جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
گل مژه

گل مژه چشم و بررسی ویژگی های مختلف این عارضه چشمی

گل مژه چشم یکی از عوارضی است که ممکن است افراد مختلفی را از هر طیف سنی یا اجتماعی درگیر خود کند. این عارضه که معمولاً علی رغ مشدید نبودن، ممکن است باعث اختلال هر چند اندک در عملکرد روزانه افراد مبتلای به آن شود، به وجود  برآمدگی‌ها و التهاب‌هایی در قسمت پایین یا بالا و درون و یا قسمت بیرون چشم گفته می‌شود. از ویژگی‌های آن این است که ممکن است دردناک بوده ولی دارای روندی گذرا است و در درازمدت به ندرت دارای آثار زیان بار ماندگار بر روی سلامت فرد مبتلا و همچنین چشم او می‌باشد. در ادامه مقاله سعی خواهیم کرد که ویژگی‌های این عارضه را بررسی کنیم.

 

گل مژه چیست؟

گل مژه چشم یکی از عوارضی است که معمولاً عامل تشکیل دهنده آن باکتری به نام استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus Aureus) یا همان استاف طلایی است. این باکتری بر روی پوست بدن یا صورت فرد مبتلا وجود داشته و معمولاً با مالش چشم فرد توسط دستی که آلوده به این میکرو ارگانیسم هست زمینه ابتلای به این عرضه فراهم خواهد شد. البته جدای از مورد فوق راه‌های دیگری نیز برای انتقال این باکتری به چشم و آلوده کردن آن وجود دارد.

عامل ایجاد گل مژه

 

انواع گل مژه:

گل مژه خارجی چشم: این عارضه معمولاً بر روی غده Zeis  که در نزدیک پایین مژه و یا غدد عرق Moll که در حاشیه پلک چشم وجود دارد ایجاد می‌شود.

 گل مژه داخلی چشم: این عارضه معمولاً در قسمت داخلی مژه ایجادمی‌شود

گل مژه معمولاً دارای مقادیری آب و چرک است از این رو نباید با فشار آنها را ترکاند چون متعاقباً  این عمل گسترش عامل بیماری و احتمالاً ایجاد موارد بیشتری از گل مژه در یک یا هر دو چشم فرد مبتلا می‌شود.

معرفی گل مژه

علل ایجاد گل مژه

همان طور که قبلاً گفته شد عامل اصلی ایجاد این عارضه ابتلای به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس هست ولی جدای از مورد فوق مسدود خروجی یک غده چربی در مژه که شبیه آکنه صورت، سینه و یا گردن است، نیز می‌تواندسبب ساز ابتلای به این عارضه شود. وقتی این غده یا غدد چربی مسدود شدند زمینه برای فعالیت باکتزی استافیلوکوکوس اورئوس فراهم می‌شد. از مواردی که شانس ابتلای فرد را افزایش می‌دهد، فقدان شرایط بهداشتی، سوتغذیه، لمس بیش از چشم به خصوص با دستان آلوده به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، استفاده مشترک از حوله، کم آبی یا ضعف در سستم ایمنی بدن فرد است. با توجه به تحریک پذیر و قابلیت بالای انتشار این عارضه مهم است که از خراش، مالش و ترکیدن این گل مژه‌ها اجتناب کنید زیرا می‌تواند باعث ایجاد عفونت بیشتر در فرد یا زمینه انتقال این عارضه به دیگر افراد شود.

 

علائم ابتلای به گل مژه

در اینجا بعضی از نشانه‌ها که می‌توانند حاکی از ابتلا یا بروز این عارضه درفرد باشند را بررسی می‌کنیم:

  • تراوش از پلک فرد مبتلا
  • قرمزی در زیر مژه ها
  • حساسیت چشمی
  • حساسیت به نور
  • پلک زدن بیش از حد
  • ریزش اشک به صورتی غیر قابل کنترل
  • تاری دید

طول مدت ابتلای به این عارضه معمولاً حدوداً یک هفته است و بعد از آن سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس غلبه و علائم عارضه فروکش خواهد کرد. در معدود مواردی ممکن است این عارضه پیشرفت کرده و در مراحل بعدی باعث ایجاد التهاب در قرنیه فرد، ایجاد عفونت عمومی در مژه فرد مبتلا و باعث تغییر شکل در مژه فرد شود

منبع مقاله : organic facts
این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.

۰ ۰ vote
Article Rating
دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

ضد آفتاب
ضد آفتاب خوب را بر اساس چه نکات و ویژگی‌هایی انتخاب کنیم؟
16
چربی گونه
نکات مهم درباره چربی استفاده شده در گونه
49
پی اچ پوست
پی اچ پوست ؛ چرا لازم است در این باره اطلاعات دقیق داشته باشیم؟
42
بهترین تونر آبرسان پوست
بررسی یک تونر آبرسان ژاپنی حاوی سه نوع مولکول هیالورونیک اسید
63
آبرسان هیالورونیک اسید
 هیالورونیک اسید ؛ راهنمای علمی درباره مهم ترین ماده در بهترین آبرسان ها
72
رنگ مو
رنگ کردن مو را با شامپو رنگ به سادگی انجام دهید
155

مقالات سلامت

چربی گونه
نکات مهم درباره چربی استفاده شده در گونه
49
عفونت گوش
عفونت گوش و آنچه باید راجع به تشخیص و درمان آن بدانید
61
روان درمانی غیر حضوری
آیا روان درمانی غیرحضوری در دوران کرونا مؤثر است؟ (بررسی علمی)
37
معرفی داروی نسینا
داروی نسینا (آلوگلپتین) و نگاهی به ویژگی های این داروی ضد دیابت
99
گلوکوزامین
گلوکزامین چه فوایدی دارد و آیا مصرف آن ضرورت دارد؟
120
آنژیوسارکوم
آنژیوسارکوم چیست و بهترین روشهای تشخیص و درمان آن چه هستند؟
93

مقالات آشپزی

کیک شکلاتی گیاهی
کیک شکلاتی گیاهی و بدون گلوتن با دستورالعملی آسان
107
خشک کردن ریحان
خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی
1,078
کدو سبز شکم پر
کدو سبز شکم پر با رویه پنیری برای میانه تابستان
334
خوراک برنج و مرغ در فر
خوراک برنج و مرغ در فر با ادویه ایتالیایی و طعم عالی
325
سیب زمینی برشته در فر
سیب زمینی برشته در فر با حداقل روغن و سرشار از ادویه
621
طرز تهیه نان خامه ای
طرز تهیه نان خامه ای به صورت حرفه‌ای و با ارائه همه نکات لازم
490

مقالات تغذیه

رژیم غذایی لاغری
رژیم غذایی خود را با دانستن این نکات دقیق، بهتر تنظیم کنید!
43
غذای تاریخ گذشته
۱۲ غذای تاریخ گذشته که هرگز نباید پس از تاریخ انقضا مصرف شوند
75
معرفی خواص میخک
خواص میخک و معرفی چند مورد از ویژگی های چشمگیر این گیاه دارویی
388
بهترین زمان مصرف ویتامین
بهترین زمان مصرف ویتامین ها، مواد معدنی و انواع مکمل چیست؟
168
شیوه نگهداری غذای تازه
۱۲ غذای تازه که هرگز نباید با هم نگهداری شوند
156
سلامت ریه
سلامت ریه را با این ۲۰ خوراکی تضمین کنید
124