چرا باید از زعفران در رژیم غذایی خود بیشتر استفاده کنیم


خواص زعفران

زعفران گران‌ترین ادویه جهان است. دلیل قیمت بالای این ادویه که با نام طلای سرخ شناخته می شود، روش تولید و برداشت پر زحمت آن است. در این مطلب مجله قرمز، ۱۱ مورد از مهم ترین خواص زعفران برای سلامتی را معرفی می کنیم. با ما همراه باشید.


  1. زعفران یک آنتی اکسیدان قوی است

زعفران حاوی انواع قابل توجهی از ترکیبات گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. آنتی اکسیدان مولکول هایی هستند که از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.

آنتی اکسیدان های قابل توجه زعفران عبارتند از کروسین، کروستین، سافرانال و کامفرول.

کروسین و کروستین رنگدانه های کاروتنوئیدی هستند و مسئول رنگ قرمز زعفران هستند. هر دوی این ترکیبات می توانند خواص ضد افسردگی داشته باشند، سلول های مغز را در برابر آسیب های پیشرونده محافظت کنند، التهاب را بهبود بخشند، اشتها را کاهش دهند و به کاهش وزن کمک کنند.

سافرانال مسوئل طعم و عطر دلچسب زعفران است. تحقیقات نشان می دهد که این آنتی اکسیدان به بهبود خلق و خو، حافظه و توانایی یادگیری کمک کند و همچنین از سلول های مغز در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کند.

در نهایت، کامفرول آنتی اکسیدانی است که در گلبرگ های گل زعفران یافت می شود. این ترکیب با مزایای سلامتی مانند کاهش التهاب، خواص ضد سرطانی و فعالیت ضد افسردگی مرتبط است .


  1. زعفران می تواند روحیه را بهبود بخشد و علائم افسردگی را درمان کند

در بررسی پنج مطالعه، مکمل‌های زعفران به طور قابل‌توجهی در درمان علائم افسردگی خفیف تا متوسط مؤثرتر از دارونماها بودند. مطالعات دیگر نیز نشان داد که مصرف ۳۰ میلی گرم زعفران در روز به اندازه فلوکستین، ایمی پرامین و سیتالوپرام (داروهای مرسوم برای درمان افسردگی) موثر است. علاوه بر این، به نظر می‌رسد هم گلبرگ‌های زعفران و هم کلاله آن در برابر افسردگی خفیف تا متوسط مؤثر هستند.

در حالی که این یافته‌ها امیدوارکننده هستند، قبل از اینکه زعفران به عنوان درمانی برای افسردگی توصیه شود، مطالعات انسانی طولانی‌تری با شرکت‌کنندگان بیشتر مورد نیاز است.


  1. زعفران دارای خواص مقابله با سرطان است

زعفران سرشار از آنتی اکسیدان است که به خنثی کردن رادیکال های آزاد مضر کمک می کند. آسیب رادیکال های آزاد با بیماری های مزمن مانند سرطان مرتبط است.

مطالعات نشان داده اند که زعفران و ترکیبات آن سلول‌های سرطانی روده بزرگ را از بین می‌برند یا رشد آن‌ها را سرکوب می‌کنند، در حالی که سلول‌های طبیعی را بدون آسیب باقی می‌گذارند. این اثر برای پوست، مغز استخوان، پروستات، ریه، سینه، دهانه رحم و چندین سلول سرطانی دیگر نیز اعمال می شود.

علاوه بر این، مطالعات حاکی از آن است که کروسین یا همان آنتی اکسیدان اصلی زعفران، می تواند سلول های سرطانی را نسبت به داروهای شیمی درمانی حساس تر کند.

در حالی که این یافته‌های حاصل از مطالعات امیدوارکننده است، اثرات ضد سرطانی زعفران در انسان‌ها به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.


  1. زعفران می تواند علائم PMS را کاهش دهد

سندرم پیش از قاعدگی (PMS) اصطلاحی است که علائم فیزیکی، عاطفی و روانی را که قبل از شروع دوره قاعدگی رخ می دهد، توصیف می کند. مطالعات نشان می دهد که زعفران می تواند به درمان علائم PMS کمک کند.

در زنان ۲۰ تا ۴۵ ساله، مصرف ۳۰ میلی‌گرم زعفران در روز در درمان علائم مرتبط با PMS، مانند تحریک‌پذیری و سردرد مؤثرتر از دارونما بوده است.

مطالعه دیگری نشان داد که استشمام ساده زعفران به مدت ۲۰ دقیقه به کاهش علائمی مانند اضطراب کمک می کند و سطح هورمون استرس کورتیزول را کاهش می دهد.


  1. زعفران می تواند به عنوان یک هوس‌افزا یا افرودیزیاک عمل کند

آفرودیزیاک ها غذاها یا مکمل هایی هستند که به تقویت میل جنسی شما کمک می کنند. مطالعات نشان داده‌اند که زعفران دارای خواص تقویت‌کننده جنسی است، به‌ویژه در افرادی که داروهای ضد افسردگی مصرف می‌کنند.

به عنوان مثال، مصرف روزانه ۳۰ میلی گرم زعفران در طی چهار هفته به طور قابل توجهی عملکرد نعوظ را نسبت به دارونما در مردان مبتلا به اختلال نعوظ مرتبط با داروهای ضد افسردگی بهبود بخشید.

علاوه بر این، تجزیه و تحلیل شش مطالعه نشان داد که مصرف زعفران به طور قابل توجهی عملکرد نعوظ، میل جنسی، و رضایت از رابطه جنسی را بهبود می بخشد.

مطالعه ای بر روی زنانی که به دلیل مصرف داروهای ضد افسردگی با کم شدن میل جنسی دست و پنجه نرم می کردند، انجام شد. نتایج حاصل از مطالعه گویای این است که مصرف روزانه ۳۰ میلی گرم زعفران در طی چهار هفته، درد ناشی از رابطه جنسی را کاهش داد و میل جنسی را در مقایسه با دارونما افزایش داد.


  1. زعفران می تواند اشتها را کاهش دهد و به کاهش وزن کمک کند

خوردن میان وعده یک عادت رایج است که ممکن است شما را در معرض خطر افزایش وزن ناخواسته قرار دهد. طبق تحقیقات، زعفران می تواند با کاهش اشتها از خوردن میان وعده ها جلوگیری کند.

در یک مطالعه هشت هفته‌ای، زنانی که مکمل‌های زعفران مصرف می‌کردند، به طور قابل‌توجهی احساس سیری بیشتری می‌کردند، کمتر میان وعده‌ها می‌خوردند و وزن بیشتری را نسبت به زنان گروه دارونما کاهش می‌دادند.

در یک مطالعه هشت هفته ای دیگر، مصرف مکمل عصاره زعفران به طور قابل توجهی به کاهش اشتها، شاخص توده بدنی (BMI)، سایز دور کمر و توده چربی کل کمک کرد.

با این حال، دانشمندان در مورد اینکه زعفران چگونه اشتها را کاهش می دهد و به کاهش وزن کمک می کند، کاملا مطمئن نیستند. یک نظریه این است که زعفران خلق و خوی فرد را بهبود می بخشد، که این به نوبه خود میل فرد به مصرف میان وعده را کاهش می دهد.


سایر خواص زعفران

زعفران با سایر فواید سلامتی مرتبط است که هنوز به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است:


  1. زعفران ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد

و مطالعات حیوانی نشان می دهد که خواص آنتی اکسیدانی زعفران می تواند کلسترول خون را کاهش داده و از گرفتگی عروق و شریان ها جلوگیری کند.


  1. زعفران ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد

همانطور که در مطالعات آزمایشگاهی و موش‌های مبتلا به دیابت مشاهده شد، زعفران می تواند سطح قند خون را کاهش داده و حساسیت به انسولین را افزایش دهد.


  1. زعفران می تواند بینایی را در بزرگسالان بهبود بخشد

نظر می رسد زعفران بینایی را در بزرگسالان مبتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن (AMD) بهبود می بخشد و از آسیب رادیکال های آزاد که با AMD مرتبط است، محافظت می کند.


  1. زعفران می تواند حافظه را در بزرگسالان مبتلا به آلزایمر بهبود بخشد

خواص آنتی اکسیدانی زعفران می تواند حافظه و شناخت را در بزرگسالان مبتلا به بیماری آلزایمر بهبود بخشد.


  1. زعفران می توانید آن را به راحتی به رژیم غذایی خود اضافه کنید

زعفران طعم لذیذ و دلچسبی به بسیاری از غذاها می بخشد. بهترین راه برای بهره مند شدن از طعم منحصر به فرد زعفران، خیس کردن کلاله زعفران در آب گرم و سپس اضافه کردن آن به غذا است.

اگرچه زعفران گران‌ترین ادویه در جهان است، اما مقدار کمی از آن کمک زیادی به شما می‌کند و می توانید نیازهای شما را برای مدت طولانی برآورده کند.


خطرات، اقدامات احتیاطی و دوز

مصرف زعفران به طور کلی بی خطر است و عوارض جانبی کمی دارد. استفاده از زعفران در مقادیر استاندارد پخت و پز، نامطلوبی در انسان ایجاد نمی کند.

به عنوان یک مکمل غذایی، افراد می توانند با خیال راحت تا ۱.۵ گرم زعفران در روز مصرف کنند. با این حال، نشان داده شده است که تنها ۳۰ میلی گرم زعفران در روز برای بهره مندی از مزایای سلامتی آن کافی است.

از طرف دیگر، دوزهای بالای ۵ گرم یا بیشتر می تواند اثرات سمی داشته باشد. زنان باردار باید از دوزهای بالا اجتناب کنند، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود.

مانند هر مکمل دیگری، قبل از مصرف زعفران به صورت مکمل با پزشک خود صحبت کنید.

یکی دیگر از مشکلات زعفران – به ویژه پودر آن – این است که ممکن است حاوی ناخالصی باشد و کیفیت لازم را نداشته باشد. بنابراین، خرید زعفران از یک برند معتبر بسیار مهم است. اگر زعفرانی که می خواهید بخرید خیلی ارزان به نظر می رسد، بهتر است از خرید آن اجتناب کنید.


تزجمه اختصاصی توسط مجله قرمز

منبع: healthline