

نان هندی خانگی
نان هندی خانگی ساده و آسان بدون نیاز به فر
475
ترافل شکلاتی
ترافل شکلاتی خوشمزه تقدیم به آنهایی که دوستشان داریم
159
گرام ماسالا
طرز تهیه ادویه گرام ماسالا در خانه با عطری عالی برای انواع غذاها
232
سس مایونز گیاهی
سس مایونز گیاهی و رژیمی برای آنها که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند
536
اشترودل سیب اصل اتریشی
اشترودل سیب اصل اتریشی را به بهترین روش در خانه درست کنیم
564
کیک شکلاتی گیاهی
کیک شکلاتی گیاهی و بدون گلوتن با دستورالعملی آسان
1,008

مقالات تغذیه

چای رازیانه
خواص عالی چای رازیانه برای سلامتی از رفع بی خوابی تا دردهای پریودی
212
تنظیم هورمونی
چطور از گلوکومتر برای تنظیم هورمونی و لاغری استفاده کنیم؟    
135
مکمل لاغری
مکمل لاغری چیست و آیا واقعا در کاهش وزن تاثیر دارد؟
113
گوشت ارگانیک
گوشت ارگانیک و گوشت غیرارگانیک چه تفاوت‌هایی دارند؟
118
میان وعده نیمه شب
۱۱ میان وعده نیمه شب که واقعا سالم و قابل توصیه هستند
402
معرفی شاه توت
شاه توت و حقایقی جالب در مورد این میوه محبوب و مفید
188