اطلاعات دارویی، عوارض احتمالی و نحوه مصرف هیوسیامین


قرص هیوسیامین

داروی یورل (هیوسیامین ) یکی از داروهایی است که سبب فروکش کردن اسپاسم و گرفتگی ماهیچه‌ها می‌شود. متنامین و متیلن به لو دو نوع ضد عفونی با شدت خفیف هستند که سبب کاهش باکتری‌های موجود در ادرار و مثانه می‌شوند.

از جمله این ترکیبات فنیل سالیسیلات است که به عنوان یک مسکن خفیف برای تسکین درد کاربرد دارد. این دارو با نام ترکیبی سدیم بی فسفات یکی از ترکیبات عنصر فسفر است که ماده‌ای طبیعی است که دارای کارکرد مهمی در سلول‌های بدن است. از این دارو برای درمان مشکلات مثانه (نظیر درد، اسپاسم، التهاب) که در اثر ناشی عفونت ادراری ایجاد می‌شود و همچنین بروز مشکلات در مثانه در طول فرایندهای درمانی، استفاده می‌شود.

این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکرشده، استفاده شود. در این مقاله به معرفی، چگونگی کارکرد و نکات طلایی حین مصرف این دارو می‌پردازیم.


اطلاعات مهم مربوط به داروی یورل

با توجه به اینکه بسیاری از ترکیبات دارویی می‌تواند با این دارو تداخل ایجاد کنند لذا در زمانی که از این دارو استفاده می‌کنید تنها با مشورت با پزشک خود استفاده از یک داروی دیگر را شروع و یا خاتمه دهید.

اگر فرد استفاده از این دارو از داروهای ضد افسردگی یا روانپزشکی استفاده می‌کند، اگر نشانه‌هایی از بروز تداخل دارویی مهم ، نظیر بروز گیجی، بروز مشکلات در حافظه فرد، احساس بیش فعالی (ذهنی یا جسمی)، از دست دادن هماهنگی در حرکات بدن، کشیدگی عضلات، لرز ، تعریق و اسهال و تب نیاز است که فوراً با پزشک برای مشورت برای غلبه و یا کنترل این مورد خود گفتگو کند.


نکات مهم قبل از مصرف قرص هیوسیامین

اگر فرد به این دارو  حساسیت دارد، نباید از این دارو استفاده کند.

در زمانی که از این دارو استفاده می‌کنید تنها با مشورت با پزشک خود استفاده از یک داروی دیگر را شروع و یا خاتمه دهید.

برای اطمینان از اینکه این دارو برای شما خطری را در پی ندارد، به پزشک خود اگر موارد زیر را داشتید مشورت کنید:

  • بروز بیماری‌های قلبی – عروقی؛
  • بروز اختلالاتی در ریتم قلب؛
  • نارسایی احتقانی قلب
  • بیماری کرونر قلب؛
  • بروز اختلالاتی در دریچه قلب.
  • گلوکوم؛
  • بزرگ شدن و یا ایجاد انسداد در پروستات یا مثانه؛
  • میاستنی گراویس؛
  • بروز زخم یا انسداد در معده فرد استفاده از این دارو؛
  • آلرژی به داروی بلادونا (دوناتال و …)؛ یا
  • آلرژی به گروه دارویی سالیسیلات ها (مانند آسپرین، تری سالیسیلات منیزیم کولین، سالیسیلات منیزیم).

مشخص نیست که این دارو می‌تواند به یک نوزاد متولد نشده آسیب برساند یا نه. اگر شما باردار هستید یا قصد در حین استفاده از این دارو قصد باردار شدن را دارید به پزشک خود اطلاع دهید.

معلوم نیست که این از دارو ممکن است که از  طریق شیر مادر عبور کند و به کودک شیرخوار انتقال یافته و آسیب برساند یا نه. درصورتی‌که در حال تغذیه نوزاد شیرخوار با شیر مادر هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.

با توجه به احتمال بروز خطرات، بدون تجویز پزشک از استفاده از این دارو برای کودکان خودداری نمائید.

قرص هیوسیامین

نحوه مصرف قرص هیوسیامین

داروی یورل را دقیقاً همان طور که توسط دکتر شما تجویز می•شود، مصرف کنید. راهنمایی•های بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. این دارو را در دوز های بیشتر و یا کمتر از مقادیر توصیه شده، مصرف نکنید.

یکی از راه‌های برای پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی استفاده از این دارو این است که در طول استفاده از دارو مقادیر زیادی آب به همراه آن بنوشید.

با توجه به اینکه استفاده از این دارو می‌تواند سرعت دستگاه گوارش در هضم و جذب مواد را کمتر کند لذا ممکن است این امر سبب آهسته‌تر شدن سرعت جذب داروهای خوراکی شود.


چه اتفاقی می افتد اگر شما یک دوز از این دارو را فراموش کنید؟

به محض اینکه شما دوز فراموش شده را به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دوز بعدی است، از مصرف دوز فراموش شده اجتناب کنید. برای جبران دوز از دست رفته قبلی در دوز بعدی از داروی اضافه استفاده نکنید.

اگر از این دارو بیش از حد مصرف کنید، چه اتفاقی می افتد؟

با  مراقبت های پزشکی اورژانس ، تماس بگیرید.

در هنگام مصرف این دارو  باید از چه مواردی اجتناب کنید؟

با توجه به اینکه استفاده همزمان از داروهای آنتی اسید می‌تواند سبب بروز اختلال در جذب این دارو شود لذا تا یک ساعت پس از استفاده از این دارو از مصرف داروهای آنتی اسید جدا اجتناب نمایید. این زمان وقتی داروی مورد استفاده کتوکونازول (نیزورال) است باید ۲ ساعت باشد.


عوارض جانبی قرص هیوسیامین

اگر شما نشانه هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

داروی یورل

اگر شما موارد زیر داشتید مصرف این دارو را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید:

  • بروز حالت‌های شدید سرگیجه، تاری دید، سریع بودن ضربان قلب؛
  • دردناک یا دشوار بودن دفع ادرار یا
  • بروز تنگی نفس.

دو نکته مهم است؛ یکی اینکه بروز این موارد در افراد سالمند شدت بیشتری دارد و باید در این زمینه توجه وافی و کافی صورت پذیرد و دیگر اینکه استفاده از این دارو ممکن است سبب شود که رنگ ادرار و مدفوع فرد به رنگ سبز و یا آبی در آید که مسئله مهمی نیست و البته گذرا است و بعد از قطع استفاده از این دارو بر طرف می‌شود.

عوارض جانبی شایع این دارو  عبارت اند از:

سرگیجه، خواب آلودگی؛
خشکی دهان؛ یا
حالت تهوع، استفراغ.

موارد یاد شده در بلا یک فهرست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد  دیگری  ممکن است رخ  دهد. برای توصیه‌های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت  مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.


چه داروهایی مصرف داروی یورل را تحت تاثیر قرار می دهند؟

با توجه به اینکه بسیاری از ترکیبات دارویی می‌تواند با این دارو تداخل ایجاد کنند لذا در زمانی که از این دارو استفاده می‌کنید تنها با مشورت با پزشک خود استفاده از یک داروی دیگر را شروع و یا خاتمه دهید. گاه ممکن است مدت زمان قطع استفاده از دیگر داروها تا زمان شروع استفاده این دارو ۵ هفته باشد. الا ایحال در مورد این دارو بدون مشورت با پزشک استفاده از این داروها را شروع یا قطع نکنید:

  • هر نوع داروی ضد افسردگی.
  • داروهای های کمک کننده در رژیم غذایی، محرک‌ها، داروهای مورد استفاده در کنترل بیماری سرماخوردگی یا آلرژی، داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری ADHD؛
  • داروهای سرکوب کننده درد مخدر؛
  • داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری پارکینسون یا سندرم پای بی قرار. یا
  • داروهای مورد استفاده برای درمان سردرد میگرنی شامل “تریپتان”.

استفاده از هر یک از داروهای یاد شده در بالا در حالی که تحت درمان دارویی با هیوسیامین هستید که حاوی ترکیب متیلن بلو است می‌تواند سبب بروز سطوح بالایی از سروتونین در بدن شود. لذا نیاز است که با بروز نشانه‌های این بیماری سریعاً با پزشک خود در این زمینه تماس بگیرید که شامل این موارد هستند: تحریک، توهم، تب، سریع بودن ضربان قلب، بیش از حد بودن رفلکس‌های بدنی، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، از دست دادن هماهنگی در حرکات بدن یا غش کردن.

استفاده از بسیاری از داروها همزمان با این دارو ممکن سبب بروز تداخل دارویی شود که البته همه این تداخلات احتمالی در این مقاله آورده نشده است. ورای این مورد نیاز است که در مورد تمام داروهایی که فرد شروع یا قطع، به پزشک خود مشورت کند:

  • استفاده از یک ادرار آور با به تعبیری “قرص آب”؛
  • داروهایی که سبب تغییر در میزان اسیدیته ادرار می شود نظیر بی کربنات سدیم، سیترات پتاسیم، سدیم سیترات با اسید سیتریک یا پتاسیم.
  • داروی درمان کننده اختلالات مثانه یا مشکل در دفع ادرار نظیر داریفناسین، فسوترودین، اکسی بوتینین، تولترودین، سلیفناسین؛ یا
  • استفاده از یک داروی خانواده سولفا.

ممکن است داروهای دیگری با این دارو تداخل داشته باشند. به پزشک خود در مورد داروهایی که مصرف می‌کنید اطلاع دهید. این داروها شامل داروهای تجویزی یا داروهای مصرفی بدون نسخه، ویتامین‌ها، و محصولات گیاهی است. هرگز یک داروی جدید را بدون اطلاع به پزشک خود، شروع نکنید.

اطلاعات بیشتر در مورد داروی یورل (هیوسیامین)

پزشک معالج بیمار قادر است که اطلاعات بیشتری را برای اطلاع بیمار به او ارائه دهد. علاوه بر مواردی که در مطلب بالا گفته شد فراموش نکنید که این دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید، هرگز داروی خود را به خصوص بدون تجویز پزشک با شخص دیگری به اشتراک نگذارید چون این کار می‌تواند باعث ایجاد علائم گاها خطرناکی در فرد شود.


.این مقاله به‌طور اختصاصی توسط امین ظهورتبار از گروه نویسندگان مجله قرمز ترجمه‌ و تألیف شده است.

منبع این مقاله:  drugs.com