جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • هالث
  • ۲۶ شهریور ۱۳۹۷
  • ۱۹:۳۰
  • 7,951
پودر گوجه

پودر گوجه خانگی به چندین روش در دستگاه خشک کن، فر و آفتاب

پودر گوجه یکی از بهترین روشها برای ذخیره گوجه‌ها برای فصول دیگر است و وقتی که گوجه‌ها تازه و در فصل خود هستند می‌توان مقدار زیادی از آنها را خرید و پودر گوجه درست کرد به این ترتیب دیگر خراب نمی‌شوند. پودر گوجه فرنگی خشک شده بسیار خوش طعم و فوق العاده مفید است که بخاطر استفاده چند گانه از آن است.

پودر گوجه از گوجه فرنگی خشک شده به دست می‌آید بنابراین می‌توان آن را تبدیل به پودر کرد. پودر گوجه فرنگی را می‌توان به عنوان یک چاشنی برای خورش مرغ، سس مایونز، انواع سوپ یا شکل خرد شده آن را به عنوان یک تزئین عالی برای سالاد یا سوپهای گرم استفاده کرد و همچنین مقداری آب را با آن مخلوط کرد تا سوپ گوجه فوری به دست آید. شما می‌توانید حتی مقداری از آن را به ادویه‌هایی همچون زنجبیل، نمک، فلفل، پیاز و سیر اضافه کرده و با هم پودر کنید تا یک ادویه شیرین و خوش طعم داشته باشید. یکی از راه‌های افزودن رنگ به ادویه‌ها در واقع همین پودر گوجه است.پودر گوجه

پودر گوجه راه حلی عالی برای رساندن قوی‌ترین طعمهای گوجه فرنگی در خارج از فصلشان است. سه راه برای تبدیل گوجه فرنگی به پودر وجود دارد، می‌توانید آنها را ورقه کرده در دستگاه خشک کن بگذارید یا گوجه‌های ورقه شده را با مقداری روغن زیتون آغشته کرده و در فر بگذارید،  مزیت استفاده از فر این است که می‌توانید هر وقت با دستگاهتان کار دارید بخشی از آن را به گوجه خشک کردن اختصاص دهید و در باقی فضای دستگاه غذا یا نان و شیرینی خود را بپزید. یا اگر هیچکدام از این وسایل را ندارید می توانید خیلی راحت آنها را زیر آفتاب بگذارید و چند روز اجازه دهید زیر آفتاب بمانند تا از نیروی طبیعت برای خشک کردن آنها بهره بگیرید.پودر گوجه خانگی

دستگاه خشک کن یک دستگاه تخصصی است که صرفا برای خشک کردن انواع میوه و سبزی بکار می‌رود و بهترین انتخاب است. برای استفاده از فر کافی ست که پس از قرار دادن مواد در آن، حرارت را روی حداقل بگذارید و پس از چند ساعت گوجه شما خشک می‌شود.پودر گوجه خانگی

شما می‌توانید گوجه‌های خشک شده را بدون پودر کردن تا چندین ماه نگه دارید اما اگر قصد دارید آنها را پودر کنید، می‌توانید آنها را در غذاساز یا آسیاب بگذارید تا پودر و یک دست شوند. گوجه خشک شده را در ظرفی در دار در فریزر نگه دارید یا اگر آنها را خیلی خوب خشک کرده باشید می‌توانید آنها را در شیشه در دار بگذارید و فقط در کابینت آشپزخانه یا قفسه مواد غذایی خشک بگذارید.

طرز تهیه پودر گوجه در دستگاه خشک کن

ابتدا با انتخاب گوجه شروع کنید. گوجه‌ فرنگی بهترین نوع گوجه برای خشک کردن اما گوجه‌های دیگر هم بد نیستند.پودر گوجه خانگی

گوجه‌ها را بشویید.پودر گوجه خانگی

انتهای گوجه را با چاقو بکنید.پودر گوجه خانگی

گوجه‌ها را ورقه ورقه کنید.پودر گوجه خانگی

شما می‌توانید از هر نوع گوجه‌ای با هر اندازه‌ای استفاده کنید حتی گوجه انگوری و گیلاسی.پودر گوجه خانگی

گوجه‌های ورقه شده را روی سینی‌های دستگاه خشک کن بگذارید.پودر گوجه خانگی

دمای دستگاه خشک کن را روی ۱۲۵ درجه فارنهایت بگذارید که مدت ۱۲ تا ۱۸ ساعت زمان می‌برد اگر آنها را روی ۱۳۵ درجه بگذارید معمولا ۸ ساعت زمان می‌برد اما در کل زمان خشک شدن بستگی به نوع گوجه هم دارد.پودر گوجه خانگی

اینجا به نظر می‌رسد که گوجه‌ها خشک شده‌اند.پودر گوجه خانگی

در این موقع گوجه‌ها کاملا خشک هستند و می‌توانید آنها را در آسیاب برقی بریزید و پودر گوجه درست کنید. شما می‌توانید این گوجه‌ها را در سوپ، خورش یا سس ماکارونی و برنج بریزید. شما می‌توانید گوجه‌ها را بدون پودر کردن در ظرفی در دار در قفسه مواد غذایی بگذارید.

اگر مقداری گوجه له و داغون دارید که ظاهر مناسبی ندارند و نمی‌توانید آنها را با چاقو ورقه ورقه کنید می‌توانید آنها را به شیوه زیر تبدیل به پودر گوجه کنید.پودر گوجه خانگی

گوجه‌ها را تمیز بشویید.پودر گوجه خانگی

آنها را در دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب پوره و له کنید.پودر گوجه خانگی

از آنجایی که نمی‌توان مایع پوره گوجه را روی سینی دستگاه خشک کن گذاشت، چند سینی میوه را روی صفحات دستگاه خشک کن بگذارید.پودر گوجه خانگی

سینی‌ها را پر کنیدپودر گوجه خانگی

دستگاه خشک کن را روشن کنید.پودر گوجه خانگی

پوره های گوجه تبدیل به ورقه‌های خشک خواهند شد.پودر گوجه خانگی

باید به این شکل باشند.پودر گوجه خانگی

صفحه‌های خشک شده را تکه تکه کنید و آنها را در دستگاه آسیاب یا یک غذاساز قوی بگذارید.پودر گوجه خانگی

طرز تهیه پودر گوجه در فر

مواد لازم

  • گوجه گیلاسی یا گوجه فرنگی
  • روغن زیتون یا روغن مایع دیگر (حدود ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری)
  • نمک دریای درشت برای طعم دهی
  • فلفل خرد شده برای مزه
  • گیاهان معطر (اختیاری)

دستورالعمل

  1. فر را روی پایین‌ترین دما تنظیم کنید.پودر گوجه خانگی
  2. گوجه‌ها را شسته و خشک کنید.
  3. آنها را به دو نیم کنید (گوجه گیلاسی). گوجه درشت را چهار قسمت یا ورقه ورقه کنید. پودر گوجه خانگی
  4. در یک کاسه گوجه‌ها را با مقدار مناسبی از روغن زیتون (یا روغن دلخواه)، نمک و فلفل آغشته کنید.پودر گوجه خانگی به چندین روش در دستگاه خشک کن، فر و آفتاب
  5. گوجه‌ها را از سمت برش زده روی کاغذ داخل سینی قرار دهید.
  6. آنها را در فر از قبل گرم شده قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۴ ساعت بمانند تا خشک شوند.پودر گوجه خانگی

شما می‌توانید پوست گوجه‌ها را هم در فر خشک کنید به این صورت که در زیر بیان می‌شود.

  1. فر را تا ۱۱۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
  2. یک سینی را کاغذ گرفته و روی آن کمی روغن بزنید.پودر گوجه خانگی
  3. پوستهای گوجه را روی سینی پهن کنید تا کمی به روغن آغشته شوند و با فاصله بگذارید.پودر گوجه خانگی
  4. سینی را در فر بگذارید بماند تا زمانی که تغییر رنگ داده و قرمز شوند. این حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه زمان می‌برد. در اواسط زمان آنها یعنی پس از ۲۰ دقیقه سینی را درآورده و پوستهای گوجه را برگردانید تا دو طرف آن خشک شوند.پودر گوجه خانگی
  5. گوجه خشک شده را از فر درآورید و بگذارید خنک شوند.پودر گوجه خانگی
  6. آنها را در آسیاب قهوه بریزید تا پودر شوند.پودر گوجه خانگی

طرز تهیه پودر گوجه در آفتاب

مواد لازم

  • گوجه تازه ۳ کیلو
  • ۱ پیمانه فلفل چیلی تازه دانه گرفته
  • ۳ عدد فلفل هندی
  • سینی یا هر ظرف تمیز مسطح برای خشک کردن
  • نمک (اختیاری)

دستورالعمل

  1. گوجه‌ها و فلفلها را خوب بشویید و ساقه آنها را جدا کنید.
  2. گوجه‌ها را به صورت ورقه‌هایی با ضخامت ۱ اینچ درآورید و آنها را روی سینی یا ظرف صاف و مسطح، پهن کنید.پودر گوجه خانگی
  3. گوجه‌ها را پهن کنید طوری که از هم فاصله داشته باشند و روی هم نباشند.پودر گوجه خانگی
  4. سینی را در آفتابی‌ترین نقطه نگه دارید تا زمانی که کاملا خشک شوند که این کار چند روز وقت می‌گیرد.پودر گوجه خانگی
  5. اگر متوجه شدید در آن فضا، حشرات و بخصوص حشرات بالدار وجود دارند، می‌توانید روی آنها تور بگذارید.پودر گوجه خانگی
  6. بعد از خشک شدن گوجه‌ها تا دو روز نرم و منعطف هستند، برای برداشتن آنها عجله نکنید آنها هنوز مقداری رطوبت دارند. شما می‌توانید ورقه‌های گوجه‌ را وارونه کنید تا فرایند خشک شدن سریعتر و بهتر انجام بگیرد.
  7. وقتی گوجه خشک و شکننده هستند به معنای این است که رطوبت آنها بطور کامل از بین رفته است. در این زمان می‌توانید گوجه‌ها را بردارید و آنها را پودر کنید.
  8. برای پودر کردن آنها، گوجه‌ها و فلفلها را با هم در دستگاه آسیاب قهوه بریزید و با هم پودر کنید.پودر گوجه خشک شده

 

روشهای استفاده از پودر گوجه

رب گوجه: فقط یک قاشق یا دو قاشق رب گوجه نیاز دارید؟ در قوطی را باز نکنید. ۲ سهم پودر گوجه را با یک سهم آب مخلوط کنید تا به اندازه‌ای که نیاز دارید رب گوجه درست کنید. به این ترتیب: ۲ قاشق غذاخوری پودر گوجه + ۱ قاشق غذاخوری آب داغ + نمک برای مزه

سس گوجه: ۱/۴ پیمانه پودر گوجه + ۱/۲ پیمانه آب داغ + نمک برای طعم

سس پیتزا: ۱/۲ پیمانه پودر گوجه + ۱ تا ۱ و ۱/۲ پیمانه آب را در یک ماهیتابه مخلوط کنید. آن را به نقطه جوش برسانید، دما را کاهش دهید و ۱/۲ قاشق چایخوری از هر کدام از پودرهای سیر، آویشن، ریحان به علاوه کمی نمک به آن اضافه کنید. ۱ قاشق چایخوری شکر برای اسیدیته به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا زمانی که سس غلیظ شود.

آب گوجه: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری پودر گوجه + ۱ لیوان آب

سوپ گوجه: ۱/۲ پیمانه پودر گوجه + ۱ پیمانه آب

 

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منابع:   housewifehowtos   dontwastecrumbs   wikihow   jotscroll   selfreliantschool

دیدگاه ها 0
2000
  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
61
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
106
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
363
اگر در ارتفاع بالا زندگی می‌کنید از این محصولات مراقبتی استفاده کنید
اگر در مناطق مرتفع زندگی می‌کنید از این محصولات مراقبتی استفاده کنید
85
آرایش به سبک سلنا گومز ستاره محبوب و پرطرفدار
آرایش به سبک سلنا گومز ستاره محبوب و پرطرفدار
1,503
مدل‌های جدید مو که در سال 2019 محبوب و پرطرفدار هستند
مدل‌های جدید مو که در سال ۲۰۱۹ محبوب و پرطرفدار هستند
1,091

مقالات سلامت

عارضه تومور در مغز
تومور در مغز و حقایقی در مورد این عارضه سهمناک مغزی
31
معرفی داروی زونی سامید
داروی زونی سامید و معرفی به ویژگی های اساسی این دارو
117
درد مفصل شست پا
درد مفصل شست پا چه عللی دارد، تشخیص و درمان آن چگونه است؟
143
معرفی داروی اوروکیناز
داروی اوروکیناز و بررسی ویژگی های کاربردی این دارو
124
درمان عفونت چشم به روشهای طبیعی
درمان عفونت چشم به روشهای طبیعی بر اساس پژوهشهای علمی
71
ان استیل سیستئین
ان استیل سیستئین (NAC)؛ فواید، عوارض و تداخلات دارویی
92

مقالات آشپزی

کیک شکلاتی بدون آرد
کیک شکلاتی بدون آرد و بدون گلوتن و آموزش گاناش شکلات
136
گشنیز پلو
گشنیز پلو ساده با طعم لیمو؛ پلویی خوش عطر برای همراهی با غذاهای دریایی
166
بیسکویت زیره
بیسکویت زیره هندی، بیسکویتی ساده و سریع برای همراهی با چای
154
سالاد تخم مرغ
سالاد تخم مرغ کلاسیک با طعمی عالی و مناسب ساندویچ
228
سوپ مینسترونه
سوپ مینسترونه کلاسیک؛ وگان و بدون گلوتن با گزینه‌های قابل تغییر
163
مافین موزی با شکلات چیپسی
مافین موزی با شکلات چیپسی؛ عصرانه‌ای نرم و لطیف
216

مقالات تغذیه

خواص گندم سیاه
خواص گندم سیاه برای سلامتی و روشهای استفاده از آن
58
خواص بادام زمینی
خواص بادام زمینی برای سلامتی و بهترین نوع آن چیست؟
78
پاستیل مولتی ویتامین
پاستیل مولتی ویتامین از چه موادی تشکیل شده، فواید و عوارض آن چیست؟
162
افزایش قد
افزایش قد و معرفی چند ماده مغذی تاثیر گذار در این فرایند طبیعی
663
روشهای کاهش قند خون
روشهای کاهش قند خون بدون دارو و بررسی باورهای اشتباه بیماران دیابتی
324
عوامل عود بیماری التهاب مفاصل
بیماری التهاب مفاصل و بدترین غذاهای مصرفی برای این بیماری
475