جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
  • مهشید
  • ۸ اسفند ۱۳۹۵
  • ۱۷:۳۴
  • 1,128
دسته‌بندی عطر و انواع مختلف آن را بشناسید

دسته‌بندی عطر و انواع مختلف آن را بشناسید

حس بویایی از قوی‌ترین حس ها است و بسیاری از مردم عزیزان خود را با عطر و بوی خاص او به یاد می آورند. یک عطر خوشبو می‌تواند کامل کننده ظاهر شیک و جذاب شما باشد و شما را به فردی محبوب در اجتماع تبدیل کند. اما آیا شما انواع عطرها را می‌شناسید؟ آیا می‌دانید عطرها بر چه اساسی دسته‌بندی می‌شوند؟ با مطالعه این مقاله دسته‌بندی عطر و انواع مختلف آن را بشناسید

عطر چیست؟

عطر، پرفیوم (Perfume) یا هر نام دیگری که در کشور ما با آن شناخته می‌شود مثل ادلکن و ... از روغن‌های پایه معطر و ترکیبات بوزای دیگر تشکیل شده است که با حلال‌ها و ثابت‌کننده‌های مناسب برای بدن و البسه تشکیل می‌شود تا رایحه‌ای دلپذیر به وجود آورد. عطرها از زمان‌های قدیم در تمدن بشر وجود داشته اند و تاریخ استفاده از آن‌ها به دوران مصر باستان می‌رسد و در یافته‌های باستان‌شناسی از این مناطق نشانه‌هایی از استفاده از مواد معطر برای خوشبو کردن بدن مردان و زنان یافت شده است. تا این که در قرن نوزدهم بشر توانست رایحه برخی مواد طبیعی را قبلا ممکن نبود استخراج کند و با ترکیب آن‌ها رایحه‌هایی جدیدی به وجود آورد و به این ترتیب عصر مدرن عطر آغاز شد.

دسته‌بندی بر اساس غلظت عطر

انواع عطر بر اساس ترکیبات بوزای خود در حلال مناسب (معمولا اتانول یا ترکیب آب و اتانول) شناخته می‌شوند و میزان استفاده از این مواد و نوع و ماندگاری بوی ترکیبات مشخص می‌کند که عطر چه میزان غلظت و ماندگاری دارد. یعنی هرچه درصد روغن‌های معطر در حلال افزایش یابد دوام و ماندگاری و شدت بوی عطر هم بیشتر خواهد شد. در دنیای عطرها اصطلاحات خاصی برای توصیف نسبی میزان غلظت این مواد به کار می‌رود که میزان تقریبی درصد روغن معطر موجود در عطر را نشان می‌دهد. این اصطلاحات عبارتند از:

  • پرفیوم یا عصاره  بین ۱۵ تا ۴۰ درصد (معمولا حدود ۲۰ درصد ماده معطر را شامل می‌شود)
  • ESdP  یا Espirit de Perfum  که به ندرت استفاده می شود و غلظتی بین ۱۵ تا ۳۰ درصد دارد.
  • او دو پرفیوم یا EdP بین ۱۰ تا ۲۰ درصد (معمولا ۱۵ درصد ماده معطر دارد)
  • او دو تویلیت یا EdT بین ۵ تا ۱۵ درصد (معمولا ۱۰ درصد ماده معطر دارد)
  • او دو کلن یا  EdC  بین ۳ تا ۸ درصد ( این نوع عطر معمولا ۵ درصد غلظت دارد و از رایحه مرکبات گرفته می‌شود)
  • اسپری‌ها که غلظتی بین ۱ تا ۳ درصد دارند.

نکته: کلن ها (مانند او دو کلن) از ریشه موادی گرفته می‌شوند که روغن معطر نیستند و معمولا رایحه مرکبات و میوه‌ها را در خود دارند و جزو پرفیوم‌ها دسته بندی نمی‌شوند و بیشتر در عطرهای زنانه کاربرد دارند.

دسته‌بندی عطر و انواع مختلف آن را بشناسید

دسته بندی کلاسیک عطرها

دسته بندی عطرها به صورت کلاسیک بر اساس نوع رایحه به کار رفته در آن‌ها انجام شده است و بیش از ۱۹۰۰ نوع بو و رایحه را شامل می‌شود که دسته‌بند کلی آن عبارتند از:

  • رایحه یک گل: همان‌طور که از نامش پیداست بوی غالب در این عطر بوی یک گل خاص مانند گل رز یا یاس است.
  • رایحه چند گل: این رایحه ترکیبی از چند گل مختلف است و در عطرهای محبوب زیادی به کار رفته است مانند عطر جوی از برند ژان پاتو
  • رایحه شرقی: تعداد زیادی از عطرها در این دسته قرار می‌گیرند. این عطرها رایحه شیرینی دارند و معمولا از حیوانات به دست می‌آیند مانند عنبر و مشک که با رایحه وانیل و تونکا و عطر چوب و گل ترکیب می‌شود. چون این عطرها در گذشته در مشرق زمین و خاورمیانه به کار می‌رفته است چنین نامی گرفته اند.
  • رایحه چوب: عطرهای که رایحه غالب در آن‌ها چوب است در این دسته قرار می‌گیرند. چوب آگار، صندل، سدار و پاتچولی معمول‌ترین رایحه‌های به کار رفته ر این عطرها است.
  • رایحه چرم: گروهی از رایحه‌ها که از مواد طبیعی مثل عسل، موم و تنباکو در کنار رایحه چرم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دسته‌بندی مدرن عطرها

در ۱۹۴۵  تحول بزرگی در صنعت عطرسازی صورت گرفت و رایحه‌ به صورت مصنوعی تولید شدند. از این دوره به بعد دسته‌بندی جدیدی در دنیای عطرها رواج یافت:

  • رایحه گل ترکیبی: این دسته بین رایحه یک گل و چند گل در دسته بندی کلاسیک قرار می‌گیرد. عطر بیوتیفول از برند استی لودر بهترین مثال برای این رایحه است.
  • رایحه گیاهان: عطری که از گیاهان سبز مثل چمن کوتاه شده  و برگ‌های له شده و به دست می‌آید و عطر مشابه خیار در این دسته قرار می‌گیرد.
  • رایحه اقیانوس: این دسته جدیدترین نوع عطر در تاریخ این صنعت است که در سال ۱۹۸۸ برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت.
  • رایحه مرکبات: دسته‌ای از میوه‌ ها مثل پرتقال و لیمو که عطر دلپذیری دارند برای ساختن این رایحه به کار می‌روند.
  • رایحه میوه‌ها: رایحه میوه‌هایی غیر از مرکبات مثل هلو، انبه و انگور سیاه در این دسته قرار می‌گیرند.

 

اگر این مقاله را پسندیدید می‌توانید مطالب مشابه را در بخش زیبایی شاخه عطر و ادکلن در مجله قرمز مطالعه کنید. اگر نظر و پیشنهادی در جهت ارتقای مطالب مجله دارید مطرح کنید.

منبع: eBay  (ترجمه اختصاصی از مجله قرمز)

دیدگاه ها 1
2000
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Subscribe  
جدیدترین قدیمی
اعلام کردن به
عاطفه حیدری

عالی بود. مرسی

مقالات زیبایی

ضرورت و اهمیت استفاده از کرم مرطوب کننده برای تمام انواع پوست
نقش کلیدی مرطوب کننده ها در روتین مراقبت پوستی
852
روغن نارگیل
آیا روغن نارگیل برای پوست و بیماری‌های پوستی مفید است؟
1,182
روغن میوه نسترن
روغن میوه نسترن (رزهیپ) چه فوایدی دارد، روشهای استفاده از آن چیست؟
3,962
سبک جدید کانتور
با سبک جدید کانتور کردن در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
3,106
ترفندهای آرایش چشم
ترفندهای آرایش چشم برای خانم‌هایی که چشمان گود دارند
4,300
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
براش های آرایشی خود را به این روش تمیز کنید و بشویید
1,583

مقالات سلامت

تست فریتین
تست فریتین آزمایش خون؛ مقدار نرمال و درمان وضعیت غیر نرمال
113
خواص گیاه گزنه
گیاه گزنه ؛ خواص، روشهای استفاده و شیوه های مقابله با گزش گیاه
275
معرفی بیماری آنفولانزا
بیماری آنفولانزا و نگاهی به ویژگی ها و راههای غلبه بر این بیماری
294
درماتیت سبوره
درماتیت سبوره (شوره سنگین)، علائم و انواع روشهای درمان طبی و خانگی
292
رینوفیما
رینوفیما چیست و چگونه درمان می‌شود؟
934
بیماری کرونا
بیماری کرونا ؛ علائم، پیشگیری، درمان و علت مرگ و میر زیاد این بیماری
913

مقالات آشپزی

نان تورتیلا خانگی
نان تورتیلا خانگی با آرد گندم، بدون نیاز به فر و مخمر
489
شیرینی کانولی
شیرینی کانولی ؛ شیرینی ایتالیایی صدفی با مغزی پنیر و شکلات
241
موس شکلات
بهترین موس شکلات با طعمی عالی و بافتی لطیف
312
رولت کدو حلوایی
رولت کدو حلوایی با طعم و رنگی عالی برای مهمانی‌های گرم زمستانه
472
کاری مرغ
طرز تهیه خورش کاری مرغ به دو روش و شرح کامل ادویه مخصوص
810
مافین کدو
مافین کدو حلوایی با رنگ زیبا برای صبح‌های سرد زمستان
720

مقالات تغذیه

تغذیه در سفر
آنچه باید درباره تغذیه در سفر بدانیم
158
خرما
۵ خاصیت اثبات شده مصرف خرما که بدون شک باید با آن‌ها آشنا شد
144
بهترین و بدترین رژیم غذایی برای قلب
بهترین و بدترین رژیم غذایی برای قلب و عروق کدام هستند؟
244
خواص لبو
خواص لبو (ریشه چغندر) و عوارض آن بر پایه تحقیقات علمی و روشهای استفاده
259
معرفی خواص مولیبدنوم
خواص مولیبدنوم و معرفی چند مورد شگفت انگیز از این خواص
816
میوه پوملو
میوه پوملو (گریپ فروت چینی) و معرفی فواید شگفت انگیز مصرف آن
755