در میان تنوع بسیار بالای میوه خشکها، از روشهای تولیدی مختلف تا شکل و برندهای متنوع، تشخیص خوشمزه ترین میوه خشک شاید خیلی راحت نباشد! در این مقاله ما با بررسی عوامل مختلف در طعم و دیگر موارد مهم، تلاش میکنیم تا خوشمزه ترین میوه خشک های بازار را به شما معرفی کنیم، با ما همراه باشید.
معرفی خوشمزه ترین میوه خشک ها
باید توجه کرد که طعم و رایحه میوههای خشک، تا حد زیادی به نحوه خشک کردن آنها بستگی دارد. اگر میوهها در حرارت زیاد خشک شوند، نه تنها خواص خود را از دست می دهند، بلکه طعم آنها نیز تغییر می کند.
بنابراین، فرآیند خشک کردن میوه در حفظ طعم اصلی آن بسیار مهم است. در نتیجه، تصمیمگیری درباره اینکه کدام یک خوشمزه تر هستند کاملا سلیقهای و بسته به ترجیح هر فرد است اما به طور کلی، می توان میوه های خشک را در سه دسته طعم های ملس، ترش و شیرین قرار داد.
برای مثال، آلو شابلون خشک شده معمولا طعم ملسی دارد. انجیر خشک شده طعم شیرین دارد، سیب تقریبا شیرین و پنه ای طور است! و آلبالو خشک طعمی ترش دارد.
اگر قصد خرید خوشمزه ترین میوه خشک ها را دارید در ادامه با ما همراه باشید:
انجیر خشک:
این میوه خشک یکی از کامل ترین و پرخاصیت ترین میوه های خشک است. انجیر خشک طعم شیرین ملایمی دارد و دارای گوشت صورتی رنگ است. همچنین حاوی کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و… است و کالری و فیبر بالایی نیز دارد.
توت فرنگی خشک:
توت فرنگی طعم ترش و شیرینی دارد و همین ترکیب ترشی و شیرینی آن باعث لذت خاص و بی نظیر میوه خشک آن نیز می شود. توت فرنگی خشک به شرطی که به خوبی خشک شده باشد و نازک برش نخورده باشد، با حفظ عطر و طعم توت فرنگی تازه می تواند تجربه ای لذت بخش برای هر سلیقه ای محسوب شود. این میوه سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از بدن در برابر بیماری ها محافظت می کند.
بلوبری خشک شده:
بلوبری خشک شده طعم شیرین و ملسی دارد و به همین دلیل هم انتخابی مناسب برای تقویت طعم دسرها، آبمیوه ها و غذاهای صبحانه از جمله موسلی (نوعی غلات صبحانه سوئیسی) است. این میوه نیز مانند توت فرنگی خشک سرشار از آنتی اکسیدان ها است که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و به پیشگیری از بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری های قلبی کمک می کنند.
آلبالو خشکه:
آلبالو خشکه، یکی از قدیمی ترین انواع میوه خشک، با طعم ترش خاص خود به عنوان تنقلات روزانه و همچنین در پخت و پز استفاده می شود. آلبالو سرشار از ویتامینC و آنتی اکسیدان ها است و به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب و درد عضلات کمک می کند.
سیب خشک:
سیب خشک، طعم کمی شیرین دارد و مناسب استفاده به عنوان میان وعده یا افزودن به سالادهای مختلف است. سیب خشک سرشار از فیبر، ویتامین Cو آنتی اکسیدان ها است که به هضم غذا، کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
آلو خشک:
آلو خشک با طعم ملس و ترش خود، طرفداران بسیاری دارد. این میوه خشک سرشار از فیبر، ویتامین B6، پتاسیم و آهن است و به همین دلیل، به عنوان یک میان وعده سالم شناخته می شود. فیبر موجود در آلو خشک به هضم غذا کمک می کند و از یبوست جلوگیری می کند و ویتامین B6 موجود در آلو نیز نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی و تولید انرژی دارد.
زردآلو خشک:
زردآلو خشک، طعم شیرین و بسیار دلپذیری دارد. این میوه خشک منبعی غنی از مواد مغذی از جمله فیبر است که به بهبود گوارش و حفظ سلامتی دستگاه گوارش کمک می کند. زردآلو در انواع مختلفی در بازار موجود است و میوه خشک زردآلو نیز همانند میوه تازه آن طعم و رایحه انواع مختلف زردآلو را دارد.
زردآلوی بادامی، یکی از انواع زردآلوی خشک است که شکل کروی و پوستی نرم و مخملی و طعمی شیرین و بویی خوشایند دارد. زردآلوی درشت نوع دیگری از زردآلوی خشک است که شکل تخم مرغی و طعمی شیرین و ملایم دارد. زردآلوی شکرپاره هم به دلیل طعم شیرین و خوشمزه ای که دارد، به تجربه طعم میوه خشک آن می ارزد. همچنین، زردآلوی رجبعلی را نیز داریم که یکی از محبوب ترین انواع زردآلو در ایران است و به اندازه بزرگ، پوست زرد و گوشت خوشمزه و شیرین خود معروف است.
موز خشک:
میوه خشک موز طعم شیرینی دارد و علاوه بر حفظ اصلی موز تازه، حاوی غلظت بالاتری از مواد مغذی است. موز خشک شده حاوی فیبر بالایی است که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک می کند. همچنین این میوه سرشار از پتاسیم است.
هلوی خشک:
هلو یکی از پرطرفدارترین میوه های تابستانی در ایران است، آبدار و شیرین مزه است و پوست کرک دار لطیفی دارد. هلوی خشک منبع ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان و فیبر است.
انبه خشک:
انبه خشک هم از میوه های خشک مقوی و لذیذ است که طعم شیرین و خاصی دارد و خیلی پرطرفدار است. به همین دلیل، جایگزینی عالی برای میان وعده های ناسالم است.
کیوی خشک:
کیوی خشک شده همان طعم ترش کیوی را داشته و چربی و کالری کمی دارد. خیلی از افراد معتقدند کیوی خشک شده طعم خوشمزه تری نسبت به میوه کیوی دارد. این میوه سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی گوناگون است.
گلابی خشک:
گلابی خشک شده طعمی بی نظیر و ظاهری جذاب با مزه شیرین دارد. گلابی خشک به هضم غذا کمک می کند و با حفظ خواص گلابی تازه، سرشار از انواع ویتامین ها و کلسیم ها است.
آناناس خشک
آناناس خشک طبیعی، محصولی است که از میوه تازه آناناس تهیه می شود. به همین دلیل، طعم ملس تری نسبت به آناناس خشک کمپوتی دارد. همچنین، آناناس تنها منبع طبیعی شناخته شده آنزیم بروملین است که از لخته شدن خون و تجمع خون در قسمت های مختلف بدن جلوگیری می کند.
توت خشک
این میوه خشک خوشمزه طعم شیرینی دارد و به عنوان منبع طبیعی قند، و شیرین کننده طبیعی در غذاها و میان وعده ها استفاده می شود. توت خشک را می توان با ماست ترکیب کرد یا برای تزیین روی کیک ها و شیرینی ها، و به عنوان طعم دهنده در کنار چای مصرف کرد.
پرتقال خشک:
پرتقال خشک با طعم ترش و شیرین خود طرفداران زیادی دارد. ویتامین C موجود در اسلایس های پرتقال خشک (یا پرتقال خونی خشک)، هرگونه التهابات بدن را برطرف می کند. اگر می خواهید از خواص پوست پرتقال خشک شده استفاده کنید، می توانید پرتقال خشک شده بخورید.
نارگیل خشک:
نارگیل خشک طعمی شیرین و دلچسب و بافتی جویدنی و چیپسی دارد. همچنین طعم غلیظ تر و پررنگ تری نسبت به میوه تازه اش دارد. جدیداً مصرف پرک های نارگیل خشک در آجیل های مخلوط، محبوبیت زیادی پیدا کرده است و از قدیم الایام نیز در دسر و شیرینی پزی استفاده می شود. نارگیل خشک به تنهایی هم بسیار خوشمزه است، اما می توان با پودر وانیل یا دارچین آن را چاشنی دار و خوشمزه تر کرد.
البته این تمام میوه خشک های خوشمزه موجود در جهان نیست، اما تلاش کردیم تا بهترین های آن را انتخاب کنیم.