جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
روغن رزهیپ

روغن رزهیپ ؛ ضد چروک برای همه و ضد آکنه برای پوست‌های مستعد آکنه!

مفهومی که واژه روغن در ذهن متبادر می‌کند بیشتر مربوط به درمان خشکی پوست است! اما روغن رزهیپ درواقع بیشتر به سرم‌های مقوی و ضرچروک پوست شبیه است. روغن رزهیپ علیرغم چیزی که از ظاهر واژه روغن برداشت می‌شود، برای پوست‌های چرب و مستعد آکنه بسیار مناسب است! در این مقاله به صورت علمی دلیل این ادعاها را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید 🙂

درباره روغن رزهیپ نظرهای مختلف و اغراق آمیزی وجود دارد و این حس را در مخاطب ایجاد می‌کند که این ماده معجزه‌وار از آسمان فرستاده شده است! به عنوان مثال به این جملات توجه کنید:

“…فواید آن در حدی است که شما نیاز دارید یک گالن از آن بخرید.” (منبع)

“روغن رزهیپ در انگلیس زمان جنگ برای ایجاد اطمینان از مقاومت کودکان در برابر عفونت، به شیره تبدیل و حتی جیره‌بندی می‌شده است … این ماده به شما کمک می‌کند تا از اسهال، درد معده، گرفتگی‌های قاعدگی، حالت تهوع و سوء هاضمه رهایی یابید. ” (منبع)

و قسمت مورد علاقه‌ِی ما خواص پوستی آن:

”یک محصول مراقبت از پوست معجزه‌آسا و به نظر ما از بوتاکس بهتر است.” (منبع)

هشدار : در واقع از بوتاکس بهتر نیست. انتظار نداشته باشید یک ماده یک‌شبه شما را از شر چین و چروک‌ها خلاص کند. ببخشید که در بین خبرهای خوب بالا حامل خبر‌های بدی شدیم 🙂

با این وجود انکار نمی‌کنیم که یک سری فواید پوستی نیز دارد! وقتی شروع به جست‌وجوی علمی درمورد این روغن کردم، به طرز شگفت‌انگیزی تعجب کردم، زیرا چیزهای زیادی وجود دارد که باید به آن‌ها خوشبین بود.

ما در مورد اینکه روغن رزهیپ چیست، چرا برای آکنه مفید است، سایر مزایای آن، احساسی که بر روی پوست ایجاد می‌کند و برندهایی که ارزش خریدن دارند بحث خواهیم کرد.

روغن رزهیپ چیست؟

این روغن، یا درواقع روغن دانه رزهیپ، روغن استخراج شده از میوه گیاه گل رز است. قسمت میوه یا هیپ این گیاه پس از ریختن گلبرگ‌ها، زیر آن باقی می‌ماند.

این روغن را نباید با روغن گل سرخ (rose oi)، که از گلبرگ گل رز استخراج می‌شود، اشتباه گرفت. روغن رزهیپ و روغن گلبرگ گل رز دو چیز کاملاً متفاوت هستند، مورد دوم یک ماده تحریک‌کننده پوست است که شامل مواد شیمیایی معطر است و می‌تواند باعث آلرژی شود.

روغن رزهیپ

آیا روغن رزهیپ برای آکنه مفید است؟

بله! و این به دلیل ماهیت ترکیب اسیدهای چرب آن است که به شرح زیر است:

اسید لینولئیک = ۴۷-۵۰٪

آلفا-لینولنیک اسید = ۳۳-۴۰

اسید پالمیتیک = ۳-۵٪

اسید استئاریک = ۲-۳٪

اسید اولئیک و … = ۴-۲۰٪

جدول زیر جزئیات بیشتری را نشان می‌دهد که از یک مطالعه تجربی بدست آمده است.

خواص روغن رزهیپ

در جدول بالا می‌بینیم که فارغ از روش استخراج (یعنی دما، فشار، CO2) ، روغن رزهیپ همیشه مقدار نسبتاً بالایی از اسید چرب لینولئیک (۴۷-۵۰٪) دارد، که اگر مستعد آکنه هستید دقیقاً همان چیزی است که پوست شما نیاز د ارد!

چرا؟

زیرا تحقیقات نشان داده است که لیپیدهای سطح پوست افراد مستعد آکنه از نظر اسید لینولئیک کمبود دارد. (منبع) اگر از آکنه رنج می‌برید، احتمالاً محتوای اسید لینولئیک کمتری در چربی پوست خود (سبوم) دارید.

اما برای کسانی که مستعد آکنه نیستند نیز استفاده از اسید لینولئیک به طور موضعی دارای مزایای بسیاری است. در حقیقت، یک مطالعه نشان داده است که استفاده از اسید لینولئیک روی پوست باعث کاهش اندازه میکرو-کومدون‌ها (micro-comedones) می‌شود! میکرو-کومدون‌ها منافذ ریز مسدود شده پوست صورت شما هستند.

سرم ضد جوش

به نقلی از خود مقاله توجه کنید:

“تأثیر قابل‌توجهی از اسید لینولئیک موضعی بر روی اندازه میکرو-کومدون‌ها وجود داشت که تقریباً ۲۵٪ کاهش در اندازه کلی آن‌ها در طی یک دوره درمان یک ماهه حاصل شد.”

در یک مطالعه آزمایشگاهی نیز مشخص شد که اسید لینولئیک و آلفا-لینولنیک اسید باعث روشن شدن لکه‌های ناشی از اشعه ماورا بنفش یا نقاط تیره رنگ و تغییرات رنگ نپوست ناشی از قرار گرفتن در معرض آفتاب می‌شود.(منبع)

سایر مزایای روغن رزهیپ برای پوست

روغن رزهیپ جدا از محتوای اسید لینولئیک عالی، حاوی آنتی اکسیدان‌های دیگر و مواد ضد پیری اثبات شده مانند ویتامین A (بتا کاروتن و اسید رتینوئیک یا ترتینوئین)، تانن (tannin)، فلاونوئیدها، لوتئین، زئاگزانتین، لیکوپن و ویتامین C  (اسید اسکوربیک) است. (منبع یک، دو، سه)

ترتینوئین (یکی از اشکال رتینوئیک اسید) تنها و موثرترین ماده ضد پیری در تحقیقات بالینی است. چندین دهه نشان می‌دهد که این ماده چین و چروک‌ها را کاهش می‌دهد، تولید کلاژن را افزایش می‌دهد و آکنه را درمان می‌کند. غلظت ترتینوئین در روغن رزهیپ تقریباً ۳۵۷/۰ میلی‌لیتر در لیتر است، بنابراین فواید ضد پیری نیز دارد.(منبع)

با این حال غلظت ویتامین C در روغن رزهیپ کمتر موثر است، درواقع درصد ال-اسکوربیک اسید (L-ascorbic acid) در میوه گل رز تازه حدود ۰.۰۳ تا ۱.۳  است (منبع) .در حالی که سرم‌های ویتامینسی  معمولا  ۲۰٪ اسید اسکوربیک هستند.

با این حال، بیایید به سرعت نگاهی بر خلاصه برخی از مطالعات انجام شده داشته باشیم.

سه مورد اول درباره روغن رزهیپ متعلق به برند Trilogy است.

  1. از ۱۰ بیمار خواسته شد که روغن رزهیپ را دو بار در روز استفاده کنند. پس از ۱۲ هفته بهبود ۴۱٪ در رنگ (قرمزی) اسکارها و ۲۷٪ بهبود در ظاهر کلی اسکارها مشاهده شد.
  2. از ۱۰ نفر از افراد بین ۲۰ تا ۶۰ سال خواسته شد که روزانه دو بار روغن رزهیپ را روی ترک‌های پوستی (stretch marks) خود بمالند. بعد از ۱۲ هفته بهبود ۴۳ درصدی روی ظاهر ترک‌ها، بهبود ۳۲ درصدی عمق ترک‌ها، بهبود ۳۱ درصدی در عرض و پهنای ترک‌ها و بهبود ۲۶ درصدی در رنگ ترک‌ها مشاهده شد.
  3. از ۲۰ زن ۳۵ تا ۶۵ ساله خواسته شد که روغن رزهیپ را دو بار در روز استفاده کنند. بعد از ۸ هفته بهبود ۴۴ درصدی در رطوبت پوست ، بهبود ۲۳ درصدی در خطوط ریز و چین و چروک و بهبود ۲۱ در بهبود صافی پوست وجود داشت.
  4. استفاده از محلول ۲۶ درصد روغن رزهیپ به مدت ۸ هفته باعث بهبود زخم در بیماران جراحی ماستکتومی (mascetomy) شد. (ماستکتومی عمل جراحی برداشتن سینه است.) (منبع)

بنابراین به طور کلی، به نظر می‌رسد روغن رزهیپ دارای برخی مزایای ضد پیری است، یعنی می‌تواند اسکارهای آکنه را کاهش دهد و برای ترک‌های پوستی نیز مفید است.

 احساسی که روی پوست ایجاد می‌کند

درست است که روغن رزهیپ یک روغن است، اما بیشتر شبیه سرم‌های بسیار مفید پوست است.

در واقع، روغن رزهیپ در پوست نفوذ کرده و پس از گذشت چند دقیقه روغنی بر روی پوست باقی نمی‌ماند. این برای پوست‌های مستعد آکنه که به طور معمول از مصرف روغن‌ها اجتناب می‌کنند بسیار مناسب است.

درواقع این روغن ظاهر بدی روی پوست ایجاد نمی‌کند و این مزیت را می‌توان به دلیل وجود زیاد اسیدهای چرب اشباع نشده (لینولئیک اسید، آلفا-لینولنیک اسید) دانست که باعث روان و سبک شدن روغن می‌شود. چربی‌های اشباع نشده تمایل به مایع ماندن در دمای اتاق دارند در حالی که چربی‌های اشباع شده جامد هستند. به عنوان مثال، روغن نارگیل جامد است زیرا سرشار از اسیدهای چرب اشباع مانند اسید لوریک (lauric acid) است.

نحوه استفاده

از این روغن بعد از مرطوب‌کننده و به عنوان آخرین مرحله در برنامه خود استفاده کنید. یا اگر بخواهید می‌توانید از آن به عنوان مرطوب‌کننده استفاده کنید. در صورت استفاده از روش پاکسازی پوست با روغن (oil cleansing method)، می‌توان از روغن رزهیپ به عنوان یک روغن پاک‌کننده عالی استفاده کرد.

برای انتخاب یک روغن رزهیپ موثر به چه نکاتی توجه کنیم؟

 

طبق اطلاعات انجمن رز آمریکا در حال حاضر ۳۷ گونه گل رز وجود دارد. هنگامی که بدنبال روغن گل رزهیپ هستید، مطمئن شوید که از دانه‌های گل رزمتعلق به گونه‌های زیر تهیه شده باشد:

  • Rosa aff. rubiginosa (یا Rosa eglanteri)
  • Rosa moschata Herm
  •  Rosa Mosqueta
  • Rosa canina

انواع دیگر ممکن است این مزایا را نداشته باشند.

روغن  Certified Organic Rosehip Oil متعلق به برند از گونه مناسب گل رز (rosa canina) تولید می‌شود و محبوب‌ترین روغن در میان افراد معتاد به محصولات مراقبت از پوست است. همانطور که اشاره کردیم این همان برندی است  که برای نشان دادن کارایی روغن رزهیپ در چند آزمایش بالینی استفاده شده است.

مشاهده در آمازون

نکته دیگر این است که  روغن رزهیپ ماندگاری بسیار کمی دارد. حدود ۳-۶ ماه. اگر این مسئله برای شما نگران‌کننده است، فرمول

Antioxidant+ formula متعلق به برند Trialogy  را انتخاب کنید که دارای چند ماده اضافی است و ماندگاری آن تا ۳ سال است!

آیا شما تا حالا از روغن رزهیپ یا انواع دیگه روغن‌های پوستی استفاده کردید؟ تجربیات و نظرات ارزشمندتون رو در قسمت نظرات با ما و دیگران به اشتراک بذارید 🙂


ترجمه اختصاصی از مجله قرمز

منبع : simpleskincarescience

۰ ۰ vote
Article Rating
دیدگاه ها 0
Subscribe
اعلام کردن به
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

مقالات زیبایی

درمان جوش صورت؛ راهنمای کامل درمان جوش با اصلاح رژیم غذایی
27
روغن رزهیپ
روغن رزهیپ ؛ ضد چروک برای همه و ضد آکنه برای پوست‌های مستعد آکنه!
113
ضد جوش قوی
این سرم ویتامین سی یک ضد جوش قوی و طبیعی است!
97
جوان سازی پوست
بهترین سرم ویتامین سی کدام است و چه ویژگی‌هایی دارد؟
119
درمان جوش
چگونه برای همیشه جوش و آکنه را ازبین ببریم؟
286
آکنه چیست
رژیم غذایی ضد آکنه؛ مقصر اصلی هورمون‌ها هستند یا رژیم غذایی شما؟
121

مقالات سلامت

مراقبت از بیمار کرونایی
۸ روش مراقبت از خود به هنگام وجود بیمار کرونایی در خانه
31
کمبود خواب
کمبود خواب و هورمون‌ها؛ آیا مقصر کمبود خواب ما هورمون‌هایمان هستند؟
77
پریکاردیت
پریکاردیت چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟
112
نوشیدن زیاد آب
نوشیدن زیاد آب و مصرف آب اضافه بر نیاز را با این ۹ علامت شناسایی کنید
116
ورزش و اختلالات هورمونی
اثر ورزش بر اختلالات هورمونی زنان مانند تنبلی تخمدان و کم کاری تیروئید هاشیموتو
159
خستگی آدرنال
خستگی آدرنال؛ بلایی که استرس مزمن سر جسم و روح ما می‌آورد!
136

مقالات آشپزی

اشترودل سیب اصل اتریشی
اشترودل سیب اصل اتریشی را به بهترین روش در خانه درست کنیم
5
کیک شکلاتی گیاهی
کیک شکلاتی گیاهی و بدون گلوتن با دستورالعملی آسان
325
خشک کردن ریحان
خشک کردن ریحان به چندین روش مختلف برای افراد مبتدی
1,895
کدو سبز شکم پر
کدو سبز شکم پر با رویه پنیری برای میانه تابستان
573
خوراک برنج و مرغ در فر
خوراک برنج و مرغ در فر با ادویه ایتالیایی و طعم عالی
672
سیب زمینی برشته در فر
سیب زمینی برشته در فر با حداقل روغن و سرشار از ادویه
1,174

مقالات تغذیه

درمان جوش صورت؛ راهنمای کامل درمان جوش با اصلاح رژیم غذایی
27
دلیل پرخوری
زنان و گرسنگی کاذب؛ آیا پرخوری ما گردن هورمون هایمان است؟
55
رژیم تنبلی تخمدان
رژیم تنبلی تخمدان؛ آیا با تغییر در رژیم غذایی می‌توان این سندروم را کنترل کرد؟
193
آکنه چیست
رژیم غذایی ضد آکنه؛ مقصر اصلی هورمون‌ها هستند یا رژیم غذایی شما؟
121
فیبر غذایی
فیبر غذایی چیست و میزان مصرف توصیه شده آن چقدر است؟
98
استرس چیست و از طریق چه منابعی در بدن ایجاد می‌شود؟
146