مدیریت زمان یعنی در زمانی‌که کاری را انجام می‌دهید فقط و فقط همان کار را انجام دهید.  مدیریت زمان یعنی وقتی مشغول استراحت و تفریح هستید  فقط به استراحت و تفریح بپردازید و وقتی کار می‌کنید فقط کار کنید. مدیرت زمان یعنی قاطی نکردن این دو با هم. مدیریت زمان یعنی بدانید اگر  به سفر تفریحی می‌روید باید ذهنتان را از کار جدا کنید یا وقتی‌که در سر کار هستید نبایستی به رویای یک سفر تفریحی فرو روید.

مدیریت زمان یعنی همانقدر که کار کردن را جدی می‌گیرید تفریح را نیز جدی بگیرید اما این دو را هم باهم مخلوط نکنید. اینکه موقع کار کردن شروع به بازیگوشی کنید یعنی اعتباری در حد یک دقلک برای خودتان ایجاد کرده‌اید و این خوب نیست. البته مدیریت کردن زمان، به این معنا نیست که یک فرد خشک و بی‌روح باشید و حس شوخ طبعی نداشته باشید. جدیت به خرج دادن به  معنای اخمو بودن و خوشحال نبودن نیست. بلکه به معنای جدی گرفتن زمان است، چرا که این زمان،  بخشی از تمام زمان طول زندگی شماست. این زمان فقط یکبار وجود دارد و هرگز دیگر تکرار نمی‌شود. پس بهتر است مدیریت زمان را در تک تک لحظه‌های بیداری‌تان انجام دهید.

  • راهکارهای مدیریت زمان

مدیریت زمان

۱_ انجام کارها با شور و شوق

کارهایتان را با شورو شوق انجام دهید چراکه این شور و اشتیاق، شما را به سوی آینده‌ای که مدنظر دارید، خواهد برد. ممکن است شغل فعلی‌تان را دوست نداشته باشید و شورو شوقی نیز برای انجام آن نداشته باشید اما قطعا شما یک هدف نهایی دارید و می‌دانید این کار فقط یک پل یا یک وسیله‌ای است برای رسیدن به آن هدف نهایی. پس با همین اندیشه می‌توانید در خودتان شوروشوق لازم را ایجاد نمایید.

۲_ دانستن و برطرف کردن نقاط ضعف

جنبه‌ی دیگر مدیریت زمان این است که ببینید چه نقاط ضعفی دارید که باعث هدر دادن زمان‌تان می‌شوند. آنها را بررسی کنید و سپس برطرف نمایید.

۳- آگاهی از دزدهای زمان

یکی از دیگر از مواردی که در مدیریت زمان باید از آن آگاه باشید انواع سیستمهای ارتباطی از قبیل تلفن و اینترنت است. اینها دزدهای زمان هستند و اگر در زمان خودشان قرار داده نشوند می‌توانند باعث تخیریب زمان شما شوند.

 اجازه ندهید که  دزدهای زمان،  سرزده و ناخوانده  وارد زمان کاری یا تفریح شما شوند. اگر به همراه خانواده نشسته‌اید و مشغول خوردن شام هستید بهتر است تمام سیستمهای ارتباطی‌تان را خاموش کنید یا حداقل در حالت سکوت قرار دهید.  اجازه ندهید شخصی مزاحم زمان استراحت یا کارتان شود. هر چیزی را در سرجای خودش انجام دهید.

نسبت به هر چه که دزد زمان شما محسوب می‌شود آگاهی پیدا کنید. بهتر است اینطوری در نظر بگیرید که زمان، سرمایه‌ی شما است. آیا به کسی اجازه می‌دهید سرمایه شما را بدزدد؟ پس باید زمان‌تان را برای هر کاری که به آن اختصاص داده‌اید صرف نکنید نه کاری غیر از آن.

۴- رک و پوست کنده صحبت کردن

صحبت کردن رک و پوست کنده، یکی دیگر از راههای مدیریت زمان است. گاهی ممکن است ساعتها با شخصی بر سر یک موضوعی صحبت کنید و در آخر سرهم نفهمید موضوع اصلی چه بوده. کاری انجام داده‌اید فقط هدر دادن زمانتان بوده و بس.

۵- روی کاغذ فکر کنید

وقتی مشکلات را روی کاغذ مینویسید و به آن نوشته‌ها نگاه کنید خیلی بهتر می‌توانید آنها را حل کنید. همچنین اگر هدفهای خود را نیز روی کاغذ بنویسید و یک لیست تهیه کنید به راحتی می‌توانید اولویت ها را مشخص کرده و زمانتان را مدیریت نمایید.

برای هر کار یا هر شخصی یک جدول درست کنید و روند کاری خود را در آن جدول مشخص نمایید. این کتابچه‌ی پروژه‌های شماست که در امر مدیریت زمان‌تان شما را کمک خواهد کرد. مثلا اگر کاری را نیمه تمام رها کرده‌اید یا صحبتی را با شخصی نیمه‌کاره گذاشته‌اید، کافی است به سراغ این دفترچه بروید و با یک مرور کوتاه، کارتان را از سر بگیرید.

روی کاغذ فکر کردن، یعنی بسیاری از افکاری که نیازی به ماندن در ذهن ندارند را از ذهن برداشته و روی کاغذ بیاورید تا ذهنتان فضای بیشتری برای عملکردهای خلاقانه داشته باشد و درگیر یادآوری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها نباشد.

۶- نگاشتن خاطرات

مسئله فقط خاطره نویسی نیست، مسئله این است که در خلال این خاطره‌ها می‌توانید ایده‌های خوبی که به ذهتان رسیده را جمع‌آوری نمایید. ایده‌هایی در مورد سلامتی‌تان، یا کسب و کارتان یا آینده‌تان یا  مدیریت زمان تان. همچنین از لحظه‌های مهم زندگی‌تان عکس بگیرید چراکه در آینده با نگاه کردن به آنها، می‌توانید از روند رشد خود نسبت به گذشته آگاه شوید اینکه دیروز کجا بودید و امروز کجا.

۷– مطالعه  

کتاب‌های شما مهم تر از مبلمان خانه شما هستند. کتاب‌ها ، راه‌های میان‌بُری هستند برای مدیریت زمان.  چراکه تجربه‌هایی که سالها طول کشیده به دست آید، به راحتی در یک کتاب چندصد صفحه‌ای در دسترس شما قرار می‌گیرد.


ترجمه اختصاصی مجله قرمز

منبع: Habits of the Wealthy