جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • مهشید
  • ۲۸ فروردین ۱۳۹۷
  • ۱۵:۰۰
  • 433
شکلات تلخ بخورید تا کمتر به محیط زیست صدمه بزنید

شکلات تلخ بخورید تا کمتر به محیط زیست صدمه بزنید

گرم شدن زمین یکی از حقایق تلخی است که پیش روی بشر امروز قرار دارد و این تغییرات از همین الان هم تاثیر خود را روی اقلیم و محیط زندگی انسان‌ها و حیوانات گذاشته است و الگوهای آب و هوایی را در نقاط مختلف جهان تغییر داده است. در چنین شرایطی اگر بدانید که مصرف شکلات تلخ به جای شکلات‌های شیری می‌تواند تولید گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهد و از گرم شدن زمین جلوگیری کند آیا این کار را انجام می‌دهید؟  در این مقاله اختصاصی از مجله قرمز به شما خواهیم گفت که چطور مصرف شکلات تلخ می‌تواند به حفظ محیط زیست و جلوگیری از گرم شدن زمین کمک کند.

گازهای گلخانه‌ای در تولید مواد غذایی

دانشمندان سال‌ها است که درباره تاثیر مواد غذایی در میزان تولید گازهای گلخانه‌ای بحث و تحقیق می‌کنند. در این تحقیقات، فرآیند کشت و تولید مواد اولیه، فرآیندهای ساخت مواد غذایی و مصرف و دفع آن‌ها بررسی می‌شود و میزان تولید گازهای گلخانه‌ای در این مراحل اندازه گیری می‌شود. به این ترتیب دانشمندان می‌توانند نتیجه بگیرند که کدام غذاها اثر نامطلوب کمتر یا بیشتری روی محیط زیست ما دارند. شکلات هم به عنوان یکی از مواد غذایی محبوب و پرمصرف در این تحقیق مورد بررسی و پژوهش قرار گرفت و نتایج جالبی به دست آمد.

آدیسا آزاپاژیک  Adisa Azapagic، پژوهشگری که کار تحقیق روی شکلات و دیگر مواد غذایی را بر عهده داشته است خبر خوشی برای علاقمندان به شکلات که به محیط زیست هم اهمیت می‌دهند دارد. آزاپاژیک که از اساتید مهندسی پایدار در دانشگاه منچستر انگلستان است می‌گوید لازم نیست برای حفظ محیط زیست تولید شکلات را متوقف کنیم بلکه باید فرآیند ساخت شکلات‌های فرآوری شده را مورد بازنگری قرار دهیم و این مصرف کنندگان هستند که باید تصمیم بگیرند کدام شکلات‌ها برای مصرف، کم ضررتر هستند و آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کنند.

شکلات تلخ بخورید

همان طور که می‌دانید کشاورزی و دامپروری نقش مهمی در آلودگی محیط زیست دارد به طور مثال تولید یک تکه گوشت گاو بیشترین تاثیر منفی را بر محیط زیست دارد چون گاوها متان بسیار زیادی تولید می‌کنند و متان یک گاز گلخانه‌ای قوی است که باعث گرم شدن زمین می‌شود. اما مساله به اینجا ختم نمی‌شود، کشاورزان و دمداران برای تولید محصول و نگهداری از دام‌های خود جنگل‌ها را از بین می‌برند، زمین‌ها را می‌سوزانند تا بتوانند مزارع خود را توسعه دهند. تولید شکلات نیز نیاز به شیر خشک، روغن پالم و شکر و دانه کاکائوی پودر شده دارد. دانه کاکائو توسط گیاهی تولید می‌شود که تئوبروما کاکائو نام دارد و این درخت در مزارع و سرزمین‌های گرمسیری آمریکای جنوبی و آفریقا می‌روید.

شکلات و تولید زباله و گازهای گلخانه‌ای

بررسی‌ها نشان می‌دهد فرآیند تولید دانه‌های کاکائو آسیب کمی به محیط زیست وارد می‌کند در مقابل فرآیندهایی که برای تولید شیر و شکر و روغن پالم برای شکلات و فرآیندهای ساخت و بسته بندی شکلات انجام می‌شود باعث تولید مقدار زیادی زباله و گازهای گلخانه‌ای می‌شوند که بر محیط زیست اثر منفی می‌گذارند. بررسی‌ها نشان می‌دهد تولید شکلات در بریتانیا به تنهایی سالانه دو میلیون تن گاز دی اکسید کربن وارد جو می‌کند و برای ساخت هر قالب شکلات بیش از هزار لیتر آب مصرف می‌شود. نگاهی به بازار مصرف شکلات در بریتانیا نشان می‌دهد که پرفروش‌ترین محصولات این بازار، شکلات‌های شیری در قطعات کوچک هستند که متاسفانه این نوع شکلات‌ها بیشترین ضرر را به محیط زیست وارد می‌کنند چون پلاستیک زیادی برای بسته بندی آن‌ها مصرف می‌شود و زباله زیادی تولید می‌شود. از طرف دیگر شکلات‌های شیری مقدار زیادی شیر خشک در خود دارند و برای تولید این شیر گاز متان زیادی تولید و آب فراوانی مصرف شده است.

شکلات تلخ بخورید

شکلات تلخ کم ضررترین نوع شکلات برای محیط زیست

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که شکلات تلخ بهترین نوع شکلات است چون مقدار شیر و شکر کمتری در خود دارد اما اگر می‌خواهید بیشتر مراقب محیط زیست باشید و زباله کمتری تولید کنید شکلات را به صورت قالب‌های بزرگ خریداری کنید و از انتخاب شکلات‌های کوچکی که مقدار زیادی پلاستیک برای بسته بندی آن‌ها مصرف شده است اجتناب کنید. از طرف دیگر شکلات تلخ به دلیل داشتن شکر کمتر برای بدن هم زیان کمتری دارد و تحقیقات نشان داده است که مصرف شکلات تلخ می‌تواند برای سلامت قلب فواید زیادی داشته باشد. پس بهتر است شکلات‌های شیری و شیرین را کنار بگذارید و برای سلامت بدن و حفظ محیط زیست هم که شده از شکلات تلخ استفاده کنید.

شکلات تلخ بخورید

اگر این مقاله مورد توجه شما قرار گرفت می‌توانید مقالات مشابه را در بخش علمی در مجله قرمز شاخه دانستنی‌های علمی و محیط زیست و زمین مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: PopSci (ترجمه‌ و تألیف اختصاصی توسط مجله قرمز)

دیدگاه ها 0
2000
  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

با سبک جدید کانتور کردن در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
321
ترفندهای آرایش چشم برای خانم‌هایی که چشمان گود دارند
339
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
183
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
کوتیکول خشک ناخن‌ها را به این روش درمان و برطرف کنید
303
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
برای داشتن مژه های زیبا و طبیعی این ترفندها را به کار ببرید
1,002
اگر در ارتفاع بالا زندگی می‌کنید از این محصولات مراقبتی استفاده کنید
اگر در مناطق مرتفع زندگی می‌کنید از این محصولات مراقبتی استفاده کنید
128

مقالات سلامت

عوارض پروبیوتیکها
عوارض پروبیوتیکها چیست و چگونه باید آنها را مصرف کرد؟
17
داروی نابومتون
داروی نابومتون و معرفی ویژگی های اساسی این دارو ضد التهاب
198
علائم سپسیس
علائم سپسیس یا عفونت خون را با ۱۱ نشانه خاموش شناسایی کنید
247
التهاب پلک
درد و التهاب پلک چه عللی دارد، چگونه می‌توان با آن مقابله کرد؟
243
خواص دانه رازیانه
دانه رازیانه و نگاهی گذرا به فواید پرشمار این ماده غذایی مفید
479
معرفی داروی اورسودیول
داروی اورسودیول و نگاهی جامع به ویژگی های این دارو
199

مقالات آشپزی

نان چاودار دانمارکی
طرز تهیه نان چاودار دانمارکی (RugbrØd) به صورت مرحله به مرحله
48
کلوچه جو دوسر
کلوچه جو دوسر با کشمش و گردو و طعم دارچین
195
کیک شکلاتی بدون آرد
کیک شکلاتی بدون آرد و بدون گلوتن و آموزش گاناش شکلات
275
گشنیز پلو
گشنیز پلو ساده با طعم لیمو؛ پلویی خوش عطر برای همراهی با غذاهای دریایی
266
بیسکویت زیره
بیسکویت زیره هندی، بیسکویتی ساده و سریع برای همراهی با چای
280
سالاد تخم مرغ
سالاد تخم مرغ کلاسیک با طعمی عالی و مناسب ساندویچ
362

مقالات تغذیه

خواص دانه رازیانه
دانه رازیانه و نگاهی گذرا به فواید پرشمار این ماده غذایی مفید
479
خواص گندم سیاه
خواص گندم سیاه برای سلامتی و روشهای استفاده از آن
83
خواص بادام زمینی
خواص بادام زمینی برای سلامتی و بهترین نوع آن چیست؟
102
پاستیل مولتی ویتامین
پاستیل مولتی ویتامین از چه موادی تشکیل شده، فواید و عوارض آن چیست؟
192
افزایش قد
افزایش قد و معرفی چند ماده مغذی تاثیر گذار در این فرایند طبیعی
714
روشهای کاهش قند خون
روشهای کاهش قند خون بدون دارو و بررسی باورهای اشتباه بیماران دیابتی
374