در فصل پاییز از کدو تنبل برای سوپ، پای و نان استفاده می کنیم در حالی که باید بداینم این سبزی یا میوه فواید سلامتی بسیاری دارد که آن را یک انتخاب عالی در رژیم غذایی برای شادابی و سرزندگی شما در این فصل بدل میکند.
کدو تنبل حاوی ۱۹ ویتامین و ماده معدنی است (از جمله آنتی اکسیدانها و فیبر پر کننده) که یک ماده غذایی سالم و سرشار از مواد غذایی است که شما به روشهای مختلف از آن استفاده میکنید.
تیفانی دویت متخصص تغذیه در یک شرکت جهانی مراقبت سلامتی، از ۶ تا از فواید سلامتی کدو تنبل و بعضی از روشهای استفاده از آن که هم از دانه و هم از خود گوشت آن استفاده میشود، پرده برداری میکند.
۱. کدو تنبل منبع عالی از فیبر است
کدو تنبل با ۳ گرم فیبر در هر پیمانه (هر پیمانه تقریبا ۲۲۵ گرم) یک منبع عالی از فیبر است. تجمع فیبر در دستگاه گوارش باعث میشود که شما به مدت طولانیتری سیر بمانید، بنابراین به شما کمک میکند تا وعده بعدی احساس گرسنگی نکنید. فواید دیگر فیبر عبارتند از:
- کاهش خطر بیماری قلبی
- کاهش فشار خون و کلسترول
- کمک به هضم
- مقابله با یبوست
- بهبود سلامت روده
- تقویت سیستم ایمنی بدن
۲. کمک به حافظه و تمرکز
کدو تنبل یک منبع عالی از لوتئین است که نقش آن در سلامت چشم ثابت شده است. لوتئین همچنین میتواند عملکرد ذهنی از جمله یادگیری، حافظه تمرکز و دقت را افزایش میدهد.
در حقیقت مکمل لوتئین و کاروتنوئید دیگر که زئاکسانتین نامیده میشود با توجه به تحقیق انجام شده در مجله آرشیو بیوشیمی و بیوفیزیک، ممکن است سرعت فرایند بصری را بهبود بخشد.
۳. افزایش عملکرد سیستم ایمنی
کدو تنبل یک منبع عالی از ویتامینهای A، C و همه آنتی اکسیدانهایی است که سیستم ایمنی را تقویت میکنند. کدو تنبل همچنین حاوی بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان رنگی گیاهی است که به کدو تنبل رنگ نارنجی میدهد.
۴. کمک به سلامتی چشم
به لطف بتاکاروتن و کاروتنوئیدها، کدو تنبل ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای مزمن چشم از جمله دژنراسیون چشم و آب مروارید را کاهش دهد .
برای افزایش جذب روزانه ویتامین A شما میتوانید خیلی راحت یک پیمانه (حدود ۲۲۵ گرم) کدو تنبل پخته و له شده را به اسموتی روزانه یا اوتمیل صبحانه اضافه کنید. یک وعده آن به تنهایی بیش از ۲۰۰ درصد مصرف توصیه روزانه برای ویتامین A را تامین میکند که یک ماده مغذی ضروری برای سلامتی چشم است.
۵. مواد مغذی تامین کننده سلامتی قلب
دانههای کدو تنبل یک منبع خوب از فیتواستروژن یک ماده مشتق شده گیاهی هستند که وقتی به رژیم غذایی سالم و غذای روزانه شما اضافه میشود، برای کنترل کلسترول و ارتقا سلامت قلب بسیار مفید هستند.
۶. کمک به خواب بهتر و خلق و خو
دانههای کدو به ویژه منبع غنی تریپتوفان هستند که یک اسید آمینه ضروری است که به سروتونین تبدیل میشود، یک ماده شیمیایی که برای سلامت خواب و شادی مرتبط است. از آنجایی که بدن نمیتواند تریپتوفان را خودش بسازد، استفاده از تخم کدو یک راه آسان و همه جانبه برای اضافه کردن به رژیم غذایی است.
اگر بخواهید تعدادی روشها برای چگونگی استفاده و لذت بردن از کدو تنبل را به شما در زیر آموزش خواهیم داد:
روشهای استفاده از کدو تنبل
آن را سرخ کنید
- کدو را به شکل مکعبهایی برش زده و روی آن دارچین و جوز هندی بپاشید
- کدو را با مواد گیاهی دیگر مانند کدو حلوایی ترکیب کنید
- دانههای کدو حلوایی را با ادویههای مورد علاقهتان برشته کنید
در مخلوط کن بریزید
- یک اسموتی سالم را با شیر بادام شیرین نشده، پوره کدو تنبل، موز، اسانس وانیل و یخ درست کنید.
آن را پوره کنید
- کدو تنبل را در فر برشته کنید، آن را برشته کنید، افزودن شیر یا طعم دار کردن آن برای درست کردن یک سوپ سالم
استفاده از آن در نانها
- پوره کدو تنبل را به نان، پنکیک یا وافل بیفزایید.
- به عنوان جایگزینی برای کره یا روغن در براونیها استفاده کنید.
افزودن کدو تنبل به سایر غذاها
- دانههای کدو را به پوره، سالاد یا سبزیجات برشته اضافه کنید.
- از دانههای کدو به عنوان یک میان وعده سالم استفاده کنید.