کدوسبز و معرفی 8 مورد از مزایای حیرت‌انگیز مصرف این ماده غذایی


کدو سبز یکی از سبزی‌های خوشمزه است که می‌تواند در رژیم غذایی مصرفی روزانه ما کاربرد داشته باشد. جدای از طعم آن، این سبزی دارای مزایای زیادی برای سلامتی ما است.

مهم‌ترین مزایای ناشی از مصرف کدوسبز برای سلامتی عبارت‌اند از: کاهش وزن، بهبود دید، پیشگیری از ابتلای به سرطان، کاهش کلسترول، کاهش خطر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی.

همچنین این ماده غذایی کمک می‌کند تا استخوان‌های قوی شوند و سطوح انرژی و گردش خون را بهبود بخشد و میزان سلامت و تندرستی و پاسخ سیستم ایمنی را افزایش دهد. هنگامی‌که مردم کلمه “marrow” را می‌شنوند، بلافاصله به مغز استخوان فکر می‌کنند، اما در برخی از نقاط جهان “مغز استخوان” یکی دیگر از مصرفی در رژیم‌های غذایی است که هیچ ارتباطی با حیوانات ندارد.

بیشتر بخوانید: لیست انواع غذا با کدوسبز

کدو سبز چیست؟

marrow نوعی سبزی بومی تابستانی به مکزیک و آمریکای شمالی است. علاوه بر داشتن نوع خاصی از سبزی‌ها، آن نیز یک اصطلاح کلیدی برای گونه‌های مختلفی از کدو در بریتانیا است. به لحاظ علمی، به‌عنوان Cucurbita pepo subsp شناخته می‌شود؛ و به‌طورمعمول سبزرنگ تا حدودی مانند یک zucchini است. این سبزی پوست نرم و همچنین گوشتی نرم در داخل خود دارد. اکثر مردم ترجیح می‌دهند که کدوسبزهای کوچک‌تر که خوش‌طعم‌تر، دارای مواد مغذی بیشتر و آب کمتری هستند را مصرف کنند.

گرچه مناطق اصلی که این سبزی‌ها یافت می‌شوند، آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی، مکزیک و انگلستان است، به دلیل کاربردهای آشپزی و ترکیب مواد مغذی آن، به‌طور گسترده‌ای در فروشگاه‌های و میوه‌فروشی‌های موجود در سراسر جهان به فروش می‌رسد. خود سبزی‌ها دارای ده‌ها کاربردهای نه‌تنها به‌عنوان یک منبع غذایی در سوپ، تاس کباب و حتی به‌عنوان یک ظرف غذای جداگانه، بلکه همچنین به‌عنوان یک عنصر در پمادهای موجود برای خراشیدگی، مرهمی برای بیماری روماتیسم و تعدادی از دیگر برنامه‌های کاربردی پزشکی مورداستفاده قرار می‌گیرد. با این ‌حال، به‌عنوان یک منبع غذایی، کدوسبز برای ما مقدار زیادی از مواد مغذی را فراهم می‌کند که ما در مطلب زیر آن را بررسی خواهیم کرد.


خواص کدوسبز

این سبزی جز سبزی‌های کم‌کالری است که سطح بالایی از مواد مغذی را برای بدن ما فراهم می‌کند و در رژیم‌های غذایی بعضی گروه‌های خاص فرهنگی بسیار مهم است. این سبزی منبعی مهم از ویتامین A، ویتامین C، فیبر غذایی، کلسیم و آهن است.

کدوسبز دارای مزایای بهداشتی مختلفی است که در مطلب زیر ذکرشده است.


۱. کاهش مشکلات مربوط به گوارش

کدوسبز مانند بسیاری از انواع دیگر سبزی‌ها، سطوح بالایی از فیبر را برای بدن ما تأمین می‌کند که یکی از عناصر ضروری سلامت انسان است. فیبر غذایی می‌تواند حرکت مناسب غذا را از طریق دستگاه گوارش و از بین بردن مشکلات مانند یبوست، نفخ، گاز اضافی و دیگر مسائل جدی‌تر گوارش تضمین کند.


۲. سلامت قلب را بهبود می‌بخشد

اثر کدوسبز در پیشگیری از سکته مغزی

فیبر همچنین یک عنصر بسیار مهم در سلامت قلب است، زیرا می‌تواند سطوح کلسترول بد از سیستم بدن ما کاهش دهد که همین امر احتمال ابتلا به آترواسکلروز (تصلب شرایینسکته مغزی و حملات قلبی را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، ویتامین C یک عنصر مهم در ایجاد کلاژن است که ماده ساختمانی اساسی همه‌چیز در بدن است، ازجمله رگ‌های خونی، عضلات و سلول‌ها؛ بنابراین، فیبر و ویتامین C در کدوسبز کمک می‌کند تا از سیستم قلبی عروقی ما محافظت شود.


۳. جلوگیری از سرطان

سطح قابل‌توجهی از کاروتن موجود در کدوسبز، این سبزی را به‌عنوان یک عامل آنتی‌اکسیدانی بسیار سودمند می‌سازد. این مواد آنتی‌اکسیدانی در جلوگیری از اثرات منفی رادیکال‌های آزاد در بدن کمک می‌کند که می‌تواند DNA و سلول‌های سالم را به سلول‌های سرطانی تبدیل کند. کاروتن همراه با اسید اسکوربیک دارای خاصیت در برابر آسیب‌های ناشی رادیکال آزاد در بدن است.


۴. رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد

این سبزی، غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها مانند ویتامین E است که در مبارزه با رادیکال‌های آزاد به بدن کمک می‌کند و از این طریق مانع از ایجاد بروز مشکلات بهداشتی مختلف و ارتقاء سلامت پوست و مو می‌شود.


۵. غنی از پروتئین‌ها

کدوسبز دارای محتوای بسیار بالای پروتئین است که باعث می‌شود که یک سبزی بسیار مفید برای رفع کمبود پروتئین در بدن شما به‌ویژه پس از عمل جراحی باشد.


۶. گردش خون را بهبود می‌بخشد

سطوح بالای آهن در هر سبزی، میوه یا گوشت، به‌ویژه کدوسبز، به این معنی است که شما می‌توانید سطوح انرژی خود را افزایش دهید و احتمال ابتلا به کم‌خونی (کمبود آهن) را کاهش دهید. برخی از علائم آنمی شامل ضعف، خستگی، اختلال شناختی، درد عضلانی است. آهن یکی از مؤلفه‌های اصلی گلبول‌های قرمز است که در صورت وجود مقدار کافی در بدن اکسیژن‌رسانی را بهبود می‌بخشد.


۷. سلامت استخوان را بهبود می‌بخشد

گرچه کدوسبز مواد معدنی زیادی را در ترکیب خود ندارد، اما دارای چندین مورد از مواد معدنی ضروری برای سلامت استخوان است که به افزایش تراکم استخوان کمک می‌کند؛ بنابراین، اگر شما در معرض پوکی استخوان هستید یا در مورد سایر اختلالات مربوط به استخوان وابسته به سن نگران هستید، اضافه کردن کدوسبز به رژیم غذایی شما یک انتخاب بد نیست!


۸. کاهش وزن

مزایای کدوسبز

کدوسبز یک غذای کم‌کالری است که همچنین خوشمزه است. این ماده غذایی بدن را با فیبر غذایی همراه می‌کند که باعث می‌شود شما احساس خوبی داشته باشید و همچنین مقدار زیادی آب و مواد مغذی ضروری را به دست آورید. همه این عوامل باهم باعث جلوگیری از به دست آوردن مقدار زیادی انرژی از طریق مصرف میان وعده‌ غذایی و درنتیجه کاهش وزن می‌شوند.

منبع مقاله : organic facts

این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.