جدید ترین عناوین خبری امروز
Registering new users is currently not allowed.
این ده سبزی خوراکی را می‌توانید در طول سال در منزل هم بکارید

این ده سبزی خوراکی را می‌توانید در طول سال در منزل بکارید

ما از انواع سبزی خوراکی اعم از جعفری، ریحان، پیازچه و … در آشپزی و تهیه غذاهای مختلف کاربرد دارند و ما از آن‌ها به شکل خام و تازه نیز در کنار غذاها استفاده می‌کنیم. اما تهیه سبزی خوراکی تازه و تمیزی که به طور بهداشتی تهیه شده باشد ساده نیست و همیشه این احتمال وجود دارد که از کودهای شیمیایی و آب نه چندان تمیز برای پرورش آن‌ها استفاده شده باشد. اما اگر شما بتوانید سبزی خوراکی مورد نیاز خود را در منزل بکارید و به صورت تازه استفاده کنید چطور؟ برخی از این سبزی‌های خوراکی را می‌توان در گلدان و باغچه کاشت و در تمام طول سال از آن‌ها استفاده کرد. اما کدام سبزی‌ها و به چه روشی باید کاشته شوند تا بهترین محصول را داشته باشند؟ در این مقاله اختصاصی از مجله قرمز چند سبزی خوراکی را که در تمام طول سال می‌توان در منزل کاشت و مورد استفاده قرار داد به شما معرفی خواهیم کرد.

نکاتی برای کاشت سبزی خوراکی

کاشت انواع سبزی خوراکی با کاشت سایر گیاهان گلدانی تفاوتی ندارد و شما برای این کار لزوما به باغچه هم نیازی ندارید و می‌توانید در گلدان‌های بزرگ آن‌ها را بکارید. این گلدان‌ها را می‌توان در کنار پنجره آشپزخانه، تراس مشرف به پنجره و حتی روی کابینت آشپزخانه هم قرار داد و یک باغچه تمیز و کوچک خانگی داشت که محصولات ارگانیک و سالم از آن به دست می‌آید. اما کاشت انواع سبزی‌ها خوراکی چند قانون مشخص دارد، قانون اول این است که سبزی خوراکی شما باید در محلی قرار داشته باشد که حداقل شش ساعت از شبانه روز نور مستقیم یا غیرمستقیم خورشید به آن بتابد.

سبزی خوراکی

برای تست کردن این مساله، در طول روز تمام چراغ‌ها را خاموش کنید تا ببینید چه میزان از نور خورشید به نقاط مختلف اتاق می‌رسد. علاوه بر تامین نور خورشید، گیاهان شما به آبیاری هم نیاز دارند و باید آب کاف دریافت کنند اما مساله مهم، وجود سوراخ‌های مناسب در کف گلدان است چون اگر آب در خاک گلدان باقی بماند و قابلیت خروج نداشته باشد باعث فساد ریشه‌های گیاه خواهد شد. اگر فکر می‌کنید وجود سوراخ در کف گلدان باعث کثیف شدن و خراب شدن کانتر آشپزخانه یا کف زمین خواهد شد از یک سینی یا زیرگلدانی استفاده کنید تا آب اضافی روی زمین و کابینت نریزد. علاوه بر این نکات، هر گیاهی ویژگی‌ها و نیازهای خاصی دارد که در ادامه به معرفی ده نوع سبزی خوراکی پرطرفدار که در طول سال قابل کاشت و برداشت هستند و روش مراقبت از آن‌ها خواهیم پرداخت.

ریحان یک سبزی خوراکی پرطرفدار

ریحان از گیاهان مورد علاقه همه ما است که عطر و طعم فوق العاده‌ای دارد که علاوه بر مصرف خام در تهیه انواع غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یک طعم و عطردهنده شناخته می‌شود. این گیاه انواع مختلفی دارد مثلا برخی انواع آن به رنگ بنفش و برخی دیگر سبز روشن یا تیره هستند. ریحان از طریق بذر زیاد می‌شود و برای کاشت آن در گلدان کافی است خاک را آماده کنید. کمی بذر سالم را در آب خیس کنید تا باد کنند سپس آب بذرها را بگیرید و در عمق یک سانتی‌متری گلدان با فاصله بکارید. گلدان ریحان را در یک پنجره یا تراس جنوبی قرار دهید تا گرما و نور کافی دریافت کند. پس از آن بوته‌های ریحان رشد می‌کنند و در تمام طول ساق برگ‌های سبز و خوشمزه به شما هدیه می‌دهند.

سبزی خوراکی

برگ بو

برگ بو نوعی گیاه همیشه سبز بوته‌ای است که بومی نواحی مدیترانه است و از برگ آن به عنوان طعم دهنده در غذا استفاده می‌شود. این گیاه در دوران ناصرالدین شاه قاجار وارد ایران شده است و در نقاط مختلف کشت می‌شود. اما شما هم می‌توانید برگ بو را در منزل و داخل یک گلدان بگارید و از برگ‌های تازه و معطر آن برای آشپزی استفاده کنید. بوته این گیاه را داخل یک گلدان بزرگ بکارید و در یک پنرجه یا تراس شرقی یا غربی قرار دهید تا نور مناسبی دریافت کند. به خاطر داشته باشید که این گیاه برای رشد مناسب به گردش هوا نیاز دارد پس نباید دور و بر آن شلوغ باشد.

سبزی خوراکی

جعفری فرنگی

جعفری فرنگی یا جعفری فری یک گیاه یک ساله است که در مقابل سرما کاملا مقاوم است. جعفری فرنگی نوعی سبزی خوراکی هم هست که عطر و طعم قوی‌تری نسبت به جعفری معمولی دارد و می‌توان آن را در گلدان‌های خانگی هم کاشت و مورد استفاده قرار داد. بذرهای این گیاه از اواخر تابستان قابل کاشت هستند و در نور کم و دمای بین ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتیگراد یعنی دمای اتاق به خوبی رشد می‌کنند. این گیاه زمستان را هم به راحتی تحمل می‌کند و تا دو سال عمر کند.

سبزی خوراکی

پیازچه

حتما همه شما با پیازچه آشنایی دارید، این گیاه لوله‌ای شکل با طعم تیز خود در آشپزی استفاده زیادی دارد و به طور خام هم مصرف می‌شود. کاشت و تکثیر پیازچه به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. کاشت با بذر ممکن است کمی زمان بر باشد و پیدا کردن بذر باکیفیت نیز کار ساده‌ای نیست. اما کاشت از طریق خود پیازچه ساده‌تر است، شما می‌توانید پیازچه را چند روز در یک گلدان آب قرار دهید تا ریشه بدهد و پیازچه‌ها رشد کنند. اما روش رایج‌تر کاشت پیاز این گیاه داخل گلدان است، این گلدان را در فصل گرما بیرون از منزل قرار دهید و به داخل بازگردانید و مقابل روشن‌ترین پنجره منزل بگذارید.

سبزی خوراکی

پونه کوهی یک سبزی خوراکی پرفایده

پونه کوهی، مرزنگوش یا اورگانو نوعی گیاه از تیره نعناعیان است که با نام آویشن کوهی هم شناخته می‌شود. این گیاه خواص زیادی دارد و دم کرده و خام آن برای درمان انواع بیماری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای کاشت پونه کوهی قسمتی از این گیاه را از باغچه یا دشت و صحرا (اگر شناخت دقیقی از شکل و ظاهر آن دارید) برش دهید و داخل گلدان بکارید. گلدان را کنار یک پنجره جنوبی در منزل خود قرار دهید تا نور کافی دریافت کند.

سبزی خوراکی

جعفری

جعفری شاید شناخته شده‌ترین سبزی خوراکی باشد که در آشپزی کاربرد زیادی دارد و به صورت خام هم مصرف می‌شود. برای کاشت جعفری می‌توان از بذر استفاده کرد یا این که بوته آن را در پایان تابستان داخل گلدان انتقال داد تا تکثیر شود. جعفری به نور خورشید علاقه زیادی دارد و پنجره جنوبی محل مناسبی برای آن است و در پنجره‌های شرقی یا غربی رشد آن کاهش پیدا می‌کند و برگ‌های کوچک‌تری تولید می‌کند که شاید برای مصرف آشپزی و خوراکی مناسب نباشند.

سبزی خوراکی

رزماری

رزماری یا اکلیل کوهی گیاهی از خانواده نعناعیان است که خواص زیادی دارد و به خصوص از روغن آن برای تقویت پوست و مو استفاده می‌شود. این گیاه بومی مدیترانه و اوروگوئه است که گل‌های کوچکی در رنگ‌های مختلف هم دارد. برای کاشت رزماری ابتدا قسمتی از آن را برش دهید و در داخل آب نگه دارید تا ریشه بدهد. سپس در گلدان بکارید و در محلی قرار دهید که نور کافی دریافت کند و عطر آن خانه شما را پر کند، پنجره‌های جنوبی محل مناسبی برای قرار دادن رزماری هستند.

سبزی خوراکی

مریم گلی

مریم گلی یک گیاه چندساله علفی است که برگ‌های سبز تیره دارد و این برگ‌ها از پرزهایی خاکستری پوشیده شده‌اند. با افزایش عمر گیاه ساقه آن چوبی و محکم می‌شود. برای کاشت مریم گلی در گلدان، قسمتی از گیاه را برش دهید و داخل گلدان بکارید. این گیاه می‌تواند محیط خشک داخل منزل را هم تحمل کند اما برای رشد مناسب به تابش قوی خورشید نیاز دارد به همین دلیل پنجره جنوبی محل مناسبی برای آن خواهد بود.

سبزی خوراکی

ترخون یک سبزی خوراکی معطر

ترخون یا تلخون نوعی گیاه معطر با طعم تند است که برای مصرف خام و آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ترخون گیاهی پایا است که در اواخر پاییز و اوایل زمستان می‌توان آن را داخل گلدان کاشت و در منزل نگهداری کرد. برای این کار یک گیاه بالغ ترخون را از باغچه خارج کنید تا برگ‌های آن خشک شود. سپس آن را داخل گلدان بکارید و به مدت چند روز در محلی خنک در داخل منزل قرار دهید. سپس گلدان ترخون را در یک پنجره جنوبی بگذارید و برای رشد بیشتر به آن کود مایع بدهید.

سبزی خوراکی

آویشن

اویشن گیاهی معطر و خوش طعم است که پودر خشک شده آن به عنوان ادویه غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما می‌توانید گیاه آویشن را در منزل هم بکارید. برای این کار قسمتی از گیاه را جدا کنید و یا تمام بوته را از خاک خارج کنید و در گلدان بکارید. آویشن به نور خورشید علاقه دارد اما در پنجره‌های شرقی یا غربی بهتر و سریع‌تر رشد می‌کند.

سبزی خوراکی

اگر این مقاله مورد توجه شما قرار گرفت می‌توانید مقالات مشابه را در بخش سایر مقالات در مجله قرمز شاخه گیاهان و حیوانات خانگی مطالعه کنید. انتقادات و پیشنهادات خود را نیز در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: Good House Keeping (ترجمه‌ و تألیف اختصاصی توسط مجله قرمز)

دیدگاه ها 0
2000
  Subscribe  
اعلام کردن به

مقالات زیبایی

آرایش به سبک سلنا گومز ستاره محبوب و پرطرفدار
آرایش به سبک سلنا گومز ستاره محبوب و پرطرفدار
378
مدل‌های جدید مو که در سال 2019 محبوب و پرطرفدار هستند
مدل‌های جدید مو که در سال ۲۰۱۹ محبوب و پرطرفدار هستند
378
مهم‌ترین نکات مراقبت پوست برای خانم‌های بالای سی سال
مهم‌ترین نکات مراقبت پوست برای خانم‌های بالای سی سال
402
نکات مهم آرایشی که تنها سلبریتی‌ها از آن‌ها آگاه هستند
نکات مهم آرایشی که تنها سلبریتی‌‌ها از آن‌ها آگاه هستند
510
رنگ‌های زیبای زمستانی برای آرایش ناخن‌های شما در این فصل
رنگ‌های زیبای زمستانی برای آرایش ناخن‌های شما در این فصل
335
با روش‌های جدید مراقبت پوستی در سال 2019 آشنا شوید
با روش‌های جدید مراقبت پوستی در سال ۲۰۱۹ آشنا شوید
475

مقالات سلامت

رفع جوش سرسفید
بهترین روشهای رفع جوش سرسفید چرکی و پیشگیری از آن
60
معرفی داروی کوازپام
داروی کوازپام و نگاهی جامع به تاثیرات و ویژگی های این دارو
75
تست ویتامین D آزمایش خون
تست ویتامین D آزمایش خون؛ مقدار نرمال و علت ضرورت
56
رفع یبوست نوزادان
رفع یبوست نوزادان با بهترین درمانهای خانگی
260
روغن گیاهی تزریقی
طرز تهیه روغن گیاهی تزریقی با گیاهان دارویی به چندین روش متفاوت
154
آلرژی به بادمجان
آلرژی به بادمجان ؛ علائم، درمان و غذاهایی که باید اجتناب کرد
177

مقالات آشپزی

پای لیمو
پای لیمو خوش عطر و بسیار ساده برای مهمانیهای بهاری
43
مرغ سوخاری در فر
مرغ سوخاری در فر با کمترین مقدار روغن و طعم و رنگی عالی
41
شیرینی نخودچی
طرز تهیه شیرینی نخودچی (نان نخودچی) با طعم هل؛ بدون گلوتن و وگان
199
طرز تهیه خورش کوفته کباب (خورش کوفته قلقلی)
طرز تهیه خورش کوفته کباب (خورش کوفته قلقلی)
278
طرز تهیه مربای پرتقال
طرز تهیه مربای پرتقال (مارمالاد پرتقال) به دو روش و شیوه تست غلظت مربا
293
ترافل ولنتاین
ترافل ولنتاین با ۷ نوع مختلف شکری، لیمویی و شکلاتی
219

مقالات تغذیه

روشهای کاهش قند خون
روشهای کاهش قند خون بدون دارو و بررسی باورهای اشتباه بیماران دیابتی
213
عوامل عود بیماری التهاب مفاصل
بیماری التهاب مفاصل و بدترین غذاهای مصرفی برای این بیماری
352
خواص دانه کنجد
خواص دانه کنجد با ۱۵ خاصیت عالی برای سلامتی کل بدن و حتی تیروئید
451
گلو درد و بهترین غذاها در مواجهه با آن
گلو درد و بهترین مواد غذایی برای مصرف در هنگام ابتلای به این عارضه
529
رژیم غذایی قلیایی
رژیم غذایی قلیایی چه فوائدی دارد و غذاهای قلیایی چه هستند؟
231
افزایش تعداد گلبولهای قرمز
افزایش تعداد گلبولهای قرمز با تغذیه و مکمل چگونه ممکن است؟
230