یکی از ساده ترین راه ها برای انتخاب یک ساز موسیقی، رفتن به یک فروشگاه و امتحان کردن انواع ساز ها و فهمیدن ساز دلخواه است. البته، برای انتخاب یک ساز موسیقی، عوامل زیادی وجود دارند که باید به آن ها توجه کرد؛ مثلا ترجیحات موسیقایی هر فرد، میزان بودجه ی در دسترس، فضایی که هر ساز اشغال میکند، خصوصیات شخصیتی هر فرد، قابلیت حمل و نقل آسان ساز و پتانسیل های شغلی هر ساز.
در ادامه، بر طبق انواع مدل های ساز، توضیحاتی داده می شود تا در انتخاب یک ساز موسیقی به شما خواننده ی گرامی مجله ی قرمز کمک کند.
معرفی انواع سازها برای کمک در انتخاب یک ساز موسیقی
چه سازی می نوازد؟ سوالی که ممکن است برای خیلی از ما بارهای پیش آمده باشد! اگر قصد انتخاب یک ساز موسیقی دارید یا فقط می خواهید اطلاعاتتان از انواع ساز موسیقی افزایش پیدا کند با ما در مجله قرمز همراه شوید.
ساز های زهی (String instruments):
بسیاری از ساز های زهی، همچون ویولون، ویولا، ویولونسل و کنترباس به تمرینات و صبوری زیادی در آغاز کار احتیاج دارند؛ به دلیل این که پیشرفت در این نوع سازها اغلب روند طولانی تری دارد. این ساز ها همچنین به چابکی و قابلیت هماهنگی زیادی نیاز دارند.
اگر نوازنده سن کمی دارد، باید از بلوغ کافی برای فهمیدن کند بودن روند پیشرفت و یادگیری اولیه در این نوع ساز ها برخوردار باشد. این ساز ها را برای ابتدای کار میتوان با قیمت نسبتا ارزانی تهیه کرد؛ اما در حین پیشرفت نوازندگی، ممکن است نیاز به خرید ساز هایی با طراحی حرفه ای تر به وجود بیاید که مسلما قیمت بالاتری دارند.
اکنون به معرفی سازهای معروف در این دسته میپردازیم تا برای انتخاب یک ساز موسیقی آماده تر شوید. ویولون، یک ساز با پیشینه ی زیاد است که بیشتر برای نوازندگی در سبک های همه پسند و همچنین سبک کلاسیک کاربرد دارد و مورد علاقه ی افراد است.
ویولا، صدای گرم تری نسبت به ویولون دارد اما یادگیری آن نسبت به ویولون سخت تر است. ویولونسل، صدای پر حجمی دارد و حمل و نقل آن به دلیل بزرگی این ساز، دشوار است و اغلب در برخی سبک های موسیقی همه پسند، سبک کلاسیک و جاز استفاده میشود.
کنترباس، بزرگ تر از ویولونسل است، سازی است که با خیلی از ساز های دیگر همخوانی دارد و در بسیاری از سبک های موسیقی از سبک کلاسیک گرفته تا راک، به کار میرود. البته برای یادگیری کودکان، نوع کوچکتر آن هم وجود دارد.
این نوع ساز ها را میتوان به عنوان سازهای اجتماعی توصیف کرد؛ بدین معنا که برای کسانی که مشتاق شرکت در فعالیت های دسته جمعی و گروهی هستند، مناسب تر است.
گزینه های دیگری در بین ساز های زهی نیز وجود دارند که برای انتخاب یک ساز موسیقی از این دسته سازها میتوان به آن ها نیز اندیشید. این نوع سازهای زهی، بعد کلاسیکی آن ها کمتر است؛ سازهای زهی مانند گیتار، بانجو و یوکلله (ukulele)، که مورد آخری، اخیرا بسیار محبوبیت پیدا کرده است.
همچنین انواع مختلفی از گیتار، که مناسب اهداف و سبک های گوناگون هستند، وجود دارد. به عنوان مثال، گیتار کلاسیک برای اجرای تکی موسیقی (تک نواز) مناسب تر از سایر گیتارها میباشد و البته یادگیری آن نیز دشوارتر است.
اگر شما قصد نواختن در یک گروه را داشته باشید، گیتار آکوستیک های بسیاری وجود دارد که برای انواع مختلفی از سبک های موسیقی مناسبند. همچنین گستره ای از گیتارهای الکتریک وجود دارد که جنبه ی سرگرمی بیشتری داشته و ساده تر نیز میباشند.
برای انتخاب یک ساز موسیقی از بین انواع این گیتارها، این نکته نیز جالب است بدانید که بسته به گیتاری که انتخاب میکنید، گیتارها میتوانند هم برای افراد درون گرا و مستقل، و هم برای افراد با شخصیت های باز و برون گرا و اجتماعی تر مناسب باشند.
ساز های بادی (Woodwind instruments):
ساز های بادی، به دو دسته ی کوچک و بزرگ تقسیم بندی شده اند. ساز های بادی کوچک مثل فلوت و کلارینت، که جمع و جور هستند و به راحتی حمل میشوند. و نوع بزرگ آن ها مانند باسون و ابوا، که در حمل و نقلشان باید توجه و مراقبت زیادی لحاظ نمود؛ چرا که این آلات موسیقی بسیار ظریف و شکننده هستند.
برای انتخاب یک ساز موسیقی از رسته ی ساز های بادی، بهتر است بدانیم که برای مثال در طی یادگیری فلوت و کلارینت، سرعت پیشرفت اولیه خوب است و پتانسیل برای تغییر ساز به ساکسیفون – سازی که فضا در آن برای بداهه نوازی زیاد است- وجود دارد.
این ساز ها نیاز به بودجه ی زیادی برای خرید ندارند و نوع حرفه ای و شکیل آن ها نیز زیاد گران نیست. اما در مورد باسون و ابوا، این ساز ها نیز مستلزم نگهداری و مراقبت زیادی هستند و البته قیمت آن ها نیز تقریبا زیاد است.
علاوه بر استفاده ی این نوع سازها در سبک موسیقی کلاسیک، در سبک های مختلف دیگری از جمله سبک موسیقی جاز، فولک (محلی) و پاپ نیز به کار میروند.
ساز های برنجی (Brass instruments):
ساز های برنجی، هم به آسانی در دسترس هستند و هم قیمت معقولی دارند. این ساز ها صدای قوی و پر حجمی ایجاد میکنند و یادگیری مقدماتی آن ها نیز زیاد سخت نیست. ساز های برنجی نسبتا بزرگ هستند اما اندازه های کوچک آن ها هم برای کودکان وجود دارد.
شیپور فرانسوی (French Horn) یکی از سخت ترین ساز های برنجی برای یادگیری به حساب میآید؛ چرا که شمار زیادی نت موسیقی، تنها از طریق تغییر دادن شکل لب ها به وجود میآید.
برای انتخاب یک ساز موسیقی از این نوع، این نکته را هم لازم است اشاره کنیم که این ساز برای افراد سخت کوش و مصرّی که دوست دارند خود را به چالش بکشند، مناسب است؛ ولی ارزشش را دارد به این خاطر که همواره نیاز به نوازنده ی شیپور در گروه ها و ارکستر های موسیقی وجود دارد.
ترومپت (Trumpet) نیز سازی است که حمل و نقل راحتی دارد و برای افراد مستقل و دارای روحیه ی اجتماعی مناسب است. ترومپت های زیادی در اجرا های موسیقایی وجود دارد؛ اما نکته ای که در مورد انتخاب یک ساز موسیقی باید در مورد ترومپت بدانیم، این است که تغییر دادن ساز از ترومپت به سمت دیگر ساز های برنجی، مهارت نسبتا بالایی میخواهد. این موضوع نیز به دلیل شکل دهان یا دهانه ی این ساز است.
ترومبون (Trombone) ساز برنجی دیگری است که از قیمت مناسبی برخوردار است اما حمل و نقل آن دشوار است؛ اگرچه باید اشاره کرد که کودکان به آسانی و در همان ابتدای کار مجذوب این ساز میشوند و صدای خوبی هم می توانند از این ساز بیرون آورند. ترومبون برای افراد هنردوست و نسبتا اجتماعی که تمایل به ابراز وجود و نشان دادن خود دارند، مناسب است.
توبا (Tuba) نیز یک ساز برنجی خیلی بزرگ و گران است. به دلیل کم بودن تعداد نوازندگان توبا، یادگیری این ساز میتواند فرصتی برای زودتر وارد شدن به ارکستر باشد. این ساز برای افرادی که از عضویت داشتن در یک گروه لذت میبرند، عالی است.
در هنگام انتخاب یک ساز موسیقی از بین بادی ها و یا برنجی ها، باید به وضعیت سلامت خودتان نیز توجه داشته باشید. ریه های قوی، یک ضرورت در انتخاب این نوع ساز ها میباشد؛ بنابراین کسانی که مشکلات تنفسی دارند، بهتر است سازشان را از سایر گروه های سازی انتخاب کنند.
ساز های کلیدی یا شستی دار (Keyboard instruments):
اصلی ترین ساز کلیدی، پیانو است که همه جا نشانی از حضور خود دارد. پیانو، یک پایه ی تئوریکی عالی برای یادگیری هر نوع ساز دیگری ایجاد میکند؛ بنابراین یک ساز ایده آل برای شروع است. این ساز بدنه ی بزرگی داشته و به آسانی قابل حمل نیست؛ اما میشود گفت دکور زیبایی به هر مکانی میدهد. حتی اگر شما مدتی باشد که نواختن پیانو را متوقف کرده باشید.
در انتخاب یک ساز موسیقی شستی دار، و به خصوص پیانو، باید اشاره کرد که قطعات موسیقی مختص پیانو بسیار متنوع است و شما میتوانید به آسانی یکی را تهیه کنید و حدی برای آن متصور نیست. واضح است که هرچه قیمت این ساز بالاتر رود، کیفیت آن نیز بیشتر میشود؛ اما نکته ی جالبی در مورد پیانو وجود دارد، این که اگر شما در یک مدرسه ی موسیقی و یا آکادمی شرکت کنید، معمولا انواع مختلفی از پیانو و با کیفیت های متفاوت برای استفاده ی شما وجود دارد.
پیانو برای افراد مستقل و کسانی که شخصیت آرامی دارند، مناسب است. به این دلیل که پیانو معمولا یک ساز سولو (Solo) محسوب میشود. (یعنی نواختن آن به تنهایی و بدون همراهی ساز های دیگر نیز صدای خوبی دارد.) البته این بدان معنا نیست که پیانو نمیتواند با یک یا چند ساز دیگر نواخته شود و یا این که در ارکستر ها کاربرد ندارد.
پیانو سازی است که بسیار منعطف و تطبیق پذیر با انواع سبک هایی است که از کلاسیک شروع میشوند و رفته رفته به سمت سبک موسیقی پاپ میروند. نوازندگان پیانو میتوانند در جریان پیشرفت خود به سمت ساز های دیگری نیز، همچون ارگ (Organ)، هارپسیکورد (Harpsichord) یا آکاردئون(Accordion) بروند.
ساز های ضربه ای (Percussion instruments):
ساز های ضربه ای حجیم هستند و سر و صدای زیادی هم دارند. بنابراین در هنگام نواختن این ساز ها، باید اتاقتان را از نظر صوتی عایق کنید تا این سرو صداها به بیرون نرود. نواختن این ساز ها بسیار سرگرم کننده است و یادگیری آن ها هم نسبتا ساده میباشد. همچنین مسیر شغلی خوبی در ارکستر برای این ساز وجود دارد.
نوازندگان طبل (Drum) قابلیت جذب زیادی برای نوازندگی در ارکستر ها را دارند. نواختن طبل برای افراد پر انرژی بسیار مناسب است. این موضوع با مشاهده ی کسانی که در سبک جاز و یا راک طبل مینوازند، کاملا واضح است.
در انتخاب یک ساز موسیقی از دسته ی ضربه ای ها، می توان همچنین به این نکته اشاره کرد که ساز های ضربه ای و به خصوص طبل، برای آن دسته از کودکانی که نیاز به آموزش های خاص دارند، مثلا کودکانی که از اتیسم رنج میبرند، بسیار رضایت بخش است و احساس امنیت روانی را به هنگام نواختن در آن ها ایجاد میکند.
ساز های موسیقی که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفتند، بیشتر کلاسیک گونه هستند و همچنین تنها ساز های این عرصه نیستند. ساز های گوناگون بیشتری نیز وجود دارند که به دلیل این که به راحتی در یک گروه جای داده نمیشدند، در اینجا ذکر نشده اند. مهم نیست که شما تصمیم میگیرید که چه سازی را برای نواختن انتخاب کنید؛ بلکه مهم ترین جنبه این است که عاشق نوازندگی و شنیدن صدای آن ساز باشید.
ترجمه ی اختصاصی مجله قرمز
” منبع : firsttutors.com “
سلام ببخشید من در بین دو سبک مختلف گیر کردم (سنتور و گیتار کلاسیک ،ولی هر دو سبک رو خیلی دوست دارم)ولی نمیدونم کدوم رو برم دو تا شو دوست دارم میشه لطفا راهنمایی کنید چون من هر دو رو به یک اندازه دوست دارم
سلام.من تیپ شخصیتی ام infp هست میدونید چه سازی مناسب این تیپ شخصیتی هست؟
علاقه مهم هست ولی میخوام سازی که انتخاب میکنم با روحیه ام سازگار باشه
سلام دوستان به نظر من اصیل ترین ساز ها ساز های سنتی هستند.من ٨ سال هست که ساز تار میزنم و برای جشنواره موسیقی ژوتم پاریس هم انتخاب شدم.به نظر من لذت ساز زدن تو اصیل بودن ساز هست.منم شاید اولاش می گفتم تمرین کم باشه یا ساز آسون تر میخوام ولی وقتی به یه حدی تو ساز زدن برسید واقعا لذت می برید
موافقم
عزیزم چه ربطی داره..حالا چون تو ۸ ساله سنتی میزنی بقیه سازا و سبکای موسیقی باید جم کنن بساطو؟..هر سازو سبکی لذت و شیرینی خاص خودشو داره..موفق باشی
سلام بنده دانشجو پزشکی هستم ۲۰سالمه و درسام واقعا سنگینه و از بچگی عاشق ویولن بودم …
تابستون اینده دو ماه وقت خالی دارم و میخوام هر طور شده ویولن زدنو یاد بگیرم …
تو دوماه با تمرین سخت میشه در چه حد پیش رفت؟ میشه در حد متوسط یاد گرفت و یه صدای خوشایند تولید کرد؟!!
یه سه تار مال خواهرم تو خونمون هست و وقتی خواستم یه مقدار باهاش تمرین کنم متوجه شدم چقدر ساز یاد گرفتن میتونه سخت و طاقت فرسا باشه و از اون موقع از ساز دل زده شدم و برام یه امر ناشدنی محسوب میشه 🙁
ویولن خیلی سخت تر از سه تار محسوب میشه؟
سلام من میخوام ویالون بخرم اما نمیدونم چه مارکی بگیرم نمیخوام یه ساز مبتدی هم بگیرم در حد متوسط باشه
سلام.مارکTF چینی برای شروع خوبه.هم قیمتش مناسبه هم کیفیتش متوسطه.بعد از دو سال تمرین میتونی ایتالیایی و یا دست ساز ایرانی بگیری.موفق باشی عزیز.
سلام دوستان من ۲۷سالمه تو ۱۴ سالگی یه چند جلسه ای گیتار زدم و ول شد پشتش
بعد از اون علاقه عجیب به کلارینت پیدا کردم
اما چند ماهی هست که دیگه اهنگ های غمگین را دوست ندارم و بیشتر موزیک پاپ گوش میدم برخلاف سالها پیش که بیشتر سبک کلاسیک را گوش میدادم
الان چند ماه خیلی به گیتار برقی علاقه مند شدم اما اصلا از سبک های راک ومتال و این قبیل علاقه ندارم که هیچ متنفر هم هستم
اما از اون طرف میبنم که الان گیتار برقی توی سبک پاپ خیلی استفاده میشه و من به این نوع سبک و صدا علاقه دارم
میخام ببینم دوستانی که تجربه دارن بپرسم ایا این ساز به درد من میخوره در صورتی که سبک اصلی گیتار برقی سبک راک و متال هست
سخت واسونی اصلا واسم مهم نیس چون هیچ چیزی تو این دنیا اسون نیس
سلام دوست عزیز من محمدم و از گیتار الکتریک خیلی خوشم میاد وتنها سازیه که بهش علاقه پیدا کردم
ببین از از اونجا که خودتم گفتی گیتار برقی در همه سبک ها هست راک . متال . جز. پاپ. استفاده میشه درسته که درسبک راک و متال بیشتر استفاده میشه ولی در سبکه دیگری هم خیلی اسفاده میشه که با راک و متال تقریبا متفاوت در سبک بلوز . که شاید خوشت بیاد اما باید این نکته رو بگم که سبک راک و متال خییلی سبک بزرگی هست و به راحتی نباید بگی که خوشت نمیاد . اما دراینکه راک سبک سخت و خیلی پیچیده هست شکی نیست . و اینو بدون که درمورد راک اشتباه نکن و بیشتر راجبش تحقیق کن. خلاصه اگه واقعا گیتار الکتریک دوست داری ایمیلی شماره ای چیزی بزار تا بیشتر اشنات کنتم .
سلام من عاشق موسیقی کلاسیک هستم و از اونجایی که شخصیتا ارومم عاشق پیانوئم ولی به خاطر قیمت بالای ساز پیانو متاسفانه شانس امتحان کردنش و ندارم واسه همین تصمیم گرفتم برم سراغ یه ساز دیگه که بهش علاقه مندم مثل ویالون یا گیتار برقی (چون طرفدار موسیقی راک هم هستم) ولی شنیدم که ویالون یادگیریش سخته واسه همین نمیدونم چه سازی رو انتخاب کنم که هم بهش علاقه داشته باشم و هم سخت نباشه واسم
سلام دوست عزیز؛
پیشنهاد می کنم ابتدا نگاهی به پاسخ هایی که به برخی دوستان در این باره داده ام بیندازید؛ در صورتی که سوالتان همچنان باقی بود، در خدمتتان هستم.
موفق باشید؛
سلام دوست عزیز من خودم پیانو میزنم ولی میتونم بگم که بعد از این گرونی ها هزینش کمر شکنه ولی برای ویالون که شما میگی سخته باید بدونین که همه ساز ها سخته شما به هر کدوم که علاقه داری برین ولی اگر سخت ترین ساز هم باشه ولی علاقه داشته باشین براتون آسون میشه برای ویالون که خودمم میزدم میدونم که شاید فقط شلفژ که اولش هست سخت باشه و به بعد براتون اسون تر میشه مخصوصا اگر علاقه و استعداد داشته باشید
سلام ،من عاشق موسیقی کلاسیک هستم و همینطور عاشق پیانو ولی چون ساز پیانو قیمتش خیلی بالاست متاسفانه شانس امتحان کردنش و ندارم واسه همین تصمیم گرفتم برم سراغ سازهای دیگه ای که حس میکنم بهشون علاقه دارم مثل ویالون و گیتار برقی ، پیانو و ویالون و بهشون علاقه دارم چون شخصیت آرومی دارم و کلاسیک گوش میدم گیتار برقی رو هم به خاطر اینکه طرفدار سبک راک هم هستم ولی شنیدم ویالون یاد گرفتنش سخته واسه همین نمیدونم دقیقا باید چه سازی رو انتخاب کنم که هم بهش علاقه داشته باشم هم برام خیلی سخت نباشه لطفا راهنمایی کنید
سلام ببخشید من هوش موسیقی خوبی ازنظرخودم دارم ولی تاحالاکلاس موسیقی نرفتم و ساز نزدم ولی یه بار خواهرم گیتارشو داد و یه توضیح الکی داد و من تونستم چیپسی کینگو بزنم.حالا میخوان یه سازو شروع کنم.۲۰سالمه.به درام و ویولن علاقه دارم.نظرتون چیه؟به آهنگسازی هم علاقه دارم ولی امکاناتش تو شهرمون فک نکنم باشه.ممنونم
سلام دوست عزیز؛
ابتدا پیشنهاد می کنم سایر پاسخ هایی که به دوستان دیگر داده ام را مطالعه ای اجمالی بفرمایید و بعد اگر سوالی بود در حد سواد در خدمتتان هستم.
فقط سعی کنید زودتر نواختن ساز رو شروع کنید تا بتونید در سنین پایین، سریع تر ساز مورد علاقه تون رو یاد بگیرید.
موفق باشید؛
سلام من میخام خوانندگیو شروع کنم بنطرتون با کدوم ساز میشه شروع کرد هم کم هزینه باشه سازش هم زمان یادگیری کمتر باشه و بتوان باهاش خوانندگی کرد.ج ایمیل کنید مرسی
سلام دوست عزیز؛
بستگی به علاقه ی شما داره و قانون خاصی در این باره نیست.
پیشنهاد می کنم از اساتید در حوزه ی خوانندگی مشورت بگیرید.
موفق باشید؛
سلام وقتتون بخیر. ..من علاقه مند هستم که نواختن سازی رو یاد بگیرم اما هنوز نمیدونم چه سازی برای من مناسبه همچنین دوست دارم سازی باشه که بتونم آهنگ های محلی(شمالی ) رو باهاش بنوازم و بخونم. و اینکه من ۲۱ سالمه دیر که نیس؟ به نظرتون میشه دو ساز رو یاد گرفت؟یا فقط باید رو یه ساز تمرکز کرد؟ پیشاپیش متشکرم از راهنماییتان
سلام دوست عزیز؛
برای رسیدن به پاسخ سوال اول، پیشنهاد می کنم ابتدا پاسخ به سایر سوالاتی که مشابه سوال شما بوده اند را مطالعه کنید تا دید بهتری نسبت به موضوع به دست بیاورید و در انتخاب ساز بتوانید تصمیم مناسبی بگیرید.
در مورد سن، ۲۱ سالگی دیر نیست، خیالتان راحت 🙂 اما هر چه زودتر ساز را شروع کنید، به دلیل اینکه الان مشغله ی کاری زیادی احتمالاً ندارید، و همچنین ذهنتان کارایی بالایی دارد، برایتان بهتر است و زودتر می توانید به نتیجه برسید.
در مورد این که دو ساز را یاد بگیرید، خیلی از افراد هستند که سازهای مختلفی را می نوازند. ابتدا یک ساز را یاد بگیرید و وقتی بعد از چند سال نواختن ساز احساس کردید تمایل به یادگیری ساز دیگری را هم دارید، می توانید روی ساز دوم هم کار کنید یا سازهای بیشتری فرا بگیرید. اما بهتر است ابتدای کار با یک ساز مورد علاقه تان شروع کنید و در آن پیشرفت خوبی داشته باشید؛ بعد از اینکه یک ساز را فرا گرفتید، راحت تر هم می توانید سازهای دیگر (به خصوص سازهای مشابه با ساز اول) را هم را بگیرید.
موفق باشید.
سلام ، من میخوام دخترم یه سازی رو یاد بگیره البته ۹ ساله است به نظرتون چه سازی باشه که خیلی گران هم نباشه
سلام. لطفا در مورد چنگ (هارپ) هم توضیح بدین. با این که یه ساز ایرانیه ولی تو ایران تقریبا نوازنده و سازنده نداره.
سلام دوست گرامی؛
بله درست میفرمایید. نوازندگان چنگ در ایران تعداد زیادی ندارند و عموم مردم هم آنطور که باید و شاید در مورد این ساز اطلاعات کافی ندارند.
به درخواست شما، آشنایی اولیه و مختصری در مورد این ساز برای دوستداران آن در مجله قرمز نوشته شد که میتوانید از “اینجا” به آن دسترسی پیدا کنید؛
ممنون از پیشنهاد خوب شما و امیدوارم موفق و سلامت باشید.
سلام و خسته نباشید
هم بابت سایت بسیار خوبتون، هم راهنمایی های مفیدتون که ندیدم تا به الان، اونم تو سایت های اینترنتی
من ۲۵ سالمه و عاشق انواع موسیقی، بخصوص شاد هستم، خیلی وقته دوس دارم نواختن رو شروع کنم
و البته خودم زیاد با دستام رو میزای مختلف کارای زیادی میکنم، در کل به ساز های ضربی بیشتر علاقه دارم، همچنین سنتور و تنبک و…
اما از یه طرف تا الان بخاطر شلوغی رشته تحصیلیم و از طرفی هم هزینه ها، نتونستم شروع کنم
و البته الان هم یکم گیج شدم که چیو انتخاب کنم
به صدای سنتور علاقه دارم، تمبک و خانواده این ساز رو هم علاقه دارم و فکر میکنم بتونم زودتر موفق بشم، بخاطر انگشتام که کار کردم، هرچند الکی و بدون اصول بوده
خواستم راهنمایی کنید کدوم هزینه هاش کمتره و زودتر میتونم موفق بشم، چون کلا آدم عجولی هم هستم.
البته بیشتر هم برا دل خودم و جمع های دوستاته میخوام، تا اینکه درآمد
ممنون میشم جواب رو به ایمیلم هم ارسال کنید.
سلام دوست عزیز؛
خوشحالم که مطلب مورد توجه شما قرار گرفته و ممنون از اظهار لطف محبت شما؛
اگر دوست دارید با سازهای کوبه ای شروع کنید، ضمن اینکه از نوشتهی شما به نظر میرسه در این زمینه علاقه مند هستید و استعدادش رو در خودتون میبینید، تنبک که خودتون هم اشاره کردید بهش گزینه ی خوبی هست؛ البته به نظر من که در جواب به سایر دوستان هم ذکر کردم، بهتره خودتون به یک فروشگاه موسیقی هم برید و از نزدیک سازهای کوبه ای رو ببینید و از فروشنده بخواهید راهنمایتون کنه و هم اینکه نزد یک معلم موسیقی در آموزشگاه هم برید تا از راهنمایی های ایشون هم بهره مند بشید و بهترین سازی رو که مناسب با شرایطتون هست رو انتخاب کنید. طبق فرمایش شما، تنبک گزینهی خوبی به نظر میاد و یادگیریش هم آنچنان زمانبر نیست و به روحیات شما میخوره و با قیمت مناسب هم میتونید تهیهاش کنید. اما برای آشنایی با سایر سازهای همرده، به نظر من سری هم به آموزشگاه و فروشگاه لوازم موسیقی هم بزنید بسیار برای شما کمک کننده خواهد بود.
سلام من خیلی دوست دارم ی سازی یاد بگیرم. دانشجو هستم و میخوام ساز ب نسبت اسون باشه.پیشنهاد شما چیه
سلام دوست عزیز؛
من عموماً سازی رو پیشنهاد نمی دم به کسی و به نظرم هر کس خودش باید انتخاب کنه؛ ولی اگر نظر شخصی بنده رو می خواهید، با توجه به اینکه دانشجو هستید و وقت تمرین کمتری دارید، پیشنهادم اینه که در مورد ساز هارمونیکا (سازدهنی) اگر دوستش دارید یه تحقیق بکنید. هم صدای خوبی داره هم می تونید همه جا با خودتون حملش کنید و برای تمرین کردنش هم راحت تر هستید. ضمن اینکه سختی سازهای دیگه رو نداره. این نظر شخصی من بود با توجه به سن و دانشجو بودن شما و اینکه توضیح دیگری ندادید، کلیتا عرض کردم. وگرنه گستره ی سازهایی که می تونید بزنید خیلی زیاد هستند و همه رو می تونید انتخاب کنید.
ولی پیشنهاد می کنم اگر فرصت دارید جواب هایی رو که به سایر دوستان دادم رو هم نگاهی بکنید. خالی از لطف نخواهد بود و شاید بهتر بتونید تصمیم گیری کنید.
امیدوارم هر سازی رو که انتخاب می کنید، توش موفق باشید و به نتیجه ی دلخواهتون برسید. 🙂
سلام خانم حیدری من تست ازم گرفتن به خاطر ویولون و بهم گفتن میتونم بزنم من به ویولون گیتار و پیانو علاقه دارم و نمیدونم کدوم رو برم کمکم کنید
سلام دوست عزیز؛
پیشنهاد من به شما این هستش که اول پاسخ به نظرات سایر دوستان رو که براشون نوشتم مطالعه کنید، سوال خیلی از دوستان شبیه به شماست و قطعا اگر مطالعه کنید اون ها رو متوجه عرض بنده می شید.
اگر همچنان سوال دیگری داشتید که در پاسخ به نظرات سایر دوستان جواب اون رو پیدا نکردید، بنده در حد سوادم در خدمت شما خواهم بود. 🙂
سلام من علاقه زیادی هم به پیانو دارم و هم به ویولن، پشتکار بسیار خوبی هم دارم، هردو رو دوست دارم یاد بگیرم اما میخوام بدونم علاوه بر لذتی که ازش می برم از طریق کدوم یکی زودتر میشه به درامد زایی هم رسید که اون رو اول یاد بگیرم،
لطفا پاسخ رو به ایمیلم ارسال کنید متشکرم
سلام دختر من ۶ سالشه و به فلوت کلید دار علاقمند هست میخواستم بدونم چه سبک اهنگایی میشه باهاش زد. شاد و ایرانی میشه. و نکته دوم که ایا تو این سین اکاردئون میتونه بنوازه و لطفا یه توضیحی در خصوص اکاردئون بدین. ممنون از لطفتون
سلام دوست عزیز؛
در مورد سوال اولتون، اطلاعات من کافی نیست. اما در مورد سوال دومتون، ابتدا بگم که فرزند شما در سن بسیار خوبی برای شروع یادگیری انواع مختلف ساز هس. بله آکاردئون هم انواع کوچکش برای بچه ها وجود داره و می تونه بنوازه. اول توجه کنید به علاقه ی فرزندتون و بعد هم اگر آکاردئون رو دوست داره، برای تهیه ی اون و اینکه چه نوعی بخرید، از یک معلم موسیقی راهنمایی بگیرید و تهیه کنید. انشالا ما در مجله قرمز در آینده در مورد آکاردئون هم توی سایت مطلب قرار خواهیم داد.
موفق باشید و امیدوارم فرزندتون هر سازی رو که انتخاب می کنه، توش موفق باشه.
با اجازه خانم حیدری ؛
ببینید فلوت کلید دار برای سن دخترتون مناسب نیست؛ میدونید چرا ؟ چون دختر شما ۶ سالشونه . و فک نکنم تو این کار موفق باشن ایشون؛ فلوت معمولی رو برن بهتره . با فلوت ساده هم همه چی میشه زد ؛ برای مثال : تولدت مبارک ، غوغای ستارگان ، جان مریم ، ترانه محلی رشیدخان ، قایقران رود ولکا ، سرود ملی فرانسه و ….همه سبک اهنگ میتونن بزنن ایشون . اکاردئون هم بنظرم باید برید به یکی از آموزشگاه موسیقی شهرتون . چون اول باید ایشون صدای این ساز رو بشنون بعد ؛ چون اکاردئون رو هر کسی نمی پزیره و دوست نداره ! امیدوارم به دردتون بخوره
عزیزم فک میکنم منظور شما دایره یا دایره زنگیه که زیاد بدرد نمیخورن و فقط مخصوص جاهای خاص هستن . ( یعنی اهنگ های خاص) عزیزم گفتین بنویسم دخترم چه سازی رو رفت ( گیتار ) رو رفت و خیلی هم خوشش اومد. ممنون از راهنمایی های شما ، دوست عزیزم . 🙂
خواهش می کنم؛
عالیه! ایشالا که موفق باشه توی ساز یادگرفتن و پیشرفت خوبی داشته باشه 🙂
خیلی ممنون از تعریفتون . یه جلسه دف رفت خیلی هم خوشش اومد ولی استادش گفت نیاد بهتره چون انگشت بچه ها کوچولو عه و نمیتونن بزنن. گفت که فقط وقت و پولتون رو هدر میدید . منم نزاشتم بره چون واقعا نمیتونست سنگین بود براش خب . ویلون هم گفتن نمیتونه رو شونه ش نگه داره . اونم نزاشتم بره . البته خب نمیتونست سنگین بود.
حالا هم هفته بعد فلوتش رو تمام میکنه ( ۵ ترم فلوت رفت و الان تیتراژ اهنگ ها رو میتونه بزنه )
دیگه نمیدونم چیکار کنم . البته گیتارم دوست داره ولی میترسم اونم بگن نمیتونه . از پیانو و ارگ و اینام خوشش نمیاد وگرنه میفرستادمش . شما راهنمایی کنید دیگه … ممنونم .
سلام مجدد؛
من تعجب می کنم چه طور یک استاد موسیقی همچین توصیه هایی کرده، به نظرم استاد خوبی نیستن ایشون.
یه مثال میزنم خدمت شما در مورد ساز ویولون. بچه ها، خصوصا در خارج از ایران، حتی از سن ۳، ۴ سالگی میرن ویولون یاد می گیرن. ویولون، در اندازه های مختلفی هست، بسته به جثه ی فرد کوچک و بزرگ داره. ویولون های خیلی کوچیک به طوری که بچه های ۳، ۴ ساله هم بتونن به راحتی بذارن روی شونه شون هم وجود داره. خب البته ویولون نسبت به گیتار سخت تر هست ولی ساز عالی ای هستش. گیتارهای خیلی کوچیک هم وجود داره که با سن ۴، ۵ ساله هم به راحتی و بدون هیچ فشاری می تونن بگیرن و کار کنن باهاش…. دف های خیلی کوچیک هم مناسب کودکان وجود داره….
دخترخانم شما الان توی سن بسیار مناسبی برای شروع تخصصی هر سازی هست. میتونه کوچیکش رو بگیره و شروع کنه. اگر به ویولون یا گیتار یا دف یا هر سازی علاقه مند هست، برید پیش یه استاد خوب و شروع کنید.
به علاوه، به شما پیشنهاد می کنم روی انتخاب استادش دقت کنید. چون این سن، حساس هست و علاقه ی فرد از همین سن ها شکل می گیره و اگر استاد مناسب نباشه، بچه از ساز زده می شه.
اگر دختر خانم شما از نظر جسمی مشکل خاصی نداره و از نظر جسمی شبیه میانگین بچه هایی هستش که ۱۲ ساله هستن، می تونه راحت این سازها رو ، البته مخصوص کودکانش رو، بگیره و کار کنه باهاش.
موفق باشید، و حتما بعدا برای ما بنویسید که در نهایت تصمیم گرفتید چه سازی رو بر طبق علاقه ی خود دختر خانمتون انتخاب کنید. 🙂
سلام من برای دخترم که ۱۲ سالشه یه ساز خوب میخوام . اون فلوت میزنه ولی هیچکس اهمیت نمیده بهش. همه ی ساز ها رو دوست داره . ولی مثلا گفتن که دف و ویلون نمیتونه بزنه …خانم حیدری نظرتون چیه ؟ چیکار کنم دخترم چه سازی رو بره؟
سلام دوست عزیز؛
اول که خیلی عالیه که مادری هستید که اهمیت می دید به موسیقی، تبریک می گم بهتون. 🙂
دوم اینکه چرا گفتن که دف و ویولون نمی تونه بزنه؟
اگر ممکنه اطلاعات بیشتری بدید تا من در حد سوادم بتونم بهتر راهنمایی کنم.
سلام ممنون بابت مقاله خوبتون. نظرتون درباره ساز دهنی چیه؟
سلام. ممنون از شما دوست عزیز؛ 🙂
ساز دهنی اگر علاقه مند هستید، هم سازی هستش که همه جا می تونید با خودتون ببریدش، هم تقریبا در هر سنی میشه یاد گرفت و همین طور آهنگ های خوبی هم می تونید باهاش بزنید. اگر مشکل یا بیماری خاصی ندارید، ساز دهنی ساز خوبی هست برای شروع. قیمتش هم مناسب می تونید تهیه کنید.
اگر علاقه مند هستید به این ساز، و واقعا دوستش دارید، تهیه کنید و شروع کنید این ساز قشنگ رو. امیدوارم موفق باشید و بتونید پیشرفت خوبی رو داشته باشید، که البته اگر علاقه داشته باشید سخت هم نیستش. 🙂
سلام میخواستم بدونم چه سازی واسه زدن و رقصیدن دور همی مناسبه؟
سلام؛
البته بستگی به اون آهنگی داره که با ساز میزنید. میشه با هر سازی تا حدی هم آهنگ شاد زد و هم غمناک؛ 🙂
اما در مجموع برای هدف مد نظر شما، سازهای زیادی هستند، از دف و تنبک و نی انبان (که جنان خان توی خندوانه میزنه 🙂 ) و امثالهم بگیرید تا سه تار و ویولون (ایرانی) و ….؛ ؛)
سلام خانم حیدری خسته نباشید و ممنونم از سایت و مطالبت خوبتون . ببخشید من یه مشکلی دارم و مدتیه ک باهاش درگیرم من علاقه بسیاری به پیانو و صداش دارم هرچند ادم ارومی نیستم ولی تنها چیزیه ک واقعا ارامشو بهم میده یه مشکلی ک هست اینه ک هم ساز گرونیه هم کلاساش تو شهرستان سخت میشه یه استاد پیدا کرد و هزینه ی اون کلاسا هم هست و نمیدونم چه سازی رو انتخاب کنم برای یادگیری یه سری پیشنهادها هستن مثل گیتار کلاسیک و سه تار و ویالون لطفا راهنماییم کنید گیج شدم و نمیدونم چیار کنم
سلام دوست عزیز؛
ممنون از شما بابت نظر محبت آمیزتون و لطفی که به مجله قرمز و بنده دارید.
در مورد سوالتون، واقعاً پیانو ساز بسیار خوبی هستش و آرامش میده؛ اما به قول شما، بودجهی تهیهی این ساز برای بسیاری از افراد نسبتاً زیاد هستش.
من پیشنهادی دارم برای شما، که اگر واقعاً این ساز رو دوست دارید، حتی شده یک دست دوم ولی تمیز رو پیدا کنید (از ساز فروشی ها بپرسید ممکنه داشته باشند و یا آموزشگاه های موسیقی و اساتیدی که در آموزشگاه هستند ممکنه بدونند که کجا میتونید دست دوم این ساز رو گیر بیارید یا ممکنه افرادی رو بشناسند که قصد فروش سازشون رو به قیمت کمتر دارند). این طوری با قیمت کمتر میتونید ساز رو تهیه کنید. یه جستجویی بکنید در این خصوص در شهرتون.
اما در مورد کلاسها، شما اگر جستجو کنید توی اینترنت “آموزش پیانو”، تعدادی جزوه و کتاب هست که هم یه سریشون به صورت رایگان گذاشته شده و هم یه سریشون رو میتونید خریداری کنید با قیمت مناسب. میتونید خودتون با این کتابها کار رو شروع کنید و هر چند هفته یک بار جلسات رفع اشکالی رو با یک استاد داشته باشید. همچنین میتونید کلاسهای آنلاین این ساز رو هم با سرچ توی اینترنت پیدا کنید. اگر زبان انگلیسیتون متوسط به بالا باشه، تعداد بسیار زیادی آموزش پیانو در سایتهایی مثل یو تیوب میتونید پیدا کنید.
اگر انجام این کارها براتون سخت بود یا انگیزهی کافی براش نداشتید، اون موقع میتونید به سازهایی به جز پیانو فکر کنید. مثلاً ساز سه تار یا گیتار یا ویولون که فرمودید هم برای شروع مناسب هستند و با هزینهی کمتری هم میشه خریداریشون کرد. اگر علاقهمند هستید به این سه ساز هم میتونید یکیشون رو انتخاب کنید و کار رو شروع کنید. برای این که در انتخاب سازتون نکات بیشتری رو بدونید، پیشنهاد میکنم جوابهایی رو که به سایر دوستان در ذیل این مطلب دادم رو هم مطالعه بفرمایید. نکات خوبی دستگیرتون میشه.
فاطمه خانم، امیدوارم موفق باشید و برای ما بنویسید که در نهایت چه سازی رو انتخاب کردید و پیشرفتتون به چه نحوی هست.
سلام. من نمیدونم به چه سازی علاقه دارم و توش ممکنه موفق بشم. از کجا میتونم متوجه بشم که من چه سازی رو دوست دارم؟ آخه هرچی فکر میکنم نتیجه ای نمیگیرم.
سلام دوست عزیز؛
سوالتون مشابه سوالات برخی از دوستان دیگر هست، بهتون پیشنهاد میدم اول نظراتی رو که مفصلاً برای دیگر دوستان توضیح دادم مطالعه بفرمایید و اگر باز هم سوالی داشتید مجدداً با ما مطرح کنید. در پاسخ به دوستان دیگری که سوالشون شبیه شما بوده، من موارد مختلفی رو مطرح کردم: تحقیق اولیه در مورد انواع سازها، مراجعه به آموزشگاه در شهرتون و صحبت کردن با اساتید اونجا، مراجعه به مکانهای تهیهی ساز و در دست گرفتن سازها برای اینکه بفهمید با کدومش راحتید و حس خوبی بهتون میده، مشاوره با یک رهبر ارکستر، توجه به روحیاتتون، توجه به اینکه در آینده میخواهید حرفهای ساز بزنید یا هر از گاهی و برای دلخوشی و….
لطفاً پاسخهایی که برای سایر دوستان نوشتم رو مطالعه کنید تا مسیر انتخاب ساز براتون هموارتر بشه. سوال دیگری هم داشتید بفرمایید تا در حد سواد اندکم راهنماییتون کنم.
موفق باشید.
سلام من به گیتار علاقه زیادی دارم و توی سنتی ها به سه تار و تار کلا عک میکنم این دوتا مثه همن حالا ولی خانودم اصرار دارن که من حتما یه ساز سنتی مثه دف و یا سنتور و یاد بگیرم من از اینا بدم نمیاد ولی حس میکنم گیتار بیشتر به روحیم میاد ولی در عوض صدام برای موسیقی های سنتی خیلی بهتره کلا سنتیارو خیلی خوب میخونم تا مدرنارو و همچنین دنبال یه سازی میگردم که بتونم باهاش بخونم نا اینوه ققط بزنم به نظر شما من بابد دقیقا کدومو انتخاب کنم؟؟
ممننونم
دوست عزیز، سلام.
اولین پیشنهاد من به شما این هستش که خودتون طبق علایق و روحیات خودتون ساز رو انتخاب کنید و خانواده سازی رو که خودشون میپسندن رو به شما تحمیل نکنند.
من پیشنهادی نمیدم به شما که چه سازی رو دقیقاً انتخاب کنید، چون به نظرم هر کسی باید نهایتاً طبق روحیات و عشق و علاقهی خودش و استعدادش سازش رو انتخاب کنه؛
دومین پیشنهادم هم این هستش که جوابهایی رو که برای سایر دوستان نوشتم هم یک نگاهی بندازید؛ توضیحات خیلی مفصلی رو دادم که به درد شما هم میخوره. چون سوالات دوستان دیگر هم شبیه سوال شما بوده. راهکارهایی رو که برای دوستان دیگر هم برای انتخاب سازشون نوشتم مطالعه کنید و به کار ببندید، و بعد اگر هنوز هم سوالی داشتید با ما مطرح کنید. 🙂
موفق باشید.
سلام من به پیانوعلاقه دارم وهنوز ثبت نام نکردم .میخواستم بپرسم علاوه بر علاقه ایاپیانو اینده شغلی هم داره اگه پیشرفت کنم میتونم کسب درامد هم داشته باشم؟
سلام دوست عزیز؛
بله چرا که نه؛ اگر شما به طور حرفه ای پیانو رو بنوازید، امکان کسب درآمد وجود داره؛
موفق باشید.
سلام خسته نباشید
من یک پسر ۱۷ ساله هستم که به نواختن ساز علاقه ی زیادی دارم بخاطر همین به سمت ساز سه تار رفتم و یک سال نیم هست که نوازنده سه تار هستم و پیشرفت زیادی کردم اما به دلیل سبک قدیمی بودن ساز و قدیمی بودن اهنگ هاش در جا های زیاد افراد علاقمند سبک قدیمی نیستند واسه همین من میخواستم یه ساز مدرن انتخاب کنم و به غیر از سه تار اون رو هم یاد بگیرم من چهار انتخاب دارم که یکیش بازم قدیمیه اما از صداش خوشم میاد اون نی هست دومین ویولن سومین گیتار و چهارمین باغلاما (ساز مخصوص ترکیه) هست که به این چهار تا علاقه ی زیادی دارم در حالی که بودجه ام فقط پانصد هزار تومان هست و بین این چهار مورد موندم در مورد همشون هم تحقیق کردم میخواهم یاد بگیرم به نظر شما با این بودجه و گفته های من کدوم ساز رو پیشنهاد میکنید ممنون از راهنماییتون
سلام دوست عزیز؛
همون طوری که توی نظرات، برای سایر دوستان هم نوشتم، به شخصه سعی میکنم پیشنهاد ندم که برید سراغ یک ساز به خصوص؛ چون به نظرم نهایتاً خودتون باید انتخاب کنید. ولی چیزی که به نظر من مهم هست اینه که مثلاً شما میخواهید در ارکستر کار کنید و یا اینکه ساز رو به صورت تفننی میزنید؛ چون یک سری از سازها در ارکستر خواهان بیشتری دارند و بهتر میتونید جایی برای خودتون باز کنید. در این مورد از اساتید موسیقی سوال بپرسید. همچنین اینکه شما این سازهایی رو که اشاره کردید، از نزدیک ببینید و از استاد موسیقی یا سازندهی ساز بخواهید به شما اجازه بدن که این سازها رو در دستتون بگیرید و ببینید چه حسی داره. این طوری شاید گزینههاتون محدودتر بشن وبفهمید که کدوم ساز رو باهاش حس بهتری دارید. به شما پیشنهاد میکنم جوابهایی رو که برای سایر دوستان نوشتم هم مطالعه بفرمایید. به نظرم بعضی هاش برای شما هم میتونه مفید باشه.
پیشنهادم این هست که ابتدا شرایط مالی در این وضعیت اولویت شما نباشه، اگر سازتون رو از بین این چهار سازی که اشاره کردید انتخاب کنید، میتونید با قیمت مناسب هم این سازها رو تهیه کنید. من خودم ویولون رو با ۴۵۰ تومن شروع کردم که البته ساز خیلی خوبی نبود ولی بد هم نبود و برای شروع واقعاً خوب بود. در نتیجه، ابتدا تکلیفتون رو با این که چه سازی رو بیشتر دوست دارید از بین این چهار ساز، مشخص کنید و بعد به فکر جور کردن پولش باشید. این سازهایی که اشاره کردید، با قیمت مناسب هم توی بازار پیدا میشه.
ضمن این که نی، توی مایه های ساز قبلیتون هس، پس اگر دلیلتون برای تغییر سازتون، اینه که محبوبیت زیادی نداره، شاید انتخاب بین ویولون و گیتار بهتر باشه.
در مجموع، پیشنهاد من این هستش که حتماً به یک آموزشگاه موسیقی معتبر برید و با یکی از اساتید مجرب اونجا در این باره صحبت کنید و نظراتشون رو بشنوید. بهشون نگید چه سازی رو انتخاب کنم. بگید اگر کسی بخواد گیتار رو شروع کنه، به نظر شما چه فردی بهتره بیاد سمت این ساز. و در ادامه بپرسید حالا اگر کسی بخواد باغلاما رو شروع کنه، چه طور هست و در موردش چه نظری دارید و به نظرتون چه افرادی باید بیان سمت این ساز؟
اگر استاد با حوصله و خوش اخلاقی رو انتخاب کنید، به سوالاتتون به خوبی جواب میدن.
موفق باشید و هر وقت که به نتیجه رسیدید بیایید برای ما هم نظر بگذارید که کدوم ساز رو انتخاب کردید و پیشرفتتون چه طور هست. 🙂
سلام.میشه یک ساز غمگین معرفی کنید؟که از صداش غم بپاشه؟
سلام دوست عزیز؛
“غم بپاشه” خیلی جالب بود :))
شما میتونید با ویولون سل، ویولون یا ویولا، پیانو، گیتار آکوستیک و گیتار الکتریک و خیلی دیگه از سازها، صدایی که مد نظرتون هس رو ایجاد کنید.
اگرچه، نوع آهنگی که مینوازید تاثیر داره بر روی غمگین بودن یا نبودن صدا، ممثلاً با ویولون میتونید هم آهنگ شاد بزنید خصوصاً در سبک ایرانی، هم آهنگ غمگین….
موفق باشید.
سلام امید وارم حالتان خوب باسد ..شرمنده من به ساز ویلون و صداش خیلی علاقه دارم ولی مطلب هارو دیدم نا امید شدم دسدم خیلی سخته برای همین امدم به این سایت تا راهنماییم کنید کدام ساز رو انتخاب کنم … چون خیلی به موسیقی علاقه دارم ولی از طبل بدم م آید لطفا راهنماییم کنید
سلام دوست عزیز؛
پیشنهاد اول من به شما: حتماً حتماً حتماً جوابهایی رو که به سایر دوستان دادم در مورد انتخاب ساز، مطالعه کنید. وقت زیادی نمیگیره. 🙂
پیشنهاد دوم من به شما: ویولون سازیه که کمی زمان میبره تا دستتون بیاد؛ به خاطر همین اکثراً میگن ساز سختی هست؛ اما بستگی به علاقه و پتانسیل شما در یادگیری ساز هم داره؛ بعضی افراد با تمرینات منظم و حساب شده و بهرهگیری از اساتید مجرب و خوب، یک ساله به وضعیت خیلی خوبی در نواختن ویولون میرسند. بستگی به پشتکار، علاقه و استعداد شما و محیط یادگیریتون داره. از طرفی، بعضی اساتید پیشنهاد میکنند برای شروع، سراغ سازهایی برید که سادهتر توش راه میافتید؛ مثل هارمونیکا، سنتور، فلوت، و خیلی سازهای دیگه. اما شما حتماً در مورد هر ساز تحقیق کنید و بعد ببینید کدومش رو واقعاً علاقه دارید. پیشنهاد اول من رو هم جدی بگیرید و نکاتی که برای دوستان گفتم رو انجام بدید تا انشالا ساز مورد علاقهتون رو پیدا کنید و تابستون شروع کنید یادگیری ساز رو.
موفق باشید و حتماً بعد از این که تحقیق کردید و به آموزشگاه سر زدید و با اساتید مختلف صحبت کردید، بیایید برای ما بنویسید که چه سازی رو انتخاب کردید و وضعیت پیشرفتتون چه طور هست. 🙂
سلام عزیزم من علاقه ی زیادی به سه تار و گیتار دارم خیییلی موسیقی رو دوست دارم ولی همه بهم میگن گیتار چیه همه دیگه بلدن گیتار بزنن و ساز خیلی سختی نیست نظر شما چیه؟
سلام دوست عزیز؛
اول از همه، پیشنهاد من به شما این هستش که به دنبال دل خودتون برید و به حرف بقیه چندان توجهی نداشته باشید در این مورد؛
ضمن این که تا اونجایی که من در جریان هستم، “همه” بلد نیستن گیتار بزنن :))) نمونه اش خود من؟ 🙂
اتفاقاً صدای گیتار واقعاً جزء صداهای زیبا هستش و اگر علاقه مند به سازهای زهی هستید، یا گیتار یا سه تار که خودتون دوست دارید، حتماً پیگیریش کنید و شروع کنید به یادگیریش و به خودتون اطمینان داشته باشید.
البته یه نکته هم هستش که بالفرض که تعداد زیادی افراد بتونن گیتار رو بنوازن، چه اشکالی ایجاد می کنه؟ شما هم یکی از کسانی باشید که گیتار می نوازن و لذت ببرید از این که یک گیتاریست هستید و یا سه تار می نوازید.
برخی افراد میگن که گیتار، سنتور، سهتار و ….. سازهای آسونی هستند؛ ولی این ساده و سخت بودن، بستگی به قابلیت شما در یادگیری یک ساز و همچنین میزان علاقه و پشتکار شما در یادگیری ساز مورد نظر هم داره. ممکنه به نظر یک فرد، سازهای زهی سخت باشند و سازهای شستیدار راحت، و به نظر فرد دیگری برعکس همین موضوع باشه یعنی سازهای زهی به نظرش ساده هستند و سازهای شستیدار سخت. اینها یه جورهایی سلیقهای هستند و ممکنه یک نفر، توی نواختن سازهای زهی بهتر باشه و علاقه اش هم بیشتر باشه و بتونه سریع یاد بگیره، و یه نفر دیگه نه؛ توی مثلا سازهای کوبه ای بهتر عمل کنه. البته درسته که بعضی سازها زمان بیشتری لازم هس برای یادگیریشون؛ ولی اون هم بستگی به قابلیت های هر فرد داره. مثلاً میگن که یادگیری ویولن سختتر از خیلی سازهای دیگه هس و تا حدی درسته یعنی ویولون مدت زمان بیشتری طول میکشه تا فرد مسلط بشه بهش ولی حکم کلی نمیشه داد.
هر چند، به نظر شخصی من، دنبال این که حتماً یک ساز سخت رو بنوازید و بقیه رو راضی کنید از خودتون نباشید، دنبال این باشید که کدوم صدا رو دوست دارید و چه سازی رو واقعاً تمایل دارید بنوازید. در این مورد، با دوستانتون مشورت نکنید، با دل خودتون مشورت کنید یا اساتیدی که دلسوزانه مشورت میدن.
موفق باشید و امیدوارم چند ماه دیگه بیایید و برای ما نظر بگذارید که شروع کردید به یادگیری سازی که دوست دارید و پیشرفت خیلی خوبی هم داشتید 🙂
ببخشید من خیلی صدای پیانو رو دوست دارم و میخوام برای اوقات فراغتم پیانو بزنم ونمخوام تخصصی باشه حدود چند سال برای یاد گرفتن وقت میبره؟ واینکه شما کانال تلگرام دارین؟؟
سلام دوست عزیز؛
صدای پیانو که واقعا فوق العاده هست و امیدوارم که شما مسیر یادگیری این ساز رو به خوبی پیش برید و از ساز زدن خودتون لذت ببرید.
یادگیری هر سازی خیلی بستگی به زمانی که برای یادگیریش اختصاص می دید و پشتکار خودتون، و علاقه ی واقعی به یادگیری اون ساز داره. اما اگر تخصصی نمی خواهید بنوازید، می تونید توی مدت زمان کوتاه تری به نتیجه ی مورد نظرتون و زدن آهنگ های ساده برسید.
نمیشه همین طوری گفتش چند ماه یا چند سال؛ اما به شخصه کسانی رو می شناسم که تونستن توی کمتر از یک سال، آهنگ های ساده ای رو به خوبی بنوازند و در مدت کمتر از یک سال به نتیجه ای که خودشون مد نظرشون بوده رسیدند. به نظر شخصی من، وابسته به پشتکار و عشق و علاقه ی شما به یادگیری این ساز و تمرینات اثر بخش داره. اگر که بتونید زمان مناسبی رو اختصاص بدید برای تمرین، و اصولی و خوب (نه الکی و بی قاعده) تمرین کنید، به نظر من می تونید در مدت کمتر از یک سال به نتیجه ی مد نظرتون برسید؛ اما باید سعی کنید حتماً تایم خالی پیدا کنید و خوب تمرین کنید تا زودتر به نتیجه ی دلخواه برسید. هر چه زمان کمتری در روز بتونید اختصاص بدید، طولانی تر می شه پروسه ی یادگیریتون. ولی پیشنهادم این هست که حتی اگر روزانه یک ساعت می تونید، وقت بذارید تا سریع تر به جواب برسید و این یک ساعت رو هم واقعا خوب و درست تمرین کنید.
اینو هم یادتون باشه که اگر صبور نباشید، و بخواهید خیلی سریع و بدون تمرین روزانه به نتیجه ی دلخواهتون برسید، لازمه کمی تجدید نظر کنید و بدنید که یادگیری ساز، هر سازی، نیاز به صبر داره و پشتکار و تمرین اصولی. اگر این ها رو رعایت کنید، انشالا در زمان کمتری به نتیجه می رسید. (سوال دومتون، در مورد کانال، خیر ندارم :))
امیدوارم بتونید در اوقات فراغتتون زمان های مناسبی رو برای یادگیری این ساز فوق العاده اختصاص بدید، تمرین موثر داشته باشید و به نتیجه ی دلخواهتون برسید. 🙂
ممنون از راهنماییتون
من تو سمنان زندگی میکنم شما استاد خوبی برای یاد گیری پیانو تو سمنان میشناسیداگه میشه معرفی کنید بازهم ممنون
خواهش میکنم دوست عزیزم
نه متاسفانه نمیشناسم. پیشنهادم این هست که به آموزشگاه موسیقی در شهرتون مراجعه کرده و از نزدیک با استادها آشنا بشید.
موفق باشید و امیدوارم ساز زندگیتون همیشه کوک باشه 🙂
خیلی ممنون
سللام
وقت شما بخیر
خانم حیدری
منخیلی به نوازندگی علاقه دارم و چون ایران نبودم خارج از ایراندهم فرصت نکردم و حال که
درسم تمام شده دوست دارم یا اکاردئون و یاگیتار یا ویولن
بله متفاوت هستن ولی کدام یک خیلی راحت می توان یاد گرفت آیا من یک سال ایران هستم میتوانم در کلاسی یاد بگیروم
و تاثیر دارد
کدام یک سختی مهارت و تمرین زیاد لازم دارد
ممنون از شما
سلام دوست گرامی
به نظر من، که چند بار هم قبلا بهش اشاره کردم، سختی یا سادگی یک ساز برای افراد مختلف بعضاً متفاوت درک می شه؛ اما چیزی که متداول هست و عمومیت داره، این هست که از بین سه سازی که شما فرمودید، ویولون برای عموم افراد زمانبر تر هست یاد گرفتنش و در بین سازهایی که شما اشاره کردید بعد از ویولون گیتار برای افراد زمانبرتر هستش و تا اونجا که از دوستان شنیدم، آکاردئون ساده تر تلقی می شه. پس در بین سه گزینه ای که شما فرمودید، عموماً باور افراد به این شکل هستش که از سخت به ساده تر: ویولون، گیتار و آکاردئون تلقی میشه ( هر چند معتقدم بسیار به خود فرد و میزان علاقه به ساز و استایل بدنی فرد و روحیاتش هم بستگی داره).
نکته ی دوم هم اینکه در یادگیری ساز کمی صبورتر باشید تا نتیجه ی بهتری بگیرید. موفق شدن در هر کاری صبر و پشتکار می طلبه که جزء پیش نیازها هستند.
به علاوه، حتماً اگر مشکل مالی ندارید کلاس برید و با یک استاد خوب کار کنید، استادی که انگیزه بخش باشه و فرد تکنینکی و عمیقی هم باشه. بله، کلاس رفتن تاثیر داره.
(علاوه بر این ها، من پیشنهاد می کنم نظرات سایر دوستان رو و جواب هایی که به اون ها داده شده و بعضاً با سوال شما هم همپوشانی داره مطالعه بفرمایید. اگر هم فرصتش رو ندارید، به طور خلاصه عرض می کنم که به عنوان یک راهنمای کوچک، عس می کنم هیچ وقت توصیه به هنرجوها در مورد اینکه کدوم ساز رو برای یادگیری شروع کنند نداشته باشم. چون بسیار بستگی به خود فرد و علاقه اش و استعدادش داره. برای مثال، کسی که کاردستی های خوب از بچگی درست می کرده و کار با انگشتان دستش رو خیلی خوب بلد هس، احتمال اینکه سریع تر بتونه در سازهای شستی دار یا زهی موفق بشه بیشتر هس؛ البته حکم کلی نیستش و به خیلی عوامل دیگه بستگی داره. پیشنهاد من هم به شما دوست عزیز این هستش که به یک آموزشگاه موسیقی مراجعه کنید و حتماً با یکی از اساتید اونجا صحبت کنید و سازها رو دستتون بگیرید و امتحان کنید و در نهایت با اطلاعاتی که در مورد نوع نواختن این سازها به دست میارید، خودتون تصمیم بگیرید کدوم رو شروع کنید.)
در نهایت، ضمن اینکه تحسین می کنم روحیه ی شما رو و اینکه مصمم هستید یک ساز رو بنوازید، مجدد پیشنهاد می کنم پاسخ به سایر نظرات خوانندگان عزیز رو در همین قسمت مطالعه بفرمایید و خوشحال می شم بعد از انتخاب سازتون به ما هم خبر بدید و تجربیاتتون رو با ما هم در میون بگذارید.
موفق باشید.
من به سنتور علاقه دارم
سنتور ساز بسیار دلنشینی هست؛ انشاالله در آینده در مورد ساز سنتور مقاله ای در سایت قرار خواهیم داد.
سلام ببخشید من علاقه زیادی به پیانو دارم واقعا خیلی دوسش دارم و البته پنج سال هستش میرم کلاسشو ولی نمیدونم چرا چند ماهیه کلا حوصله برای تمرین ندارم و تنبلی میکنم میشه کمکم کنید یه راه حلی بدین لطفا ممنون میشم
سلام دوست عزیز؛
این موضوعی که شما اشاره کردید، تقریباً در شمار بسیار زیادی از افرادی که به دنبال یادگیری یک ساز هستند مشاهده می شه؛ پس اصلا چیز عجیبی نیست و فقط بهش به عنوان یه توقف کوتاه نگاه کنید و سعی کنید انگیزه ی خودتون رو مجددا بالا ببرید.
– من نظر شخصی خودم رو می گم به شما، امیدوارم کمک کننده باشه. به نظرم یه مدت کوتاه رو به خودتون استراحت بدید، البته سعی کنید طولانی نشه. در این مدت، فیلم هایی از بهترین پیانو نوازان و بهترین آهنگ ها و جدیدترینشون رو از اینترنت جستجو کنید ( مثلاً می تونید از سایت یوتیوب سرچ کنید) و توی گوشیتون ذخیره کنید. و در مدتی که می گید توی تمرین کردن تنبل شدید یه کم، این فیلم ها رو آخر شب یا سر هر فرصتی، نگاه کنید. این روش در مورد بسیاری از هنرجویانی که به طور مقطعی دچار به قولی تنبلی می شن جواب می ده و بهشون کمک می کنه انگیزه پیدا کنن و مجددا با انرژی بیشتر شروع کنند.
– بعضی از اساتید هم شنیدم که پیشنهاد می دن که سازتون رو عوض کنید و یه ساز بهتر بگیرید و این می تونه کمک کنه به افزایش انگیزه ی شما. در مورد شما چون اطلاعاتی ندارم در مورد وضعیت مالیتون و همچنین نوع سازتون، نمی تونم در این باره پیشنهادی داشته باشم. فقط به عنوان یه نکته که برخی از اساتید عنوان می کنند بهش اشاره کردم.
– نکته ی بعدی اینکه در بعضی موارد، ممکنه استادی که به فرد آموزش می ده، تاثیر منفی در انگیزه ی هنرجو داشته است. برخی از اساتید با دادن تمرین های بسیار سخت، موجب کاهش اعتماد به نفس و در نتیجه کاهش انگیزه ی هنرجو می شن؛ اگر شما از اون دسته افرادی هستید که استاد بر روی شما تاثیر زیادی داره، و استادتون باعث کاهش انگیزه ی شما شده، شاید بهتر باشه یک استاد دیگری رو باهاش کار کنید که ارتباط بهتری با هنرجو می گیره و تشویقش می کنه و انگیزه بهش می ده.
– ولی اگر استادتون از این مقوله جداست، و تنبلی شما ناشی از خودتون هستنش، یک پیشنهاد دیگه هم به شما دارم. اینکه در برخی از ارکسترها شرکت کنید. ارکسترهای کوچکی که آموزشگاه ها برگزار می کنند و توش هنرجوهای مختلف شرکت می کنند و قطعاتی رو آماده ی اجرا می کنند. در این رابطه از استادتون بپرسید . پیگیر باشید که عضو یک گروه ارکستری هر چند کوچک باشید. یک تیم یا گروه ارکستر خوب، می تونه یه عامل موثر برای افزایش انگیزه باشه.
– در نهایت، یه روش که خودم مواقعی که با کاهش انگیزه مواجه می شدم ازش استفاده می کردم رو هم بهتون میگم، شاید که برای شما هم موثر باشه. اینکه یک گلچینی از آهنگ هایی که دوست دارید با پیانو بنوازید رو انتخاب کنید و هر دو سه روز یه بار یکیش رو اجرا کنید، شاید قطعه ی آسونی باشه ولی باعث میشه انگیزه تون زیاد بشه و یا اگر قطعه ای رو نمی تونید بنوازید ولی خیلی دوستش دارید، سعی کنید برنامه ریزی کنید برای یاد گرفتنش. برنامه ریزی هم می تونه خیلی موثر باشه، اینکه مثلا تا ۲ ماه دیگه، سعی کنید فلان کار رو انجام بدید و غیره.
نمی دونم سطح نواختن شما در چه مرحله ای هس، اما من سعی کردم نکات کلی رو بگم برای شما و سایر دوستانی که شاید این متن رو بخونن، به امید اینکه با استفاده از یک روش که من ذکر کردم و یا روش های دیگری که به ذهن خودتون میرسه، بتونید تنبلی رو کاهش بدید و مجددا با انرژی بیشتر شروع کنید به تمرین.
موفق باشید. 🙂
* اگر دوستانی که این مطلب رو می خونند، تجربه ی اینچنینی دارند، خوشحال میشیم تجربه ی خودشون رو با ما و سایر دوستان به اشتراک بذارن و بنویسند که در مواقعی که با تنبلی در تمرین برای ساز مواجه می شدند، چه کاری می کردند که براشون نتیجه بخش بوده. 🙂
سلام خسته نباشید
من علاقه شدیدی به یادگیری ویولون دارم اما همه میگن سخته و زمان بره و اینکه میگن به عنوان ساز اولی که میخوای یاد بگیری مناسب نیست نظر شما چیه؟! یعنی اول با گیتار شروع کنم مثل پیشنهاد های اطرافیانم یا اینکه برم سراغ ویولن طبق علاقه شخصیم؟
سلام دوست عزیز؛
بر حسب اتفاق، تجربه ی خود من هم به شخصه بسیار شبیه شما بوده؛ به این صورت که وقتی برای اولین بار تصمیم گرفتم به انتخاب ساز ویولون، همه گفتند که شروع از ویولون خیلی سخت هس و باید چندین و چند سال (به من گفتند بیشتر از ۵ سال) تمرین کنی تا شاید صدای نسبتا خوبی رو بتونی ایجاد کنی….
اما چیزی که برای من اتفاق افتاد کمی متفاوت بود. و به نظرم در هر سازی، با پشتکار بالا و تمرین زیاد و علاقه و برنامه ریزی مناسب میشه در زمان کوتاهتری هم قطعات زیبایی رو به خوبی نواخت و پیشرفت قابل قبولی داشت.
در ابتدا پیشنهاد من این هست که تحقیق بکنید (با سرچ توی گوگل مثلاً) و ببینید چه نوع سازهایی وجود دارند و شما جذب کدام ساز و صدای اون می شید و می تونید به راحتی در دست بگیرید اون ساز رو و راحته براتون؛ بعد از اون می تونید با یک مشاور که خودشون هم استاد باشند و ترجیحاً سواد دانشگاهی خوب و تجربیات خوبی داشته باشند و طبق سلیقه ی خودشون نظر ندن، صحبت کنید. و بعد از اینکه سازتون رو انتخاب کردید، به آموزشگاه موسیقی یا فروشگاه های سازنده ی ساز رفته و با یکی از اساتید اون ساز صحبت کنید و اجازه بگیرید که به اون ساز دست بزنید و ببینید حس نواختنش رو دوست دارید یا خیر؛
اگر به درستی سازتون رو انتخاب کنید و طبق علاقه ی واقعی شما باشه، من می تونم به شما قول بدم که هر نوع سازی رو میتونید توش موفق بشید به شرط اینکه علاقه ی واقعی داشته باشید و پشتکارتون خوب باشه و از استاد خوبی که مشوق شما باشه هم در این راه استفاده کنید.
تجربه ی خود من هم به این صورت بود که با ساز ویولون و در سن ۲۳ سالگی شروع کردم و حدود ۱ سال تمرین خیلی خوب داشتم و تونستم پیشرفت خوبی داشته باشم و بعد از یک سال هم عضو کوچکی از یک ارکستر باشم. بنابراین به عقیده ی من علاقه تون رو دنبال کنید نه پیشنهادهای اطرافیان؛ البته پیشنهادهاشون رو گوش کنید ولی نهایتاً خودتون تصمیم بگیرید که دوست دارید چه سازی رو شروع کنید.
(یه نکته هم توی پرانتز بگم که سن شما در یادگیری ساز دخیل هست. بعضی عقیده دارند در دوران جوانی سریعتر ساز رو میشه فرا گرفت و میشه مستقیما سراغ ساز تخصصی رفت از همون ابتدا، ولی اگر در کودکی بخواهید سازی رو یاد بگیرید بهتره از سازهای ساده شروع کنید. من هم تقریباً با این نظر موافق هستم البته به صورت کلی، وگرنه بستگی به شخصیت هر فرد هم داره.)
من نمی دونم سن شما چه قدر هست و در جواب به سوالتون، فرض رو بر این گرفتم که بیشتر از ۱۶ ساله باشید؛ چون اگر سنتون خیلی کم باشه برخی از اساتید پیشنهاد می کنند که ابتدا سراغ سازهایی برید که نواختنشون بسیار ساده تر هس تا انگیزه تون از بین نره و بعد برید سراغ ساز ویولون یا ساز تخصصیتون.(به این موضوع هم توجه کنید و نوع شخصیت خودتون که آیا آدم با پشتکاری هستید،عجول هستید و دوست دارید سریع به نتیجه برسید، صبرتون زیاده و یا ….)
در هر صورت، امیدوارم سازتون رو با کسب اطلاعات موثق از اساتید خبره و همچنین با علاقه ی حقیقی خودتون انتخاب کنید و در نواختنش موفق بشید. در نهایت هم این نکته رو عرض کنم که معمولاً ساز نواختن فرآیندی زمانبر هس و صبر می طلبه و اگر بخواهید نوازنده ی خوبی بشید لازم هس که کمی صبرتون رو هم تقویت کنید؛ اما مطمئنا با علاقه ی زیاد و پشتکار خوب می تونید این زمان رو حتی الامکان کوتاه تر کنید.
موفق باشید و خوشحال می شم که بعدا برامون بگید که چه سازی رو انتخاب کردید و روند پیشرفتتون به چه صورت هست. 🙂
من گیتار را به صورت حرفهای می زنم و به نظرم باید جزو سه ساز سخت جهان باشه
چرا در مورد سنتور چیزی ننوشتین؟؟؟من خیلی علاقه دارم
ممنون از پیشنهاد شما دوست گرامی؛
در آینده ی نزدیک سعی می کنیم در مورد سنتور و به طور کلی سازهای ایرانی مطلب جداگانه ای در سایت قرار دهیم.
سلام خسته نباشین
من میخوام دنبال یه ساز موسیقی برم بین انتخاب گیتار و سه تار شک دارم البته به جفتشون علاقه دارم ولی بیشتر علاقم سمت موسیقی های اصیله از یک طرف هم می خوام سازی رو انتخاب کنم که غمگین نباشه شاد باشه.
میخوام سازیو انتخاب کنم که پشیمون نشم و وقت وپولم بیخودی به هدر نره.
لطفاً تا جایکه می تونیت راهنمایم کنید.
لطف جوا رو به جیمیلم بفرستین.ممنون میشم.
سلام دوست عزیز؛ خوشحالم که تصمیم به ورود به دنیای موسیقی گرفتید؛
اجازه بدید در جواب به سوال شما، ابتدا اشاره ای داشته باشم به اینکه انتخاب ساز موسیقی، موضوعی هست که نمی شه از راه دور برای کسی تجویز کرد؛ و بسیار افرادی رو به شخصه دیدم که کسی سازی رو به اونها پیشنهاد داده و یا بهش گفته که با این ساز شروع کنه اما متاسفانه در اواسط راه، از انتخاب اون ساز پشیمون شدند.
به همین جهت، به نظر من هیچ کس جز خودتون نمیتونه در انتخاب ساز، طبق علاقه ی شخصی تون به شما کمک کنه. مثلاً سوال شما در مورد سازی که غمگین نباشه هس، اما خود احساس غمگینی، از فردی به فرد دیگه ممکنه متفاوت باشه؛ مثلاً افرادی هستند که آهنگ های غمگین به نظرشون غمگین نیست و آرامش بخش هست؛ و برعکس ممکنه فردی وقتی ریتم آرومی از یک آهنگ رو می شنوه، احساس کنه که غمگین هس نه آرامش بخش.
ضمن اینکه خیلی ها معتقد هستند که نمی شه گفت یک ساز غمگین هست یا شاد. معتقدند شما می تونید با هر سازی، آهنگ غمگین یا شاد بزنید؛ اما بعضی سازها، جنس صدای غمگین تری نسبت به سازهای دیگر دارند. و بعضی سازها هم هستند که خیلی متنوع میشه باهاشون کار کرد. مثل گیتار. در هر صورت، احساس شما و برداشت شما از غمگین بودن، با برداشت من نوعی از غمگین بودن، ممکنه تفاوت داشته باشه. بنابراین به نظر من، تجویز سازی از بین این دو مورد که شما فرمودید، کار درستی نیست و شما خودتون بهتره به نتیجه برسید در مورد انتخاب ساز.
اما به عنوان راهنمایی، به شما پیشنهاد می کنم: صدای انواع گیتارها رو بشنوید (می تونید توی اینترنت سرچ کنید و یا به یک آموزشگاه موسیقی برید) و صدای سه تار رو هم به دقت گوش بدید؛ بعد به یک آموزشگاه موسیقی یا فروشگاهی که لوازم موسیقی می فروشه مراجعه کنید و این دو سازی رو که علاقه مند هستید از فروشنده یا صاحب آموزشگاه اجازه بگیرید و دستتون بگیرید و باهاش چند نت بنوازید و ببینید حسش چه طور هست براتون. از خود فروشنده و یا معلمان آموزشگاه که ساز گیتار و ساز سه تار رو آموزش می دن، سوالات باقیمونده تون رو بپرسید و از اونها هم راهنمایی بگیرید. مطمئناً اگر در حد چند ساعت براش وقت بذارید و این کارها رو انجام بدید، خودتون به نتیجه می رسید که کدوم ساز رو انتخاب کنید.
( می تونید نکاتی رو هم که در مورد انتخاب ساز، در این مقاله از مجله قرمز برای شما و دوستان دیگری که در مورد انتخاب ساز موسیقی هنوز ابهام دارند نوشتیم، مطالعه کنید؛ امیدوارم کمک کننده باشه؛)
موفق باشید؛
سلام خواهش میکنم منو راهنمایی کنید . من توی آپارتمان قدیمی زندگی میکنم و صاحب خانه طبقه پایین ماست . بی نهایت علاقه دارم سازی بنوازم اماااا متاسفانه اصلا نمیدونم چه سازی مناسب این شرایط است . چه سازهایی مناسب آپارتمان است ؟
سلام دوست عزیز؛
ابتدا پیشنهاد من به شما این هست که در وهله ی اول توجه کنید که دوست دارید سازهایی بنوازید که بادی هستند، یا زهی یا ….؛ می توانید سری به آموزشگاه های موسیقی هم بزنید و با صدای انواع سازها در آن جا آشنا شوید (یای اینکه در اینترنت سرچ کنید) و از مربیان آموزشگاه سوالات خود را بپرسید تا سازی که مناسب شماست را بتوانید انتخاب کنید. علاقه، شرط اول در موفقیت برای نواختن سازهاست و البته در کنار آن به استعدادتان نیز توجه داشته باشید.
اما برای این که درون آپارتمان هم بتوانید تمرینات خود را انجام دهید، یک قطعه به نام “سوردین” یا “صدا خفه کن” برای سازهای مختلف وجود دارد که با اتصال آن به بدنه ی سازها، صدای ساز کمی کاهش می یابد. همچنین می توانید اتاق خود را تا حدی آکوستیک کنید. اگر امکانات آکوستیک کردن را ندارید، حتی با چسباندن شانه تخم مرغ به دیوارها، می توانید باعث شوید صدای ساز تا حد زیادی توسط شانه تخم مرغ ها جذب شود و البته سوردین را هم استفاده کنید.
حتی اگر با این وجود، باز هم گوش صاحبخانه ی شما تیز بود و صدا اذیتشان می کرد، می توانید به آموزشگاه های موسیقی نزدیک محل زندگیتان بروید و بپرسید که ایا کلاس خالی برای تمرین هنرجویان در اختیار دارند یا خیر؛ تا آن جا که بنده در جریان هستم، آموزشگاه هایی هستند که کلاس خالی را در اختیار کسانی می گذارند که فضا برای تمرین ندارند و می توانید در هفته چند روز به آنجا بروید و تمریناتتان را انجام دهید.
دوست گرامی؛ امیدوارم ساز مناسبی را که با علایق و استعداتان مطابقت دارد انتخاب کنید و در درجه ی اول بتوانید با نکاتی که عرض کردم درون منزلتان به تمرین بپردازید و در درجه ی دوم اگر مقدور نبود، از امکانات آموزشگاه ها بتوانید برای تمرین استفاده کنید. موفق باشید و امیدوارم شما دوست گرامی که به آسایش همسایه ها توجه دارید، نوازنده ی خوبی بشوید.
از کجا میتونم یوکلله تهیه کنم؟ قیمتش چ قدره؟
سلام
گستره ی سازهای موسیقی از زیر ۱ میلیون تومان تا چندین میلیون متفاوت است و بسته به نوع سازی که قصد خرید آن را دارید و میزان سختگیری شما در صدای ساز و جنس آن، بسیار متفاوت است.
اگر در تهران حضور دارید، می توانید به حوالی میدان بهارستان و مترو بهارستان مراجعه کنید و اگر در تهران نیستید، می توانید با یکی از فروشگاه های لوازم موسیقی تماس بگیرید. شماره تماس یکی از فروشگاه های لوازم موسیقی در تهران، که در خیابان بهارستان است، حضور شما تقدیم می شود تا تماس گرفته و با دادن اطلاعات در مورد نوع سازی که مایلید خریداری کنید، راهنماییتان کنند.
شماره تماس این آموزشگاه موسیقی: ۰۲۱۳۳۹۱۰۷۷۰
موفق باشید.