جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
ساعت بیولوژیکی بدن

ساعت بیولوژیکی بدن و عادات غذایی

حتما تا حالا درباره ساعت بیولوژیکی بدن چیزهایی شنیده‌اید_ یک چرخه‌ی ۲۴ ساعته‌ی منظم. چرخه‌ای  بیوالکتروشیمیایی که با کمک  مواد شیمیایی و تبدیل آنها به سیگنال‌های عصبی،  به  ما در خوابیدن یا بیدار شدن یا سایر فعالیت‌های زیستی کمک می‌‌کند.  همچنین ساعت بیولوژیکی، علاوه بر خواب و بیداری، بر اساس ساعات غذایی و دفعات غذایی  نیز کوک می‌شود.

به بیانی دیگر ساعت بیولوژیکی بدن هر فرد، برای دریافت مواد غذایی بدن،  روی زمان‌های خاصی تنظیم ‌می‌شود و اگر بدن، خارج از این زمان‌ها، مواد غذایی دریافت کند ساعت بیولوژیکی از تنظیم خارج شده و مشکلاتی مثل افزایش وزن یا بیماریهای  مزمن برای آن فرد ایجاد می‌‌شود.  بنابراین بهتر است ساعت بیولوژیکی بدن خود را بشناسید و سپس زمان‌بندی غذا خوردنتان را بر اساس آن انجام دهید.

اما از کجا و طبق چه فرمولی بایستی زمان بندی تعذیه‌ای داشته باشیم؟ در ادامه سه روش مفید به شما معرفی می‌‌شود که بتوانید زمان‌بندی مناسبی برای غذا خوردن خود داشته باشید.

غذا خوردن طبق ساعت بیولوژیکی بدن

ساعت بیولوژیکی بدن

_ شبها غذای محدودتری نسبت به روزها بخورید.

_  صبح‌ها و در وسط روز، غذای بیشتری بخورید.  

_  هر روز، به طور منظم و در ساعات مشخص، غذا بخورید.

  • البته دنیایی که در آن زندگی می‌‌کنیم پر از ضد ونقیض‌هاست. مثلا ما دوست داریم شبها غذای بیشتری بخوریم اما ساعت بیولوژیکی بدنمان، حرف دیگری می‌‌‌زند.

اگر صبح‌ها تغذیه‌ی کامل‌تری داشته باشیم بدنمان کارایی بهتری خواهد داشت. مغز نیر احساس تازگی و سرزندگی بیشتری خواهد داشت. تازگی مغز باعث ایجاد حس نشاط  در ما شده و حس نشاط،  باعث جاری شدن هورمون‌های خوشحالی در بدن می‌‌‌گردد.

نکته‌ای مهمی‌‌ که باید بدانید این است که بدن ما علاقه‌ای به دریافت غذا به صورت گاه‌ و بیگاه ندارد، بلکه نظم و ریتم ثابت را بیشتر می‌‌پسندد. چرا که نظم و ریتم ثابت،  باعث برقرار شدن تعادل در مغز و بدن خواهند بود. اگر امکان ایجاد یک چرخه‌ی ثابت تغذیه‌ای برای شما وجود دارد،  بهتر است از آن غافل نشوید.

چرا بدن ما ریتم ثابت غذایی را می‌پسندد؟  

علت اینکه بدن مایل است یک ریتم ثابت داشته باشد چه برای دریافت مواد غذایی چه در خوابیدن و بیدار شدن، این است که با این ثبات می‌تواند  به بیشترین کارایی و راندمان دست یابد.  همچنین ثابت نگه‌داشتن مقدار غذایی که هر روز می‌‌خورید نیز به حفظ  هماهنگی و بالانس بدن-مغز کمک می‌‌کند.

یکی از تحقیقات صورت گرفته،  نشان داده است افرادی که میزان کالری دریافتی خود را هر روز مرتبا تغییر می‌‌دهند، به مشکلات متابولیستی مبتلا می‌‌شوند. مشکلاتی مانند فشار خون و قند خون بالا و یا تجمع چربی‌ها در اطراف کمر. همچنین غذا خوردن به طورت نامنظم، باعث بالا رفتن سطح LDL که همان کلسترول بد خون است شده و نیز میزان مقاومت بدن را نسبت به هورمون انسولین بالا برده در نتیجه امکان متعادل نگه داشتن قند خون در بدن کم می‌‌‌شود.

سعی کنید وعده‌های غذایی که مصرف می‌‌کنید به یک اندازه باشد. صبح‌ها به یک اندازه، ظهرها و شب‌ها نیز به یک اندازه غذا بخورید.  همچنین در مورد میان ‌وعده‌های غذایی نیز همین روش را به کار گیرید. از طرفی سعی کنید هر روز در ساعات مشخص و ثابتی غذای اصلی یا میان‌وعده غذایی خود را میل نمایید.

انجام این کارها و نگه داشتن یک ریتم ثابت و منظم در زمان و مقدار غذا خوردن،  باعث می‌‌شود هرگز تصمیمات غذایی نامناسب نگیرید. از سویی دیگر سعی کنید همیشه از قبل برنامه‌ریزی غذایی داشته باشید و  نیز  هر وعده‌ی غذایی که مصرف می‌‌کنید ساده باشد و بیش از حد متنوع نباشد.

تمام این گفته‌ها به آن معنا نیست که  آنچه دوست دارید را در برنامه غذایی خود نگنجانید،  بلکه به آن معناست که برنامه غذایی خود را به گونه‌ای تنظیم که  شما را جوان‌تر و شاداب‌تر نگه دارد.

 

ترجمه اختصاصی مجله قرمز

منبع : success


دیدگاه ها 0
2000
  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

روغن میوه نسترن
روغن میوه نسترن (رزهیپ) چه فوایدی دارد، روشهای استفاده از آن چیست؟
546
سبک جدید کانتور
با سبک جدید کانتور کردن در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
1,535
ترفندهای آرایش چشم
ترفندهای آرایش چشم برای خانم‌هایی که چشمان گود دارند
1,869
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
760
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
1,400
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
3,475

مقالات سلامت

معرفی داروی مترونیدازول ، نحوه مصرف و عوارض جانبی
12
علائم اولیه سرطان گلو
۶ علائم اولیه سرطان گلو که نباید از آنها غفلت کنید
101
لکه‌های سفید روی ناخن
علل لکه‌های سفید روی ناخن (لکونشی) و روشهای رفع آن چیست؟
170
اتاق نشیمن
خطرات پنهان در اتاق نشیمن
189
نگاهی به بیماری برص
بیماری برص و نگاهی جامع به عوامل ابتلا و روش های درمانی آن
312
پاکسازی عروق خون
پاکسازی عروق خون را با این غذاها ممکن سازید
253

مقالات آشپزی

طرز تهیه کوفته قلقلی
طرز تهیه کوفته قلقلی با گوشت برای همراهی با انواع غذاها
174
خوشمزه ترین دسرها برای مهمانی
طرز تهیه چهار دسر خیلی خوشمزه برای مهمانی‌ها
337
سالاد هلو
سالاد هلو با مرغ کبابی و سس مخصوص عسلی
482
مافین کدو سبز
مافین کدو سبز یک مافین خوشمزه و عالی برای عصرهای تابستانی
593
نان چاودار دانمارکی
طرز تهیه نان چاودار دانمارکی (RugbrØd) به صورت مرحله به مرحله
475
کلوچه جو دوسر
کلوچه جو دوسر با کشمش و گردو و طعم دارچین
831

مقالات تغذیه

مصرف کم پروتئین
مصرف کم پروتئین موجب چه تغییراتی در بدن می‌شود؟
45
ساعت بیولوژیکی بدن
ساعت بیولوژیکی بدن و عادات غذایی
95
مصرف ویتامین‌ها
چند باور اشتباه رایج در مورد مصرف ویتامین‌ها و یک مورد که واقعا درست است
134
دستگاه گوارش
 ارتباط اشتها و باکتری‌های دستگاه گوارش 
115
گلوکونات روی
گلوکونات روی و نگاهی کامل به ویژگی های این مکمل غذایی
268
معرفی فلفل دلمه‌ای
فلفل دلمه‌ای و نگاهی به اثر این ماده غذایی پر طرفدار بر سلامت انسان
402