اگر این روزها خبرها را دنبال کرده باشید حتما شنیده‌اید که در روزهای گذشته یک طوفان شدید موسوم به طوفان فلورانس آمریکای شمالی را درنوردیده است. این طوفان که بر اثر آن تاکنون ۱۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند همچنان با سرعت و شدت زیاد شهرهای ساحلی ایالات متحده را تهدید می‌کند و در حال حرکت از سواحل شرقی به سمت غرب آمریکا است طوفان‌ها و گردبادهای شدید در این منطقه از کره زمین اتفاق بی‌سابقه‌ای نیست اما چیزی که جالب توجه است احتمال تاثیر گرم شدن زمین و تغییر اقلیم بر این رویداد طبیعی است. در این مقاله اختصاصی از مجله قرمز به طوفان فلورانس و تاثیر آن از پدیدی گرم شدن زمین خواهیم پرداخت.

یک گردباد عظیم و شدید موسوم به طوفان فلورانس

طوفان فلورانس آن چنان سریع حرکت می‌کرد که دو روز قبل از آن چه که پیش بینی می‌شد به سواحل کارولینای شمالی رسید و ان چنان بزرگ و شدید بود که فضانوردان ایستگاه فضایی برای مشاهده این طوفان مجبور شدند از دوربین‌های سوپرواید استفاده کنند تا تمام آن را در یک تصویر مشاهده کنند. این طوفان عظیم با بادهای بسیار شدید و باران‌های سیل آسا همراه بوده و در مدت حرکت خود در روی زمین خرابی‌ها و  تلفات بسیاری را به وجود آورده است. اما گروهی از دانشمندان سعی کرده‌اند از دیدگاهی متفاوت به این پدیده بنگرند، آیا انسان‌ها و نقش آن‌ها در گرم شدن زمین، بر شدت و حدت طوفان فلورانس تاثیر داشته است؟

طوفان فلورانس در جهان‌های موازی

در این مطالعه طوفان فلورانس در دو جهان موازی بررسی شد، یک جهانی که انسان در آن نقشی نداشته است و پدیده گرم شدن زمین رخ نداده است و دیگری جهان فعلی ما که در آن زندگیم می‌کنیم. نتایج مطالعه نشان داد که پدیده گرم شدن زمین باعث کاهش شدت طوفان شده است و اگر طوفان فلورانس در دنیایی که هنوز گرم نشده بود و تحت تاثیر تغییرات اقلیم قرار نگرفته بود رخ می‌داد بسیار شدیدتر می‌بود و آثار مخرب بیشتری برجای می‌گذاشت. کوین رید مدلساز آب و هوایی در دانشگاه استونی بروک نیویورک به همراه همکارانش توانستند در یک مطالعه که در روز ۱۲ سپتامبر منتشر شد به نتایج جالب توجهی در این زمینه برسند. طبق این نتایج با گرم شدن آب سطح اقیانوس و بالاتر رفتن رطوبت موجود در هوا، شدت باران‌ها در ایالت کارولینا ۵۰ درصد کمتر شده است.

طوفان فلورانس

هدف چنین مطالعاتی این است که مشخص شود چطور تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی می‌تواند روی بلایای طبیعی مثل طوفان‌های موسمی، موج‌های گرما یا سیل اثر بگذارد. در حال حاضر این موضوع مطالعه جز جذاب‌ترین موضوعات تحقیق است به خصوص با نتایج جالبی که در مطالعات قبلی به دست آمده است و مشخص شده است که سه مورد از مهم‌ترین باایای طبیعی رخ داده در سال ۲۰۱۶ بدون تغییرات اقلیم و گرم شدن زمین هرگز رخ نمی‌داد. البته بیشتر این مطالعات مدتی پس از رخدادهای طبیعی انجام می‌شد اما در مورد طوفان فلورانس دانشمندان خیلی زود دست به کار شدند و قبل از آن که این طوفان به مرزهای آمریکا برسد کار خود را آغاز کردند. رید و همکارانش زمانی که طوفان در حال رخ دادن بود نتایج مطالعات خود را منتشر کردند اما هنوز نمی‌توان گفت که نتایج این تحقیق چه تاثیری در باورهای مربوط به گرم شدن زمین و تغییر اقلیم خواهد داشت.

طوفان فلورانس

تغییراتی که قطعا به نفع ما نیست

شاید در این مورد خاص، تغییرات به نفع ما بوده باشد اما نمی‌توان از خطرات بزرگی که گرم شدن زمین و عواقب ناشی از آن چشمپوشی کرد. در سال‌های گذشته باعث خشکسالی‌های شدید، افزایش باران‌های سیل آسا و حوادث مخرب دیگری در نقاط مختلف زمین رخ داده است که گرم شدن زمین در تشدید آن‌ها نقش داشته است و اگرچه گرم شدن زمین شدت بارش‌های مخرب را در ایالت کارولینا کاهش داده است اما قطر این طوفان و شدا بادهای آن بدون پدیده گرم شدن زمین قطعا کمتر از حالت فعلی می‌بود.

طبق گفته رید و همکاران این مطالعات همچنان در حال کامل شدن هستند و هنوز نمی‌توان به طور قطع درباره تاثیر انسانی روی آن نظر داد. به طور کلی طوفان‌ها و گردبادهای پدیده‌های بسیار متغیر هستند و از روزی که تشکیل طوفان فلورانس مشاهده شد تا رسیدن آن به قاره آمریکا این طوفان دستخوش تغییرات فراوانی شد.

اگر این مقاله مورد توجه شما قرار گرفت می‌توانید مقالات مشابه را در بخش علمی در مجله قرمز شاخه محیط زیست و زمین مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: Science News (ترجمه‌ و تألیف اختصاصی توسط مجله قرمز)