آب خیار و نوشیدن آن ممکن است به عنوان یک روش مطمئن برای بهبود سلامت شما نباشد اما چندین مزیت شگفت انگیز را ارائه میدهد و همچنین از نظر آماده سازی دارای روندی بسیار آسان است. در این مقاله به بررسی فواید حاصل از مصرف این نوشیدنی طبیعی و نقش آن در سلامت انسان خواهیم پرداخت.
آب خیار چیست؟
تهیه آب بسیار ساده است و با غوطه ور کردن و خیساندن تکههای خیار در یک پارچ آب، انجام میشود. در حالی که این امر ممکن است بیش از حد ساده به نظر برسد، بسیاری از مواد تشکیل دهنده فعال خیار در آب تزریق شده و باعث تأمین مواد مغذی برای بدن شما میشود. آب آشامیدنی بخش مهمی از رژیم غذایی سالم است، بنابراین بهتر کردن طعم آن برای بهبود تأثیر آن یک انتخاب عاقلانه است.
خیارها عمدتاً از آب تشکیلشدهاند، به همین دلیل است که این نوع آب در پاکیزه کردن مواد پاککننده بسیار محبوب و مفید است.
این نوشیدنی دارای عطر و طعم زمستانه و دارای طراوت خیار و همچنین بسیاری از مواد مغذی دیگر و مواد تشکیل دهنده فعال است. مصرف آب آشامیدنی باعث افزایش ویتامین C و همچنین بتا کاروتن، منگنز، مولیبدن و سایر آنتیاکسیدانهای دیگر، از جمله کوکوربیتاسین میشود. خیار همچنین دارای سیلیس است که دارای تعدادی اثرات مثبت بر بدن است.
مهمتر از همه، با این حال، این یک سبزی دارای یک طعم خوشمزه و منحصر به فرد در یک لیتر آب به طور متوسط است که سلامت شما را هرچه بیشتر حفظ خواهد کرد.
خواص آب خیار
خواص خیار برای خیلی از ما آشنا است و آب خیار هم دست کمی از آن ندارد! برخی از مزایای استفاده از آب خیار عبارتاند از مراقبت از پوست، کاهش وزن، کاهش شانس ابتلا به بیماریهای مزمن، بهبود سلامت قلب و عروق و تراکم استخوان و دیگر موارد.
مراقبت از پوست
تعدادی از آنتیاکسیدانها و ویتامینهای آنتیاکسیدان موجود در خیار یافت میشوند که میتوانند به سلامت پوست کمک کنند، زیرا آنتیاکسیدانها قادر به خنثیسازی رادیکالهای آزاد هستند که همین امر باعث کاهش استرس اکسیداتیو میشود که میتواند به بروز چین و چروک، لکههای مرتبط با سن و شل کردن پوست شما با افزایش سن کمک کند.
کمک به فرآیند کاهش وزن
آب آشامیدنی در افزایش حس سیری در شما بسیار خوب است. آب به طور طبیعی خوب است، زیرا تشنگی اغلب با گرسنگی اشتباه گرفته میشود. هنگامی که آب خیار را بخشی بزرگتر از رژیم غذایی خود مصرف میکنید، برخی از پر خوری در میان وعده و مصرف غیر ضروری وعدههای غذایی که میتواند رژیم غذایی را مختل کند، جلوگیری میکند.
پیشگیری از ابتلای به مشکلات مربوط به قلب
مصرف آب خیار یک راه عالی برای افزایش میزان پتاسیم است که یک الکترولیت حیاتی برای تأمین سلامت است. پتاسیم همچنین به عنوان یک وازودیلاتور عمل میکند تا فشار خون و فشار بر سیستم قلبی عروقی را پایین بیاورد، بنابراین خطر ابتلا به آترواسکلروز (تصلب شرایین)، حملات قلبی، سکته مغزی و بیماریهای قلبی عروقی را در فرد مصرفکننده کاهش مییابد.
بهبود تراکم استخوان
اگرچه در آب آشامیدنی مواد معدنی زیادی وجود ندارد، اما در این میان عناصر کمیابی مانند سیلیس و منگنز وجود دارد. این امر میتواند به تقویت استخوانها کمک کند و خطر ابتلا به پوکی استخوان را بالا رفتن سن در شما کاهش دهد.
پیشگیری از ابتلای به سرطان
خیار حاوی یک ترکیب منحصر به فرد به نام کوکوربیتاسین (cucurbitacin) است که به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی در بدن عمل میکند. در سالهای اخیر این ترکیب موضوع تحقیقات زیادی بوده است و در این تحقیقات مشخص شده است که نوشیدن آب خیار میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را در میان افراد مستعد به این بیماری کاهش دهد.
پاک کردن بدن از سموم
نوشیدن آب خیار به معنای نوشیدن مقدار زیادی آب است که میتواند به افزایش حجم ادرار کمک کند. این بدان معنی است که سموم در بدن شما سریعتر از بین میروند و همین امر باعث کاهش فشار روی سیستم متابولیک بدن شما میشود.
افزایش قدرت عضلانی
یکی از اجزای منحصر به فرد آب خیار، سیلیس است که مادهای معدنی است که به ندرت در رابطه با سلامت انسان در مورد آن بحث میشود. با این حال، این ریزمغذی بخش مهمی از بافت همبند در بدن است و میتواند به رشد ماهیچهها کمک کند.
همچنین بخوانید: طرز تهیه خیار شور
نحوه استفاده از آب خیار
تهیه آب خیار در خانه، روش ترجیحی برای نوشیدن این نوشیدنی است، زیرا ارزان و از نظر آمادهسازی بسیار آسان است.
- مرحله ۱ – تمیز کردن و برش یک خیار (۳-۴ برش برای یک لیوان، یا یک خیار برای یک پارچ)
- مرحله ۲ – شیشه را با آب سرد پر کنید و خیار را اضافه کنید.
- مرحله ۳ – اضافه کردن یخ برای نگه داشتن خیار در زیر آب تا اطمینان حاصل شود که مواد مغذی آن به داخل آب آزاد شود.
- مرحله ۴ – اجازه دهید نوشیدنی برای حداقل ۱۰-۱۵ دقیقه قبل از نوشیدن ساکن بماند.
- مرحله ۵ – استفاده از همان خیار با آب اضافی؛ خیار را بعد از ۲۴ ساعت دور بیندازید.