شربت توت فرنگی خانگی؛ تازه و آسان با طعمی دلپذیر


هالث ۱ خرداد ۱۴۰۰ 5 دقیقه مطالعه
شربت توت فرنگی خانگی؛ تازه و آسان با طعمی دلپذیر

شربت توت فرنگی تازه یکی از آن شربتهای پرکاربرد است که هم می‌توان آن را به صورت نوشیدنی استفاده کرد و هم روی انواع دسرها، پنکیک‌ها و کیکهای خانگی استفاده کرد. این شربت خوشمزه علاوه بر طعم و بوی عالی، قند کمتری هم نسبت به بسیاری از شربتها دارد.

فصل بهار معمولا یادآور هوایی خنک و ملایم با عطر دلنوازان گلهای خوشبویی همچون یاس و محمدی ست اما امسال بهار در جنوب بسیار گرمتر از هر سال شده و خیلی زود شلاق داغ خود را بر زمین افکنده است. به هنگام هوای گرم، تمایل به خوردن شربت و دسرهای خنک بیشتر می‌شود. شربت لیموناد یکی از اولین گزینه‌های انتخابی اکثر ماست اما خوردن شربتهای میوه‌ای دیگر مثل توت فرنگی و آلبالو هم خالی از لطف نیستند. به خصوص که در فصل توت فرنگی هم به سر می‌بریم.

همانطور که قبلا گفته شد توت فرنگی یکی از آن میوه‌های کم قند و خوش عطری ست که خواص بسیاری دارد. از این میوه خوش رنگ و بو علاوه بر استفاده مستقیم، استفاده‌های غیر مستقیم بسیاری می‌شود مثل طعم دهی به انواع داروها و وسایل بهداشتی مثل شامپو و صابون تا استفاده از اسانس آن در صنعت عطرسازی و اخیرا هم که روسیه واکسن کرونا با طعم توت فرنگی را روانه بازار کرده است. بنابراین موارد مصرف توت فرنگی تنها منحصر به خوراکی و آدامسهای خوش طعم نمی‌شود.شربت توت فرنگی

اغلب ما تصورمان نسبت به شربت توت فرنگی، شربتی کاملا صاف و کمی غلیظ است که با افزودن آب به آن، به صورت یک نوشیدنی گوارا در می‌آید، در صورتی که شربت توت فرنگی با میوه کامل به طوری که پالپ تکه تکه شده در آن کاملا مشخص است، نوع دیگری ست که برای ریختن روی انواع پنکیک و وافل درست می‌شود. ما در زیر هر دو نوع را به شما آموزش خواهیم داد.

شربت توت فرنگی ساده

مواد لازم

  • توت فرنگی: ۱ کیلو
  • آب: ۴ پیمانه
  • شکر: ۲ پیمانه

طرز تهیه

  1. توت فرنگی‌ها را تمیز شسته، سپس قسمت بالای آنها را با یک چاقوی باریک با چرخاندن چاقو دور ساقه، جدا کرده و ساقه را دور بریزید.شربت توت فرنگی
  2. توت فرنگی‌ها را به تکه‌های کوچکتر خرد کنید.شربت توت فرنگی
  3. تکه‌های توت فرنگی را داخل قابلمه‌ای متوسط بریزید.شربت توت فرنگی
  4. ۴ پیمانه آب را روی آن بریزید و بگذارید روی گاز تا به جوش اید. حرارت را کاهش دهید تا به حالت قل آرام دربیاید و بگذارید توت فرنگی‌ها به مدت ۲۰ دقیقه بپزند. کف روی ان را بگیرید و دور بریزید.شربت توت فرنگی
  5. بعد از ۲۰ دقیقه، توت فرنگی‌ها بیشتر رنگشان را از دست می‌دهند و آب باید به رنگ صورتی مایل به قرمز دربیاید. قابلمه را از روی حرارت بردارید.شربت توت فرنگی
  6. با استفاده از یک الک ریز، تکه‌های توت فرنگی را از شربت جدا کنید و شربت را داخل ظرف دیگری خالی کنید. قطعات جامد توت فرنگی را به منظور جدا کردن آب بیشتر، فشار ندهید انجام دادن ای کار باعث کدر شدن رنگ شربت می‌شود.شربت توت فرنگی
  7. وقتی مایع توت فرنگی جدا شد، تکه‌های توت فرنگی را دور ریخته یا داخل شیرینی بریزید. ۲ پیمانه شکر به مایع توت فرنگی اضافه کنید. آن را روی گاز گذاشته و بگذارید بجوشد، مرتب به هم بزنید تا شکر داخل شربت حل شود. بگذارید شربت توت فرنگی به مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم باشد تا شکر به طور کامل حل شود. هر گونه کفی که روی آن ظاهر می‌شود، با کفگیر بردارید و دور بریزید.شربت توت فرنگی
  8. آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا کاملا خنک شود. شربت توت فرنگی به دست آمده را داخل ظرف شیشه‌ای دردار بریزید و کاملا درب آن را ببندید. این شربت را می‌توان به مدت چند هفته در یخچال نگهداری کرد.شربت توت فرنگی
  9. نکته: اگر به دنبال شربتی غلیظتر برای پنکیک یا وافل هستید، می‌توانید آن را چند دقیقه بیشتر بجوشانید تا حجم مایع آن کم شود و غلیظتر شود. غلظت موجود برای تهیه نوشیدنی خوب است.

شربت توت فرنگی مخصوص وافل و پنکیک

احتمالا موقع تماشای تصاویر پنکیک‌ها در اینترنت، نمونه‌هایی را مشاهده کردید که آغشته به شربت توت فرنگی هستند درحالی که قطعات توت فرنگی هم روی آنها به عنوان تزئین قرار دارد. این نوع شربت توت فرنگی برای تزئین درست می‌شود و قطعات جامد توت فرنگی در آن، دور ریخته نمی‌شود و از غلیظ کننده هم استفاده می‌شود. این روش به صرفه‌تر نیز هست.

مواد لازمشربت توت فرنگی

  • توت فرنگی: ۱ کیلو (تکه تکه شده)
  • آب لیموی تازه: ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر: ۶ تا ۸ قاشق غذاخوری
  • آب: ۴ قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری (۱۰ گرم)

طرز تهیه

  1. داخل قابلمه‌ای بزرگ، توت فرنگی‌، آب لیمو، شکر و ۲ قاشق غذاخوری آب را ریخته و بگذارید روی حرارت متوسط به بالا بجوشد، مرتب بهم بزنید.شربت توت فرنگی
  2. حرارت را کمی کاهش داده و بگذارید تا بجوشید تا زمانی که آب توت فرنگی‌ها خارج شود و توت فرنگی‌ها نرم شوند، حدود ۶ تا ۸ دقیقه و همزمان مرتب بهم بزنید.شربت توت فرنگی
  3. داخل یک کاسه کوچک، ۲ قاشق باقیمانده آب و نشاسته ذرت را بهم بزنید تا زمانی که یکدست شود. مخلوط نشاسته ذرت را داخل مخلوط توت فرنگی بریزید و بگذارید بجوشد، تا یک دقیقه مرتب بهم بزنید.شربت توت فرنگی
  4. آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود. داخل ظرفی دردار ریخته و به مدت ۳ روز بگذارید نگه دارید. خلی ساده خیلی عالی!شربت توت فرنگی

نکات مهم

  • برای اینکه طعم بهتری داشته باشد از توت فرنگی تازه استفاده کنید اما اگر در فصل توت فرنگی نیستید، از توت فرنگی یخ زده هم می‌توان استفاده کرد.
  • اگر می‌خواهید یک شربت صاف و یکدست داشته باشید، می‌توانید محتویات قابلمه را پس از پخته شدن، داخل مخلوط کن بریزید. موقع پوره کردن، یک حوله آشپزخانه را روی درب مخلوط کن بریزید تا محتویات آن بیرون نریزید. بعد آن را از الکی ریز رد کنید.

ترجمه اختصاصی توسط مجله قرمز

منابع

cookingclassy

toriavey


برچسب‌ها :
  • دیدگاه شما

    0 دیدگاه