میوه پوملو (گریپ فروت چینی) میوه‌ای از خانواده مرکبات است که دارای خواص زیادی است که می‌تواند برای تضمین سلامتی هر فردی مفید باشد. برای آنهایی که تمایل دارند تحقیق و بررسی کوچک در این میوه انجام دهند، مطالعه مطالب زیر می‌تواند خالی از فایده نباشد. پس با هم در این مقاله به معرفی این میوه و فواید ناشی از مصرف این ماده غذایی می‌پردازیم.

 

خواص شگفت انگیز پوملو (گریپ فروت چینی) بر روی ارتقا سلامتی شامل گزینه‌های زیر می باشد:

  •  توانایی آن در بالا بردن و ارتقا سطح سیستم ایمنی بدن
  • بهبود و افزایش سهولت در فرایند گوارش (هضم و جذب موادغذایی)
  • کاهش سطح فشار خون
  • شل کردن گرفتگی واسپاسم عضلانی
  • همچنین این ماده غذایی احتمالاً باعث کاهش نشانه‌های پیری زودرس می‌گردد و روند این پدیده را کند می‌کند.
  • پوملو باعث تسریع در فرایند پایین آوردن وزن شده و برای کسانی که دارای رژیم‌های کاهش وزن هستند، می‌تواند میوه مطلوبی باشد.
  •  استفاده از این میوه سبب ارتقا و بالا رفتن سلامت و پاکسازی دهان و دندان می‌شود.

میوه پوملو یا پیوملو چیست؟

این ماده غذایی، میوه‌ای از خانواده مرکبات محسوب می‌شود و ارتباط نزدیکی با گریپ فروت و سایر اعضای خانواده مرکبات دارد. ماکسیما مرکبات نام علمی آن است و دلیل این نامگذاری این است که این میوه بزرگ‌ترین میوه در خانواده مرکبات بوده و از لحاظ اندازه بیشترین شباهت را در خانواده مرکبات به میوه گریپ فروت دارد. پوملو برای اولین بار در آسیای جنوب شرقی یافت شد که دراین منطقه به صورت بومی رشد می‌کند. این میوه در مناطق دیگر دنیا شناخته شده نیست. زیرا پوملو معمولاً هشت سال زمان می‌برد تا روند تبدیل دانه‌ها به گل طی شده و میوه‌ها حاصل شوند. همچنین، بیشترین حجم از میوه پوملو پوست سفت و غیرقابل استفاده آن است، در حالی که فقط گوشت داخل آن مغذی و خوشمزه می‌باشد.

فواید میوه پوملو

 

پوملو مزه وطعم کاملاً خوشایند ودلپذیری دارد، با وجود اینکه این میوه از لحاظ استحکام بافتی بسیار شبیه به گریپ فروت می‌باشد، اما مربای آن فاقد طعم ترش یا بدمزه است. این میوه به رنگ سبز کمرنگ یا زرد وجود دارد، در صورتی که گوشت خوراکی داخل (پالپ) آن بسته به گونه پوملو معمولاً به رنگ‌های سفید، صورتی یا قرمز دیده می‌شود. تاریخچه استفاده خوراکی از آناین ماده غذایی به کمتراز صد سال می‌رسد، باوجود اینکه سابقه کشت پوملو در کشورهای جنوب شرقی آسیا به زمانهای بسیار دورتر باز می‌گردد.

مواد مغذی و ویتامین های موجود در میوه پوملو

دلیل شهرت پوملو به علت ارزش مواد غذایی شگفت انگیز موجود در آن می‌باشد که شامل: ویتامین‌ها، مواد معدنی و مواد آلی مانند ویتامین C، پتاسیم، فیبر غذایی، ویتامین B6 و منیزیم  است.

فوایدپوملو برای حفظ و ارتقای سلامتی

اثرات و خواص پوملو بر روی سلامتی فرد استفاده کننده که جز خانواده مرکبات است  در ادامه متن توضیح داده شده است:

افزایش سلامت سیستم ایمنی

هر میوه پوملو حدوداً ۶۰۰ درصد از مقدار ویتامین C ( اسید اسکوربیک ) مورد نیاز روزانه شما را تأمین می‌نماید. پوملو منبعی غنی از اسید اسکوربیک است که نسل اندر نسل در جنوب شرقی آسیا موردمصرف قرار می‌گرفته است. استفاده از این ماده غذایی به سرعت سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده وقدرت آن را بالا می‌برد. ویتامین C دارای خواص آنتی اکسیدانی برای افزایش تعداد گلبول‌های سفید و فعالیت آنها می‌باشد. این ویتامین محلول در آب به رادیکال‌های آزادی که می‌توانند به اندام‌های بدن آسیب برسانند، حمله می‌کند. جدای از موارد یاد شده پوملو می‌تواند به مصاف عفونت‌هایی که سبب ایجاد سرماخوردگی شوند و همچنین عفونت‌های میکروبی، ویروسی باکتریایی برود (این بیماریها معمولاً با علایمی مثل: سرفه، تب و عوارض بروز می‌یابند).

میوه پوملو بهبود دهنده عمل هضم

اکثر میوه ها دارای مقادیر زیادی فیبر هستند و پوملو نیز ر این زمینه استثنا نمی‌باشد. یک پوملو ( فقط گوشت خوراکی آن را در نظر بگیریم)، حدود ۲۵ درصد از میزان نیاز روزانه شما به فیبر را تأمین می‌کند. رژیم غذایی دارای میزان فیبر کافی باعث گوارش هضم و جذب سالم می‌شود و مشکلاتی مانند یبوست و اسهال را از بین می‌برد. فیبر زیادسبب می‌شود مدفوع حجیم شده و حرکات صاف روده و دستگاه گوارش را بیشتر می‌کند و در نهایت باعث تحریک ترشح اسیدمعده می‌شود و این اسید معده پروتئین‌های پیچیده‌ای که تجزیه و هضم آن سخت و دشوار است را به راحتی هضم می‌کند. پوملو کارایی و سلامت دستگاه گوارش که شامل عمل هضم و جذب است را به میزان زیادی بالا نگه می‌دارد.

تنظیم و کنترل فشارخون

پوملو سرشار از پتاسیم می‌باشد، که، ۳۷ درصد از نیاز روزانه هرفرد را به پتاسیم تأمین می‌کند. پتاسیم دارای عملکرد گشاد کنندگی رگها می‌باشد و همین امر سبب می‌شود که گرفتگی، سختی و انبساط عروق را از بین برده واز موارد بالا جلوگیری می‌کند و حجم خون درحال گردش د ررگها و میزان اکسیژن رسانی به اعضای بدن را افزایش می‌دهد. پوملو فشار و آسیب قلبی را کم کرده و آترواسکلروزیس (سخت وسفت شدن دیواره سرخرگ‌های بدن)، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

کاهش وزن

پوملو و گریپ فروت هردو میوه‌هایی هستند که دارای “آنزیم چربی سوزی” هستند که دارای فواید بسیاری برای کاهش وزن فرد مصرف کننده می‌باشد. آنزیم موجود در این میوها به نام کارنیتین پالمیتیل ترانسفراز نام دارد که به جز موارد کمی در بیشتر غذاها یافت نمی‌شود. این آنزیم دارای نقش قدرتمندی در بدنبرای مبارزه کردن باچاقی شکمی می‌باشد. رژیم‌های غذایی به این علت میوه پوملو را در رژیم‌های غذایی خود قرارمی دهند.

جلوگیری از گرفتگی

این میوه در حفظ تعادل مایعات در بدن پتاسیم نقش مهمی ایفا می‌کند. و یک جنبه کلیدی و مهم این میوه تأثیر در پیشگیری از گرفتگی و سفتی عضلات بدن می‌باشد. پایین بودن میزان سطوح مناسب پتاسیم دربدن، شما را به احتمال زیاد با گرفتگی عضلات مواجه خواهد کرد و همچنین در معرض کشیدگی عضلات و پارگی رباط هاقرار می‌گیرید. خوشبختانه، پوملو میزان بالایی از پتاسیم را برای بدن ما تأمین می‌کند، همین مسئله که می‌تواند سبب به دست آمدن سلامتی در بافت اسکلتی و عضلانی ما شود.

بالابردن سلامت استخوان

مقدار مناسب پتاسیم در پیشگیری از پوکی استخوان و بالا بردن تراکم سودمند است پتاسیم دریافتی می‌تواند باعث بالا بردن تراکم مواد معدنی موجود در استخوان شود. جدای از این مصرف این میوه باعث شتاب در تسهیل جذب مواد معدنی مهم برای ذخیره در بافت استخوان می‌شود.

خواص ضد پیری میوه پوملو

مقادیر زیاد ویتامین C موجود در میوه پوملو به عنوان یک آنتی اکسیدانی قوی عمل می‌کند که رادیکالهای آزاد خطرناک بدن پاکسازی می‌شود. یکی از تأثیرات منفی که رادیکالهای آزاد ایجاد می‌کنند افتادگی و شلی پوست است که باعث بروز نشانه‌های پیری زودرس مانند چین و چروک، افتادگی پوست و لکه‌های وابسته به سن می‌شود. مقدار زیادی ویتامین C می‌تواند از بروز این عارضه پیشگیری نمایید، لذا توصیه می‌شود که مقدار بیشتری پوملو بخورید. پوملو همچنین دارای اسپرمیدین است یک ماده شیمیایی کمیاب که در اسپرم آقایان یافت شده و خاصیت ضدپیری ارتباط نزدیکی دارد.

بهداشت و سلامت دهان

ویتامین C که در پوملو وجود دارد، برای تولید کلاژن لازم و ضروری می‌باشد که موجب تقویت بافت‌ها، اندام‌ها و سلول‌ها می‌شود. ویتامین سی موجود در پوملو می‌تواند سبب بالا رفتن استحکام لثه‌ها و بافت پوششی داخلی دهان شود تا از ایجاد عفونت وآلودگی یا ضعف آنها پیشگیری شود که این عفونت‌ها و آلودگی و ضعف لثه می‌تواند سبب از دست دندان و ایجاد بیماری‌های خطرناک دهان شود. همچنین این میوه یک درمان خانگی فوق العاده عالی برای خونریزی لثه می‌باشد.

بهبود روندالتیام زخم

میزان بالای ویتامین C نشان می‌دهد که میوه پوملو توانایی تبدیل بافت‌های مرده به بافت جدید و سالم را دارد و روند التیام زخم را تسریع می‌کند. میوه پوملو دارای میزان زیادی ویتامین C است. میزان مناسب پوملو به همراه سایر غذاها می‌تواند کلاژن سازی را بیشتر کرده و همین امر باعث بالابردن انعطاف پذیری پوست و تسریع روند بهبود زخم می‌شود.

میوه پوملو

مراقبت از مو

پوملو دارای میزان بالایی ویتامین B1، روی، و سایر مواد مغذی ضروری و مهم است. که تصور می‌شود سبب ارتقا سلامت مو و پیشگیری از شوره سر می‌گردد. میوه پوملو سلامت و کیفیت مو را نیز بالا می‌برد.

پوملو و گریپ فروت

پوملو با گریپ فروت یکسان نیست، اما با توجه به اندازه، رنگ و طعم یکسان آنها، به راحتی دچار اشتباه در تشخیص بین این دو میوه می‌شویم. گریپ فروت و پوملو هر دو جز از خانواده مرکبات هستند و بیشتر دارای تاریخچه و شرح حال یکسان هستند. پوملو در خانواده مرکبات دارای بزرگترین اندازه است که گریپ فروت در جایگاه پس از آن است. میوه پوملو بومی مالزی است، در حالی که گریپ فروت اولین بار در باربادوس پیدا شد و هم اکنون در چین به شکل عمده وکلی رشد می‌یابد.

میوه پوملو را به چه شکلی بخوریم؟

پوست میوه پوملو نمی‌تواند قبل از خوردن به راحتی کنده شود. به دلیل اینکه دارای پوستی ضخیم هست در اینجا مراحل پوست گرفتن پوملو آورده شده است:

  • مرحله اول: با استفاده از یک چاقوی تیز، سروقسمت بالای میوه پوملو که مثل کلاه است را شروع به برش کنید. (بسته به اندازه پوملو ممکن است میوه را به اندازه یک اینچ برش دهید.)
  • مرحله دوم: سپس ۱۰-۸ برش عمودی را در قسمت خارجی میوه (پوست میوه) بدهید و پوست میوه را از انتهای برش‌ها شروع به کندن کنید.
  • مرحله سوم: حالا پوست ضخیم پوملو را به سمت پایین کشیده و از قسمت گوشتی داخلی پوملو جدا کنید و بکنید. قسمت گوشتی داخلی میوه پوملو بسیار شبیه به یک پرتقال است. کاملاپوست میوه پوملو را گرفته و جداکنید.
  • مرحله چهارم: سپس قسمت‌های گوشتی را تکه تکه کرده و دانه‌ها را خارج کنید.
  • مرحله پنجم: سپس پوسته فیبری داخلی اضافی را دور بیاندازید و از خوردن پوملو لذت ببرید!

پیام هشداردهنده: سطوح بالای ویتامین C و پتاسیم موجود در پوملو می‌تواند وضعیتی هشداردهنده و خطرناک را برای بیماران مبتلا به بیماری کبد و کلیه ایجاد کند. همچنین، بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید با یک پزشک متخصص خود در رابطه با کاهش چشمگیر فشارخون در زمان مصرف پوملو صحبت کنند. درصورتی که دارای شرایط فوق نیستید از این میوه استثنایی و قدرتمند برای بهترشدن سلامت ارگان‌های حیاتی خود استفاده کنید.

منبع مقالهorganic facts این مقاله به‌طور اختصاصی توسط امین ظهورتبار از گروه نویسندگان مجله قرمز ترجمه‌ و تألیف شده است.